Banggood.com

poruka: 997
|
čitano: 377.518
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran
Re: Banggood.com
Fabregas4 kaže...

Ima li koja stranica slicna banggoodu znaci sa jeftinijom elektronikom ali da je iz Europe ili jos bolje iz EU?

da, to je dobro pitanje. Samo vrlo vjerojatno bi tamo isti proizvodi bili skuplji za iznos PDV-a koji platiš prilikom primanja pošiljke kod nas.

I vrlo vjerojatno bi ti naplatili i cijenu shippinga jer Kinezima navodno država subvencira to "besplatno" slanje, odnosno besplatno je zato jer imaju subvencije. Čak i da to nije istina, Kinezima je očito jeftino slati i isplati im se (proizvode te telefone dok EU trgovci moraju uvoziti te proizvode, em po cijeni većoj no proizvodnoj em što plaćaju uvozne troškove).

Mislim da ne bi imao puno koristi od toga, jedino za skuplje proizvode (>150 EUR, a vjerojatno i skuplje)

Btw, nije točno da se svi paketi gledaju na carini, meni je stigao jedan paket (od cca 900ak kuna vrijednosti) bez carinjenja (lupanja PDV-a), a mogao bi i drugi. Kao što rekoh ranije (izbaniralo me se), bitno je iskomunicirati sa prodavačem kako da označi paket i biti pritom pametan, a ne očigledno glup.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.10.2013 11:54 (Kinezito).
14 godina
neaktivan
Banggood.com

naručio jučer sa banggod.com thl w200 - koji je bio in stock....da bi danas pogledao i piše restock on 24th :) baš su 'dobri trgovci'...

i dali netko zna kako ih kontaktirati...za  e mail  Cservice@banggood.com mi u potpisu e- poruke stoji

This email message was sent from a notification-only address that cannot accept incoming email. PLEASE DO NOT REPLY to this message.Thank you for reading this letter. wtf...koja je onda adresa za kontakt?! 

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.10.2013 19:56 (brokeman).

0 0 hvala 0
15 godina
Banggood.com

Zanima me kako vi iz BiH pratite pošiljku, s područja hercegovine? Dobio sam tracking number forme RXXXXXXXXXDE. Znači li ovaj DE na kraju da pošiljka ide preko njemačke?

Što se tiče ovog tracking A000XXXXXXXXXX(Click Query) broja stoji mi:
"Departured at 2013/10/17 19:56:18 from Flytexpress Sorting Center location
Electronic data received at 2013/10/15 23:50:10, Flytexpress Sorting Center"

Znači dalje praćenje nastavljam preko RXXXXXXXXXDE broja?
Na kojim stranicama to mogu pratiti ako sam iz hercegovine? Preko ht mostara ništa ne nalazim.

Oprostite ako su pitanja malo dosadna. {#}

Pretraživao sam ali nisam našao odgovor.

hvala

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.10.2013 21:40 (mmmnnn).

0 0 hvala 0
14 godina
mmmnnn kaže...

Znači dalje praćenje nastavljam preko RXXXXXXXXXDE broja?
Na kojim stranicama to mogu pratiti ako sam iz hercegovine? Preko ht mostara ništa ne nalazim.

- Tako je

- Mislim da možeš koristiti univerzalnu tracking stranicu na sljedećem linku http://www.17track.net

11 godina
neaktivan
brokeman kaže...

naručio jučer sa banggod.com thl w200 - koji je bio in stock....da bi danas pogledao i piše restock on 24th :) baš su 'dobri trgovci'...

i dali netko zna kako ih kontaktirati...za  e mail  Cservice@banggood.com mi u potpisu e- poruke stoji

This email message was sent from a notification-only address that cannot accept incoming email. PLEASE DO NOT REPLY to this message.Thank you for reading this letter. wtf...koja je onda adresa za kontakt?! 

moja dosadašnja iskustva sa  Banggoodom (ali i nekim drugim sličnim sajtovima) su katastrofalna.

Dva naručena smartfona, jedna već od strane BG otkazana narudžba (bez razloga) nakon čekanja od cca 5 dana, na jedan smartfon trenutno čekam 9 dana (tu čak nije ni BG u pitanju), na drugi 4 dana (kod BG-a).

Uvijek bi pisalo da je smartfon "in stock" (dakle raspoloživ), a zatim bi čudom postao neraspoživ, pa bi se najprije dao neki blizak datum kada bi trebao biti raspoloživ, no taj se datum naravno kasnije opet pomiče itd.

Mislim da je jasno što Kinezi rade sa našom lovom, oni je IZVRTE nekoliko puta u međuvremenu. Lukavo, nema što.

Ali ne razumijem čemu pohvale za BG. Radi skupljanja bodova privlačenjem novih korisnika? S ebayom imam daleko bolja iskustva, u pravilu se slalo najkasnije drugi dan, bez obzira na vrijednost proizvoda.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 7:52 (Farang).
16 godina
Banggood.com

Tvoje pare vole da "izvrte" kad god imaju priliku i banka i PayPal. Prodavac će to čak teže da uradi, jedino što ako nečega nemaju na stocku ne mogu to da materijalizuju onog trenutka kad kupac naruči.

Što se tiče zadovoljstva ili nezadovoljstva uslugom, ako od prvog dana pet puta dnevno proveravaš status, iznerviraćeš se. Ako prihvatiš činjenicu da stvari sa besplatnom dostavom iz Kine uglavnom putuju oko mesec dana (ne samo sa Banggooda, nego uopšte), onda nemaš razloga za brigu, dobićeš ono što si naručio po najnižoj mogućoj ceni, i to je ono što ljudi generalno žele. Ako ti to ne odgovara, imaš opciju da doplatiš bržu dostavu (pri čemu ni dostava od eBay prodavaca nije besplatna).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Farang kaže...
Dva naručena smartfona, jedna već od strane BG otkazana narudžba (bez razloga) nakon čekanja od cca 5 dana, na jedan smartfon trenutno čekam 9 dana (tu čak nije ni BG u pitanju), na drugi 4 dana (kod BG-a).

Uvijek bi pisalo da je smartfon "in stock" (dakle raspoloživ), a zatim bi čudom postao neraspoživ, pa bi se najprije dao neki blizak datum kada bi trebao biti raspoloživ, no taj se datum naravno kasnije opet pomiče itd.

Možda ti je taman pobjegao, a onda treba neko vrijeme čekati dok ne dođe nova pošiljka. Valjda si baš potrefio modele kojih imaju jako malo na raspolaganju (može se i njima dogoditi greška, da se prebroje, pa misle da imaju koji komad nekog modela, a kad ga netko kupi i trebaju isporučiti, skuže da nemaju) ili koji se brzo rasprodaju. Ti mobiteli stalno cirkuliraju i ne stvaraju si zalihe jer bi u slučaju pada cijena gubili novac. Ili što ako naruče hrpu nekih modela, a onda se ispostavi da ih ljudi ne žele kupovati ili da pojavom nekog drugog modela padne potražnja za ovim?

To je rizik koji preuzimašon-line kupovanjem. Kod nas je situacija recimo još gora - kod mnogih on-line dućana ni ne znaš stanje, a neki će nakon tvoje narudžbe tek naručivati robu iz inozemstva. A ako ti i piše stanje, lijepo ti se može dogoditi da dođeš u dućan i kažeš oću to i to i onda ti veli - e ne može, sad će za pola sata doći čovjek koji je rezervirao, ne mogu ti prodati, bilo bi vraga. Hoćeš da ti naručim, pa dođe drugi tjedan u utorak? Ajde. I onda naručiš i onda dođeš u utorak - mi smo vas očekivali u srijedu, nije vam kolega rekao? Laptop je stigao danas, ali ove druge stvari koje ste naručili stižu sutra. {#} Tako sam triput išao tamo-vamo do dućana da kupim robu koja je sudeći prema web-stranicama bila na stanju (nepotrebno napravljenih 100 km viška i nepotrebnih više od dva sata vožnje). Tako sam odmah mogao potegnuti do Zagreba i kupiti sve u jednom šusu i odmah sve imati; ujedno bih potrošio manje goriva i manje vremena za to.

15 godina
mbaksa kaže...
Farang kaže...

Možda ti je taman pobjegao, a onda treba neko vrijeme čekati dok ne dođe nova pošiljka. Valjda si baš potrefio modele kojih imaju jako malo na raspolaganju (može se i njima dogoditi greška, da se prebroje, pa misle da imaju koji komad nekog modela, a kad ga netko kupi i trebaju isporučiti, skuže da nemaju) ili koji se brzo rasprodaju. Ti mobiteli stalno cirkuliraju i ne stvaraju si zalihe jer bi u slučaju pada cijena gubili novac. Ili što ako naruče hrpu nekih modela, a onda se ispostavi da ih ljudi ne žele kupovati ili da pojavom nekog drugog modela padne potražnja za ovim?

To je rizik koji preuzimašon-line kupovanjem. Kod nas je situacija recimo još gora - kod mnogih on-line dućana ni ne znaš stanje, a neki će nakon tvoje narudžbe tek naručivati robu iz inozemstva. A ako ti i piše stanje, lijepo ti se može dogoditi da dođeš u dućan i kažeš oću to i to i onda ti veli - e ne može, sad će za pola sata doći čovjek koji je rezervirao, ne mogu ti prodati, bilo bi vraga. Hoćeš da ti naručim, pa dođe drugi tjedan u utorak? Ajde. I onda naručiš i onda dođeš u utorak - mi smo vas očekivali u srijedu, nije vam kolega rekao? Laptop je stigao danas, ali ove druge stvari koje ste naručili stižu sutra. {#} Tako sam triput išao tamo-vamo do dućana da kupim robu koja je sudeći prema web-stranicama bila na stanju (nepotrebno napravljenih 100 km viška i nepotrebnih više od dva sata vožnje). Tako sam odmah mogao potegnuti do Zagreba i kupiti sve u jednom šusu i odmah sve imati; ujedno bih potrošio manje goriva i manje vremena za to.

+1

Recimo meni su mob istog dana poslali kada sam ga naručio!

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2013 14:42 (mmmnnn).
15 godina
Banggood.com

Evo i meni stigao umi x2 doma. Prosao bez carine, nije ni isao na carinu. Radi se o 32GB roma i 2 GB rama. Radim u italiji pa ga nisam jos imao prilike isprobat. Poslao sam frenda da proba i kaze sve 5 ali nije probao Gps. Ima li netko umija ovdje da mi potvrdi radi li gps?

Battlefield is the Best, fuck the rest!!!
Moj PC  
3 1 hvala 1
15 godina
moderator
Banggood.com

Danas mi stigao Cubot GT99 za frenda, ukupno 25 dana od naručivanja...mislim da je to čisto ok s obzirom da je većinu vremena proveo na carini, nisam ga očekivao tako brzo :)

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
protjeran
XXX-Man kaže...

Danas mi stigao Cubot GT99 za frenda, ukupno 25 dana od naručivanja...mislim da je to čisto ok s obzirom da je većinu vremena proveo na carini, nisam ga očekivao tako brzo :)

koliko si platio carinu i pdv na njega točno ?

15 godina
moderator
ursusc355 kaže...

koliko si platio carinu i pdv na njega točno ?

25% PDV i nekih tridesetak kuna carinske troškove

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
15 godina
Banggood.com

Mobitel poslan 17.10.

Dobio odmah tn

Na 17 track ga još ne mogu naći iako je danas 26.10.

Je li to normalno ili ima potrebe da im šaljem mail?

Koliko ste vi čekali da vam proradi  praćenje na 17track?

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2013 12:19 (mmmnnn).

0 0 hvala 0
16 godina

Sačekaj još tjedan dana. Minimalno tjedan dana treba proći prije dolaska u Švdedsku tj. da proradi tracking. Nakon toga je za 2 dana u Zagrebu.

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
15 godina
Banggood.com
Prošlo je više od tjedan dana(8-9 dana) otkad je poslan.
U mene tn ima završetak DE (RXXXXXXXXXXDE), pretpostavljam da onda neće ići preko švedske nego njemačke?

Znači normalno je da tracking ne proradi nekih 14 dana nakon što je poslan iz kine, ako sam te dobro razumio?

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

meni isto ne radi tracking na 17track ali mozes vjerojatno pratiti preko njemacke poste: deutschepost.de/sendungsstatus/bzl/sendung/simpleQuery.html?locale=en&init=true

15 godina
Banggood.com
je, evo sta dobijem:
The item arrived at the International Logistics Center Singapore on Oct 24, 2013.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

to ti nažalost čini ne znači puno meni je primjerice već 2 puta sletio u frankfurt tako da... ali barem znaš da je krenuo :D

11 godina
protjeran
Ivan(4) kaže...

Tvoje pare vole da "izvrte" kad god imaju priliku i banka i PayPal. Prodavac će to čak teže da uradi, jedino što ako nečega nemaju na stocku ne mogu to da materijalizuju onog trenutka kad kupac naruči.

Što se tiče zadovoljstva ili nezadovoljstva uslugom, ako od prvog dana pet puta dnevno proveravaš status, iznerviraćeš se. Ako prihvatiš činjenicu da stvari sa besplatnom dostavom iz Kine uglavnom putuju oko mesec dana (ne samo sa Banggooda, nego uopšte), onda nemaš razloga za brigu, dobićeš ono što si naručio po najnižoj mogućoj ceni, i to je ono što ljudi generalno žele. Ako ti to ne odgovara, imaš opciju da doplatiš bržu dostavu (pri čemu ni dostava od eBay prodavaca nije besplatna).

Prodavač vrlo lako to može učiniti na način da u tih deset dana čekanja (koliko sam ja čekao, poslali su smartfone s oba sajta) naruči otprilike 3 ista takva (cijena za 20 komada za taj isti model koji na BG-u i drugdje košta oko 95 USD, kod veleprodavača je 50 USD, provjerio - znači cijena po kojoj oni dobiju je bome 30ak dolara) te zaradi na svakom 60ak dolara. I tako puta bog zna koliko. Lukavo, nema što. Naravno da mi cijena odgovara, inače ne bih čekao niti dva dana, nego bih naručio s eBaya, no tamo je takav isti model skuplji 50ak dolara. No, neki proizvodi si opet povoljni na eBayu, a i opcenito eBay ima daleko veci izbor proizvoda.

Možda nisu imali na zalihi model jer je upravo stizao novi model - nasljednik tog modela pa se proizvodnja usmjerila na njega. No najvažnije je da su ih poslali na kraju.

Mislim da ću zauzeti jedan drukčiji pristup po pitanju stjecanja proizvoda iz inozemstva jer čekanje od (sve skupa) 25-30 dana (s carinjenjem) je puno previše. {#}

mbaksa kaže...
Farang kaže...

Ovisi o kojem on line ducanu pricamo. Ima ih par kod kojih nazoves i dobijes proizvod isti dan. Tako sam primjerice kupio jedan laptop kojeg nitko (ukljucujuci i standardne ducane) nije imao u ponudi jer je stizao novi (neznatno brzi) model, ali skuplji 600ak kuna. Nazvao taj web ducan, tip rekao cekajte da provjerim kod uvoznika, nazvao, rekao da je slobodan (po odlicnoj cijeni) i kupio. Drugi (jedan od najjeftinijih uopce) je u mojoj ulici, pa mi nije problem pricekat koji put. Zapravo, uokolo par km imam hrpu web dućana pa se ne zamaram puno koji će me odbit, idem dalje dok ne nađem što trebam. Neki puta imaju zaista dobre cijene s kojima se ne isplati narucivati iz inozemstva, primjerice Dellov monitor me koštao manje no da sam ga naručio s eBaya + platio poštarinu (koja nije mala obzirom na kabast i težak proizvod)

Neke stvari se isplate naručivati s stranica kao BG

Neke sa eBaya

Neke iz domaćih web shopova

Neke čak i iz službenih trgovina

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2013 9:23 (androidan).
13 godina
neaktivan
Banggood.com

09.10.2013 naručio sam iOcean X7 Young Turbo 5 Inch Android 4.2 4G ROM MTK6589T Smart, ali još uvijek ništa od telefona! Kolko da čekam?

0 0 hvala 0
16 godina

Pogledaj gdje ti je na trackingu i kada je poslan... 

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
13 godina
neaktivan

jesam!

11.10.2013 isporučen je Flytexpress Sorting Center.

16 godina

Ne taj, već onaj drugi tracking kod kojeg uneseš na ips.posta.hr ili na 17track

14 godina
neaktivan
Banggood.com

Evo da ja ostavim svoje iskustvo i podijelim to s vama.

Banggood mi se zgadio, to je najblaže rečeno. Do sada sam 2 puta naručio s te stranice. Frend je naručio mobitel i to je prošlo sve savršeno i mob funkcionira i sve je u najboljem redu zasad. Ja sam se odlučio na fotić (AMKOV) i totalno se razočarao. Fotić je stigao u ekstra kratkom vremenu, prošao je bez dodatnih troškova oko PDV-a i sl., no njegova kvaliteta je katastrofa. Slika je kao da se nalazimo u 14. st., toliko je loša da je to za neopisati, o videu da i ne govorim. U speckama piše sve izvrsno, sve najbolje, a na kraju kino živo.

E sad, nije problem čak ni u tome što je taj proizvod smeće, već u njihovom pristupu. Mail sam im slao 6 puta (prvi put prije tjedan i pol) kako bi mi pomogli oko reklamacije, ostavljao 3 puta poruke na onom famoznom chatu, a odgovor nisam dobio baš nikakav. Prijavio sam slučaj pay-palu nadavši se da mi oni nekako mogu pomoću, no nažalost nisu u mogućnosti.

A ono što je bio vrhunac je kada sam ostavio negativan feedback on je bio odbijen, a isto se dogodilo sa slikama i videom.

To je moje iskustvo i za mene je ta stranica definitivno prekrižena za sva vremena.

Preko e-baya sam naručio već x narudžbi i baš uvijek ako sam imao neki problem su mi odgovorili i ispričali se tako da ovo što sam ovdje doživio je dno dna. Nikad mi se nije dogodilo da mi je feedback stopiran i slično i definitivno sam se razočarao u njihovom pristupu.

0 2 hvala 0
16 godina
moderator
denis172 kaže...

Evo da ja ostavim svoje iskustvo i podijelim to s vama.

...

Ja sam se odlučio na fotić (AMKOV) i totalno se razočarao. Fotić je stigao u ekstra kratkom vremenu, prošao je bez dodatnih troškova oko PDV-a i sl., no njegova kvaliteta je katastrofa. Slika je kao da se nalazimo u 14. st., toliko je loša da je to za neopisati, o videu da i ne govorim. U speckama piše sve izvrsno, sve najbolje, a na kraju kino živo.

Kad već dijeliš te stvari s nama, onda podijeli do kraja - daj da vidimo primjere tih slika i videa. Koji konkretno fotić je u pitanju?

Inače, prije kupovanja takvih stvari trebao si pitati da li da to kupiš ili ne. Našao sam tamo neki model AMKOV-a i ja ni u kom slučaju ne bih rekao da u speckama piše "sve izvrsno, sve najbolje". Naime, pogledom na žarišnu duljinu objektiva mogao bih zaključiti da jedan 16-megapikselni model ima senzor jednake ili možda čak i manje veličine nego moj desetak godina star Sony P93, pet megapikselni fotić, koji je za tadašnje pojmove davao solidnu sliku (iako ispranih boja), a za današnje pojmove... Hm... Na razini nekih mobitela. E sad, što misliš što će se dogoditi ako se na takav minijaturan senzor nagura 16 megapiksela?! Još kad imaš na umu da senzor "lijevih" proizvođača tipično daju lošu sliku... To nikako ne sluti na dobro. Još kad pogledaš osjetljivost senzora - ISO 100 do 400 - odmah ti je jasno da je taj senzor po tome u klasi senzora ozbiljnih marki starih desetak godina. Što se videa tiče - na piše koji je, ali se kladim da je u pitanju MJPEG kodek, zar ne? I to sigurno niskog bitratea. I još fotić nema optičku stabilizaciju. I blenda je f/3.

Uglavnom, svaki ozbiljniji poznavatelj digitalnih fotoaparata upozorio bi te da kupuješ mačka u vreći i da bi se mogao jako zeznuti. Naravno, mogao si i naletjeti na neki biser, no ja osobno ne bih bio spreman na takav rizik.

To je to što se tiče fotića. Sad - moguće je da ti reklamaciju ne priznaju jer je možda s tvojim fotićem sve u redu i jednostavno radi tako loše fotografije. Ako je tako, nažalost možeš si zaboraviti reklamaciju. Ako nije, onda jednostavno moraš inzistirati da nešto poduzmu.

16 godina

Jesi tražio recenzije tog fotića, komentare o njemu. Nije beng krivo što je taj fotić smeće i što realno slika 2mpx a interpolacijom se ona može snimiti i u zilijun mpx te se taj podatak ne uzima zdravo za gotovo.

Ti si sam kriv što si ga kupio na blef. Linkaj mobitel da vidimo. S njihove strane su dobro obavili, poslali ga odmah, mobitel si dobio ekrpesno brzo i tu njihova odgovornost prestaje. Kao da se ja žalim Konzumu što im je riža od 1.99Kg puno lošija od one Barilla od 30kn/kg. Pametno kupuj, budi siguran da je to što ti treba i da su ostali zadovoljni  i to je to.

14 godina
neaktivan

Ma majstore moj, nemoj isto pričati napamet.

Postoji feedback koji kaže da je sve savršeno i sve pohvale o svemu. I ovdje se apsolutno ne radi o tome kakav je proizvod, već o načinu komunikacije i pomoći rješavanja problema. Ja sam podijelio svoje mišljenje sa onim tko to čita i koga eventualno zanimaju problemi koji su mogući. Ako se kaže da je nešto bijelo, onda je bijelo, a ne crno bilo koja cijena tog proizvoda bila. I jasno je da je cijena donekle mjerilo, ali ne uvijek i ponavljam da ne trebam ničiju pomoć, već sam samo podijelio svoj problem tu na forumu, a ti i dalje vrti svoje.

16 godina

Kakvu "pomoć, rješavanje problema" od njih očekuješ? Kakvo rješavanje problema bi očekivao od Konzuma jer si kupio rižu od 4kn koja nije ista kao ona od 30kn? 

Ima puno bijelog i crnog a ti si sam trebao dobro istražiti prije nego što kupiš nešto. 

15 godina
neaktivan

ja nrarucio kaput i usb hub u jednoj narudzbi na sto su mi oni to odvojili i poslali odvojeno..za kaput nisam ni dobio tracking number a za usb hub jesam..kaput je stigao neki dan i kao da je radjen po mojim mjerama a i od dosta dobrog materijala je..usb hub je, kolko vidim, poslan sa carine tak da ga ocekujem svaki dan..

sve u svemu, zadovoljan sam s njima..

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2013 19:32 (Vesperian).
15 godina
Banggood.com

Nakon 15 dana od slanja iz kine pošiljka je napokon vidljiva na 17track. Stigla je u frankfurt i trenutni status je Transporting ( Otprema pošiljke u inostranstvo (EDI poruka )

Koliko prosječno treba da pošiljka dođe iz frankfurta do BiH ili Hr?

pozzz

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.11.2013 10:26 (mmmnnn).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice