Amazon - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 1.553
|
čitano: 857.776
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Amazon - pitanja i odgovori

Pozdrav, evo razmišljam da kupim gitaru za Amazon.fr. Amazon je za ovaj brend exkluziv zastupnik i niko živ ih ne drži (sa stranica proizvođača).

Zanima me kakvi su francuzi sa komunikacijom....ja znam samo englaski. U slučaju kakvih problema da ih mogu kontaktirati.

I dali netko zna koliko bi koštalo vratiti gitaru Amazonu u Francusku.

Usput stranica im je samo na francuski za razliku od njemaca koji imaju englesku verziju.

God save flat rate

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Amazon - pitanja i odgovori
juchinio kaže...

Pozdrav, evo razmišljam da kupim gitaru za Amazon.fr. Amazon je za ovaj brend exkluziv zastupnik i niko živ ih ne drži (sa stranica proizvođača).

Zanima me kakvi su francuzi sa komunikacijom....ja znam samo englaski. U slučaju kakvih problema da ih mogu kontaktirati.

I dali netko zna koliko bi koštalo vratiti gitaru Amazonu u Francusku.

Usput stranica im je samo na francuski za razliku od njemaca koji imaju englesku verziju.

Ukoliko se radi o normalnom vraćanju jer ju ne želiš poštarinu mislim da sam plaćaš (iako nisam siguran u ovo) a ukoliko se radi o nekakvoj garanciji ili slično cijeli trošak pokrivaju oni.

Kontakt putem maila će ti biti na engleskom dok phone je sigurno na francuskom a chat za njih nisam siguran iako mislim da je samo na francuskom, ugl kontaktiraj ih mailom (dosta brzo odgovaraju).

Nadam se da sam pomogao.

14 godina

Ma je kužim sve to...međutim mislio sam da je netko slao natrag neki veći item pa da zna koliko košta.

Na primjer: gitara ima potpuno netočno postavljen konjić i intonacija nevalja, oni ti u takvim slučajevima najčešće kažu da je to u okviru specifikacija......i onda moraš poslat gitaru natrag o svom trošku.

e sad koliko to može koštati...neznam.

God save flat rate
14 godina

planiram uzeti nesto na amazonu, UK, pa me zanima cijenu postarine dobivam tek na kraju (nisam jos dodao karticu pa nikad nisam dosao do zadnje potvrde kupnje)? ili bih negdje prije same narudzbe mogao vidjeti cijenu dostave?

Respect the Raise...!

1 0 hvala 0
10 godina

Na samom kraju moraš potvrditi narudžbu, tako da bez problema možeš pregledati cijenu poštarine i cjelokupni iznos i odustati ako ne želiš.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.1.2016 21:26 (simsis).
15 godina
neaktivan

Pozdrav, htio bih kupiti slusalice sennheiser 598 i nekak mi se cini da je najeftinije na amazon.ita i to nekih 130e + ship

http://www.amazon.it/gp/product/B0126HISOO?psc=1&redirect=true&ref_=ox_sc_act_title_1&smid=A11IL2PNWYJU7H

Zanima me dal ce oni to carinit, hocu morat nes dodatno placat i dal se moze nabost neki popust ala voucher il tak nes :D

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Molim odgovor na moje pitanje koje glasi ovako...

Htio bih kupiti sve komponente za računalo, sve ukupno bi bilo oko 1000 Eura, proizvode bih tražio na Amazon.de ili uk. . Zanima me jel bi se morala plaćati carina ili PDV za na primjer grafička kartica koja bi koštala više od 300 Eura? I ako znate, je li uopće povoljno/pametno kupnja konpomnenata za računalo preko Amazona?

0 0 hvala 0
16 godina

P: Koje su novosti u carinskom sustavu vezane za pristupanje RH u EU (od 1. srpnja 2013.)?
O: Pristupanjem Republike Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije (predviđeni datum ulaska je 1. srpanj 2013. godine) područje RH postaje dio jedinstvenog carinskog područja Unije. Ulazak RH u jedinstveno carinsko područje Unije znači da se istoga datuma ukida sav carinski nadzor nad unosom ili trgovinom robe između RH i ostalih zemalja članica. Dakle prestaje obveza provedbe mjera carinskog nadzora, odnosno provedbe carinskih formalnosti na granicama s zemljama članicama. No, iako se ukidaju carinske kontrole s zemljama članicama EU, ne ukidaju se i sve granične kontrole, odnosno zadržava se granični policijski nadzor u smislu propisa iz nadležnosti Ministarstva unutarnjih poslova (više na: http://www.mup.hr/).

Nakon 1. srpnja 2013. godine, robna razmjena domaće robe između osoba u različitima članicama EU neće se smatrati uvozom te neće biti predmet carinskih procedura i nadzora. Međutim pitanje obračuna i naplate poreza na dodanu vrijednost (PDV-a) ostaje i dalje, a više informacija o tome može dati Porezna uprava (više na: http://www.porezna-uprava.hr/).

izvor

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Bok svima, molim brz odgovor hitno je :(

Prvi put sam naručivala s amazon.co.uk, artikl malo vislje vrijednosti.

Paket je poslan kao obicna posiljka, dakle bez tracking numbera, s pretpostavkom da se izgubio ili da ga je netko u posti ukrao.

Ne snalazim se na amazonu, moze pomoc po koracima, na koji nacin mogu zatraziti refund jer posiljka ocito nece stici.

hvala!

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
nikolin_3 kaže...

Bok svima, molim brz odgovor hitno je :(

Prvi put sam naručivala s amazon.co.uk, artikl malo vislje vrijednosti.

Paket je poslan kao obicna posiljka, dakle bez tracking numbera, s pretpostavkom da se izgubio ili da ga je netko u posti ukrao.

Ne snalazim se na amazonu, moze pomoc po koracima, na koji nacin mogu zatraziti refund jer posiljka ocito nece stici.

hvala!

Koliko je dana prošlo otkad je poslan?

8 godina
neaktivan

poslan je 13.1., dakle 15. dan je u pitanju.

10 godina
neaktivan
nikolin_3 kaže...

poslan je 13.1., dakle 15. dan je u pitanju.

A dap to je dosta dana u pitanju. Kontaktiraj ih putem chata i objasni situaciju. Najverojatnije ces dobiti povrat novca ili ce ti ponuditi da ponovno posalju.

8 godina
neaktivan

Nazalost ne snalazim se na amazonu, gledam gdje bih mogla kontaktirati sellera ili napraviti dispute, ali ne uspijevam, bas je nepregledno u odnosu na ebay, pa bi svaki savjet dobro dosao...

Dakle, radi se o hugo boss brandshopu: http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00XEB749C?redirect=true

Ludiim. Unaprijed hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2016 10:43 (nikolin_3).
14 godina
neaktivan

Nije važno o čemu se radi. Svaki naručeni proizvod mora doći. Ako je slano običnom/jeftinijim načinom, vrijeme dostava može biti i preko dva tjedna. Prvo vidi na amazonu pod "svoje kupovine", što ti kaže od kada do kada je predviđeni rok isporuke za dotičnu kupovinu, pa ćemo onda tek vidjeti.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Predviđeni rok je 27.1. Kontaktirala sam ih, refundirali su postarinu. Sto se itema tice, nude ponovno slanje (dal postoji mogucnost da posalju s trackingim?), kao i refund za njega.

14 godina
neaktivan
nikolin_3 kaže...

Predviđeni rok je 27.1. Kontaktirala sam ih, refundirali su postarinu. Sto se itema tice, nude ponovno slanje (dal postoji mogucnost da posalju s trackingim?), kao i refund za njega.

Ajd, dobila si refund, to je OK. Odabir načina slanja zavisi o samom prodavaču, odnosno što se njemu isplati. Ako ti engleski nije proglem, najbolje bi bilo da ga kontaktiraš i pitaš ga da li bi mogla ponovno naručiti, ali ovog puta uz tracking number (poštarina će ti onda biti veća). Važno je da uvijek sva komunikacija sa prodavačima preko Amazona, što i Amazon sam naglašava, kako bi imao uvid ukoliko dođe do nekog problema. S druge strane, prodavaći ne vole gubiti robu/novac i ja osobno mislim da ovog puta nije bio nikakav problem u njima niti u EU pošti, već se ovdje u Hrvatistanu paketi gube... ne moš' vjerovat koliko lokalni poštari znaju biti nesposobni. Također, ako nije tracking number u igri, očito je poslano na najjeftiniji mogući naćin, a to je onda obična EU pošta koja putuje cestovnim (a ne avionskim) prometom i kad paket uđe u HR samo se preda našoj lokalnoj pošti koja to onda kasnije dila sa svojim malim poštarčićima koji gube pakete, jel.

16 godina

Naručio jučer (1.2.) mobitel s amazon.it. Stigla potvrda te mi piše vrijeme dostave 4.2.-8.2.2016. S računa mi je skinuta samo 1kn (rezervacija amazon).

Pod korisničkim stranicama mi stoji ovako kako na doljnjoj slici. Jel postoji neki problem ili?

mag.inf
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

hvala svima na uputama, evo da javim da je sve ispalo bolje nego sto sam ocekivala, ponovili su slanje o svom trosku, i to dhlom :D

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozz, narucio bih patike sa amazon.de i cjena je 27 eura na snizenju i pored pise da je besplatna dostava od 29€ i ako idem continue sve do kartice ispada da je cjena sa bilo kakvim shippingom 28,36€, pa me zanima jel moguce da tako malo kosta paket, i jel moguce da standard i express shipping jednako kostaju, vidio sam jos da je besplatna dostava ako je iznos na jednu adresu barem 29 eura pa mi je mozda bolje uzeti jos neku sitnicu i kakava je onda postarina? Hvala

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
domac7111 kaže...

Pozz, narucio bih patike sa amazon.de i cjena je 27 eura na snizenju i pored pise da je besplatna dostava od 29€ i ako idem continue sve do kartice ispada da je cjena sa bilo kakvim shippingom 28,36€, pa me zanima jel moguce da tako malo kosta paket, i jel moguce da standard i express shipping jednako kostaju, vidio sam jos da je besplatna dostava ako je iznos na jednu adresu barem 29 eura pa mi je mozda bolje uzeti jos neku sitnicu i kakava je onda postarina? Hvala

To je samo za njemačku. Tebi će shipping biti oko 10ak eura vjerojatno.

13 godina

Narucio sam SSD preko amazona, i pokvario se nakon 2 mjeseca. Dva puta se sam formatirao, kada je spojen windowsi se jako sporo dizu itd...

Kupljen je bas od amazona ali na njihovim stranicama pise da je vrijeme u kojem mogu vratiti uredaj isteklo, pretpostavljam da ipak imam neku garanciju posto pise da vrijedi 3 godine. Zanima me koga bih trebao sada kontaktirati, dali SanDisk kao proizvodaca ili postoji u Hr neki ovlasteni serviser?

Radi se o ovom ssd-u: http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00S9Q9VS4?psc=1&redirect=true&ref_=od_aui_detailpages00

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
odjavljen
10 godina
neaktivan
yaga01 kaže...

Narucio sam SSD preko amazona, i pokvario se nakon 2 mjeseca. Dva puta se sam formatirao, kada je spojen windowsi se jako sporo dizu itd...

Kupljen je bas od amazona ali na njihovim stranicama pise da je vrijeme u kojem mogu vratiti uredaj isteklo, pretpostavljam da ipak imam neku garanciju posto pise da vrijedi 3 godine. Zanima me koga bih trebao sada kontaktirati, dali SanDisk kao proizvodaca ili postoji u Hr neki ovlasteni serviser?

Radi se o ovom ssd-u: http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00S9Q9VS4?psc=1&redirect=true&ref_=od_aui_detailpages00

Grancija od amazona na sve elektroničke uređaje je godinu dana ja mislim. Sad ukoliko proizvod od proivođača ima neku dulju garanciju to onda preko proizvođača rješavaš.

15 godina
neaktivan

Jel neko zna - naručio bi si iPhone preko Amazona UK - da li će uredno raditi na našoj gsm mreži?Treba li gledati da je unlocked i sl.

0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav, 

Prvi put bih se susreo sam Amazonom, do sad sam kupovao samo preko eBaya. Naručio bih ovo http://www.amazon.com/gp/product/B005UA3I72?camp=217145&creative=399373&creativeASIN=B005UA3I72&linkCode=as2&m=A294P4X9EWVXLJ&ref_=nav_signin&tag=ianker-20

Sad me interesira dali ima kakvih posebnih stvari na kojem moram paziti? Koliko je cca vrijeme dostave? Carina na ovaj moj navedeni proizvod? 

0 0 hvala 0
16 godina
ERROR1911 kaže...

Pozdrav, 

Prvi put bih se susreo sam Amazonom, do sad sam kupovao samo preko eBaya. Naručio bih ovo http://www.amazon.com/gp/product/B005UA3I72?camp=217145&creative=399373&creativeASIN=B005UA3I72&linkCode=as2&m=A294P4X9EWVXLJ&ref_=nav_signin&tag=ianker-20

Sad me interesira dali ima kakvih posebnih stvari na kojem moram paziti? Koliko je cca vrijeme dostave? Carina na ovaj moj navedeni proizvod? 

Sa amazon.com-a će ti vjeorjanto biti carine, dok sa EU amazona neće.

Strpaj u košaricu i vidi krajni iznos (sa poštarinom) te računaj sigurno na carinu, pdv i možda još koje davanje.

Često to bude 30%-40% od iznosa koje plaćaš za proizvod.

Probaj kupiti iz EU, nema carine te još nekih davanja.

Xbox: Muskarcina
14 godina
neaktivan
ERROR1911 kaže...

.... Carina na ovaj moj navedeni proizvod? 

- kada se kupuje roba iz zemalja koje su članice EU, nema plaćanja carine i PDV-a;

- kada se kupuje roba iz zemalja izvan EU-a: carine i PDV-a su oslobođene pošiljke vrijednosti do 22 eura (osim alkohola, duhana i parfema).

Pošiljke u vrijednosti od 22 do 150 eura, oslobođene su carine, ali se plaća PDV. Pošiljke iznad 150 eura - plaća se carina i PDV.

Što se tiče plaćanje carine i PDV-a na poklone koje fizičke osobe izvan EU-a šalju fizičkim osobama u Hrvatskoj, carine i PDV-a oslobođene su pošiljke vrijedne do 45 eura.

14 godina
neaktivan

Pozdrav.

imam problem kad narucim sa amazona co.uk dobijem sljedeći odgovor?

Može pomoč ? HVALA!

Greetings from Amazon.co.uk.

Your order is currently on hold as the billing information you provided did not match the information on file with your card issuer.

Your Amazon.co.uk account and orders will remain on hold until we have been able to successfully verify the billing information for your recent purchase - you will not be able to access your account until the verification is complete and the hold on your account has been removed.

Please respond to this message at your earliest convenience and provide us with the name, billing address and telephone number as it appears on a recent bank or credit card statement.  Please keep in mind that if you have recently moved, you may need to update this information with the card issuer.

Please note: Your order will be held for a maximum of 4 days, after which time it will be cancelled if we haven’t received your response. To avoid disappointment, please reply to this message with the required information.

Please do not place  a new order using a new account as this may result in additional delays. We will remove the hold on your Amazon.co.uk account and complete the processing of your orders once we have verified your billing information.

Thank you for your patience with our security measures, we look forward to hearing from you shortly.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
odjavljen

Sve ti pise. Narudzba je na cekanju dok ne verifikujes adresu. Na cekanju je jer ti se ne slazu adresa na koju si narucio i adresa koja je kod banke koaj ti je izdala karticu. Traze da im dostavis ime adresu i broj telefona koja stoji na izvodu od banke ili karitacarske kuce. Narudzab je na cekanju max 4 dana nakon cega ce biti otkazana ako ne dobiju odgovor od tebe.

11 godina
neaktivan

Pozdrav.

Želim naručiti grafičku karticu preko Amazona ili neke druge internet trgovine pa me zanimaju neke stvari.

1) Je li Amazon.com (američki) dostavlja u Hrvatsku? Plaća li se carina na tu grafičku? Koliko treba da dopreme do Hrvatske iz Amerike? Poštarina prosječna?

2) Ako mi se grafička na primjer pokvari pod garancijom, kome šaljem je na servis i koliko bi me to koštalo?

Sta ce mi potpis imam 15
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice