eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.400.499
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
maraac kaže...

Gle ovako, jedan sat kosta 30 kn. Ja bi uzeo oko 10 i to je onda 300. ja bi htio da mi na tih 10 satova ne nabiju carinu i pdv. Ne naravno da satovi nisu za moju uporabu.

Ne moraš odejdnom sve naručiti, naruči u djelovima. Danas 3, kada pošalje ponovo 3.... tako sam i ja za neke druge stvari i nisam imao problema na carini

17 godina
maraac kaže...

Gle ovako, jedan sat kosta 30 kn. Ja bi uzeo oko 10 i to je onda 300. ja bi htio da mi na tih 10 satova ne nabiju carinu i pdv. Ne naravno da satovi nisu za moju uporabu.

Čekaj malo, ti od nas i carine pokušavaš napraviti idiote i onda se čudiš zašto to ne ide?

Kakve veze što je 300? Zna se koliko je dozvoljeno. To što je dozvoljeno pak dozvoljeno je isključivo za privatnu upotrebu.

14 godina
neaktivan
maraac kaže...

Ako imas 300kn za te satove onda ces imat jos i nekih 80-tak kn za carinu i PDV

14 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Da ali ako dam 380 kn onda zarada nece bit kolka je trebala bit. Neda mi vam se objasnjavat, ako nemate neki normalni prijedlog nemojte nista pisat.

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Naruci 5 i 5 to ti je 150kn po paketu to ce ti proci.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
maraac kaže...

Da ali ako dam 380 kn onda zarada nece bit kolka je trebala bit. Neda mi vam se objasnjavat, ako nemate neki normalni prijedlog nemojte nista pisat.

Zarada? Plaćaš valjda PDV, nadam se. Inače, tolika roba mora na špediciju i slično.

14 godina
neaktivan

Tolika roba??? Pa govorimo o 10 satova, to moze bit i za privatnu uporabu, podjelim ukucanima, i rodbini i to je to. Pa pricas ko da sam reko da cu 1000 komada narucit.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
maraac kaže...

Tolika roba??? Pa govorimo o 10 satova, to moze bit i za privatnu uporabu, podjelim ukucanima, i rodbini i to je to. Pa pricas ko da sam reko da cu 1000 komada narucit.

Ja li to ja pričam ili ti?!?

Nisi li ti rekao "Ne naravno da satovi nisu za moju uporabu." i "Ovako, narucio bi cca 50 satova s ebaya, svaki je 5 dolara."?

Zato carina i je tu da suzbije šverc i nekontroliranu pojavu robe na tržištu te osigura naplatu poreza i ostalih davanja.

14 godina
neaktivan

Nisi li vidio post u kojem sam reko da cu onda ipak narucit 10 komada da izbjegnem te trosarine.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
maraac kaže...

Nisi li vidio post u kojem sam reko da cu onda ipak narucit 10 komada da izbjegnem te trosarine.

I opet previše, tj. nećeš izbjeći ako pregledaju robu.

17 godina
moderator
maraac kaže...

Mislim da te je prozivao zbog namjere za švercanje. {#} To što si se sad (možebitno) predomislio je druga stvar.

14 godina
neaktivan

Ma nisam se ja predomislio, sad cu vam rec u cem je stvar, satovi su ice watch, svi sad u skoli to nose i kupuju i placaju oko 100 kn za to, sad bi ja to nabavio za 25-30 kn i prodavo im za cca 60. nisam ja sad neki veliki svercer tu, ocu zaradit za neke svoje gluposti.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
maraac kaže...

Ma nisam se ja predomislio, sad cu vam rec u cem je stvar, satovi su ice watch, svi sad u skoli to nose i kupuju i placaju oko 100 kn za to, sad bi ja to nabavio za 25-30 kn i prodavo im za cca 60. nisam ja sad neki veliki svercer tu, ocu zaradit za neke svoje gluposti.

To je posao, a to što ti želiš je protupravna trgovina, šverc i utaja carine i poreza. Konkretno, nešto prekršaja plus može i kazneno djelo ako se krene s krivotvorenjem i lažiranjem dokumentacije.

14 godina
neaktivan

Kakvo krivotvorenje kakvo laziranje, wtf? Sta si ti neki wannabe policajac, idi lijeci komplekse negdje drugdje a ne tu na forumu. Po tebi bi za prodaju nekih satica frendovima trebo dobit maksimalnu kaznu zatvora.

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
maraac kaže...

Kakvo krivotvorenje kakvo laziranje, wtf? Sta si ti neki wannabe policajac, idi lijeci komplekse negdje drugdje a ne tu na forumu. Po tebi bi za prodaju nekih satica frendovima trebo dobit maksimalnu kaznu zatvora.

???

Kažem ti kako stoje stvari. To što bi ti htio malo zaraditi, malo muljati i slično - to te kači ono gore.

14 godina
neaktivan

Nek se bolje pravna sluzba brine za svercere i falsifikatore robe koji zaraduju tisuce i tisuce kuna, a mene koji bi zaradio par stotina nek puste na miru.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
maraac kaže...

Nek se bolje pravna sluzba brine za svercere i falsifikatore robe koji zaraduju tisuce i tisuce kuna, a mene koji bi zaradio par stotina nek puste na miru.

Ma naravno. Je li tebi uopće jasno da te, ako otvore paket, čeka kazna koja može doći i do par tisuća kuna, pokušaj šverca fake robe?

17 godina
moderator

Bilo je dosta rasprave o švercanju. Natrag na temu, bez rasprave o ilegalnim aktivnostima.

2 0 hvala 0
17 godina

Je li imao tko iskustva s ebay jeftinim baterijama.

Znam da neće biti neka vrhunska, ali za neki daljinski...

http://www.ebay.com/itm/4x-AA-2A-3000mAh-1-2V-Ni-Mh-Red-Color-Rechargeable-Battery-RC-MP3-Camera-/160691801634

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
14 godina
Uzimao sam ja baterije. Rade, ali skroz kratko. Mozda svega 20% vremena nego bi "normalne" radile
14 godina
neaktivan
There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
17 godina
moderator
Ag008 kaže...

Je li imao tko iskustva s ebay jeftinim baterijama.

Znam da neće biti neka vrhunska, ali za neki daljinski...

S obzirom da kupuješ baterije za daljinski, uređaj koji nije jaki potrošač, trebao bi kupiti baterije koje imaju vrlo dugo vrijeme samopražnjenja (jer ti se baterije obično same isprazne zbog protoka vremena prije nego ih daljinski ili zidni sat ili štoveć zaista potroši), poput već spomenute Eneloop (Lite) baterije ili pak Camelion AlwaysReady (koje se mogu kupiti i kod nas).

Ove ultrajeftine baterije s eBaya bi ti se mogle isplatiti eventualno za uređaje za koje baterije napuniš taman prije nego ih misliš trošiti i potrošit ćeš ih u roku nekoliko dana, eventualno koji tjedan. Napomena: te baterije vjerojatno mogu samo sanjati 3000 mAh. S druge strane, za mnogo primjena bolje i te baterije nego alkalne, jer su alkalne zbog toga jer se ne pute jako neekološka opcija.

17 godina

ali ove imaju samo 900mAh

Ne znam, možda bi ih i u miš stavio ili tipkovnicu.

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
16 godina
Ag008 kaže...

Ti vjeruješ što kinezi napišu?

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta
17 godina
moderator

Sad sam obrisao hrpu poruka. Rekao sam bez rasprave o švercanju. Držite se teme, držite se svrsishodne rasprave.

2 0 hvala 0
17 godina
moderator
Ag008 kaže...

Kad su to Eneloop Lite. Obične Eneloop imaju 2000 mAh, Eneloop XX imaju 2500 mAh, isto kao i Camelion AlwaysReady.

14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Ag008 kaže...

Kad su to Eneloop Lite. Obične Eneloop imaju 2000 mAh, Eneloop XX imaju 2500 mAh, isto kao i Camelion AlwaysReady.

da, ali bolje stvarnih 900, nego srot 2000

imas i te jace, malo skuplje, ali po meni vrijede

There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
13 godina

Bok svima

Ovako, prodao sam nešto na eBay-u prije 4 dana i kupac još nije platio,također sam mu poslao e-mail ali sve jedno ne odgovara.

Možete mi reći što da radim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

pa jesi li mu poslo to? ako nisi sta te uopce boli briga.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
mar123 kaže...

pa jesi li mu poslo to? ako nisi sta te uopce boli briga.

Nisam poslao jer uvijek treba čekati prvo da plati a onda slati.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice