Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 27.812
|
čitano: 5.646.750
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Sony PlayStation 5

Nisam više u pubertetu, kad dođe dobro dođe. Tko ne može čekati nisam mu ja mjerilo. Ne razumijem zašto te moj pogled na to toliko nervira i da li će netko čekati ili neće. Ti nećeš i ne moraš, tvoja stvar.

9 godina
Sony PlayStation 5

Neki jednostavno ne zele shvatit da se nekim ljudima jednostavno neda zezat sa PC-em 

Jednostavno hoce stisnut gumb na kontroleru i za nekoliko trenutaka krenut sa igranjem.

Ne zanima ih nit windows nit driveri niti nvidia niti amd. 

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.7.2023 9:52 (Santana).
Moj PC  
9 0 hvala 1
10 godina
Svašta ste vi tu napisali.
Sonyju PC portovi sluze za prodaju konzola, tesko je optimizirati igre za siroku ponudu hardwarea a i nema para na pc marketu u igrama.
Konzole i mobilni dio vladaju tržištem.
Necete vidjeti first party igre na pcu prvi dan. Koliko kosta konzola, za te para ne mozes ni graficku kupiti.
Moj PC  
4 0 hvala 0
2 godine
protjeran
forumaš kaže...

Nisam više u pubertetu, kad dođe dobro dođe. Tko ne može čekati nisam mu ja mjerilo. Ne razumijem zašto te moj pogled na to toliko nervira i da li će netko čekati ili neće. Ti nećeš i ne moraš, tvoja stvar.

Normalno da nerviraš, došao si u jednu od najaktivnijih tema na forumu i prodaješ svoj (tupi) pogled kao neki uverzalno ispravan. I još pišeš u množini: Čekali smo...Bolje da si uzmu vremena koliko im treba...

Možda nisi u pubertetu al se tako ponašaš...

15 godina
Gogy7 kaže...
Sonyju PC portovi sluze za prodaju konzola, tesko je optimizirati igre za siroku ponudu hardwarea a i nema para na pc marketu u igrama.
Necete vidjeti first party igre na pcu prvi dan. Koliko kosta konzola, za te para ne mozes ni graficku kupiti.

Svašta si napisao. Pokreni na konzoli Starfield ili Zeldu...vi kad pišete konzola mislite na PS5. Kupi tri konzole, plati tri preplate i usporedi cijenu platforme.

15 godina
SaintGriz kaže...
forumaš kaže...

Normalno da nerviraš, došao si u jednu od najaktivnijih tema na forumu i prodaješ svoj (tupi) pogled kao neki uverzalno ispravan. I još pišeš u množini: Čekali smo...Bolje da si uzmu vremena koliko im treba...

A kaj bi ti ja, stavi me na ignore. Nisam ja tema, nisu članovi foruma tema. Nema nikakve potrebe da mene komentiraš, ja ne komentiram druge ljude, ne pada mi na pamet, nisam baba na placu.

20 mjeseci
neaktivan
Santana kaže...

Neki jednostavno ne zele shvatit da se nekim ljudima jednostavno neda zezat sa PC-em 

Jednostavno hoce stisnut gumb na kontroleru i za nekoliko trenutaka krenut sa igranjem.

Mogu uzeti npr. Steam Deck, Asus ROG Ally

2 godine
protjeran
forumaš kaže...
SaintGriz kaže...
forumaš kaže...

A kaj bi ti ja, stavi me na ignore. Nisam ja tema, nisu članovi foruma tema. Nema nikakve potrebe da mene komentiraš, ja ne komentiram druge ljude, ne pada mi na pamet, nisam baba na placu.

Nećeš na ignore a kad budeš naporan dobiješ i komentar. Kažem ljudima šta ih ide.

20 mjeseci
neaktivan
Gogy7 kaže...

Jedini koji vladaju tržistem su mobilne igre jer one čine veću zaradu negoli PC+konzole zajedno

https://www.eurogamer.net/activision-blizzards-mobile-games-make-more-money-than-console-and-pc-sales-combined

https://www.androidpolice.com/the-mobile-games-market-is-making-more-money-than-pcs-and-consoles-combined/

2 godine
protjeran
Spellcaster kaže...
Gogy7 kaže...

Jedini koji vladaju tržistem su mobilne igre jer one čine veću zaradu negoli PC+konzole zajedno

https://www.eurogamer.net/activision-blizzards-mobile-games-make-more-money-than-console-and-pc-sales-combined

https://www.androidpolice.com/the-mobile-games-market-is-making-more-money-than-pcs-and-consoles-combined/

Tržište mobilnih igara je toliko rascjepkano i segmentirano, da se ne može baš usporediti s PC/konzolama gdje postoje veliki igrači sa osjetnim udjelima.

15 godina
SaintGriz kaže...
forumaš kaže...
SaintGriz kaže...
forumaš kaže...

Nećeš na ignore a kad budeš naporan dobiješ i komentar. Kažem ljudima šta ih ide.

Ondas čitaj ii dalje kaj pišem, ljubavna pisam drugih forumaša ne doživljavam.

Meni je drago da imam sugovornika.

Tako da mogu poboviti kaj sam napisao. Čekali smo TLOU part 1 deset godina a više od toga čekamo RDR prvi dio, i po nekim glasinama moguće bude i to. Ak se devovima isplati jedino kaj mogu fanovi je pisati peticije da se nešto ne porta na PC.

20 mjeseci
neaktivan
SaintGriz kaže...
Spellcaster kaže...
Gogy7 kaže...

Tržište mobilnih igara je toliko rascjepkano i segmentirano, da se ne može baš usporediti s PC/konzolama gdje postoje veliki igrači sa osjetnim udjelima.

Microsoft je kupio Activision zbog Kinga, tj. mobilnih igara, a i Sony bi se trebao dosta okrenuti mobilnom tržištu

16 godina
Spellcaster kaže...

Microsoft je kupio Activision zbog Kinga, tj. mobilnih igara, a i Sony bi se trebao dosta okrenuti mobilnom tržištu

Mobilno tržište je prepuno smeća. Veliko je jedino zato što ima jako puno smeća i jako puno budala s mobitelima.

Nema tu apsolutno nikakve kvalitete u sadržaju, svaka igra je doslovno ista. Čak se iznenadim kad vidim igre raznoraznih developera kako su vrlo slične kao da koriste iste assete.

Potpuna zagađenost mikrotransakcijama. Endgame svake igre je tko može više platiti da bi mogao igrati.

Ne sjećam se kad sam zadnji put instalirao neku igru na mobitel ili tablet. U počecima je znalo biti dobrih igara za razbibrigu.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
9 godina
Spellcaster kaže...
Gogy7 kaže...

mene je toga najviše strah, pustimo konzolaške ratove i konzola vs PC okršaj, problem su mobiteli i koliko zarađuju developeri igara za mobitel. Čudim se da se dosad svi nisu prebacili na mobitel

A prosječni ljudi seru nama pravim gamerima (i konzole i PC) kako igramo ta "djetinjasta sranja" a oni masovno konzumiraju to teško, odvratno smeće puno reklama koje izlazi na mobitele svakodnevno

6 godina
Što je najgore bilo mi malo krivo što idem u master race radi ovog Ratchets sa PS5....kad ono eto njega u najbolju ekipu

Ne kužim ovo...zavalim se....upalim i ne mislim(konzole)

To isto ide i na PC....drugi pričaju o rušenju igara....blue I black screen....A ja 99,99 igara na PC iz onih izvora i nikad problema u razdoblju od 10+ godina
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Sony PlayStation 5

Kako ne shvaćaš da apsolutno nikoga ne zanima na čemu ti igraš i kako je tebi "PC najbolja konzola"? Svaki put kad neka igra dobije PC port ti iz nekog razloga imaš potrebu u PS5 temi pisati kako je PC ovo ili ono. Koga boli kurac? Igraš li ti uopće šta ili samo trolaš po forumu? 

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.7.2023 14:38 (antimadridista).
Moj PC  
9 0 hvala 1
14 godina
Spellcaster kaže...
Santana kaže...

Mogu uzeti npr. Steam Deck, Asus ROG Ally

Ja obožavam Steam Deck ali to jednostavno nije "plug & play" konzola na razini drugih. Fantastičan je uređaj, ali plug & play nije. Brdo igara moram podešavati u Linux desktop modu da bi ih uopće mogao pokrenuti u game modeu, zajebavanje sa launcherima itd. 

Da se razumijemo, meni to nije problem i ja maksimalno iskorištavam potencijal svog Decka. Ali nekome kome se neda zajebavati sa tim stvarima to jednostavno nikad neće biti rješenje pored Switcha ili PS5.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.7.2023 14:43 (antimadridista).
9 godina
Skruseno priznajem da ne razumijem te "probleme s pc" i "natezanja s istim".

Jednostavnost koristenja je prakticki identicna. Pritisak na dugme, sacekas ucitavanje, nakon par sekundi si na main screenu.

I tu sad nastupaju drasticne razlike. Na konzoli uzmem kontroler, odskrolam do zeljene igre i pritisnem X. Na pc uzmem mis, dovedem ga do zeljene ikone i dva puta kliknem.

Daaaaa, drasticna razlika, neopisivo je manja zezancija na konzolama.

Osim toga, gdje vi vidite razlike, prednosti jednog nad drugim?

I konzole se ponekad update-aju, kao i pc. I konzole se nekad zablokiraju, zbagiraju, crashaju. Minimalno, slazem se. No, i kvalitetno slozen pc, po kojem se ne cacka nepotrebno, jos i manje.

Da, ja stvarno ne razumijem o cemu se prica, sve se svodi na klik - bilo na X, bilo na mis.

Konzola je pc, bas kao sto je i pc konzola....
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.7.2023 15:22 (Damir22).
Moj PC  
2 2 hvala 0
10 godina
Obozavam kad ljudi pišu master race i najbolja ekipa, takve svrastavam zajedno s onima sto viču Bog i Hrvati, piju i tuku se na stadionima za "sveti" klub.

Ne volim takva veličanja nepotrebnih stvari. Ja jesam Sony fanboy, ps5 je vrhunska konzola ali neznam zašto ju usporedivati s pc-em. Koji pc od 600€ vrti igre u 4k narednih 5 godina?

Te provokacije su mozda zanimljive klincima, ovdje su ljudi godinama koristili pc pa se prebacili na konzole jer su jednostavnije. Konzole im sluze za igre a pc za posao.
9 godina
Pa upravo to i je poanta besmislenosti velicanja jedne strane ili kakanja po drugoj.

Konzola je pojednostavljeni pc. Hardverski slabiji od vulgaris pc-a, softverski mocniji, s vrhunski optimiziranim igrama koje izvlace maksimum iz hardvera.

Ima sve ono sto pc zbog raznih kombinacija hardvera NE moze imati, isto kao sto ni konzola bas zbog toga NE moze imati ono sto ima pc.

Samo razlicita namjena istog hardvera.
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Damir22 kaže...
Skruseno priznajem da ne razumijem te "probleme s pc" i "natezanja s istim".

Jednostavnost koristenja je prakticki identicna. Pritisak na dugme, sacekas ucitavanje, nakon par sekundi si na main screenu.

I tu sad nastupaju drasticne razlike. Na konzoli uzmem kontroler, odskrolam do zeljene igre i pritisnem X. Na pc uzmem mis, dovedem ga do zeljene ikone i dva puta kliknem.

Daaaaa, drasticna razlika, neopisivo je manja zezancija na konzolama.

Osim toga, gdje vi vidite razlike, prednosti jednog nad drugim?

I konzole se ponekad update-aju, kao i pc. I konzole se nekad zablokiraju, zbagiraju, crashaju. Minimalno, slazem se. No, i kvalitetno slozen pc, po kojem se ne cacka nepotrebno, jos i manje.

Da, ja stvarno ne razumijem o cemu se prica, sve se svodi na klik - bilo na X, bilo na mis.

Konzola je pc, bas kao sto je i pc konzola....

Evo za početak, dosta ljudi se nema volje zajebavati sa 17 različitih game launchera na PC-u da bi igrali sve što ih zanima. Ne znam zašto se osjećate nesigurno kad netko napiše činjenicu da PC jednostavno nikad neće biti na razini konzole što se tiče plug & play. To je jednostavno činjenica, zato je console gaming za mase dok PC gaming baš i nije. Izađe neka nova igra pa sad ti objasni nekome tko nije infornatički obrazovan da treba updejtati drivere za grafičku da bi mu igra radila kako spada jer ih nije updejtao 2 godine. Pa različiti launcheri za pokretanje i kupovanje igara, nije ništa na jednom mjestu. Pa onda neke igre imaju launcher unutar launchera. PC gaming ima brdo drugih prednosti i stvari koje konzole ne mogu raditi. Ali jednostavno nemoj tvrditi da je plug & play komponenta jednaka kao na konzolama jer nije i točka.

Dosta vas tu mora razumjeti da većina svijeta nisu IT entuzijasti kao mi tu na forumu i nemoj gledati samo iz svog kuta nego šire.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.7.2023 15:46 (antimadridista).
16 godina
antimadridista kaže...

Ja obožavam Steam Deck ali to jednostavno nije "plug & play" konzola na razini drugih. Fantastičan je uređaj, ali plug & play nije. Brdo igara moram podešavati u Linux desktop modu da bi ih uopće mogao pokrenuti u game modeu, zajebavanje sa launcherima itd. 

Da se razumijemo, meni to nije problem i ja maksimalno iskorištavam potencijal svog Decka. Ali nekome kome se neda zajebavati sa tim stvarima to jednostavno nikad neće biti rješenje pored Switcha ili PS5.

Slažem se, nikako nije plug & play. Ali niti ostale konzole više nisu. Moraš razumjeti poprilično puno stvari da bi danas koristio bilo koju konzolu u punoj sinergiji sa TVom i ostalim hardverom.

Ja sam ga prodao nakon par mjeseci jer mi je najviše dosadilo da mi se prazni baterija non stop sama od sebe. Spremim ga u futrolu u standbyu i kad hoću igrati baterija je na 10%. Pa nemoj me zajebavat. Sa switchem nikad takvih problema.

Plus ekran je jako loš, nisam ga mogao više gledati, kućište nije baš precizno napravljeno pa smeta za ruku, i lijevi stick struže.

Pričekat ću neku bolju verziju.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
14 godina
Bitanga kaže...
antimadridista kaže...

Slažem se, nikako nije plug & play. Ali niti ostale konzole više nisu. Moraš razumjeti poprilično puno stvari da bi danas koristio bilo koju konzolu u punoj sinergiji sa TVom i ostalim hardverom.

Ja sam ga prodao nakon par mjeseci jer mi je najviše dosadilo da mi se prazni baterija non stop sama od sebe. Spremim ga u futrolu u standbyu i kad hoću igrati baterija je na 10%. Pa nemoj me zajebavat. Sa switchem nikad takvih problema.

Plus ekran je jako loš, nisam ga mogao više gledati, kućište nije baš precizno napravljeno pa smeta za ruku, i lijevi stick struže.

Pričekat ću neku bolju verziju.

Da, ima Steam Deck svojih mušica, i to dosta. Ekran je stvarno loš. I softverski koliko god da je bolji od ostalih uređaja u toj kategoriji, toliko nije na razini Switcha. Ali to je cijena kad imaš uređaj te vrste. To je ipak PC u džepu. Netko tko informatički nije baš obrazovan sumnjam da će ikad kupiti takav uređaj. Ali ako se razumiješ u te stvari onda nudi stvarno puno. Ja planiram prodati Switch jer ga ne koristim otkad sam uzeo Deck.

16 godina
antimadridista kaže...

Evo za početak, dosta ljudi se nema volje zajebavati sa 17 različitih game launchera na PC-u da bi igrali sve što ih zanima. Ne znam zašto se osjećate nesigurno kad netko napiše činjenicu da PC jednostavno nikad neće biti na razini konzole što se tiče plug & play. To je jednostavno činjenica, zato je console gaming za mase dok PC gaming baš i nije. Izađe neka nova igra pa sad ti objasni nekome tko nije infornatički obrazovan da treba updejtati drivere za grafičku da bi mu igra radila kako spada jer ih nije updejtao 2 godine. Pa različiti launcheri za pokretanje i kupovanje igara, nije ništa na jednom mjestu. Pa onda neke igre imaju launcher unutar launchera. PC gaming ima brdo drugih prednosti i stvari koje konzole ne mogu raditi. Ali jednostavno nemoj tvrditi da je plug & play komponenta jednaka kao na konzolama jer nije i točka.

Dosta vas tu mora razumjeti da većina svijeta nisu IT entuzijasti kao mi tu na forumu i nemoj gledati samo iz svog kuta nego šire.

Mi smo kao klinci tako i naučili radit s računalima. Nije bilo interneta, snalazilo se kako se zna i umije. Tako da ovo ne vidim kao neku lošu stvar.

Objasniš mu pa će znati za drugi put. A ako ne zna to je prilika susjedovom malom za zaradu ;-)

Launcheri su isto dobra stvar jer je konkurencija storeova dobra stvar.

Teško da će se dugoročno igrati netko tko nije entuzijast. A za djecu je puno bolje da odrastaju kraj računala nego samo kraj konzole, naučit će i nešto pametnije.

Na kraju se ustvari sve svede na to koliko tko ima para, a ne na to koliki je tko entuzijast.

20 mjeseci
neaktivan
Gogy7 kaže...
Obozavam kad ljudi pišu master race i najbolja ekipa, takve svrastavam zajedno s onima sto viču Bog i Hrvati, piju i tuku se na stadionima za "sveti" klub.

Ne volim takva veličanja nepotrebnih stvari. Ja jesam Sony fanboy, ps5 je vrhunska konzola ali neznam zašto ju usporedivati s pc-em. Koji pc od 600€ vrti igre u 4k narednih 5 godina?

Te provokacije su mozda zanimljive klincima, ovdje su ljudi godinama koristili pc pa se prebacili na konzole jer su jednostavnije. Konzole im sluze za igre a pc za posao.

Za mene je sramotno da Sony više ne dozvoljava kupnju digitalnih igara npr. na amazonu, a dok Microsoft i Nintendo to još dozvoljavaju. Sony bi također trebao omogućiti promjenu regije na računu koji već imaš pošto se na Xbox i Nintendo računu može bez problema promijeniti regija bez da radiš novi račun.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.7.2023 16:04 (Spellcaster).
16 godina
antimadridista kaže...

Da, ima Steam Deck svojih mušica, i to dosta. Ekran je stvarno loš. I softverski koliko god da je bolji od ostalih uređaja u toj kategoriji, toliko nije na razini Switcha. Ali to je cijena kad imaš uređaj te vrste. To je ipak PC u džepu. Netko tko informatički nije baš obrazovan sumnjam da će ikad kupiti takav uređaj. Ali ako se razumiješ u te stvari onda nudi stvarno puno. Ja planiram prodati Switch jer ga ne koristim otkad sam uzeo Deck.

Meni je što sam stariji općenito naporno koristiti te male ekrančiće. Ako udaljim da vidim oštro sve mi je presitno za čitati, ako približim sve mi je premutno.

Onda moram koristiti naočale za čitanje koje izobličuju svašta pa sam odustao i zbog toga od tih malih minijaturnih handheldića.

7 godina
Sony PlayStation 5

Meni samo nije jasno kako i zašto svakih par mjeseci dođe netko iz tabora "pc master race" i remeti mir i spokoj nas konzolaša. Ne znam...Meni nikada nije palo na pamet otići na PC temu i tamo pametovati ekipi, zajebavati ih jesu updejtali drivere, kako im ide Horizon 2 i tako...

8 0 hvala 0
16 godina
Vandit kaže...

Meni samo nije jasno kako i zašto svakih par mjeseci dođe netko iz tabora "pc master race" i remeti mir i spokoj nas konzolaša. Ne znam...Meni nikada nije palo na pamet otići na PC temu i tamo pametovati ekipi, zajebavati ih jesu updejtali drivere, kako im ide Horizon 2 i tako...

Kako ne, pa to je bar jednostavno :-P Zato što su master-race PCjaši članovi foruma i ostalih inferiornijih tehnologija, a obrnuto ne vrijedi :-D

12 godina
Bitanga kaže...
antimadridista kaže...

Meni je što sam stariji općenito naporno koristiti te male ekrančiće. Ako udaljim da vidim oštro sve mi je presitno za čitati, ako približim sve mi je premutno.

Onda moram koristiti naočale za čitanje koje izobličuju svašta pa sam odustao i zbog toga od tih malih minijaturnih handheldića.

Meni je baš legao Steam Deck, barem ovo kratko vrijeme što ga imam. OK, i ja sam u godinama pa moram naočale staviti, ali za brdo igara koje mi se ne daju igrati sjedeći za kompom (nakon što sam min. 8 sati dnevno za tim istim kompom radio) mi je fenomenalno rješenje. Izvalim se na terasi i laganini, završio Disco Elysium i sad tučem Dave the Diver. Otkad je Steam Deck došao nisam praktički PS5 uključio, a na PC-ju sam jedino Diabla odigrao priču i to je to. Endgame mi je gubitak vremena.

Ekran mi je OK za takav handheld, nisam ni očekivao neki vrhunski OLED za tu cijenu, ali ne bih ga nazvao strašno lošim. 

Origin: klemp0, Steam: Klempo, Battle.net: Klempo, Uplay: klemp0
15 godina
Sony PlayStation 5

"17" launchera integriraš u jedan.Preko GOG launchera imaš sve ostale ak su launcheri nekome poblem.Dalje preko xbox gameda pokreneš igru, ne treba dva puta kliknuti mišem. Stisneš X na gamepadu, otvori se gambar i pokreneš igru, naravno zavaljen u masažnu fotelju ili dok ležiš na krevetu sa memory madracom. Ak staviš komp u sleep sve se pokreče za manje od sekunde.

Nema potrebe pisati urbane legende o komplikacijama kad ih nema.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.7.2023 17:15 (forumaš).
Moj PC  
0 6 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice