Ima li koja stranica slicna banggoodu znaci sa jeftinijom elektronikom ali da je iz Europe ili jos bolje iz EU?
da, to je dobro pitanje. Samo vrlo vjerojatno bi tamo isti proizvodi bili skuplji za iznos PDV-a koji platiš prilikom primanja pošiljke kod nas.
I vrlo vjerojatno bi ti naplatili i cijenu shippinga jer Kinezima navodno država subvencira to "besplatno" slanje, odnosno besplatno je zato jer imaju subvencije. Čak i da to nije istina, Kinezima je očito jeftino slati i isplati im se (proizvode te telefone dok EU trgovci moraju uvoziti te proizvode, em po cijeni većoj no proizvodnoj em što plaćaju uvozne troškove).
Mislim da ne bi imao puno koristi od toga, jedino za skuplje proizvode (>150 EUR, a vjerojatno i skuplje)
Btw, nije točno da se svi paketi gledaju na carini, meni je stigao jedan paket (od cca 900ak kuna vrijednosti) bez carinjenja (lupanja PDV-a), a mogao bi i drugi. Kao što rekoh ranije (izbaniralo me se), bitno je iskomunicirati sa prodavačem kako da označi paket i biti pritom pametan, a ne očigledno glup.