Xbox Series X izdvojena tema

poruka: 6.501
|
čitano: 1.681.679
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Xbox Series X

Nemam ga jer sam napravio narudžbu kao gost (bez registracije na portalu).

10 godina

Poslat ću im mail u ponedjeljak, tad će vjerojatno znati kad točno šalju za RH/Rijeku.

12 godina
Xbox Series X
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina

cekamo uspredbu sa novim igrama :) ocekujem da ce bit podjednako

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
11 godina
neaktivan
Kontaktirao danas Gamershop i potvrdili su da salju konzole 9.tog .
znaci 10.11 ili 11.11 konzole bi trebale biti kod onih koji su ih prednarucili.

0 0 hvala 0
12 godina
Santana kaže...

Ma sigurno će biti podjednako, ali realno, to nije ni bitno. Par sekundi simo-tamo.

Ali mi je baš drago nakon silnih Sony bajki o svemirski brzom SSD-u koji će radit ne znam šta.

marko985 kaže...

Je, i meni su potvrdili.

PSN - DeniZg80
9 godina
DeniZg kaže...
Santana kaže...

Ma sigurno će biti podjednako, ali realno, to nije ni bitno. Par sekundi simo-tamo.

Ali mi je baš drago nakon silnih Sony bajki o svemirski brzom SSD-u koji će radit ne znam šta.

marko985 kaže...

Je, i meni su potvrdili.

Pa nisu to nikakve bajke. Pogledaj Spiderman, iz glavnom menia krenes u igru i dok trepnes vec letis po gradu.
Ne vjerujem da ce multiplatform igre to iskoristit.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
14 godina

Kad će za nas jazavce koji nismo preorderali :D. Nagodinu a?

12 godina
Santana kaže...

Pa nisu to nikakve bajke. Pogledaj Spiderman, iz glavnom menia krenes u igru i dok trepnes vec letis po gradu.

Ma bajke su bile da će PS5 SSD raditi neku razliku čak i u fps performansama igre.

Ali eto, AC Valhalla se učita za 5 sekundi na XSX, pa ćemo uskoro vidjeti kakav je PS5 po tom pitanju.

Hazar kaže...

Probaj idući tjedan preko UK dućana, možda ti uspije. Nije problem kupiti UK/EU adapter za 2 eura.

LINK

PSN - DeniZg80
9 godina
DeniZg kaže...
Santana kaže...

Ma bajke su bile da će PS5 SSD raditi neku razliku čak i u fps performansama igre.

Ali eto, AC Valhalla se učita za 5 sekundi na XSX, pa ćemo uskoro vidjeti kakav je PS5 po tom pitanju.

Hazar kaže...

Probaj idući tjedan preko UK dućana, možda ti uspije. Nije problem kupiti UK/EU adapter za 2 eura.

LINK

Takve bajke nisam cuo...

svejedno brzo je i s jednom i s drugom

15 godina
DeniZg kaže...
Santana kaže...

marko985 kaže...

Je, i meni su potvrdili.

Ako se dobro sjećam one Cernyeve konferencije, PS5 u BC modu znatno smanjuje taktove i moguće da je zato loading nešto sporiji. Dok XSX radi u punom taktu u backwards compatibiliy. Treba vidjeti u next gen igrama kako stvari stoje.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2020 15:30 (antimadridista).
13 godina
protjeran
Xbox Series X

Dosta korisnih informacija o Xbox-u X i S , pogotovo za ljude koji nisu pratili novosti o novim konzolama.

https://www.hcl.hr/hardver-i-softver-teme/xbox-series-x-s-cijena-igre-informacije-162753/

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
antimadridista kaže...

Ako se dobro sjećam one Cernyeve konferencije, PS5 u BC modu znatno smanjuje taktove i moguće da je zato loading nešto sporiji. Dok XSX radi u punom taktu u backwards compatibiliy. Treba vidjeti u next gen igrama kako stvari stoje.

Slažem se, ali Digital Foundry kaže da u igrama koje imaju PS4 Pro boost mod, PS5 radi u punom taktu.

Evo kako se učitava Destiny 2 (bez next gen patcha).

• Xbox Series S to menu: 39 seconds

• Xbox Series S orbit to EDZ: 29 seconds

• Xbox Series X to menu: 47 seconds

• PS5 to menu: 57 seconds

• Xbox Series X orbit to EDZ: 29 seconds

• PS5 orbit to EDZ: 39 seconds

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2020 16:40 (DeniZg).
17 godina
Xbox Series X

Dakle gledajte ovu sliku Control igra ps5 mizernih 24 sec...evo i video :

Dakle ja sam kod sebe na NVME doduse jako brzom NVME ucitao igru iz menija za manje od 8 sec 7.73

Druga slika koliko je novi xbox brzi

Bnet: mNik987#2148
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2020 16:58 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
toxic kaže...

Dakle ja sam kod sebe na NVME doduse jako brzom NVME ucitao igru iz menija za manje od 8 sec 7.73

Vidjet cemo kod next gen igara, ako je suditi po spiderman-u ili Demon's souls-u mozes zaboravit na bilo kakav loading screen

17 godina
Santana kaže...
toxic kaže...

Vidjet cemo kod next gen igara, ako je suditi po spiderman-u ili Demon's souls-u mozes zaboravit na bilo kakav loading screen

hm moguce da ce prilagodit na neki nacin konzoli ali ovo je pokazatelj gdje nista nije optimizirano niti kod jednih i drugih koliko je xbox one x brzi u loading... dosta

Doduse PC Master race rastura oboje

Bnet: mNik987#2148
9 godina
toxic kaže...
Santana kaže...
toxic kaže...

hm moguce da ce prilagodit na neki nacin konzoli ali ovo je pokazatelj gdje nista nije optimizirano niti kod jednih i drugih koliko je xbox one x brzi u loading... dosta

Doduse PC Master race rastura oboje

To je backwards compatibility i sigurno se dio koda emulira tak da usporedba sa PC-em bas i ne stoji. Treba usporedit igre koje se nativno izvode kad ce to bit moguce :)
Po meni to dokazuje da je Xbox u tom dijelu napravio puno bolji posao i da stare igre bolje iskoristavaju SSD.
Kod PS5 vjerujem da SSD nije bottleneck.

12 godina
Xbox Series X

Xbox Series X REVIEW - 1 Week Later (PlayStation User)

Dobra recenzija čovjeka koji ima PS3 i PS4 Pro.

+: premium izrada i dizajn, superbrzi boot sistema (ispod 4s) i učitavanje igara, Gamepass, kvaliteta 4K/60 grafike, Quick resume  

- : kontroler ima "čudan" rumble, 1080p sučelje

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2020 17:17 (DeniZg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
DeniZg kaže...
Santana kaže...

Hazar kaže...

LINK

Hvala, ali kad sam bolje razmislio mislim da ću ipak uzet u 12. mjesecu, ako gamershop stvarno bude imao, tako su mi prek maila bar rekli. Uzmem onu kombinaciju konzola plus dodatni kontroler i tad će valjda već Cyberpunk izać :D, NBA i to mi je za jedno duže razdoblje najtaman, i onda na proljeće kad izađe Forza Horizon 5 uzmem to i guštam.

14 godina
Ovaj boot iz menija u igru mi ne znači puno. Pogotovo ako će obje konzole imati quick resume i igre to podržavati.

Zanimljivije će biti vidjeti kako će se brzina ssd-a iskoristiti za sam lvl dizajn.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Xbox Series X

Upravo dobio mail od Gamershop-a da je konzola predana dostavnoj službi 

★★★★★ ako sam ti pomogo stisni HVALA!!!★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Xbox Series X

Meni isto stigla potvrda od gameshopa...

Jel ima negdje usporedba (bar papirnata) PS4 obicni vs series S? Zanima me o kojem se odnosu radi, zbog cyberpunka - navodno igra ima problema na starim base konzolama. A prakticki sam ga uzeo samo radi CP2077...

Steta da su demoi praktički mrtvi, sad treba cekati da netko drugi stavi na yt kako to radi prije kupovine...

0 0 hvala 0
12 godina
Da i meni stiglo. Možda zaigramo već u ponedjeljak.

Vezano uz Cyberpunk, gledam hardverske specifikacije na njihovoj stranici i onako odokativno, rekao bih da će PS4 vrtiti na 720-900p/Low i vrlo nestabilnih 30 fps.
XSS će ići na 1080p/High, a fps ovisi o raytracingu. Ako će biti uvijek upaljen, onda 30fps, a ako ne, onda bi moglo i 60 fps.
PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2020 21:44 (DeniZg).
15 godina
Nuclear_Phoenix kaže...

Jel ima negdje usporedba (bar papirnata) PS4 obicni vs series S? Zanima me o kojem se odnosu radi, zbog cyberpunka - navodno igra ima problema na starim base konzolama. A prakticki sam ga uzeo samo radi CP2077...

Steta da su demoi praktički mrtvi, sad treba cekati da netko drugi stavi na yt kako to radi prije kupovine...

Nisam vidio usporedbe ali Series S bi trebao raditi dosta bolje od PS4. Starim konzolama je najveći bottleneck zapravo bio CPU, a Series S zapravo ima jako dobar CPU. GPU nije znatno bolji od recimo Xbox Series X ali sveukupno je bolja konzola, noviji hardver.

Isto tako prednost je što će biti podržana za sve novije igre. Recimo želis igrati nove sportske igre svake godine, stare konzole više neće biti podržane što se tiče napretka u gameplayu itd.

Recimo FIFA i NBA, svake godine na starim konzolama ćeš igrati potpuno istu igru samo sa novim transferima itd. Dok će nove konzole imati sve gameplay promjene.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
9 godina
antimadridista kaže...
Nuclear_Phoenix kaže...

Nisam vidio usporedbe ali Series S bi trebao raditi dosta bolje od PS4. Starim konzolama je najveći bottleneck zapravo bio CPU, a Series S zapravo ima jako dobar CPU. (1)GPU nije znatno bolji od recimo Xbox Series X ali sveukupno je bolja konzola, noviji hardver.

Isto tako prednost je što će biti podržana za sve novije igre. Recimo želis igrati nove sportske igre svake godine, stare konzole više neće biti podržane što se tiče napretka u gameplayu itd.

(2)Recimo FIFA i NBA, svake godine na starim konzolama ćeš igrati potpuno istu igru samo sa novim transferima itd. Dok će nove konzole imati sve gameplay promjene.

(1) Mislis Xbox One X ? :P

(2) Pa kaj nije i sad tak ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2020 21:50 (Santana).
12 godina

XSX SSD se može zamijeniti i nije zalemljen na matičnu ploču.

https://mobile.twitter.com/architectu2/status/1325287217007370249

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2020 10:24 (DeniZg).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Xbox Series X

X Box S iznutra, ili prva marketing fotka od ranije vs ovako samo gol CPU-GPU hladnjak.

https://twitter.com/FATALENIGMA/status/1325141988207833089

AMD,........is that Epyc or what?
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Xbox Series X

Watch Dogs: Legion with ray tracing on $299 Xbox Series S

Watch Dogs: Legion running on the Xbox Series S at upscaled 4K/30fps with ray tracing enabled.

PSN - DeniZg80
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
DeniZg kaže...

Watch Dogs: Legion with ray tracing on $299 Xbox Series S

Watch Dogs: Legion running on the Xbox Series S at upscaled 4K/30fps with ray tracing enabled.

Je dobro izgleda,uloženo-dobiveno fakat nema se kaj prigovarat.Za kompletan dojam, opet isto treba gledat na što večem 4K zaslonu kaj drugo.Ipak je to konzola, a veliki 4K TV nije skup pa eto nema nikakvih problema.Trenutno moš kupit dobar 58 TV za 2800kn, a dalje se nema kaj komentirat.

AMD,........is that Epyc or what?
12 godina
Xbox Series X

Red Dead Redemption [Xbox Series X 4K HDR Mode] Gameplay

Morat ću ovo instalirati u utorak i ponovno zaigrati.

Šteta samo što nije 60 FPS.

Evo i Red Dead Redemption 2 za usporedbu.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2020 17:38 (DeniZg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice