Pozdrav svima , imam phat xbox360 jasper 512MB , gore je lt 3.0+ ,verzija dasha je 16203.
Razmisljam staviti jtag , i to u potpunosti sam. Imam dobru lemilicu i iskustva u lemljenju. Prije nego se upustim u cijeli postupak ,zanima me par stvari:
-koji postupak za moju konzolu je moguc?RGH, R-JTAG?
-od kuda da narucim kit za jtag, tj sta mi sve treba da bi cijeli posao sam obavio.
Zahvaljujem na odgovorima
JTAG ne možeš, zadnji dashboard za JTAG je bio 7371.
Možeš probati R-JTAG ili RGH2. Preporučio bih ti RGH2 sa Squirt 2.0 čipom, bar znaš na čemu si, R-JTAG je neobjašnjena crna kutija koja ili radi odlično nakon dosta muke, ili ne radi uopće pri čemu izaziva svaki mogući RRoD error kod (koji nestaje kad makneš čip), čudna vremena bootanja, petljanja sa CPU_RST žicom itd.
Računaj da, ako ideš sam to raditi, trebat će ti i flasher, koji dođe 20-ak eura, i računaj i cijenu čipa, još 20-ak eura. I ako ti je prva RGH modifikacija, trebat će ti vremena da pohvataš sve, računaj 4-6 sati posla.
Ovo ne vrijedi ako hoćeš R-JTAG (ako si toliki fan TX-a koji je kao onaj stereotipni Apple sa mušterijama-zombijima, samo što kod TX-a to nije stereotip), osnovni kit bez flashera je 35 eura, plus 18 eura JR-P v1, ali s njim ne možeš koristiti Rater, zato je bolje uzeti ultimate kit od 70-ak eura.
Na sve ovo dodaj i cijenu shippinga. Za Squirt iz San Marina 18 eura, za R-JTAG ultimate kit iz UK-a 11 eura.
Sve u svemu, osim ako stvarno ne želiš sam to napraviti, više ti se isplati dati nekome konzolu da ju složi (javi mi se u PP ako si zainteresiran) nego kupovati sve to, pogotovo zbog jedne konzole...
P.S. Ne kupuj kineze ili išta slabije od R-JTAG-a ili Squirta 2.0 - oni imaju 150, odnosno 100MHz kristal tako da rade puno brže od ostalih čipova zbog čega i jesu dobri.