Kako napraviti PC igru?

poruka: 6
|
čitano: 6.447
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kako napraviti PC igru?

Dobro vece!

Malo sam gledo na forumu ima tema na ovom podrucju i malo sam cito al nije pisalo sta mene zanima :))

Dakle: koji su potrebni programi i cuo sam da se u velikoj velicini koriste razni kodovi za pravljenje ?? dali je to istina i jel jednostavno napraviti ? za pocetak bih volio neku malo a poslje mozda ko zna :D ..........

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kako napraviti PC igru?

a u kojem bi programskom jeziku radio? engleskom?

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
Kako napraviti PC igru?

1. Vjerojatno nećeš uspit u svome naumu, nije tako mala stvar napravit igricu.

2. Najvažniji "programi" su ti programski jezici, moraš znat programirat jako dobro, sve imat u malom prstu.

Evo u ovoj temi imaš momka koji sam radi svoju igricu već duže vrime, radi je pomalo ali radi sve svoje, pa pogledaj malo tu temu koje alate on koristi.

When you realize why you call Zeus a myth, you'll understand why I don't belive in your god.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Kako napraviti PC igru?
CEVAm kaže...

Dobro vece!

Malo sam gledo na forumu ima tema na ovom podrucju i malo sam cito al nije pisalo sta mene zanima :))

Dakle: koji su potrebni programi i cuo sam da se u velikoj velicini koriste razni kodovi za pravljenje ?? dali je to istina i jel jednostavno napraviti ? za pocetak bih volio neku malo a poslje mozda ko zna :D ..........

Nisu "kodovi", kad to tako kazes zvuci nepotrebno kripticno. Kao da pricas o nekakvim lozinkama xD

Dakle, igre radis programirajuci u nekom programskom jeziku. Od popularnih programskih jezika za tu namijenu imas C, C++, C#, Java, Python.

Da bi pisao igru u nekom od tih jezika dovoljan ti je obican tekst editor (notepad) i compiler (program koji napisani programski kod pretvara u izvrsne datoteke koje mozes pokretati). Kako je to nepotrebno komplicirano, postoje programi koji integriraju compiler sa tekst editorom, debuggerom i jos nekim alatima. Takvi programi se nazivaju IDE-ima tj. Integrated Development Environment.

Popularni IDE-i za C i C++ programske jezike su ti Visual Studio Express, Code::Blocks i DevCPP

Ovaj post ti mozda nece pomoci previse u pisanju vlastite igre, ali ce (nadam se) razbiti misterij o nekakvim tamo kodovima :D

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.2.2011 22:46 (rustweaver).
16 godina
neaktivan
Kako napraviti PC igru?
I am awesome.

0 0 hvala 0
15 godina
Kako napraviti PC igru?

pretpostvljam da nemas pojma o programiranju i programskom jeziku stoga kao pocetniku ti kazem da ti je dobro poceti sam game makerom...s njim mozes raditi igre tipa miniclip ili igre 123 takve igre a za taj program ti netreba nikakvo znanje o programiranju...uglavnom kao neki pocetak ti nije los izbor osim ako imas vremena 2-3 godine da naucis i usavrsis programski jezik kao npr. C++

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice