eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.401.728
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
eBay - pitanja i odgovori

I tako, krenuo ja u potragu za Bluetooth tipkovnicom na eBayu u nadi da ću je nositi sa sobom i spajati na android telefon da mogu u svakom trenutku kuckati... I prva na listi pojavila se ova kopija Appleove tipkovnice za sitne pare, ali kad čovjek ode na detalje, ima da ga "šlag strefi"! {#} U čem je fora?

1 0 hvala 0
17 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
mbaksa kaže...

I tako, krenuo ja u potragu za Bluetooth tipkovnicom na eBayu u nadi da ću je nositi sa sobom i spajati na android telefon da mogu u svakom trenutku kuckati... I prva na listi pojavila se ova kopija Appleove tipkovnice za sitne pare, ali kad čovjek ode na detalje, ima da ga "šlag strefi"! {#} U čem je fora?

Moram ti reći da se s ovim nikad nisam susreo!! Da u browse listi piše jedna cijena, a kad uđeš na predmet druga!

Vjerojatno neki bug, ali tko zna! :)

17 godina
moderator
Hacker002 kaže...
mbaksa kaže...

Moram ti reći da se s ovim nikad nisam susreo!! Da u browse listi piše jedna cijena, a kad uđeš na predmet druga!

Vjerojatno neki bug, ali tko zna! :)

Sad je ažurirana promjena i u listi - više 2.700 dolara za Bluetooth tipkovnicu!

17 godina

Ajde, bar je poštarina razumna :)

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
protjeran

Pozdrav,imam jedno pitanje.

Dobio sam poruku na email od ebaya "MC008 eBay Indefinite Selling Restriction "

Da li to mogu kako rijesit bez da ih zovem i sto bi mogao biti razlog tome?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
ImHere kaže...

Kako ćeš znati koji je razlog zabrani prodaje ako ih ne nazoveš (ili probaš kontaktirati putem maila, iako je upitno hoće li ti odgovoriti preko maila)?

14 godina
protjeran
mbaksa kaže...
ImHere kaže...

Kako ćeš znati koji je razlog zabrani prodaje ako ih ne nazoveš (ili probaš kontaktirati putem maila, iako je upitno hoće li ti odgovoriti preko maila)?

Probao vec i nisu nista odgovorili vec 4 dana >.<

Kad odem preko support centra imam mogucnost samo da ih zovem!

17 godina
moderator
ImHere kaže...
mbaksa kaže...
ImHere kaže...

Probao vec i nisu nista odgovorili vec 4 dana >.<

Kad odem preko support centra imam mogucnost samo da ih zovem!

Onda zovi ili odustani od prodaje. Mi ti tu ne možemo ništa pomoći.

17 godina

Nov sam sa ebayom pa me zanima jedna stvar.

Odmah da kažem da ovo ne nikad ne bih napravio, osim u slučaju nekog krajnje bezobraznog i neprofesionalnog sellera.

Može li se pokrenuti Dispute i tražiti Refund čak i ako je item stigao?! Odnosno može li se za***at sellera ako item nije došao s Tracking Numberom? Može li on nekako dokazat da je item isporučen ako kupac tvrdi da nije?

Recimo u slučaju da se dobije item koji je loše kvalitete, oštećen ili ne odgovoara opisu sa slike, a seller tvrdi suprotno i ne želi refundirat. Jer je vraćanje, kao što znamo, uglavnom neisplativo.

Da li on može tražiti od naše carine neku potvrdu da je item došao u HR?

Hvala!

Ako netko zna gdje ima za uzeti podlogu CoolerMaster Dual-sided, nek javi na PP. Hvala!
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 14:56 (bjede).
14 godina
neaktivan

pozdrav, na aukciji sam dobio ovo: http://www.ebay.com/itm/290695805184?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649#ht_1958wt_1037

paket mi je poslan 18.4 a piše da bi paket trebao stići u roku od 15-25 dana, prošlo je već 28 dana, što da radim?

Music and nothing else metters

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
bjede kaže...
Može li se pokrenuti Dispute i tražiti Refund čak i ako je item stigao?! ...

Recimo u slučaju da se dobije item koji je loše kvalitete, oštećen ili ne odgovoara opisu sa slike,

Može. I treba, ako prodavač ne reagira na pokušaj dogovora.

bjede kaže...
Odnosno može li se za***at sellera ako item nije došao s Tracking Numberom? Može li on nekako dokazat da je item isporučen ako kupac tvrdi da nije?

Vjerojatno ne. Ali ako si ti već njega kontaktirao i požalio se na artikl, onda si priznao da si ga primio, zar ne? Tvoji e-mailovi su dokaz da si primio artikl. Pretpostavljam da eBayevi zaposlenici mogu čitati te mailove, a ako i ne mogu, prodavač im može proslijediti tvoje mailove pa se ti onda pravdaj da ih nisi ti napisao. Zato pazi da ti se tako nešto ne obije u glavu. {#}

Možeš li biti konkretniji? Kolika je vrijednost artikla, što točno ne štima s njim? Ja osobno nisam imao problema s reklamacijama (samo u jednom slučaju kod prodaje lažnog kabela - iako, ne mogu reći da sam i tu imao problem - tip je prekinuo komunikaciju sa mnom, nakon čega sam otvorio case, nakon čega je on odmah vratio lovu), više predmeta sam reklamirao i ni jedan nisam vraćao, niti su me tražili da im dokažem da ne štima (iako sam u jednom slučaju samoinicijativno poslao sliku).

17 godina
moderator
sk0ls kaže...

pozdrav, na aukciji sam dobio ovo: http://www.ebay.com/itm/290695805184?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649#ht_1958wt_1037

paket mi je poslan 18.4 a piše da bi paket trebao stići u roku od 15-25 dana, prošlo je već 28 dana, što da radim?

Tipično vrijeme dolaska artikala iz kine je 3 tjedna +/- tjedan dana. Međutim, dogodi se da neke stvari, naizgled bez nekog posebnog razloga, dođu i nakon pet tjedana, tako da još nije vrijeme za uzbunu.

17 godina
mbaksa kaže...
bjede kaže...
Može li se pokrenuti Dispute i tražiti Refund čak i ako je item stigao?! ...

Recimo u slučaju da se dobije item koji je loše kvalitete, oštećen ili ne odgovoara opisu sa slike,

Može. I treba, ako prodavač ne reagira na pokušaj dogovora.

bjede kaže...
Odnosno može li se za***at sellera ako item nije došao s Tracking Numberom? Može li on nekako dokazat da je item isporučen ako kupac tvrdi da nije?

Vjerojatno ne. Ali ako si ti već njega kontaktirao i požalio se na artikl, onda si priznao da si ga primio, zar ne? Tvoji e-mailovi su dokaz da si primio artikl. Pretpostavljam da eBayevi zaposlenici mogu čitati te mailove, a ako i ne mogu, prodavač im može proslijediti tvoje mailove pa se ti onda pravdaj da ih nisi ti napisao. Zato pazi da ti se tako nešto ne obije u glavu. {#}

Možeš li biti konkretniji? Kolika je vrijednost artikla, što točno ne štima s njim? Ja osobno nisam imao problema s reklamacijama (samo u jednom slučaju kod prodaje lažnog kabela - iako, ne mogu reći da sam i tu imao problem - tip je prekinuo komunikaciju sa mnom, nakon čega sam otvorio case, nakon čega je on odmah vratio lovu), više predmeta sam reklamirao i ni jedan nisam vraćao, niti su me tražili da im dokažem da ne štima (iako sam u jednom slučaju samoinicijativno poslao sliku).

Nisi me dobro razumio. {#} Pitam teoretski, tek sam počeo kupovati na ebayu i nisam imao razloga za to!

Ja sam mislio na pokretanje Disputea u slučaju kad je item VEĆ DOŠAO, ali nije onakav kakav bi trebao biti (iz bilo kojeg razloga), a seller se oglušuje na komunikaciju i ne želi refundirati.  I onda, ako je on već bezobrazan, ja kažem da item nije uopće došao pa mi on mora refundirati. Na to mislim. Jer pročitao sam da je to moguće ukoliko item nije došao sa Tracking Numberom?

Kako je moguće da nisi vraćao ni jedan item, a pokretao si Dispute?! Valjda je uvjet da vratiš item ako nisi zadovoljan, ili ako ne dođe, da ti seller refundira? A tebi je item stigao.

Ako mi molim te možeš to malo objasniti.

Ako netko zna gdje ima za uzeti podlogu CoolerMaster Dual-sided, nek javi na PP. Hvala!
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 18:19 (bjede).
17 godina
moderator
bjede kaže...

Nisi me dobro razumio. {#} Pitam teoretski, tek sam počeo kupovati na ebayu i nisam imao razloga za to!

Eh... Onda ćeš se s tim stvarima baviti ako/kad dođe vrijeme. Nema smisla sad dalje filozofirati "što bi bilo kad bi bilo". {#}

bjede kaže...
Kako je moguće da nisi vraćao ni jedan item, a pokrećao si Dispute?! Valjda je uvjet da vratiš item ako nisi zadovoljan, ili ako ne dođe, da ti seller refundira? A tebi je item stigao.

Samo jednom sam pokrenuo Dispute i to kad se prodavač oglušio na moj mail. Da me taj tražio da mu pošaljem natrag ("lažni") kabel (koji je koštao desetak kuna), tek onda bi vidio vraga. U svim ostalim slučajevima u pravilu je bila riječ o defektnim proizvodima (neke sitnice, ne znam - do 30 kuna - tako nešto) i svi su vratili lovu bez nekih velikih rasprava. Neki zapravo imaju i svoju službu za korisnike koja rješava takve stvari pa sve uglavnom prolazi bez problema.

13 godina
bjede kaže...

Ja sam mislio na pokretanje Disputea u slučaju kad je item VEĆ DOŠAO, ali nije onakav kakav bi trebao biti (iz bilo kojeg razloga), a seller se oglušuje na komunikaciju i ne želi refundirati.  I onda, ako je on već bezobrazan, ja kažem da item nije uopće došao pa mi on mora refundirati. Na to mislim. Jer pročitao sam da je to moguće ukoliko item nije došao sa Tracking Numberom?

Kako je moguće da nisi vraćao ni jedan item, a pokretao si Dispute?! Valjda je uvjet da vratiš item ako nisi zadovoljan, ili ako ne dođe, da ti seller refundira? A tebi je item stigao.

Evo ovako, na ebayu si zaštićen kao lički medvjed i možeš doslovno raditi što god ti padne na pamet. Ukoliko si prevarant, možeš svaki item dobiti besplatno.

Ovaj dio što kažeš da pokušavaš kontaktirati sellera, a on se oglušava (što se jako rijetko događa) ne ide baš kako si opisao. Ne možeš se prvo žaliti pa onda lagati da item nije došao, na kraju bi mogao ostati bez povrata kada pročitaju tvoje mailove selleru (a hoće ukoliko digneđ dispute).

Ali kao što sam rekao, u većini slučajeva su selleri pošteni, i doslovno možeš napraviti što hoćeš. Ako ti se neki item ne sviđa ili je došao u lošem stanju, samo kontaktiraš sellera na način da mu kažeš da nisi zadovoljan i da ćeš mu dati loš feedback ako ne ispravi grešku. I onda će ti ili ponuditi povrat, ili da pošalje novi item, ili što želiš od toga. U principu, njemu je uvijek povoljnije tebi nešto poslati besplatno nego dobiti loš feedback od tebe. A to što kažeš da ćeš mu slati natrag, malo sutra, neće to nijedan od njih tražiti od tebe kad mu spomeneš "bad or neutral feedback".

A ako se ne želiš prepirati i nisi zadovoljan s itemom/došao je u lošem stanju, možeš reći da nije stigao i tražiti povrat nekih 35 dana od kupnje, i dobit ćeš povrat. Ali u ovom slučaju obrati pozornost da nisi ništa potpisao prilikom preuzimanja paketa.

Također bih želio skrenuti pažnju na činjenicu da nije u redu zloupotrebljavati ove mehanizme koje je ebay dao u ruke kupcu, kako bi se besplatno kupovali predmeti od nekoliko dolara vrijednosti.

17 godina
assassin.st kaže...

...

Ma jasno da ne, niti mi je to namjera. Nego se jednostavno želim informirati o što više detalja kad već ulazim u te "vode". :)

Refund je ok, ali ne možeš se držati za ovo da će ti poslati isti item besplatno. To koliko kužim najčešće koriste prevaranti koji tako iskoriste da prođe rok za otvaranje disputea i onda ne pošalju ništa!

I kako misliš "nisi ništa potpisao prilikom preuzimanja"? Pa valjda za svaki paket koji dobiješ preko naše drage pošte moraš potpisac onaj obrazac?

Samo ne znam za taj Tracking Number. Jel on bude na pošiljci ako je dostupan? I jel moguće da ga seller ima a ne da ga kupcu, pa po tome može znati je li pošiljka isporučena ili ne?

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 19:33 (bjede).
13 godina
bjede kaže...
assassin.st kaže...

...

Ma jasno da ne, niti mi je to namjera. Nego se jednostavno želim informirati o što više detalja kad već ulazim u te "vode". :)

Refund je ok, ali ne možeš se držati za ovo da će ti poslati isti item besplatno. To koliko kužim najčešće koriste prevaranti koji tako iskoriste da prođe rok za otvaranje disputea i onda ne pošalju ništa!

I kako misliš "nisi ništa potpisao prilikom preuzimanja"? Pa valjda za svaki paket koji dobiješ preko naše drage pošte moraš potpisac onaj obrazac?

Samo ne znam za taj Tracking Number. Jel on bude na pošiljci ako je dostupan? I jel moguće da ga seller ima a ne da ga kupcu, pa po tome može znati je li pošiljka isporučena ili ne?

Ma ako imaš posla s sellerima s visokim ratingom, onda im možeš vjerovati kada ti kažu da će poslati ponovo. Tu opciju obično biram kada nešto stigne za 10-15 dana i ne valja/ne radi, pa mi onda ostaje još mjesec dana do krajnjeg roka za podignuti dispute. Npr. ja sam kupio 100ak itema preko ebaya, i samo sam jednom dizao dispute. Također uzmi u obzir da imaš 60 dana za ostaviti feedback, tako da bez obzira što ne možeš podići dispute nakon 45 dana, opet imaš asa u rukavu, "negative feedback".

Pa ja za nekih 10-15% pošiljki potpišem preuzimanje, ostalo me dočeka u sandučiću. A mislim i da ovaj dio za koji potpišem da sam preuzeo nije moguća nikakva provjera od strane sellera, ali nisam 100% siguran. Ukoliko je poslano s tracking numberom, to ti znači da preko neta možeš pratiti pošiljku(a i seller) na putu do tvoje adrese, pa seller može vidjeti jesi li dobio paket. Taj način shippinga se inače naplaćuje koji dolar, i označen je kao "registered package" ili sl. 

15 godina

Mene zanima mogu li prodavači vidjeti moj feedback koji imam kao kupac?Ja sam jednom dobio bežični miš koji nije radio,poslao prodavaču mail da mu neću vraćati miš jer mi se ne isplati zbog poštarine i da ću ostaviti negativan feedback.On ubrzo odgovara da će mi poslati drugi miš o svome trošku.Tako je i bilo,ja ostavljam pozitivan feedback i svi sretni i zadovoljni.Prodavači izgleda jako cijene feedback koji ostavljamo jer su meni bili jako zahvalni što sam se prvo javio njima.

Reality is wrong. Dreams are for real.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
ja,vrba kaže...

Mene zanima mogu li prodavači vidjeti moj feedback koji imam kao kupac?Ja sam jednom dobio bežični miš koji nije radio,poslao prodavaču mail da mu neću vraćati miš jer mi se ne isplati zbog poštarine i da ću ostaviti negativan feedback.On ubrzo odgovara da će mi poslati drugi miš o svome trošku.

On je zahtijevao da mu pošalješ miš natrag ili si mu ti to tako samoinicijativno zaprijetio, tj. ucijenio ga, bez da si vidio što će ti reći ako mu javiš da je miš neispravan?

ja,vrba kaže...

Tako je i bilo,ja ostavljam pozitivan feedback i svi sretni i zadovoljni.Prodavači izgleda jako cijene feedback koji ostavljamo jer su meni bili jako zahvalni što sam se prvo javio njima.

O tome im ovisi budućnost na eBayu - što imaju veći broj boljih ocjena, to imaju šanse prodati više proizvoda, jer ih ljudi smatraju pouzdanijima - radije će platiti i koji cent više i uzeti od provjerenog prodavača, nego od nekog friškog ili nepouzdanog.

15 godina

Nije tražio miš natrag a ni ja baš nisam nešto extra prijetio,rekoh sebi j.... 30-ak kuna.Ovaj prodavač je stvarno bio dobar,brzo odgovarao na poruke i stvarno brzo poslao drugi miš.Ne znam,možda sam imao sreće pa naletio na poštenjaka.Da ponovim svoje pitanje,mogu li prodavači vidjeti moj feedback koji imam kao kupac? 

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
ja,vrba kaže...

Nije tražio miš natrag a ni ja baš nisam nešto extra prijetio,rekoh sebi j.... 30-ak kuna.

Iz tvoje poruke se dalo zaključiti da si mu skočio za vrat i prije nego si mu dao priliku da sredi stvar. Nije nužno on kriv što si dobio neispravni miš - ta roba iz Kine se proizvodi masovno, a kontrola kvalitete je jako loša ili nepostojeća tako da nije ništa čudno ako dobiješ neispravnu robu. Uglavnom, samo sam ti htio reći da bi bilo uputno da ljudima ne pristupaš kao potencijalnim prevarantima ako se nisu takvima pokazali. Nema potrebe za prijetnjama, ucjenama ili vrijeđanjem, osim ako si dobio neispravnu robu, a ovaj ti ne želi poslati ispravnu ili vratiti novac.

ja,vrba kaže...

Ovaj prodavač je stvarno bio dobar,brzo odgovarao na poruke i stvarno brzo poslao drugi miš.Ne znam,možda sam imao sreće pa naletio na poštenjaka.

Većina ih je poštenih, pogotovo ako kupuješ od onih koji imaju hrpu prodaja i iznimno visoke ocjene.

ja,vrba kaže...

Da ponovim svoje pitanje,mogu li prodavači vidjeti moj feedback koji imam kao kupac? 

Mislim da da. To i je cijela poanta feedbacka.

15 godina

Ma nisam ni pomislio prijetiti ni svađati se zbog 30-ak kuna.Rekoh,ako ne valja nema veze.Nisam ni mislio da će mi poslati drugi a ono stvarno stiglo.I to relativno brzo.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

kupio sam ove naocale za prijatelja 

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120906140075#ht_3730wt_1138

posto nije oznacena ona kutija za shiping pitam lika kada ce poslati a on kaze da je vec poslao 14-og
jel me on pokusava nasankati ili sta vec :)  

Pare nisu problem,para nema
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
prototype sony kaže...

kupio sam ove naocale za prijatelja 

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120906140075#ht_3730wt_1138

posto nije oznacena ona kutija za shiping pitam lika kada ce poslati a on kaze da je vec poslao 14-og
jel me on pokusava nasankati ili sta vec :)  

Ne označe uvijek tu kutiju, bez brige.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina

Da pitam još nešto:

Gledao sam neko vrijeme par itema od istog sellera (fakeovi su inače {#}) i danas kad sam opet išao pogledati, vidim poruku: "This listing was ended by the seller because the item is no longer available". I tako za sve sellerove stvari, njih 5-6! {#} Iako kad se klikne na svaku od njih stoji da ih je još po nekoliko dostupno. A onda su dolje izlistane posljednje kupovine tih itema i ispada da je u 2-3 dana prodano po 10-15 komada svakoga, što je nemoguće!
Inače, seller je postavio feedback na private, tako da se ne vidi tko je što i je li uopće kupio.
Jel ovoj smrdi na prevaru? Zbog čega seller može inače zaključiti prodaju?

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.5.2012 12:45 (bjede).
15 godina
bjede kaže...

Da pitam još nešto:

Gledao sam neko vrijeme par itema od istog sellera (fakeovi su inače {#}) i danas kad sam opet išao pogledati, vidim poruku: "This listing was ended by the seller because the item is no longer available". I tako za sve sellerove stvari, njih 5-6! {#} Iako kad se klikne na svaku od njih stoji da ih je još po nekoliko dostupno. A onda su dolje izlistane posljednje kupovine tih itema i ispada da je u 2-3 dana prodano po 10-15 komada svakoga, što je nemoguće!
Inače, seller je postavio feedback na private, tako da se ne vidi tko je što i je li uopće kupio.
Jel ovoj smrdi na prevaru? Zbog čega seller može inače zaključiti prodaju?

Da, smrdi na prevaru iz razloga što je feedback prebacio na private.

A ovo da je prodao 10-15 komada od svakog itema, to je posve moguće. Ne znam zašto to tako otpisuješ da je nemoguće.

Itema može nestati i tako da on uz ebay prodaje i npr u dućanu, na štandu bilo kako, pa je prodao ove osobno. Neki prodavači imaju slične napomene da se zna, neki nemaju.

Ali zbog ovoga pto je prebacio feedback na private - to je obično jasan znak da mu se nakupilo pritužbi pa ih je sakrio. Dakle po meni - nikako ne kupovati od njega.

Seller može zaključiti prodaju iz razloga jer više nema artikala, ili iz bilo kojeg razloga više ne želi/ne može/ ne smije prodavati.

15 godina
neaktivan

Imam Ray Ban 3211(orginal)koje su izgrebane(ne puno,no vidi se).Iso sam u Getaldus i kazu da se ne moze to ispolirati.Vidio sam da imaju Carrera suncane naocale,no nedam 900 kn za naocale.Pa sam mislio naruciti preko ebaya.Eh sada pitanje,jel to moze proci na carini?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dolu kaže...

Imam Ray Ban 3211(orginal)koje su izgrebane(ne puno,no vidi se).Iso sam u Getaldus i kazu da se ne moze to ispolirati.Vidio sam da imaju Carrera suncane naocale,no nedam 900 kn za naocale.Pa sam mislio naruciti preko ebaya.Eh sada pitanje,jel to moze proci na carini?

Ja sebi naručio Gunnar optik PPK naočale iz USA, platio sam ih 500kn. I baš danas platio carinu i pdv 177.30kn.

Znači morat češ platiti dodatne troškove.

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | Origin: bernard.sasko@facebook.com (Berologic)
17 godina
Dolu kaže...

Najverovatnije ce ti zapest na carini ali nemoj ni slucajno fake narucivat jer ak te ulove kazne su ti oko 2k kn mislim.

You got to lose to know how to win
15 godina
neaktivan

nisu 2k kuna, već moraš platiti uništenje robe... No big deal.

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | Origin: bernard.sasko@facebook.com (Berologic)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice