eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.401.200
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
zgsolja kaže...

Da li se isplati kupovati tenisice preko Ebaya?Ja nosim broj 43 a sve je izraženo u američkim veličinama,koju da uzmem ako bi eventualno kupovao tenisice?

Kupio sam jednom kopačke za 800 kn, jest da su 500 kuna jeftinije nego kod nas! Ali kvaliteta je 0-a bolje tu kupim nego na Ebay.

Čist račun duga ljubav!
14 godina
neaktivan
mac92 kaže...

Kupuješ ženu, haljinu ili stup s vrtom ili sve skupa? {#}
Pazi da ti ne carine i ne oporezuju. {#}

pogledaj malo bolje sliku

tj njen donji dio{#}

ne shvacajte salu ozbiljno
14 godina
neaktivan
apoteka kaže...
mac92 kaže...

Kupuješ ženu, haljinu ili stup s vrtom ili sve skupa? {#}
Pazi da ti ne carine i ne oporezuju. {#}

pogledaj malo bolje sliku

tj njen donji dio{#}

Hahhaha komedija! {#}

Čist račun duga ljubav!
15 godina
neaktivan
zgsolja kaže...

Da li se isplati kupovati tenisice preko Ebaya?Ja nosim broj 43 a sve je izraženo u američkim veličinama,koju da uzmem ako bi eventualno kupovao tenisice?

Ako bi kupovao, evo moje preporuke od ovog sellera, ja sam uzeo jednom od njih, i nekoliko mojih prijatelja također, sve super.

http://myworld.ebay.com/sneakersforall/

što se tiće veličine imaš tablicu na dnu svakog proizvoda i sve ti je objašnjeno. No ja nosim 44 i to bi bilo 9 ili 9.5

Znači za tebe je 8.5 ili 9 veličina. Muška naravno.

evo slika za detalje.

aafg aafg
A da ubacim svoj Hard Disk u tvoju Matičnu Ploću, te da se odmah bacimo na Plug and Play!!!
14 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Jel može netko objasniti ukratko kako napraviti store na ebay-u,jel netko uspio prodat štagod,i dali se to isplati,većinom bi probao prodati komponente i neke dijelove od auta,ako to šta znači. Hvala !

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
zgsolja kaže...

Ja ih nađem ovdje u dućanu, isprobam, nađem veličinu i odem na bay i kupim. Kad sam postao upoznat sa svojom USA veličinom kupio sam i neke koje nisam mogao naći ovdje.

14 godina

Pitanjce.

Plairam izvaditi  u hypo alpe adria banci onu master prepaid karticu koja je kao za 14+god i navodno se moze plaćat preko neta(bar tako pise u opisu)

Sad kako ja jos nisam punoljetan da li bi mogao izvadit tu karticu i u otvaranju paypal accounta jednostavmno navest godiste recimo 1990 te da sve radi(koristenje te kartice,kupovina na ebayu)?

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Da.
Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
14 godina
Slash 666 kaže...
Da.

Dakle kad kupujem nes na ebay,tamo moram ponovo navodit adresu ime tralala....?

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski
15 godina
neaktivan
Da.
15 godina
neaktivan

Koliko sam ja cuo carinaju stvari iznad 300 kn, e sad. Dali je to 300 kn cijena paketa ili paketa plus poštarine.

Onda me zanima dali bi mi carinali neku stvar od 330 kn? I za koliko odprilike  vremena dolazi pošiljka?

Concordia parve res crescunt , discordia maximae dilabunter.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
branezg kaže...

Koliko sam ja cuo carinaju stvari iznad 300 kn, e sad. Dali je to 300 kn cijena paketa ili paketa plus poštarine.

Onda me zanima dali bi mi carinali neku stvar od 330 kn? I za koliko odprilike  vremena dolazi pošiljka?

Carini se iznad 160 kuna, znaci predmet + posta.

Čist račun duga ljubav!
15 godina
branezg kaže...

Dakle kao što kolega kaže, carini se sve iznad 160kn (uračunato sa poštarinom), tj tako zakon kaže, ali u praksi ima paketa koji prolaze i skuplji bez ikakvih naplata.

Za koliko vremena dolazi to ovisi o načinu slanja, moće biti i par radnih dana a moće biti i preko 45 dana. Najčešće dolazi za 2-4 tjedna.

15 godina
neaktivan

105 dolara ce me doć paket plus poštarina? Znači oko 550 kn. Koliko će me doć onda sveukupno, kad mi carinu opale i sve ostalo?

Concordia parve res crescunt , discordia maximae dilabunter.

0 0 hvala 0
15 godina
branezg kaže...

105 dolara ce me doć paket plus poštarina? Znači oko 550 kn. Koliko će me doć onda sveukupno, kad mi carinu opale i sve ostalo?

Ovisi što kupuješ, jel ima na to carine i ako ima koja je stopa?

Pod uvjetom da nema carine onda ti ide oko 125 kn PDV-a, plus poziv 10 kn i troškovi od 10-50 kuna.

Ako podliježe carini onda prvo na 105 usd dodaš koliko posto iznosi carina za to pa onda to ukupno ide pdv plus 10 kn poziv plus 10-50 troškovi obrade.

16 godina
neaktivan

Ljudi imam jedno pitanje planiram kupit bateriju za laptop koja dodje 37$ ali je iz Hong Konga pa dali je to isplativo tako uzet i koliko bi me dosla carina?

I zanima me kako nekom prodavacu poslat šitanje vezano za proizvod?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vrlo vjerovatno nečeš morati platiti nikakvu carinu niti porez, naručito ako si iz Zagreba. A dali se isplati, to ti pojma nemam.
Čist račun duga ljubav!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Monopol kaže...
Vrlo vjerovatno nečeš morati platiti nikakvu carinu niti porez, naručito ako si iz Zagreba. A dali se isplati, to ti pojma nemam.

Iz Osijeka sam... jer vamo ta ista baterija je 750 kn a tamo bi me mozda izislo cca. 250 kn

16 godina
protjeran
deklok kaže...
Monopol kaže...

Iz Osijeka sam... jer vamo ta ista baterija je 750 kn a tamo bi me mozda izislo cca. 250 kn

Pa onda čak i da ti naplati carinu dođe te puno jeftinije. Svakako naruči.

A dream you dream alone is only a dream. A dream you dream together is a reality.
16 godina
neaktivan
APazinjan kaže...
deklok kaže...
Monopol kaže...

Pa onda čak i da ti naplati carinu dođe te puno jeftinije. Svakako naruči.

evo ovo sam planirao kupit sad mi vi recite dali je siguran prodavac i kako da ja njemu posaljem poruku?

http://cgi.ebay.com/BATTERY-HP-ProBook-4510s-CT-4515s-CT-4710s-CT-/290558550071?pt=Laptop_Batteries&hash=item43a6a3a037

17 godina
neaktivan
Siguran je.
Kontaktiraš ga pomoću poveznice "Ask a question" koja se nalazi ispod opisa artikla.
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
15 godina
deklok kaže...

evo ovo sam planirao kupit sad mi vi recite dali je siguran prodavac i kako da ja njemu posaljem poruku?

http://cgi.ebay.com/BATTERY-HP-ProBook-4510s-CT-4515s-CT-4710s-CT-/290558550071?pt=Laptop_Batteries&hash=item43a6a3a037

Ovaj je siguran.

Poruku mu šalješ tako odeš skroz dole, skoro do kraja stranice sa opisom artikla i onda imaš sa lijeve strane ekrana link "ask a seler". To klikneš i konkaltiraš ga

16 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
deklok kaže...

Ovaj je siguran.

Poruku mu šalješ tako odeš skroz dole, skoro do kraja stranice sa opisom artikla i onda imaš sa lijeve strane ekrana link "ask a seler". To klikneš i konkaltiraš ga

Evo poslao sam sada imam jos jedno pitanje znaci posto nemam jos 18 godina, u 7 mjesecu cu 17 pa sam mislio otvorit onu karticu od Hypo banke sto mogu otvorit mladi od 14+ i sa njom mogu kupovat preko interbeta a mislim da mogu napravit i PayPal account, ja mislim da na toj kartici ne uzimaju troskove vodjenja kartice mjesecno cca. 10kn?

15 godina
deklok kaže...

Evo poslao sam sada imam jos jedno pitanje znaci posto nemam jos 18 godina, u 7 mjesecu cu 17 pa sam mislio otvorit onu karticu od Hypo banke sto mogu otvorit mladi od 14+ i sa njom mogu kupovat preko interbeta a mislim da mogu napravit i PayPal account, ja mislim da na toj kartici ne uzimaju troskove vodjenja kartice mjesecno cca. 10kn?

Za ovo sa karticom ne znam, ali obavezno napravi račun, naruči karticu, otvori paypal i linkaj karticu PRIJE nego kupiš ovo na ebayu, da te ne mora seller čekat 3 tjedna od kad kupiš do kad platiš. jer ćeš tak oodmah pobrat prijavu za kupca neplatišu.

14 godina
neaktivan

Zanima me,dali se isplati kupovati već složeni kompjuter preko ebaya ili ga je  isplativije složiti u nekom jeftinom webshopu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

sve ovisi, ali ja ipak mislim da je isplativije ovdje složiti.

Jer dok dodaš na ebayu poštarinu + carinu, nezz dal se isplati, ako me kužiš.

Energija pripada svima, kao i zrak! Mašta, bitnija od znanja!
15 godina
Ownercro kaže...

Zanima me,dali se isplati kupovati već složeni kompjuter preko ebaya ili ga je  isplativije složiti u nekom jeftinom webshopu?

Najveći problem kod toga je obično dostava koja u slučaju relativno velike kutije i težine, kao što je u slučaju složenog kompa prilično visoka te se izgubi isplativost

15 godina
neaktivan

Dal je netko kupovao super, fora, lijepe, kratke majice sa ebaya.

ako je dal bi mi netko mogao dati link od toga/tih sellera.

Recimo ja imam 2 od koja sam kupovao, ali sve šta mi je bilo relativno jeftino i lijepo pokupovao sam.

Energija pripada svima, kao i zrak! Mašta, bitnija od znanja!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel možeš linkati te sellere?

Ja sam dosad samo par majica od bendova uzimao, ali nikad ovako normalnu majicu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

evo mene opet nasao sam si mobitel koji bi ovdje kostao ajmo rec 110 kn a tamo je 75 (GBP) e sad jer mi mozete rec kolika je cjena sa carinom i sta se jos sve naplacuje

i dali je ovo njegova cjena kad bih ga odmao kupio ili je jos licitacija?

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=190538075663&ssPageName=ADME:X:eRTM:GB:1123

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2011 8:02 (deklok).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice