Pošto dosta ljudi priča kako kupuju vani igre za PS3, zanimaju me konkretni primjeri toga iz nečijeg vlastitog iskustva. Znači gdje(internet stranica), kako(način plaćanja) i koliko to sve izađe kad je dođem podignut na poštu. Hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja sam kupovao neke igre na http://videogamesplus.ca/. Na cijenu istaknutu na siteu dodaš još cca 7.5$ po igri za pakiranje i poštarinu. Sa carinom (za sada) nisam imao nikakvih problema. Plaćanje: karticama a moguće je i posredstvom PayPal-a.
Također, kupio sam jednu igru i putem ebay-a (http://www.ebay.com/). Plaćanje: posredstvom PayPal-a.
Ja dosta često kupujem igre za PS 3 i Xbox 360 preko Ebaya te se tamo plaća preko PayPala.
Oko 50 posto svih mojih igara je došlo s Ebaya i zasada nisam imao nikakvih problema.
Najviše kupujem preko steama, meni nije skupo baš neš, a i ima velik broj igara...
Gray Fox
Game.co.uk je jako OK - sve imaju vrlo rano i povremeno imaju posebne ponude.
Što se tiče carine i PDV-a, to je čista lutrija - naša carina nešto ocarini a nešto ne totalno prema slučajnom uzorku. Za istu igru (naručenu s iste web stranice) se znalo događati da meni naplate sva dodatna davanja a mom prijatelju ne ili obratno. Ukratko - game.co.uk je isprobano stranica koja je dobra (naručivao sam najrazličitije igre, uključujući i specijalna izdanja s onim velikim kutijima i poklonima i sve stigne dobro - mom prijatelju je čak došao Bioshock sa slomljenom figuricom pa su mu ponovno poslali), ali za carinu i PDV možeš i ne moraš imati sreće.
Koliko u postotku od ukupne cijene te koštala carina?
Da Bero, kolko???
Nisam 14 mjeseci tu, moje sveukupno vrijeme provedeno na ovom forumu ne prelazi 20 sati. I da, nisam obraćao pažnju na to jer ne visim po cijele dane na forumima i opčenito na kompu, ovaj acc. mi služi za povremena pitanja i slično. Ali ajde, lijepo od tebe što mi pomažeš da primjete ovu temu, možda dobijem svoj odgovor.
Jel neko zna stranicu preko koje mogu narucivati igrice ali da za kupnju netreba kreditna kartica
Jel neko zna stranicu preko koje mogu narucivati igrice ali da za kupnju netreba kreditna kartica
ali se u to podrazumijeva paypal i takve serivese onda da ako ne onda ne(jedino nasi ducani pa preko njih tak kupovati ali to nema koristi)
ma ja sam mislio samo da ja narucim igru ona mi dode na kucnu adresu i ja onda platim kao placanje poduzecem kao sto su crowertx algoritam links...
Da Bero, kolko???
Carina ti je 10 %
PDV 23 %
Na sve to troškovi carinjenja pa računaj ...
ma ja sam mislio samo da ja narucim igru ona mi dode na kucnu adresu i ja onda platim kao placanje poduzecem kao sto su crowertx algoritam links...
Platiš poduzećem ? Kako da plate oni koji nemaju poduzeće ? U zapadnom svijetu kartica je mjerilo svakog internet plaćanja !
Kakvo crno plačanje poduzećem!?!?!?!? LOL, FAIL!!!
znam da ima za ps3 ntsc i pal , jel to sve isto ?? znam da je u americi ntsc, a u europi pal , ja bi htjeo narucit s ebay.com ,ali neznam oce li bit ntsc pa da mi neradi :( ?
2 | Oboje isto(ntsc i pal) |
---|---|
0 | Ntsc i pal nisu isti |