Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.065
|
čitano: 6.448.188
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Sony PlayStation 5
Igrao sam sat i pol Demon's Souls, konzola na dodir blago topla da jedva osjetim, daleko od topline koju stvori spiderman PS5 nakon svega pol sata.
Nadam se da Ratchet, horizon i GoW nece imati problema koje spiderman ima.
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
Cekamo prvu pravu ps5 only igru, da vidimo kako ce se konzola ponasati u smislu buke i grijanja, za sada je tiha i hladna.
Children Shouldnt Play with Dead Things
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
Sony PlayStation 5

Sinoc sam zavrsio miles morales i to sam sve aktivnosti i sporedne misije obavio. Dosta kraca ali i zabavnija igra od originalnog spiderman, opet sam igrao nekih 15-20 sati sto je taman.

Za sada sam presao Astros Playroom, Bugsnax, CoD BO Cold War i eto Spider-Man Miles Morales.

Sad cu vjerovatno igrati AC Valhallu pa nekad poslije i CP2077, ali mozda s njim i sacekam dok to jos srede jer svakako imam backloga par starijih igara sto bih odigrao kao i sa PS Plus kolekcije.

0 0 hvala 0
17 godina
Sony PlayStation 5

Možda nije dobra usporedba ali eto jedno moje iskustvo od prije par dana u vezi kupovine uređaja kojeg još nema na tržištu. Prodao sam jednom našem forumašu Dune media player sa željom da si kupim novi model koji izlazi ovih dana. Kasno sam shvatio da novi dune nije pušten u prodaju. Na nekom stranom forumu našao sam da futeko prima prednarudžbe. Odem na stranicu i prednaručim ga i platim. Potom na forumu vidim obavjest moderatora futeka da uređaji kasne i da neće ove godine biti dostupni. Odmah mi kroz glavu prođe brexit. Za koji dan lik ima novu objavu i kaže da su na sve načine pokušali osigurati i na kraju osigurali mali broj media playera od proizvođača kako bi zadovoljili kupce iz EU zbog brexita. Šaljem liku mail i pitam ima li šanse da dobijem uređaj prije nove godine jer sva kasnija davanja u smislu pdv i carine uređaj mi čine neisplativim. Lik u roku par minuta odgovara i kaže mi da će mi uređaj poslati 22.12. jer ih tada dobija i on te mi šalje najbržom kurirskom službom da bi ih dobio ne do nove godine već do Božića. Mislim si ok, samo da dođe do 31.12.

22.12. dobijam mail da mi je uređaj poslan te mi šalje link kako bih mogao pratiti pošiljku. Dakle, on je predao uređaj 22.12. u 9h kurirskoj službi u Engleskoj a 23.12. u 13h uređaj je bio u mojoj kući. Usporedbe radi, žena je naručila neke knjige iz Šibenika početkom 12 mjeseca i još ih čeka. Što sam htio reći? Iako situacija nije bila svijetla lik se potrudio i osigurao je uređaj za sve nas iz EU kako ne bi bili zakinuti brexitom jer se u tom trenutku ništa nije znalo kako će se odvijati trgovinski promet između EU i engleske. Nije morao jer je transport bio besplatan ali lik je osigurao da dobijem player u roku 24h što do sada nisam nikad doživio, a često kupujem preko neta. To se zove briga za kupcem iako sam sada prvi put kupovao preko njihove stranice. Stoga ako se netko odluči na kupnju imaju svaku moju preporuku za profesionalizam i brzinu koju su demonstrirali u mom slučaju. Možda SD nešto može naučiti iz ovog primjera iako kažem, možda nije najbolja usporedba. No svi smo mi kupci i samo nas interesira krajnji rezltat. Neki se možda trude više a ne ki manje da bi zadovoljili svoje kupce.

Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
gamex1423 kaže...

Sinoc sam zavrsio miles morales i to sam sve aktivnosti i sporedne misije obavio. Dosta kraca ali i zabavnija igra od originalnog spiderman, opet sam igrao nekih 15-20 sati sto je taman.

Za sada sam presao Astros Playroom, Bugsnax, CoD BO Cold War i eto Spider-Man Miles Morales.

Sad cu vjerovatno igrati AC Valhallu pa nekad poslije i CP2077, ali mozda s njim i sacekam dok to jos srede jer svakako imam backloga par starijih igara sto bih odigrao kao i sa PS Plus kolekcije.

Očekujem da bi početkom 2022. Cyberpunk mogao biti spreman za odigrati u punom sjaju. A i cijena će fino pasti do onda. Ili pričekam i dulje da izbace i neku ekspanziju jer teško da ću se vratiti toj igri nakon prvog prolaska.  

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
15 godina
gil kaže...

Ovo su sad prijelazne igre, tek kad se počnu raditi čiste igre za PS5 bit će vidljiva razlika u prikazu.

Meni uopće nije jasno kako lkudi ne primjete razliku već sad. Eto igrao sam Days Gone na PS5 i prije na PS4. Ta igra je dobila nekakav minimalan patch i razlika je ogromna. Nema više texture pop-in, fps stabilnih 60 itd. Da ne pričam o next gen igrama koje su rađene za PS5. Kad upalim sad bilo koju igru sa PS4 na PS5 a da nije dobila patch, sve mi izgledaju dosta loše. Osim možda TLoU 2.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
9 godina
Sony PlayStation 5

Kad spominjes Days gone, nisam je igrao na ps4, na 5 izgleda stvarno dobro.

Ne primjetim neke razlike kad konzolu stavim u performance ili graphics mode, vjerujem da je za ovu igru to apsolutno isto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Sony PlayStation 5

jel normalno da je God of War u resolution mode neigriv ? Igra toliko steka i trza da me lovi motion sickness ,performance radi cisto glatko.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Digitalna ili disk?

Ako je disk, citao sam da najbolje radi i izgleda core verzija bez ikakvog apdejta, proguglaj malo.

Ako je digitalna, nema pomoci.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Sony PlayStation 5

Only disc 1.00 ver. for now..do not update game for 4k60 😉

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.12.2020 13:32 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
Damir22 kaže...
Digitalna ili disk?

Ako je disk, citao sam da najbolje radi i izgleda core verzija bez ikakvog apdejta, proguglaj malo.

Ako je digitalna, nema pomoci.

Digitalna,znam da se disk verzija moze igrati bez patch-a sa unlocked framerate-om.Bolje da su maknuli skroz resolution mode,cudo kak lose radi tak.

9 godina
Sony PlayStation 5

Neznam, jos nisam imao prilike isprobati na necem konkretnom, ovo par igara sto imam nema nikakve razlike u performance/graphics settingu

Ili je ja ne vidim jednostavno.

Moj PC  
0 0 hvala 1
8 godina
Sony PlayStation 5

Malo su lijeni Sony i ekipa.Znali su da nebu bas previse PS5 igara za launch pa su se mogli potruditi da se sto vise igara patch-a za PS5.Na Rachet-a sam se isto trebao naviknuti.60 fps je mus...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
antimadridista kaže...
gil kaže...

Ovo su sad prijelazne igre, tek kad se počnu raditi čiste igre za PS5 bit će vidljiva razlika u prikazu.

Meni uopće nije jasno kako lkudi ne primjete razliku već sad. Eto igrao sam Days Gone na PS5 i prije na PS4. Ta igra je dobila nekakav minimalan patch i razlika je ogromna. Nema više texture pop-in, fps stabilnih 60 itd. Da ne pričam o next gen igrama koje su rađene za PS5. Kad upalim sad bilo koju igru sa PS4 na PS5 a da nije dobila patch, sve mi izgledaju dosta loše. Osim možda TLoU 2.

Također igram days gone u sklopu ps+ collection. 

Igra je stvarno vrhunska i priča i svijet su me uvukli na prvu.

Međutim, baš sam danas razmišljao kako je pop up prevelik.

Grmlje i kamenje se prilikom vožnje na motoru u daljini samo počinje stvarati.

Baš sam razmišljao kako to nisu sredili za PS5 (nisam igrao na PS4 igru, pa ne znam situaciju tamo).

Predivna igra, ovo gore ne smeta doživljaju, ali sam primijetio i "muči me" da na takvoj konzoli s patchom za istu (1.70) dolazi do pop upa.

9 godina

Nisam taj detalj primjetio uopce, ono sto mene malo smeta je taj plavi filter preko slike ,sve vuce na plavo....

Dali je nesto do mog tv-a i postavki ili je to tako kod svih?

17 godina
Sony PlayStation 5

Ma čak i ja koji sam PC gamer cijeli život nemam apsolutno ništa protiv konzola koje mogu vrtiti igru u 60 FPSa, kako god, na kojoj god rezoluciji. Samo mi ta opcija treba jer ne želim više ikad gledati nešto u 30 FPSa.

A PS5 za sada to ispunjava.

I dalje ću se igrati većinom na PCu jer mi je to komotnije, jeftinije, lakše rješavam popratne aktivnosti za vrijeme igranja (surfanje, chatanje, mailovi, posao), nikog ne smetam ni ne otimam mu TV. To je zato jer nas je 4 u obitelji u stanu, a konzola je na glavnom TVu u boravku. Da bih igrao u miru moram čekati da svi odu spavati.

Da sam mlađi, živim u kući i imam svoju konzolu i sobu s TVom onda bih vjerojatno puno više igrao na konzoli. 

No, s obzirom da su neki moji omiljeni developeri (Ubisoft) počeli dobro brijati i omogućavaju cross-platform save doslovno je jedan klik za snimiti gdje si stao na PCu i prebaciti se na playku.

Očekujem toga sve više.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Sony PlayStation 5

Spotify.

Imamo žena i ja duo premium pretplatu i sad gledam kako da skinem Spotify aplikaciju za PS5. Cijelo vrijeme plejka javlja da streamanje nije moguće u našoj regiji.

Ovdje je lijepo navedena HR, znači trebalo bi to šljakati:

Countries where Spotify on PlayStation® is available

Ne vidim Spotify aplikaciju za skinuti na media storeu u ps5 izborniku.

Također, kada na ovom novom dodatnom daljinskom za ps5 stisnem Spotify tipku, isto mi plejka izbaci obavijest da nije podržano u mojoj regiji.

Ima li netko tko zna što je s time?

0 0 hvala 0
12 godina
Evo opet malo PS nooba! S obzirom da hvatam na PS5 sve što sam htio odigrati, kao svoje prve igre odigrao sam Nathan Drake collection, dakle Uncharted 1 do 3. Sa mog dugogodišnjeg PC iskustva kažem da su igre dobre. Priča svake je odlična ali igre kao takve su izrazito linearne i bez ikakvoga replay efekta. Dubina je nula. Doslovno ne možeš zalutati. Customizacije bilo čega nema. Osobno mi nisu jasne izrazito visoke ocjene tih igara jer osim priče nemaju ništa drugo. Da li su kriteriji na PS puno niži nego na PC? Po meni te igre zaslužuju max 7 a na 10 koliko su redovno dobivale. Jedan Tomb Raider koji je slične tematike je puno dublja i po meni bolja igra od Uncharted. Tako da sam u neku ruku i razočaran. S obzirom na popularnost očekivano sam puno više.

E sad pitanje. Počeo sam igrati F1 2020 pa me zanima da li se može na PS5 podesiti kontroler da bude kao volan? Ono naginjes ga i tako upravljas? :) Nisam uspio to naći a s obzirom da kontroler podržava takve kretnje malo mi je čudno da to nije implementirano. Ako netko zna, help! :)
Moj PC  
2 0 hvala 2
14 godina
Azmo kaže...
Evo opet malo PS nooba! S obzirom da hvatam na PS5 sve što sam htio odigrati, kao svoje prve igre odigrao sam Nathan Drake collection, dakle Uncharted 1 do 3. Sa mog dugogodišnjeg PC iskustva kažem da su igre dobre. Priča svake je odlična ali igre kao takve su izrazito linearne i bez ikakvoga replay efekta. Dubina je nula. Doslovno ne možeš zalutati. Customizacije bilo čega nema. Osobno mi nisu jasne izrazito visoke ocjene tih igara jer osim priče nemaju ništa drugo. Da li su kriteriji na PS puno niži nego na PC? Po meni te igre zaslužuju max 7 a na 10 koliko su redovno dobivale. Jedan Tomb Raider koji je slične tematike je puno dublja i po meni bolja igra od Uncharted. Tako da sam u neku ruku i razočaran. S obzirom na popularnost očekivano sam puno više.

E sad pitanje. Počeo sam igrati F1 2020 pa me zanima da li se može na PS5 podesiti kontroler da bude kao volan? Ono naginjes ga i tako upravljas? :) Nisam uspio to naći a s obzirom da kontroler podržava takve kretnje malo mi je čudno da to nije implementirano. Ako netko zna, help! :)

Prvi Uncharted je čist prosječan (pogotovo ako ga netko igra tek danas), ali 2 i 3 su i dalje odlične igre. Meni su ta dva Uncharted bolja od ijednog novog Tomb Raidera koji svi tri zajedno nemaju toliko šarma, zabavnih set piecova i odličnog level dizajna. Za ono što jesu, sam vrh žanra.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
11 godina
Ima li netko da mi pomogne s Demons Souls? Cisto da mi objasni kojim putem ici i tako.
Porazio sam tutorial bossa i prvog bossa, sad mogu na tower knighta ili u druge levele. Tower knight mi je dosta težak za početak igre. Svaki drugi level koji odem se osjecam jako underlevel i s bastard sword +1 radim premalo dmg. Lvl 10 sam. Ako netko ima par savjeta, gdje ići, sto pokupiti i tako.
Ne cini mi se teska igra no dosta ne pravedna spram ostalih souls igara.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hexfire kaže...
Azmo kaže...

Prvi Uncharted je čist prosječan (pogotovo ako ga netko igra tek danas), ali 2 i 3 su i dalje odlične igre. Meni su ta dva Uncharted bolja od ijednog novog Tomb Raidera koji svi tri zajedno nemaju toliko šarma, zabavnih set piecova i odličnog level dizajna. Za ono što jesu, sam vrh žanra.

Da, to se slažem. Tomb Raider je užasna dosada. Igrao sam sve zadnje i stvarno nisam mogao to probaviti dulje od 2-3h. 

Svaki Uncharted je puno bolje iskustvo. Ali da, potpuno linearno skriptirano iskustvo. 

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
10 godina
Bitanga kaže...
Hexfire kaže...
Azmo kaže...

Da, to se slažem. Tomb Raider je užasna dosada. Igrao sam sve zadnje i stvarno nisam mogao to probaviti dulje od 2-3h. 

Svaki Uncharted je puno bolje iskustvo. Ali da, potpuno linearno skriptirano iskustvo. 

u moru dosadnih open world igara (cast izuzecima) ovo mi je danas plus za igru

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
16 godina
Gates of Boletaria (1 - 1)
The Lord's Path (1 - 2)
Smithing Grounds (2 - 1)
Prison of Hope (3 - 1)
Island's Edge (4 - 1)
Depraved Chasm (5 - 1)
The Tunnel City (2 - 2)
Underground Temple (2 - 3)
Upper Latria (3 - 2)
The Ritual Path (4 - 2)
Inner Ward (1 - 3)
Swamp of Sorrow (5 - 2)
The Ivory Tower (3 - 3)
Altar of Storms (4 - 3)
Rotting Haven (5 - 3)
The King's Tower (1 - 4
Nebi te jebo ni za bjdo kajameja
10 godina
Gogy7 kaže...
Ima li netko da mi pomogne s Demons Souls? Cisto da mi objasni kojim putem ici i tako.
Porazio sam tutorial bossa i prvog bossa, sad mogu na tower knighta ili u druge levele. Tower knight mi je dosta težak za početak igre. Svaki drugi level koji odem se osjecam jako underlevel i s bastard sword +1 radim premalo dmg. Lvl 10 sam. Ako netko ima par savjeta, gdje ići, sto pokupiti i tako.
Ne cini mi se teska igra no dosta ne pravedna spram ostalih souls igara.

Trebao bi ici u Smithing Grounds, 2. svijet.

Tamo ti Bastard Sword nece bit od neke koristi. Preporuca se da koristis oruzje koje ima dobar pierce damage tipa Rapier. To ti igra odma velim cim dođes na to podrucje.

Za 4. svijet se preporuca neko oruzje koji ima dobar blunt damage jer su oni kosturi slabi na to.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.12.2020 17:31 (Santana).
16 godina
Sony PlayStation 5

U Americi sutra 10-15 konzola po vecim ducanima (Target, Walmart) itd. valjda bu nekaj i u HR onda

0 0 hvala 0
17 godina
Santana kaže...

Šta ja znam, meni nije :-)

Jer onda nemam više feeling da sudjelujem u igri, nego moram u ama baš svakom trenutku raditi ono što se od mene tad očekuje.

10 godina
Bitanga kaže...
Santana kaže...

Jer onda nemam više feeling da sudjelujem u igri, nego moram u ama baš svakom trenutku raditi ono što se od mene tad očekuje.

Pa da, al onda opet ti open world igre nametnu da radis istu stvar kao i u linearnim igrama tipa RDR2.
U ovima bar dobis neke bomba scene kojih nema u openworld igrama. U sjecanju mi je ostalo ono iz Uncharted 2 kad te helikopter napada i onda se uruši cijela zgrada, a ti se trebas spasit.

Ovaj Cyberpunk je bez problema mogo bit linearna igra, taj open world mu ne donosi nist puno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.12.2020 17:34 (Santana).
17 godina
Santana kaže...
Bitanga kaže...
Santana kaže...

Pa da, al onda opet ti open world igre nametnu da radis istu stvar kao i u linearnim igrama tipa RDR2.
U ovima bar dobis neke bomba scene kojih nema u openworld igrama. U sjecanju mi je ostalo ono iz Uncharted 2 kad te helikopter napada i onda se uruši cijela zgrada, a ti se trebas spasit.

Ovaj Cyberpunk je bez problema mogo bit linearna igra, taj open world mu ne donosi nist puno.

Da, helikopter napada, a ti već odmah znaš da moraš pobjeć iz zgrade točno određenim putem kako je zamišljeno jer inače ne možeš dalje. A put je nevjerojatno nevjerojatan.

I onda igraš to, pa zgineš, pa igraš dalje sa checkpointa sve dok ne prođeš točno tako. Klikaš buttone kad je developer zamislio. 

Draže su mi onda igre gdje se boriš s nekim pa imaš hrpu kombinacija raznih napada nego ovo klikanje u pravim trenucima neke očite skripte, ajde sad stisni A, sad skoči, sad stisni E, sad smashaj Q.

Open world igre inače igraš puno pažljivije i pametnije nego ove akcijske gdje lik kao da je potpuno glup i dovodi se namjerno u bezizlazne situacije koje nemaju nikakvog smisla.

Al ok, treba malo kombinirati razne žanrove, ne postoji najbolja igra na svijetu.

9 godina
Kako punite kontroler?

Osim onog ocitog, ustekaj u konzolu, naravno.

Punjac od mobitela (ako da, na sto paziti), charging station (original ili neki third party), ne punite nego ga bacite u smece i kupite novi....?

;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Bitanga kaže...
Santana kaže...
Bitanga kaže...
Santana kaže...

Da, helikopter napada, a ti već odmah znaš da moraš pobjeć iz zgrade točno određenim putem kako je zamišljeno jer inače ne možeš dalje. A put je nevjerojatno nevjerojatan.

I onda igraš to, pa zgineš, pa igraš dalje sa checkpointa sve dok ne prođeš točno tako. Klikaš buttone kad je developer zamislio. 

Draže su mi onda igre gdje se boriš s nekim pa imaš hrpu kombinacija raznih napada nego ovo klikanje u pravim trenucima neke očite skripte, ajde sad stisni A, sad skoči, sad stisni E, sad smashaj Q.

Open world igre inače igraš puno pažljivije i pametnije nego ove akcijske gdje lik kao da je potpuno glup i dovodi se namjerno u bezizlazne situacije koje nemaju nikakvog smisla.

Al ok, treba malo kombinirati razne žanrove, ne postoji najbolja igra na svijetu.

U teoriji... spomenuo sam RDR 2 koji je tolko on rails da to nije normalno, a i opciju napada iz vise kuteva ne smatram nekom prednosti jer te opcije znaju imat i linearne igre u borbama. Zato velim da ove bar imaju te bombasticne scene između borbi. Nije to zamjena za borbu.

Btw. trenutno igram Kingdom Come: Deliverance i moram rec da je genijalna. Pravo osvjezenje.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice