Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 27.860
|
čitano: 5.663.533
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Sony PlayStation 5
MEGATAMA kaže...

Gledao jučer retro tech analizu par Nintendo 64 igara i ostao u nevjerici kako se to loše u globalu vrtijelo,bilo je potpuno uobičajeno da fps pada na 15fps...i to u first party Nintendo igrama.Imao sam N64 kad je izašao i definitivno to tada nisam kužio 🙏

Nevjerovatno je koliko su konzole visoko podigle svoje standarde što se tiće performansi u Ps5/XsX generaciji.

Danas je izuzetak igra koja nema barem nekakav 60fps performance mod a Pro ido toliko daleko da je uz VRR hrpa toga podosta iznad 60 tojest 80+ fps zona.

Nikad nismo imali ovakvu situaciju na konzolama,pogotovo sad uz ML AI upscaling koji omogućuje vrhunske vizuale uz 4k prikaz i 60fps +

Istina nema Path Tracing igara ali i na super high end PCu(5090) to nije izvodivo bez dlss+frame gen.

Također mi je situacija u glavi da što sam stariji imam sve manje volje jeb.t se sa PC modovima,postavkama,fixevima da bi mi neki naslov bio prihvatljivo igriv.Da se razumijemo i dalje mi je pc gaming drag ali želim doći sa posla,sjest,upalit igru i odmah igrat bez prtljanja i gubljenja vremena.

Zato mi je Ps5 Pro ispao pun pogodak,uz minimum kompromisa dobijem vrhunsko vrhunsko gaming iskustvo 🙏

A da, to tako ide. Ja sam sad u fazi života da jedva čekam doć s posla i prileć malo. Kakvo igranje :-)

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
14 godina
Sony PlayStation 5

Pozdrav, može preporuka za nekakav monitor za ps5 do cca 300€

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
zaki23 kaže...

Pozdrav, može preporuka za nekakav monitor za ps5 do cca 300€

Ja sam oba klinca za konzole kupio AOC 24G2SPU. Fantastični IPS monitori od 24" oba plaćena manje od €200. Da imam svoju radnu sobu (šmrc), uzeo bi sebi jedan takav odmah.

Da budem u potpunosti iskren, u većini igara mi boje izgledaju daleko bolje i življe na tom monitoru nego na LG C1 na koji imam spojen svoj PS5 Pro. Napominjem da na monitoru nisam umjetno napumpavao boje niti koristio "Vivid" i slične modove, dapače, koristio sam blago modificirane postavke sa rtings.com.

Jedina mana je ta što Sony ne daje podršku za AMD Freesync (za razliku od XSX koji ju ima) pa ti VRR neće raditi tamo. Da bi ti VRR radio, treba ti monitor sa podrškom za HDMI forum VRR i HDMI 2.1 konektorom. A takvi koštaju daleko iznad €300, barem kad sam ja gledao.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.2.2025 0:07 (greysaint0).
14 godina
Sony PlayStation 5

Jel isprobo ko Off the Grid 

0 0 hvala 0
10 godina
Metal Gear Solid Snake Eater dolazi na PS5 28. Kolovoza. 2025

Moj PC  
4 0 hvala 2
12 godina
Sony PlayStation 5

Finishirao sinoć TLOU 2 new game+ 😢

Šta sad igrat nakon ovoga....prvi put sam prošao na Ps4 Pro i dao igri 10 od 10 a sada mi je dojam još i viši u ovoj fantastično ispoliranoj Ps5 Pro varijanti.

Šteta je što se Sony pogubio u Live Service voidu i trebat će im godine i godine tojest duboko u PS6 lifespan da se vrate gdje su bili u doba Ps4.

Ostali smo bez barem 8-10 vrhunskih first party naslova koji bi došli u Ps5 razdoblju umjesto tih 7-8 otkazanih Live Service promašaja.

Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
MEGATAMA kaže...

Finishirao sinoć TLOU 2 new game+ 😢

Šta sad igrat nakon ovoga....prvi put sam prošao na Ps4 Pro i dao igri 10 od 10 a sada mi je dojam još i viši u ovoj fantastično ispoliranoj Ps5 Pro varijanti.

Šteta je što se Sony pogubio u Live Service voidu i trebat će im godine i godine tojest duboko u PS6 lifespan da se vrate gdje su bili u doba Ps4.

Ostali smo bez barem 8-10 vrhunskih first party naslova koji bi došli u Ps5 razdoblju umjesto tih 7-8 otkazanih Live Service promašaja.

Šteta da nema New Game++, mogao bi opet igrati.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
8 tjedana
Sony PlayStation 5

Unpopular opinion - Last of Us Part 2 je bolji od jedinice

2 1 hvala 0
14 godina
U nekim segmentima svakako, u globalu diskutabilno.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
8 tjedana
Hexfire kaže...
U nekim segmentima svakako, u globalu diskutabilno.

Prodajni rezultati, ocjene, nagrade, sve je na strani dvojke. Bolja je 

9 godina
Sony PlayStation 5

Ako netko zna....

ps5 dual sense kontroler, spojen na pc. sve radi bez greske, problem je u kablu. klinac ne zeli wireless spajanje vec hoce da bude spojen usb kablom na pc, i tu je problem, trebam kabl od 3 metra, medjutim, sve sto nalazim jednostavno ne odgovara jer su to sve charger kablovi, a ne data. kontroler se puni, ali naravno nema konekcije na pc i ne radi.

zna li netko kakav korektan pleteni kabl koji bi radio u ovoj kombinaciji a da je barem 3m duzine?

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Sony PlayStation 5

Ne znam dali je ovo real ili AI fake.

Ako je real...nešto ovako bi baš i moglo bit....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Vani je Monster Hunter Wilds Beta ak koga zanima.
Ima samo 18GB.

UPDATE:

Iskočila je ujutro i Valentine's PS Plus akcija, ali gumb ispod vodi na pune cijene...

U međuvremenu su već pod to ubacili igre.

Tak da od plus akcije zasad još niš. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.2.2025 12:43 (Armor).
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
Sony PlayStation 5

Jedina igra u životu zbog koje sam krenuo i završio sa new game je Bloodborne,točnije dlc the Old Hunters.Taman sam uspio pobijediti Ludwiga u dlc-u i opet se vratio na obični Blooborne da se malo odmorim. :) Pobijedio Gerhmana i završio igru!Što znači da se i DLC resetirao i morao krenuti ispočetka.Sad,svi koji su igrali obični  Bloodborne  znaju koliko je težak,na NG+ je razina ako ne i dvije više,Orphan of Kos na NG+,neprocjenjivo iskustvo. :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
torente 35 kaže...

Jedina igra u životu zbog koje sam krenuo i završio sa new game je Bloodborne,točnije dlc the Old Hunters.Taman sam uspio pobijediti Ludwiga u dlc-u i opet se vratio na obični Blooborne da se malo odmorim. :) Pobijedio Gerhmana i završio igru!Što znači da se i DLC resetirao i morao krenuti ispočetka.Sad,svi koji su igrali obični  Bloodborne  znaju koliko je težak,na NG+ je razina ako ne i dvije više,Orphan of Kos na NG+,neprocjenjivo iskustvo. :)

Ja souls igre redovito idem new game+ po više puta,Elden sam prošao mislim najmanje...čini mi se 3 puta.

U biti ne....Sekiro...njega zaboravim.

16 godina
KTM kaže...

Ne znam kako je sad ali nakon izlaska igra baš nije bila će će. Napropadao sam i zapinjao u zidovima na hrpu mjesta. Plus sama priča je za našamarat. Dinin odlazak u misiju "spašavanja" dok je trudna. To valjda može samo Amer smisliti.  

16 godina
KTM kaže...

Što se tiče priče i radnje, nema šanse!

Novija je igra pa ajmo reć da je gameplay bolji, grafika itd, ali onaj štih iz prvog djela što se tiče same radnje i priče neće nadmašiti da još 5 nastavaka izdaju 

12 godina
Sony PlayStation 5

TLOU2 mi se smijestio pored Mario Bros3,Zelda Link to Past,FF7 na Ps1,MGS,Mario 64,Ocarina of Time,Half Life 2,Dark Souls,Castelvania SOTN itd...ukratko,igre koje su mi obilježile razdoblje mog gaming života.

Ima ih naravno još puno jer sam odigrao vjerovatno tisuće igara od osamdesetih do danas.

Imam vrhunske igre a onda imam te određene koje su ostavile trajni utisak na mene ❤️❤️❤️❤️❤️

Sad sam se primio Hollow Knighta....

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
TLoU 2 ima nekih stvari u priči koje su diskutabilne, iako je igra što se tiče toga previše popljuvana po izlasku i ni blizu nije loša u tom segmentu koliko se to potenciralo tada. Po meni najveća mana je što je igra malo preduga, neki dijelovi igre su nepotrebno tu.
Ali što se tiče samog gameplaya mislim da je za dva koplja iznad bilo koje druge linerane igre i sve što je izašlo od tada do danas nije došlo ni blizu. Trenutno mi je teško zamisliti da igra tog tipa može imati bolji gameplay. Pogotovo animacije su savršenstvo.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.2.2025 22:40 (antimadridista).
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
Moram što prije odigrati drugi dijel i ja, a bilo bi poželjno i remaster prvog i Left Behind, koji također nisam odigral.
Samo orginal dva puta dok je izašel.
14 godina
Sony PlayStation 5

Odigrao sam oboje nedavno, prvi dio je sve u svemu bolja igra. Drugi dio je razvučen zbog nebitnih stvari i likova koje su ubacili.

Joel i Ellie combo je daleko ispred sveg iz dvojke.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
Sony PlayStation 5

Kakva je situacija sa PS Network,nije radio,valjda se ne bude ponovila 2011 :(

BE HAPPY 要開心 : )
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
I dalje je sve offline.

Zato sam do sad/kavice igral Ninju Gaiden na XSX - da i on dobi malo pažnje.

Al ovo sa Sony serverima je izgleda jako opasno.
PS App mi veli da nemam ni jednu igru :D
14 godina
Promster kaže...

Odigrao sam oboje nedavno, prvi dio je sve u svemu bolja igra.

Neobjektivan si. Animacije, enemy AI, zapravo praktički sve ŝto se tiče gameplaya je za koplje iznad prve igre.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
10 godina
Sad kad Sony ponudi free igru i ps plus ko ispriku....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
antimadridista kaže...
Promster kaže...

Neobjektivan si. Animacije, enemy AI, zapravo praktički sve ŝto se tiče gameplaya je za koplje iznad prve igre.

Jel neko rekao da ovo kaj si nabrojao nije istina? 

Mislim da je spominjati objektivnost u ovakvoj raspravi smiješno. Nisam rekao sa je u svemu bolja igra nego sve u svemu, kad se sve zbroji i oduzme. Meni.

Utisak jedne i druge je neusporediv.

Usput - jebote PSN.

14 godina
Promster kaže...
antimadridista kaže...
Promster kaže...

Jel neko rekao da ovo kaj si nabrojao nije istina? 

Nisam rekao da je u svemu bolja igra

Slažem se da je u globalu prva igra bolja, i meni je. Ali part 2 je bolji u dosta stvari.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.2.2025 17:19 (antimadridista).
16 godina
Sony PlayStation 5

moje misljenje je da u prvom dijelu je bolja prica i likovi

u drugome je bolja grafika, i malo poboljsan gameplay

probao sam sada malo igrati part1 na pcu, i izgleda izvrstno taj remake, ali posto sam je vec presao davno kada je izasla, i pogledao seriju, nema smisla igrat opet

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Drifta mi gljiva na kontroleru, garancija je istekla. Popravlja li netko drift mozda ili da ga prodam mozda? Koliko uopce mogu dobiti za njega?
Nemam uopce puno sati na kontroleru, ali ga mozes šišati...
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Pero Dinamit kaže...
Drifta mi gljiva na kontroleru, garancija je istekla. Popravlja li netko drift mozda ili da ga prodam mozda? Koliko uopce mogu dobiti za njega?
Nemam uopce puno sati na kontroleru, ali ga mozes šišati...

Mene ovog također strah, iako relativno kratko imam konzolu, ali imam nekih 250 sati već na njoj... Imaš videje na ytbu, ne čini se kao težak DIY trajno riješiti problem

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice