eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.385.797
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Jel zna netko da li mogu obican rucni saat poslat kao pismo u zracnoj kuverti?

Saljem unutar HR.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

48 dana od kako sam narucio bateriju za svoj mob i nije dosla pa covjece ubicu se,prije sam narucivao i dođe najkasnije za 2 sedmice.

Prodavac je ima 99% Positive feedback,tako vjerujem da nije do njega,prodao je dosta baterija ,ahh uvicu se toliko sam i bez mobitela.

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori

@Kule_zg

Ako stane u kuvertu, možeš i slona poslati. To što će se vrlo vjerojatno razbiti je drugi problem.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.11.2012 14:29 (Pero Dinamit).
14 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

@Kule_zg

Ako stane u kuvertu, možeš i slona poslati. To što će se vrlo vjerojatno razbiti je drugi problem.

Neće se raziti, dosta puta sam slao sat u zračnoj kovertu i nije se razbio, samo ga dobro zaštiti.

14 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...

Neće se raziti, dosta puta sam slao sat u zračnoj kovertu i nije se razbio, samo ga dobro zaštiti.

Evo poslo sam danas, ali to ide samo preko HP ekspresa (tako kazu u posti)

Tako da me postarina izasla 33kn, sto je ipak malo previse...

16 godina
neaktivan
Kule_zg kaže...
Liverpool1892 kaže...

ma to su ti legende

vise puta sam tako slao i kao na trosak kupca. Pitam tetu koliko je postarina da znam javiti, uvik kaze oko 50kn, no svima kome sam slao bilo je preko 80kn

skupi su 

CARPE DIEM
14 godina
neaktivan
Kule_zg kaže...
Liverpool1892 kaže...

Previše si platio, i ne ide samo preko HP ekspresa. 
Trebo si staviti u zračnoj koverti i sat dobro zaštitit i reći im da šalješ prepporučeno, nikakav HP express i poštarina te nebi izašla više od 15kn.

17 godina

Zašto mora ići? Pa ne mora, ako staviš u običnu. Platiš možda samo nekoliko krznenih zbog težine i to je to.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
14 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...

Trebo si staviti u zračnoj koverti i sat dobro zaštitit i reći im da šalješ prepporučeno, nikakav HP express i poštarina te nebi izašla više od 15kn.

Kad su idijoti, nitko nista nezna rec, vec te odma salju na salter sa hp ekspresom.

Uzo sam zracnu kuvertu i jos ljepo pitam zensku da li bi mogo poslat to ko obicno pismo, da platim jeftinije

i ona me posalje na hpekspress. Prelose.

Znaci, ubuduce da saljem kao preporucena posiljka

14 godina
neaktivan
Kule_zg kaže...
Liverpool1892 kaže...

Kad su idijoti, nitko nista nezna rec, vec te odma salju na salter sa hp ekspresom.

Uzo sam zracnu kuvertu i jos ljepo pitam zensku da li bi mogo poslat to ko obicno pismo, da platim jeftinije

i ona me posalje na hpekspress. Prelose.

Znaci, ubuduce da saljem kao preporucena posiljka

Ja sve šaljem kao preporučenu pošiljku i nikad mi se nije desilo da se predmet ošteti, samo ga zaštitiš i to je to.
Kad god me pitaju jel lomljivo i slično, kažem ne, i naglasim preporučeno da šaljem i to je to. 

14 godina
neaktivan

I jos jedno pitanje...

Kad saljem tak kao preporucena posiljka, da li primatelj placa postaru vrijednos paketa,

pa mi onda kroz par dana dofura novce doma ili je neka druga shema?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Samo u Hrvatskoj možeš tražiti da se nešto plati prilikom preuzimanja paketa

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
14 godina
neaktivan
Kule_zg kaže...

I jos jedno pitanje...

Kad saljem tak kao preporucena posiljka, da li primatelj placa postaru vrijednos paketa,

pa mi onda kroz par dana dofura novce doma ili je neka druga shema?

Moraš ispuniti onu žutu uputnicu za slanje pouzeće i onaj bjeli papirić za preporučeno. 
Ti odmah platiš poštarinu ali mu tu poštarinu uračunaš u vrijednost paketa. Znači dogovorili ste se da paket plati 50kn + poštarina, onda ti ona na pošti kaže kolika će biti poštarina (npr. 15kn) pa otkupnu cijenu staviš 50+15kn=65kn i njemu paket stigne za 2-3dana i plati poštaru po onda tebi poštar za 2-3dana donese novce.

13 godina

Naručio sam u subotu futrolu za mob i danas provjeravam na " My eBay Summary " i vidim da piše " not shipped ". Da kontaktiram sellera ili da još koji dan pričekam ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pa vidi unutar kojeg vrimena shippa, ako je prikoracija onda ga kontaktiraj. Najbolje pricekaj do sutra ujutro
CARPE DIEM
13 godina

Piše prvi radni dan nakon uplate. Pričekat ču do sutra. Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
mozart5 kaže...

Piše prvi radni dan nakon uplate. Pričekat ču do sutra. Hvala

Pričekaj još malo.Ja sam jednom kupio majicu,nije uopće pisalo da je poslana a stigla za deset dana.

Reality is wrong. Dreams are for real.
15 godina
neaktivan
mozart5 kaže...

Naručio sam u subotu futrolu za mob i danas provjeravam na " My eBay Summary " i vidim da piše " not shipped ". Da kontaktiram sellera ili da još koji dan pričekam ?

Imaš često situacije di zaborave označit. Imao sam par takvih, stigne normalno a označe "shipped" tek kada im ostavim feedback. Ne treba te brinuti, znaju oni jako dobro politiku ako se kupci žale ;)

If applications are created with vb.net, what created vb.net ?
12 godina
neaktivan

@tpg

Nije to ništa ... Ja sam naručio bateriju za laptop još davnog 25.08. i još uvijek čekam u nadi da će ipak jednog dana stići ... :-)

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.11.2012 8:53 (ZiJO78).
17 godina
moderator
ZiJO78 kaže...

Nije to ništa ... Ja sam naručio bateriju za laptop još davnog 25.08. i još uvijek čekam u nadi da će ipak jednog dana stići ... :-)

Ako se ne varam, ti si svoje "odčekao"! Jesi otvorio case na eBayu? Jer ako nisi, mislim da se sad više nemaš pravo ni žaliti.

12 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
ZiJO78 kaže...

Ako se ne varam, ti si svoje "odčekao"! Jesi otvorio case na eBayu? Jer ako nisi, mislim da se sad više nemaš pravo ni žaliti.

Case je otvoren, tražio sam povrat novca nakon 45 dana, ali za sada ga još uvijek nisam dobio uz obrazloženje da je nastao veliki zastoj u kinsekoj pošti zbog nekog njihovog kongresa te da budem strpljiv i čekam. Ako ni nakon 90 (radnih) dana baterija ne stigne vratit će mi novac. Nekako sam se već pomirio da neću vidjeti ni bateriju ni novce, ali živi bili pa vidjeli {#}

16 godina
neaktivan

Napisi mu da si bateriju nabavio na drugom mjestu, da ti više ne treba i da hoćeš refund odmah ili ces mu dat negativan feedback! To bi trebalo upalit ako je ozbiljan ebayer, bateriju naruci iz Njem ili iz UK sa ebaya, platit ces je malo vise, al ces je dobit za tjedan-dva :).

15 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Samo u Hrvatskoj možeš tražiti da se nešto plati prilikom preuzimanja paketa

Nije istina, i u BiH je ista situacija, posiljka sa otkupninom, to je normalno, koristi se nekoliko stotina puta svaki dan...

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
12 godina
neaktivan
jozi-111 kaže...

Napisi mu da si bateriju nabavio na drugom mjestu, da ti više ne treba i da hoćeš refund odmah ili ces mu dat negativan feedback! To bi trebalo upalit ako je ozbiljan ebayer, bateriju naruci iz Njem ili iz UK sa ebaya, platit ces je malo vise, al ces je dobit za tjedan-dva :).

Hvala na savjetu ...

14 godina

Ovako narucio sam neke stvari jos 9.10. i sve uredno platio. Tamo pise da je poslano, ali mi jos nije stiglo. Dali bi se trebao brinuti, i ako mi ne dojde koji su mi daljnji koraci. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Tommy_GTI kaže...

Ovako narucio sam neke stvari jos 9.10. i sve uredno platio. Tamo pise da je poslano, ali mi jos nije stiglo. Dali bi se trebao brinuti, i ako mi ne dojde koji su mi daljnji koraci. Hvala

Ja sam jos narucio u 9 mjesecu pa mi nije doslo,onda sam jucer poslao upit pordavacu i on mi se izvinuo i rekao i poslao miu opet.

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
16 godina
neaktivan
tpg kaže...
Tommy_GTI kaže...

Ja sam jos narucio u 9 mjesecu pa mi nije doslo,onda sam jucer poslao upit pordavacu i on mi se izvinuo i rekao i poslao miu opet.

Budite oprezni sa obećanjem prodavca da će vam poslati predmet ponovo, moj savjet tražite full refund . Jel imate rek od 45 dana da se izjasnite šta je sa predmetom odnosno da tražite povrat novca. Već sam par godina na eBay kupac i svašta mi se dešavalo.

13 godina

Upravo sam bidao jedan predmet i ponuđeno mi je " Increase max bid ". Može li mi netko objasniti šta to točno znači ?

0 0 hvala 0
15 godina
mozart5 kaže...

Upravo sam bidao jedan predmet i ponuđeno mi je " Increase max bid ". Može li mi netko objasniti šta to točno znači ?

Znači da ti je ponuđeno da povisiš maksimalnu ponudu,znači ako za item misliš ponuditi najviše xy doloresa upišeš tu svotu i onda te obavijeste tek kad netko ponudi više od tebe.

Reality is wrong. Dreams are for real.
15 godina
neaktivan

Ako se kupi racunar inozemstvu (njemacka) da li se placa carina prilikom unosenja u BiH ?

dzix
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice