eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.395.296
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
F1fan00 kaže...

ako sam dobro shvatio, u najgorem slučaju mi mogu na 35 dolara još naplatiti 25% pdv-a pa je to nekih 260kn?

S obzirom da će paket biti sitan, nije baš vjerojatno da će ti to cariniti. Kad bi ti carinili, na kraju bi te ukupno koštalo malo više od tih 260 kuna (bliže 300 kn), jer se i samo carinjenje plaća i to što preko pošte plaćaš otkupninu, a tu je i stvar tečaja.

12 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Znam da nema veze s eBayom ali je slicno njemu,a posto ne znam di da pitam ovdje cu.Naso sam stranicu madmext koja ima smijesne cijene.Zna li ko sta o toj stranici i mislite li da je kakva prevara ?

0 0 hvala 0
14 godina

Jednu stvar ne kuzim,da li oni naplate 10kn na svaki paket ili samo u slucaju da traze racun?

Nasao odgovor!

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2014 2:21 (ivanzu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

da li je netko kupovao bilo kakve sprejeve preko ebaya?

Zanima me da vidim da li je moguće slanje zbog toga jer zahtjevaju pažnju kod pakiranja i transporta.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Nisam sprejeve, ali sam UV tekućinu dva puta i ni jednom nije došla. Drugi put je prodavač htio ponovno poslati, ja mu kažem da bih radije lovu natrag, ali ako je siguran da će doći, neka šalje. Onda se malo raspitao i rekao da su strogi na carini i da vjerojatno zbog toga ni nije došlo i vratio pare.

10 godina
neaktivan

Poštovani znalci,trebao bi procjenu sigurnosti da ću dobiti ovaj uređaj ako ga izlicitiram.Strah me prevare jer nigdje ne piše da postoji zaštita, da će mi uređaj biti i isporučen ako ga platim. http://www.ebay.de/itm/Autopilot-Autohelm-1000-/221553323585?pt=Bootsteile_Zubeh%C3%B6r&hash=item33959b6e41

Hvala na odgovoru{#}

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
bobić kaže...

Poštovani znalci,trebao bi procjenu sigurnosti da ću dobiti ovaj uređaj ako ga izlicitiram.Strah me prevare jer nigdje ne piše da postoji zaštita, da će mi uređaj biti i isporučen ako ga platim. http://www.ebay.de/itm/Autopilot-Autohelm-1000-/221553323585?pt=Bootsteile_Zubeh%C3%B6r&hash=item33959b6e41

Hvala na odgovoru{#}

???

Pa ebay ima svoj sustav zaštite koji jako dobro funkcionira, kako možeš reći da ne postoji zaštita?

Svi smo mi Mentalist.
10 godina
neaktivan

Zbunjuje me to što je  na nekim stranicama to jasno istaknuto (ebay garancija) a na ovoj toga nema .Znači po tebi je sve O.K.?Hvala na brzom ogovoru!

15 godina
odjavljen

Pa ebay bi trebao štiti svaku kupnju, a ako baš ne, onda imaš zaštitu preko paypala (osim za digitalne i custom stvari) te na kraju zaštitu od banke. U svakom slučaju možeš vratiti novac, ali svejedno procjeni dobro je li prevara, jer iako možeš vratiti novac, zna biti mukotrpna procedura.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav, oprostite na mojem neznanju no znima me kako izvršiti "sinkronizaciju", eBay korisničkog računa te PayPal korisničkog računa?
Ako postoji koji pisani ili pak tutorijal na yt bio bih mnogo zahvalan {#}

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Molim pomoc i savjet.

Ovako:Na ebayu sam naso jako povoljno Iphone 6(2400 kn)

Cuo sam se sa prodavacem i ne zeli izvrsit transakciju preko Paypal-a nego preko Bank Transfer.

Kupovo sam preko paypal-a i to mi je sve jasno.

On je meni opiso kak to ide,ali nisam bas shvatio i ne znam kolko je sigurno to.

Jako mi se sumnjiva cijena jer 99% Iphone je od 600 dolara na dalje.

Reko je da ima tak nisku cijenu jer ih direktno iz Foxconn narucuje tj nabavlja.

Postarina je besplatna.

99.5% ima pozitivne komentare ali gledo sam povijest kupnji i jos nije nigdje evidentirano da je neko iphone prek njega kupio.

Molim savjet i da mi neko malo bolje objasni gore navedenu transakciju.

Hvala

0 5 hvala 0
17 godina

Baš si ovca.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
Moj PC  
5 0 hvala 0
11 godina

Kako inače obavlja plaćanje? 

http://www.ebay.co.uk/gds/Payment-by-Direct-Bank-Transfer-/10000000002794069/g.html

Caka je da ti može poslat krumpir i ti tu nemreš ništa.

Znači nema ebay buyer protection već moraš na sud kolko sam shvatio...

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to became insane.
17 godina
moderator
dmsatdo kaže...

Molim savjet i da mi neko malo bolje objasni gore navedenu transakciju.

Kao prvo, prijavi ga eBayu jer pokušava zaobići pravila trgovanja na eBayu. EDIT: prema linku koji je gocc01 stavio ispada da to ipak nije protivno pravilima trgovanja na eBayu (napomena: dokle god kupoprodaja nije izvršena izvan eBaya - nisam dosad naišao na ni jedan artikl gdje je moguć bank transfer).

Kao drugo, ili želi izbjeći naknadu koju bi trebao platiti eBayu (EDIT: ako je sve to unutar eBaya, onda je ne bi mogao izbjeći), ili te želi prevariti (opljačkati). Ne budi lakovjeran i ne upuštaj se u takve stvari. Ne znam što bi ti htio da ti se objasni - navedena transakcija je bankovna transakcija - nekome na njegov račun u XY banci uplatiš lovu. A ako ti ne isporuči plaćeno, što ćeš napraviti? Kome ćeš se žaliti?

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.9.2014 15:33 (mbaksa).
10 godina
neaktivan

Nisam jos nista kupio niti platio nego se zelim informirat da ne dode do sr***.

Evo kopirat cu sta mi je poslo.

Since i`m from Germany, to start the transaction we will use eBay.de (Deutschland) new payment system.
- Using this system you will no longer send the money to the seller. Money are sent to eBay directly by making a Bank Transfer.
- This transaction will be linked with your eBay account as soon as you send your payment confirmation to eBay.
- 14 days return shipping. A big PRO for any buyer because i`m unable to receive the money unless you confirm the items as described.
- If you don`t get what you bought or you are getting charged for customs, eBay will refund your money in 48 hours and remove our transaction.
- Before i get the payment from eBay, you must login, confirm that you have the items and mark the transaction as completed. 
- To complete this transaction you have to login, go to items i`ve bought and mark your transaction as completed in order to leave each other feeback. 
Unfortunately Paypal is not an option as i`ve got payments from some suspicious buyers. I am unable to receive any currency for the moment. 
Let me know if you accept this system so we can go to the final step.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Prvi put čujem za tako nešto. Potraži službena objašnjenja na samom eBayu. To ako doista postoji je novi način plaćanja preko eBaya.

11 godina
mkovnet kaže...
steve90 kaže...

Jel mi može netko reći naziv servisa preko kojeg se vrši usluga slanja predmeta koji nemaju dostavu prema nama? Jel imao netko iskustva s jednim od njih? Hvala! {#}

Misliš na nešto iz zemalja EU ili? Kad uzimam nešto iz Njemačke a prodavač ne šalje u Hrv. koristim "Mailbox.de", dok iz Velike Britanije koristim "Forward2Me".

znači za njemačku i mailboxde svi prodavači moraju poslati na tu adresu od mailboxde? jel bilo kada problema s tim?

i koliko su ti naplatili poštarinu za paket onak približne veličine onih paketa u kojima se mobiteli nalaze?

11 godina

Hmm pa to je onda super, nešto slično kao Escrow kod Alibabe prilikom plaćanje Western Unionom. 

Ti pošalješ keš a ako seller ima taj sistem Escrow on te pare nemre dobit dok ti ne potvrdiš da je paket stigao. 

Nažalost kod Alibabe samo selleri iz Azije i van EU općenito imaju taj sustav tako da se ne možeš spasit od plaćanja 

carine i pdva.

Ovo mi se čini do jaja sad jer PayPal uzima 5% transakcije. 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to became insane.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima imam jedno pitanje pa pomagajte.

Planirao sam kupit artikl s ebaya,kliknuo na buy now i sve to kako ide al zaboravio da nemam ni lipe na racunu.I sad se meni pojavio unpaid item.Kak da to sad otkazem

kontaktirao sam prodavaca i objasnio ali nema odgovora vec 5 dana.

Sad da na to da zaboravim ili...?

why drink and drive when you can smoke and fly
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.9.2014 21:06 (ivo0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
dmsatdo kaže...

Nisam jos nista kupio niti platio nego se zelim informirat da ne dode do sr***.

Evo kopirat cu sta mi je poslo.

Since i`m from Germany, to start the transaction we will use  eBay.de  (Deutschland) new payment system.
- Using this system you will no longer send the money to the seller. Money are sent to eBay directly by making a Bank Transfer.
- This transaction will be linked with your eBay account as soon as you send your payment confirmation to eBay.
- 14 days return shipping. A big PRO for any buyer because i`m unable to receive the money unless you confirm the items as described.
- If you don`t get what you bought or you are getting charged for customs, eBay will refund your money in 48 hours and remove our transaction.
- Before i get the payment from eBay, you must login, confirm that you have the items and mark the transaction as completed. 
- To complete this transaction you have to login, go to items i`ve bought and mark your transaction as completed in order to leave each other feeback. 
Unfortunately Paypal is not an option as i`ve got payments from some suspicious buyers. I am unable to receive any currency for the moment. 
Let me know if you accept this system so we can go to the final step.

Sve je on to lijepo objasnio, ali s obzirom da si rekao da je cijena iPhone 6 kod njega 2400kn, pali se veliko zvono za uzbunu.

Ako želiš poslati nekom anonimnom liku poslati 2400kn, samo naprijed. Ako nešto vezano na novi sistem plaćanja na ebayu ne možeš naći na googleu, jasno je da čovjek laže. A ako ne laže, onda ćeš dobiti ukradeni mobitel. Treće opcije nema, u Foxxconu sigurno ne kupuje.

10 godina

Pozdrav svima, molim vas za help jedan veliki!
Trebam pod hitno nabavljat procesor, u nasoj lijepoj hrvatskoj ga vise gotovo ni nema, ama bas nigdje pa cak ni na njuskalu...
Ima li tko kakva iskustva s kupovanjem takvih stvari? I jesu li pozitivna ili negativna iskustva?
I zanima me bih li plaćao još neki porez jer procesor stoji $125 što je nekih 750kn
evo i link:
http://www.ebay.com/itm/AMD-Phenom-II-x6-1055T-2-8GHz-6MB-Hex-Core-AM3-125W-HDT55TFBK6DGR-/351167601428?pt=CPUs&hash=item51c3385b14

P.S.
U komentarima profila tog lika čitam da je sve u redu s tim procesorom 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

http://www.ebay.com/itm/DVB-T-DVB-T-TV-HDTV-Digital-Freeview-High-Gain-Aerial-Antenna-Signal-Booster-/331293782706#

Kupio sam ovu antenu ali mi ne hvata nijedan kanal.Zanima me da li bi u pošti prošlo da ovo pošaljem natrag kao obično pismo?

Sve preko toga bi mi bilo preskupo za slati a ja sam je dobio tako od tamo, u običnoj poštanskoj omotnici.

Hvala, lijep pozdrav.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Ako je došlo kao pismo, onda ib trebalo i otići kao pismo. Tu imaš gabarite pisma: http://www.posta.hr/potanske-usluge/aljem-poiljku/-u-inozemstvo/pismo/dimenzije-i-masa-pisma-4743

10 godina
playjob kaže...

Trebam pod hitno nabavljat procesor, u nasoj lijepoj hrvatskoj ga vise gotovo ni nema, ama bas nigdje pa cak ni na njuskalu...
Ima li tko kakva iskustva s kupovanjem takvih stvari? I jesu li pozitivna ili negativna iskustva?
I zanima me bih li plaćao još neki porez jer procesor stoji $125 što je nekih 750kn
evo i link:
http://www.ebay.com/itm/AMD-Phenom-II-x6-1055T-2-8GHz-6MB-Hex-Core-AM3-125W-HDT55TFBK6DGR-/351167601428?pt=CPUs&hash=item51c3385b14

P.S.

Dajte ljudi pomagajte :P

17 godina
moderator
playjob kaže...
playjob kaže...

evo i link:

P.S.

Dajte ljudi pomagajte :P

Pomogni sam sebi i bog će ti pomoći! {#} Minimum što trebaš napraviti je pročitati http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx - tu ćeš pronaći odgovor na pitanje vezano uz porez (nisi nikad čuo za PDV?).

Ne javlja ti se nitko s takvim iskustvom jer vjerojatno malo tko tako nešto radi. Ako kupuju komponente, onda ih kupuju iz Njemačke ili eventualno Velike Britanije, a ne iz Kine ili Hong Konga. Pogledaj ovu temu, jer u EU će lakše ostvariti jamstvo ako za tim bude potrebe, dostava je mnogo brža i nema zafrkancije s carinom.

10 godina
neaktivan

Bok,prvi put koristim ebay i prodao sam account iz lol-a. E sad pise da je kupljen ali nije platio,ebay kaze da pricekam da kupac uplati na paypal. Sad me zanima jel mozda nije mogao odmah uplatiti jer nemam 40 kuna na racunu koji su mi potrebni da koristim racun. Ili me pokusava scammat da mu dam podatke a on nece platiti? Ja nisam jos dao podatke od accounta.

0 0 hvala 0
17 godina

Kupio sam više toga preko ebaya sve je prošlo ok.

Zadnja kupnja..daljinski upravljač iz Njemačke..

dobijem na email

"Hi,

Please find attached swift copy of invoice and confirm with your bank asap.

Thanks

"

poslao mi je 2 ZIP arhive invoice.zip koje ne mogu otvoriti..javlja da je ista oštećena?

Što me zapravo traži!?

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.10.2014 22:22 (Ziga).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Dalo bi se zaključiti da si odabrao plaćanje Bank transferom umjesto PayPalom. Drugim riječima, da si pristao platiti plaćanjem putem bankovne transakcije.

17 godina
mbaksa kaže...

Dalo bi se zaključiti da si odabrao plaćanje Bank transferom umjesto PayPalom. Drugim riječima, da si pristao platiti plaćanjem putem bankovne transakcije.

Platio sam paypalom, jer je uredno evidentirano da mi je skinulo novce za tu transakciju

17 godina
moderator
Ziga kaže...
mbaksa kaže...

Platio sam paypalom, jer je uredno evidentirano da mi je skinulo novce za tu transakciju

Onda ti je samo poslao račun.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice