Naručuj odvojeno odjeću. Za iznose ispod 160kn nema PDV-a. Neka ti u svakom paketu bude do ili oko toliko...
Banggood.com
- poruka: 997
- |
- čitano: 377.490
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
pozdrav, htio bih naručiti nešto od odjeće sa bg pa me zanima dal se i na to plaća pdv?
Pročitaj cijelu prvu poruku u ovoj temi (iako je vezano uz eBay, većina toga se odnosi na carinjenje općenito): http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
Naručuj odvojeno odjeću. Za iznose ispod 160kn nema PDV-a. Neka ti u svakom paketu bude do ili oko toliko...
ako mu dođe 4 paketa po 160kn, opalit će ga po džepu, 100%. pa nisu oni glupi.
može jedino da naruči npr. svaka 2 tjedna paket
Moze neko ovo objasnit, znaci meni sad nije bas najjasnije dal mi je posiljka u svedskoj ili singapuru. Tj. mislim da je u sigapuru al zasto? Ili ce direkt od tamo u zagreb pa nejde uopce u svedsku?
Tako je svima bilo i ide u Švedsku sigurno. Poslana i putuje.
I za kolko dode u svedsku onda,tj u hrv?
I za kolko dode u svedsku onda,tj u hrv?
Stigao je u Švedsku, 1.10. je spreman za slanje u Zagreb. Trebao bi stići u roku tjedan dana.
Hvala ja sam mislio da je jos u singapuru pa treba jos i u svedsku :D
Poštovanje,
razmišljam o kupnji preko banggood.com pa me zanima ukoliko piše za neki uređaj oznaka worldwide free shipping da je dostava besplatna? (možda je malo čudno pitanje ali radi se konkretno o mobitelu cijene nekih 70USD pa mi je na prvo malo sumnjivo da je dostava besplatna)
Cujem daje neki praznik u kini. Zna li netko do kad traje? Jer stalno mi stoji processing, poslje back ordera.
Cujem daje neki praznik u kini. Zna li netko do kad traje? Jer stalno mi stoji processing, poslje back ordera.
07.10. počinju opet raditi jer su praznici do 06.10.
Ima li tko iskustva sa tabletima? Preporuke?
Tok moje narudžbe:
11.9. - naručio sam smartphone ZOPO ZP980 (odabrao besplatnu dostavu) - cijena: 1868,46 kn
13.9. - poslan je preko Flytexpress-a
19.9. - došao u Švedsku.
26.9. sam dobio pismo iz carine da im dostavim račun koji sam im odmah ujutro poslao mailom(potpisan i skeniran poziv iz pisma, invoice sa banggooda i paypal uplata) - obavezno u naslov navesti PCP broj, a bilo bi ga dobro unijeti i u naziv svakog dokumenta)
2.10. - poslan iz carine
3.10. - stigao mi na kućnu adresu gdje sam poštaru platio 498,57kn (PDV je 467,12kn)
Ovo mi je prva narudžba i veoma sam zadovoljan smartphoneom koji ne pokazuje nikakve greške kao i procesom dostave, samo je bitno strpljenje. Na carini su paket otvorili i pregledali, ali su sve uredno vratili nazad i zalijepili dostavnu kovertu
Daj napisi detaljnije ovo za carinu od kud si uzo racun i sta si tocno sve napravio, da to odma napravim i imam spremo kad dode.
Daj napisi detaljnije ovo za carinu od kud si uzo racun i sta si tocno sve napravio, da to odma napravim i imam spremo kad dode.
http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
Nema tamo nista sta neznam, sve je u grubo. Zato sam mu i reko da napise od kud je uzimo racun, jel vidim da je i neko potpisivanje i broj spominjo jos.
Dodao sam sliku Izjave koja mi je stigla iz carine i obilježio gdje je PCP broj. Taj broj(npr. PCP123/13) obavezno staviti u naslov poruke koju im se šalje nazad sa dokumentima. Također sam u imena dokumenata stavio taj broj npr. PCP123_13-izjava, PCP123_13-banggood_invoice, PCP123_13-paypal.
Kako doći do Banggood invoice-a
Logirati se na Banggood, na lijevoj strani odabrati View Orders da prikaže narudžbu. Na desnoj strani se pojavi tabela gdje se ispod Order No. nalazi broj narudžbe na koju se klikne. Otvara se narudžba sa svim informacijama i na dnu se nalazi Print an Invoice. Odabrati samo prvu stranicu i odabrati gdje će se snimiti taj račun na disku.
Pošto sam kupio preko Paypala, logirao sam se tamo, odabrao Payments sent i prikazana mi je lista sa plaćanjima. Odabrao sam uplatu na Banggood Technology Co., Ltd. i kliknuo na Details pokraj nje. Napravio sam onda Print screen, Paste sliku u bilo koji program za obradu slika i snimio sliku.
Onda sam Izjavu, Banggood račun i Paypal potvrdu o plaćanju poslao na mail iz izjave navodeći u poruci što im sve šaljem.
Jel svima dolazi poziv od carine preko poste ili mozda preko mail-a?
Odakle carina zna tvoj mail lol. Pa šalju poštom a odgovoriti možeš e-mailom, faksom i poštom. Oni sve prihvaćaju, od banggood izvještaja plaćanja na njihovim stranicama do paypal "računa"...
Mislio sam jer sam dao u banci email i da me obavijesti dolaze preko emaila i da to ima neke veze jer je placeno sa paypal racunom
Bezveze si se mučio. Dovoljno je poslati račun/narudžbu s Banggooda uz navođenje PCP broja.
Ništa više se od primatelja paketa ni ne očekuje - čak i na pozivu za carinjenje piše da traženi dokument (a ne tražene dokumente) pošalješ tamo-i-tamo.
Dakle, jednom za ubuduće, za vas ostale koji ste dobili poziv - pošaljite ono što se do vas traži (ispis računa ili narudžbe na kojem se vidi vrsta i cijena robe - u slučaju Banggood.coma to je onaj gumbić Print an Invoice unutar narudžbe; u slučaju eBaya račun ste dobili na email i možete jednostavno to isprintati u PDF), uz navođenje PCP broja. Ništa više i ništa manje. Ne komplicirajte si život bezveze i ne opterećujte carinike nepotrebnim papirima.
Sve kako je. Najbolje ništa ne dirati jer je sve već podešeno. Ovdje ne možeš kupon oddati jer narudžba nije veća od $100, eventualno b185f7
Do kojega se iznosa ne plaća carina ako naručujem sa UK warehouse-a?
Do kojega se iznosa ne plaća carina ako naručujem sa UK warehouse-a?
Pročitaj cijelu prvu poruku: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
(ako je proizvod poslan iz EU, onda nema carinjenja)
Nista. Samo na onaj prozor desno placanje putem Paypal i to ti je to.
Danas mi je Cubot zavrsio na carini naravno ocekivano...
Ako je netko iz Splita ili negdje dalje od Zagreba nakon koliko dana je dobio postom poziv od carine?
jedno prozaično pitanje tebi i drugima: zašto naručujete robu s BG ako se ta roba redovno carini, odnosno lupa PDV na nju?
postoje sajtovi unutar EU gdje se može naručiti ta ista ili vrlo slična roba a da carinici ne znaju (ne vide) da je roba originalno poslana izvan EU (pa je shodno tome moraju i cariniti).
btw, nadam se da BG stavlja oznaku "gift" na paketima, jer na njihovim stranicama vidim da to nemaju praksu raditi. AKo je tako, ni ne cudi da svi dobijate pozive od carine...
p.s. - ovdje sam navratio jer je netko na BOL-u spomenuo da se roba sa BG "prepakirava u Svedskoj i salje u Hrvatsku bez lupanja ovih troskova sa carine i pdv-a". Ocito se lupa, pa mi sad nije jasno kako se to ne lupa
Dosta mi je da sam procito ovo za gift...mislim to godinama vec ne prolazi tak da mi je glupo uopce odgovarati na ostatak tvog posta koji nema veze s vezom.