eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.401.559
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
Nisam siguran da uopce razumijes eBay.
Telefon koji si linkao trenutno kosta nesto vise od 100 gbp, sto je oko 850 kn. Dostava je 7.75 gbp sto je oko 60-ak kuna.

Uz sve to, ovo je aukcija tako da cijena na kraju vjerojatno nece biti takva.
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
16 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

ekipa pitanjce vezano za carinu i tako to

naime, slozio sam narudžbu preko dealextreme-a (oni imaju free hipping) i sve me izađe nekih 200-220kn. Oće mi opalit pdv/carinu na to?

Ako naručim ovo, da li mogu još 2 odvojene narudžbe preko ebay-a (svaka je nekih 110kn)? Da li carinici vode neku evidenciju ili to nije bitno? Da li postoji mjesečno neki kumulativni limit koji se ne smije prijeći da se ne ocarini ili to nema veze i carini se po pošiljci?

Hvala

CARPE DIEM
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako si u Zagrebu i paket je mali najvjerojatnije neće ni otvarati jer ionako imaju posla. Što si u manjem gradu, veće su šanse da otvore i naplate. Inače, da sve ide kako treba naplatili bi ti jer je cifra veća od 160 kn.

Možeš odvojeno naručiti koliko voliš, dok god to nisu neke bijesne količine da mogu procijeniti da uvoziš i preprodaješ.

Znalo mi je u isto vrijeme dolaziti po 10-ak paketa.

Carinu  i PDV sam platio samo jednom, a gotovo svaki paket koji naručujem je minimalno 250 kn.

16 godina
neaktivan
deklok kaže...

evo mene opet...

Ne znam jesi li vidio ali mobitel ti je polovan tj. korišten je.

No need to run and hide It's a wonderful, wonderful life No need to hide and cry It's a wonderful, wonderful life
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Ako si u Zagrebu i paket je mali najvjerojatnije neće ni otvarati jer ionako imaju posla. Što si u manjem gradu, veće su šanse da otvore i naplate. Inače, da sve ide kako treba naplatili bi ti jer je cifra veća od 160 kn.

Možeš odvojeno naručiti koliko voliš, dok god to nisu neke bijesne količine da mogu procijeniti da uvoziš i preprodaješ.

Znalo mi je u isto vrijeme dolaziti po 10-ak paketa.

Carinu  i PDV sam platio samo jednom, a gotovo svaki paket koji naručujem je minimalno 250 kn.

dakle da riskiram sa dealextreme-om? ako prodje prodje

koliko bi moga platit carine i PDV-a na iznos od nekih 220kn?

Ove 2 dodatne narudžbe preko ebay-a (odvojene) nece smetati? Mislim ne vode evidenciju o tome koliko ti paketa mejescno dolazi i koja je ukupna vrijednost svih?

Iz Zagreba sam

CARPE DIEM
17 godina
neaktivan

PDV je 23% carina 10%.

Ne, ne vode evidenciju koliko ti paketa dolazi. U ZG ima cca 1mil ljudi. Gdje bi došli kad bi provjeravali i zbrajali svaki paket.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2011 9:16 (Danny_HR).
15 godina

Dodatni paketi nece smetati! mozes dodati drop shipping navodno pomaze da te carina ne zapazi kosta samo 0.1

Loading... █ 10.000 % ██ 20.000% ███ 30.000% ████ 40.000% █████ 50.000% ██████ 60.000% ███████ 70.000% ERROR!!!!!!
16 godina
neaktivan

okej, narucio sam preko dealextreme-a paket 17.05.

preko IPS-a vidim da mi je paket stigao u lokalnu poštu 27.05 no do mene jos nista nije doslo 

http://ips.posta.hr/IPSWeb_item_events.asp?itemid=RA127089273CN&Submit=Submit

Kolega mi veli da se zna dogodit da "maznu" paketic pa ne znam sta da radim? da li da zovem telefonom, pricekam jos, odem u Branimirovu ili nešto četvrto?

Unaprijed zahvaljujem na savjetima

CARPE DIEM
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

PDV je 23% carina 10%.

Ne, ne vode evidenciju koliko ti paketa dolazi. U ZG ima cca 1mil ljudi. Gdje bi došli kad bi provjeravali i zbrajali svaki paket.

pa kad bi sustav funkcionirao, nekom logikom bi trebalo pisati koji ti je to paket (tj koji po redu je primljen na tvoje ime) valjda postoji neki log...

potpis :D
15 godina
neaktivan

znači ova prva sellerica je iz amerike; da šiping je skuplji i dobiš tracking number, ali za nešto više od 100 kn imaš Cool maicu i to kvalitetnu 100% pamuk!

wildthing21

ovaj drugi je Korejac, do sada sam uzimao nekoliko puta od njega, kožni novčanik, remen, maicu...

Ti je šiping jeftniji isto dobiš tracking number i tako..

korea_brand

Oba sellera su sigurna, tako da ne brineš.{#}

EDIT: Za Slash666

Energija pripada svima, kao i zrak! Mašta, bitnija od znanja!
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2011 15:23 (Bernard Huky Hux).
17 godina
simeparanoja kaže...

preko IPS-a vidim da mi je paket stigao u lokalnu poštu 27.05 no do mene jos nista nije doslo 

Kolega mi veli da se zna dogodit da "maznu" paketic pa ne znam sta da radim? da li da zovem telefonom, pricekam jos, odem u Branimirovu ili nešto četvrto?

Odi vidit u lokalnu postu jel ti sta doslo.

Mentalist je moj idol... I torrente isto
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
simeparanoja kaže...

27.05 je bio petak, 28,29 subota nedelja kad brijem uopce ne gledaju postu jer lade j....

i sutra bi ti trebala doc obavijest ili posiljka

btw, iz japana mi putuje knjiga 4 dana, a od zagreba do rijeke 12 dana... sve sam ti rekao...

16 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...
27.05 je bio petak, 28,29 subota nedelja kad brijem uopce ne gledaju postu jer lade j....

btw, iz japana mi putuje knjiga 4 dana, a od zagreba do rijeke 12 dana... sve sam ti rekao...

nisu normalni, pa ako je doslo u lokalnu, nije sad da oni dobijaju 1000 posiljki svaki dan :S

vidjet cu ako danas nije doslo, ili ih zovem ili odem do njih

CARPE DIEM
17 godina
Hacker-ri kaže...
tnakir kaže...
simeparanoja kaže...

Nama iz svicarske do ZG roba u 24h, a onda do splita + carina + sranja = 4 dana :D

17 godina
neaktivan

takoder :D ja imam jos njemacku, norvesku, finsku, dansku, sloveniju i bosnu...

sve dolazi za 24 sata do granice, ali onda vidim opremu nakon tjedan dana...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

super

dakle kad ti prodavac napise da mu treba 20 dana da dodje do nas onda misli na nasu postu a :)

CARPE DIEM
17 godina
simeparanoja kaže...
Hacker-ri kaže...

super

dakle kad ti prodavac napise da mu treba 20 dana da dodje do nas onda misli na nasu postu a :)

Kad napise 20 dana onda misli na 7 dana do zagreba i 13 od Zagreba do tebe :)))))

16 godina
neaktivan

e pa ovo je hebeno bezobrazno

ok mogu razumit da IPS nije azuran, mogu razumit da kasne 3 dana (tamo je bilo 27.05 kod njih je kao doslo 30.05)

Ali da mi postar napise da je dostava pokusana 30.05 a ja u sanducicu nemam nista do danas,krajnje bezobrazno

sta da me nije danas i sutra bilo u stanu, 5 dana istekne i posiljka se vrati natrag?

koji su to likovi, naravno baba u posti ne zna nista

sad se mislim bi li ista narucio :S

CARPE DIEM
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

uf...

od ne kucanja na vrata vec samo pustanja obavijesti u sanducic (izlika je da je to paket, a na papiru se vodi kao tiskanica), do nasilnog guranja paketica u sanducic...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ja bi se pismeno zalio...meni je jednom rekao postar da je paket prevelik da stane na motoric sto vozi i nista dodem ja u postu a ono normalna kutijica kakve su mi dostavljane bilo 100puta! To je bio neki na zamjeni dok sa stalnim nema problema
Loading... █ 10.000 % ██ 20.000% ███ 30.000% ████ 40.000% █████ 50.000% ██████ 60.000% ███████ 70.000% ERROR!!!!!!
15 godina
neaktivan
CroVandal kaže...
Ja bi se pismeno zalio...meni je jednom rekao postar da je paket prevelik da stane na motoric sto vozi i nista dodem ja u postu a ono normalna kutijica kakve su mi dostavljane bilo 100puta! To je bio neki na zamjeni dok sa stalnim nema problema

slobodno se žali, pa će ti ta zamjena drugi puta se posrat po kutiji, brisat podove s njom i zabacit koji nogoš s njom. Samo izbjegavaj tužbe, uvijek možeš lijepo zamoliti naše drage državne službenike XD

If applications are created with vb.net, what created vb.net ?
17 godina
neaktivan

ma jok... ja stanem u ured u Rijeci i kazem im da zovem zagreb... da vidis paniku, kao zohari kad upalis svjetlo...

kad zoves ri ovom puca za tebe i tvoju posiljku, a onom u zgu puca za ovog u ri i moju posiljku...

pa da ja vise ne bi zvao, on nesto pro.... ovom u rijeci i eto ti kulturnog covjeka na drzavnoj placi :D

sve sta ima urede u zagreb, ja prvo njih kontaktiram, jer on u zagrebu ladi jajca i mrzi kad ga tlace problemima iz drugih ureda

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nisam sezalio. Napravio sam jos jednu narudzbu na dx-u i 2 na ebay-u pa cemo vidit. Ako bude poblema prijavljujem.
CARPE DIEM
14 godina
neaktivan

Evo prvi put da kupujem preko Ebay-a pa imam par pitanja.

1. Koliko me dođe poštarina do Hrvatske, a koliko do Slovenije?

2. Da li ja iz Hrvatske mogu naručit da mi stigne u SLoveniju tako da se rješim carine i PDV-a?

3. Koliko bi mi slušalice od 50 eura došle poštarine do HRV ili Slovenije?

4. Da li je dobar ovaj oglas http://cgi.ebay.com/TEKNMOTION-TM-PSXV200A-PULSEWAVE-V2-GAMING-HEADSET-/250830011852?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a66a23dcc ? Da li se kako može saznat da li je taj prodavač dobar i pouzdan?

5. Kolika je vjerovatnost da će me prevatit, i što ako me prevari?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

1.Piše kolko dođe do HR a kolko do SLO.

2.Možeš.

3.Kolko je poštarna piše u oglasu.

4.Ovaj prodavač je dobar, cijena ti je 50 dolara sluske i 49 dolara poštarina.

5.Teško da će te prevariti.

Čist račun duga ljubav!
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.6.2011 20:05 (Monopol).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Monopol kaže...

1.Piše kolko dođe do HR a kolko do SLO.

2.Možeš.

3.Kolko je poštarna piše u oglasu.

4.Ovaj prodavač je dobar, cijena ti je 50 dolara sluske i 49 dolara poštarina.

5.Teško da će te prevariti.

50 dolara poštarina?

16 godina
neaktivan

DA

a.k.a. T R 1 P L 3 X ✖✖✖ Prava internet zarada (0.02 $ po kliku) - http://bux.ratovi.net/?r=tripleks667 ✖✖✖ // odesk.com //
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Da, stisni dolje Shipping and payments i odaberi Croatia.

Čist račun duga ljubav!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Monopol kaže...

Da, stisni dolje Shipping and payments i odaberi Croatia.

Da to jesam, a što bi ovo značilo?

Hvala

16 godina
neaktivan

Da je tolko i tolko dolara približno tolko i tolko funti..

a.k.a. T R 1 P L 3 X ✖✖✖ Prava internet zarada (0.02 $ po kliku) - http://bux.ratovi.net/?r=tripleks667 ✖✖✖ // odesk.com //
Moj PC  
0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice