Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 28.832
|
čitano: 6.282.144
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Sony PlayStation 5
Atomic Heart u 120fps na PS5
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Sony PlayStation 5

Ps5 disk verzija+ Rezi 4 u Mediamarktu 570eu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
RedHill kaže...

U zadnje vrijeme si razmisljam da si kupim laptop ili Playstation 5 odnosno Xbox, od laptopa sam odustao, jer imam tablet, a skupi su i u biti ne treba mi. Zadnju konzolu koju sam ja kupio i bio vlasnik iste je Playstation 1, ostale konzole sam igrao i isprobavao kod drugih, a cijelog zivota sam PC igrac, ali evo zbog toga sto na email svakodnevno dobijem neke akcije, bundle akcije i to samo za Playstation, zainteresiralo me, da li se isplati uzeti Playstation 5? Onda se sjetim igara koje nemogu igrati na PC, jer ih tamo ili nema ili su losi portovi da je ne igrivo.

Naravno postoji ono vjecito pitanje: PS ili Xbox? ipak mislim da je nekako PS bolji odnosno tog sam dojma, ali evo vi meni recite

Što očekuješ kao odgovor na temi Playstation 5? :)

12 godina
Sony PlayStation 5

Dal igra tko na samsungu 55q80t, kak mu radi kad je upaljen vrr

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Bitanga kaže...

Staze se znaju napamet, i vozi se savršeno pravilna putanja sa što manje pomaka. Input lag je zanemariv, jer se mozak začas prilagodi na kompenziranje.

Samo generalni nerdy komentar na ovo:

To što si naveo je dio priče. Da, u pravu si, mozak će se prilagoditi kompenziranju na input lag. I nisu problem mjesta kočenja i pravilne putanje, mozak će to predvidjeti i malo ranije uraditi potreban input.

Ali, problem je što vozač (općenito u simulatorima) mora konstantno reagirati na feedback koji dobija od volana (tj. od interakcije točkova sa stazom), tako da konstantno moraš raditi manje ili veće KOREKCIJE (npr. reagiranje na promjenu gripa, na gubljenje kontrole zbog oversteera, reagiranje na druge igrače u multiplayeru itd.), a u tim situacijama je input lag jako bitan. Btw, takođe upravo zbog tih stvari je bitna brzina reakcije (refleksa) i kod RL vozača.

16 godina
AFARON kaže...

Samo generalni nerdy komentar na ovo:

To što si naveo je dio priče. Da, u pravu si, mozak će se prilagoditi kompenziranju na input lag. I nisu problem mjesta kočenja i pravilne putanje, mozak će to predvidjeti i malo ranije uraditi potreban input.

Ali, problem je što vozač (općenito u simulatorima) mora konstantno reagirati na feedback koji dobija od volana (tj. od interakcije točkova sa stazom), tako da konstantno moraš raditi manje ili veće KOREKCIJE (npr. reagiranje na promjenu gripa, na gubljenje kontrole zbog oversteera, reagiranje na druge igrače u multiplayeru itd.), a u tim situacijama je input lag jako bitan. Btw, takođe upravo zbog tih stvari je bitna brzina reakcije (refleksa) i kod RL vozača.

Pa naravno da je bitno. Idealno je da je input lag 0, i da su sve komponente u lancu bez ikakvog latencya odnosno kašnjenja. No svijet ne funkcionira tako.

I naš mozak kod procesiranja onoga što vidi ima lag, nečiji veći, nečiji manji. I mišići imaju lag.

Ali i volan ima svoj lag, i aktivacija FF ima svoj lag. BTW reakcija na FF nema nikakve veze sa input lagom radi frameratea. To su paralelni procesi.

Naravno da je u konačnici bolje da je vizualni lag što manji, nitko to ne može poreći niti poriče.

Isto kao što ne mogu poreći da je bolje biti bogat nego siromašan, ali većina nas ipak mora radit kompromise.

Kad smo kod multiplayera, na koliko Hz-a rade njihovi serveri? Što kad netko igra u 60Hz, a netko u 120Hz? Koliki je network latency itd. 

Teško je sve te parametre povezati u jednu cjelinu što je bolje, a što lošije. Zato i postoji više opcija, inače bi bila samo jedna - "najbolja".

Ako sam vikend igrač GT7, meni je super i 60 FPSa, i 4k unlocked. 120 FPS performance neću palit jer je gadan. Razliku od par ms neću niti primjetiti jer igram drugu igru svakih 2h i ne mogu se posvetiti samo jednoj pa da usavršavam tajminge doživotno.

Ako sam profić kojem je svaka ms bitna, onda ću najvjerojatnije igrati u ružnom 120 FPSa modu i neće me smetati niža rendering reza. Čak je moguće da ću igrati i na 1440p monitoru sa još bržim odzivom nego TV, bez HDRa i sl.

Ne primjećujem da je nekoga smetalo da do sad igra GT7 i GTSport u 60FPSa. Ne primjećujem da se razmišlja o smanjenju input laga kupovanjem novog TVa, top volana i sl.

Neki igraju i sa bežičnim kontrolerom. Čak se spominje da bi se igralo preko Remote Playa ili online streaminga (to je budućnost they said).

Ne primjećujem da je netko možda prešao na neku bolju simulaciju od GT7 koje se vrte samo na PCu npr. (jer budimo realni GT7 nije ni u top 5 najboljih racing simova).

GT7 je ovdje pojam jer je PS ekskluziva i jer prekrasno izgleda i dovoljno je dobra igra da nas zadovolji većinu. A na najmanjem input lagu nažalost ne izgleda više tako prekrasno.

Naravno da treba povećavati FPS što više, odnosno ne treba ga niti lockati više u današnje vrijeme sa današnjim VRR tehnologijama i TVima. 

I super je da je tako, to priželjkujem na konzolama već godinama. No ja bih još više grafičkih opcija uveo, kao na PCu. I bolje ih opisao kako koja utječe (na jednoj konzoli je to bar jednostavno, mogli bi napisati točno koliko šta utječe).

Pa neka si netko smanji refleksije, netko drveće, netko efekte i sjene, a da može ostaviti 4k rezoluciju uz 120Hz npr, a ne da mora igrati u šugavoj dinamičkoj jer su developeri to tako odlučili.

Samo filozofiramo ionako, ne trebamo biti licemjerni da je input lag nešto najbitnije, jer onda ćete svi do jednoga odmah upaliti isključivo 120Hz performance mode i spojiti na najbrži ekran koji se može nabavit.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.4.2023 0:35 (Bitanga).
17 godina
Sony PlayStation 5

meni je najveci problem kod online igri nas los i spor internet, a ne fps i rezolucija

gt sport sam igrao zadnje online i imao sam ping 200 na americkom serveru jer imam am acc i odmah odustao. ubrzo cu napraviti HR acc kada prebace na eure jednog dana i onda cu opet probat

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Sony PlayStation 5

SD stavila 10% kod na PS5 al nema koda, nova akcija u pripremi? sad im se nece ni ucitat PS5 stranica, ocito pripremaju nešto 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Sony PlayStation 5

Pa kad genijalci iz Poliphony Digitala kazu da im je cilj za GT serijal 240fps mislim da je bespotrebno vise pricat ima li ili nema koristi iznad 60fps.

Ja bih bio najzadovoljniji da su quality modovi na 60fps a performance modovi na 120fps,sto se tice Ps5 i XsX verzija igara.

Ali to lagano i krece u tom smjeru,imamo daleko daleko vise igara koje imaju i 120fps nego onih lockanih na 30fps sto se tice ove generacije konzola.

Inace granica na kojoj se doslovno u potpunosti iz motion rezolucije mice blur je 1000fps.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
MEGATAMA kaže...

Inace granica na kojoj se doslovno u potpunosti iz motion rezolucije mice blur je 1000fps.

Daj molim te objasni ovo, baš me zanima kako misliš da ti oko i mozak funkcionira.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
12 godina
Bitanga kaže...
MEGATAMA kaže...

Daj molim te objasni ovo, baš me zanima kako misliš da ti oko i mozak funkcionira.

Pisao sam o tome u temi "sve o televizorima" i linkao materijal.

Naprimjer najavljeni Samsung micro led TVi dolaze sa 240hz panelima i bolesno niskim response time.

Imas puno o toj temi po internetu.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.neogaf.com/threads/old-crt-tvs-had-minimal-motion-blur-lcds-have-a-lot-of-motion-blur-lcds-will-need-1-000fps-1-000hz-in-order-to-have-minimal-motion-blur-as-crt-tvs.1593080/&ved=2ahUKEwjMpZ_W1pT-AhXDcvEDHRzIDiMQFnoECBQQAQ&usg=AOvVaw2goTxE1ilS1HX3-ZPiItCE

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.4.2023 9:01 (MEGATAMA).
14 godina
Sony PlayStation 5

PS5 disk je sada 539,99 € za jednokratno plaćanje u SD (iako i dalje pise 5% na kodu)

Moj PC  
8 0 hvala 1
16 godina
MEGATAMA kaže...

Nisam ni mislio da ćeš se potruditi sam objasniti.

Naravno da je 1000Hz vrhunska spika, samo me zanima kako baš ta granica, a ne recimo 947Hz ili 1126Hz? Rekao si "u potpunosti" pa mi je to zanimljivo s obzirom da je okrugla brojka, neovisno o veličini ekrana i udaljenosti s koje gledaš, a znamo da motion blur nastaje ustvari u mozgu.

I oko samo po sebi "motion blura" bliske brzokretajuće objekte pa je to dodatni problem koji se ne može riješiti.

Ali naravno da se slažemo, što veći FPS i što veća rezolucija i što brži panel i hardver koji generija i handlea sliku - to je bolje. I što više boja, i što više nitsa, i što manje struje da troši i...

Samo uz koju cijenu.

Još te jednom pitam zašto šalješ te tracking urlove? Možemo li te zamoliti da prestaneš s time?

7 godina

Piše PROMOPS5, vrijednost koda 10%

3 godine
neaktivan
Sony PlayStation 5

Evo servis brz trebalo im 3 dana, po prici dali novi ps

3 0 hvala 0
2 godine
perozg kaže...

Evo servis brz trebalo im 3 dana, po prici dali novi ps

Isto i kod mene, u petak ga GLS pokupio u utorak ga dobio nazad. 

On a side note, snimio sam Horizon Forbiden west i moram priznat da sam oduševljen joystikom i svim mogućnostima... Vibracije i otpor na tipkama, nisam ni znao da su to sve stavili

3 godine
neaktivan

Mogućnosti joysticka su top zapravo, nisam ni znao za sve dok ga nisam povezo sa kompom i kupio dsx  aplikaciju na steamu za nekih 2 3 eura, l2 i r2 ko trigeri se mogu na hrpu nacina podesavat, steta sto malo igrica ima optimizaciju za to na plejci, i one koje imaju vecinom iritantno naprave da pozelis iskljucit, kako na pc isto nema meka optimizacija na ovoj apk dobis mogućnost da si sam podesis za igricu kako ti pase sve

3 godine
neaktivan

Poduplalo mi sorry

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.4.2023 14:03 (perozg).
12 godina
Sony PlayStation 5

Bilo bi dobro da Ps5 arhitektura ovako utjece i na druge naslove pa da ih dobijemo vise i brze.

Ali vecina toga je multiplat pa se mora gledat na naprimjer Xbox series S.

https://wccftech.com/final-fantasy-xvi-would-still-be-in-development-if-not-for-the-ps5s-memory-and-ssd-says-director/

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Sony PlayStation 5

120hz uz VRR je punih 4K na resolution mode i 1440p na framerate modu.

Bez VRR je prica nesto drukcija.

Pisao sam da je bistro kao da je 4k i jeste posto je 4k.

Sve staze koje sam ja vozio su u prosjeku ispale oko 95fps na resolution modu.

Igra u biti ima 4 nova vizual/performance moda ovisno kakav TV ili monitor imate.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
MEGATAMA kaže...

120hz uz VRR je punih 4K na resolution mode i 1440p na framerate modu.

Bez VRR je prica nesto drukcija.

Pisao sam da je bistro kao da je 4k i jeste posto je 4k.

Sve staze koje sam ja vozio su u prosjeku ispale oko 95fps na resolution modu.

Igra u biti ima 4 nova vizual/performance moda ovisno kakav TV ili monitor imate.

Znači još je dodatno zakomplicirano i sa vanjskim VRR settingsom :-) Divno. Onima bez VRR-a je još gore što se tiče dinamičke rezolucije, ali vjerujem da su rijetki oni sa 120Hz, a bez VRRa (ako su ga upalili). 

To za 4k je bilo jasno na prvi pogled da je u resolution/120Hz modeu, ono što nisam siguran je i da nisu nešto drugo smanjili što se tiče kvalitete slike, a to nije komentirao, a i vjerojatno je teže za skužiti.

Moguće i da nisu s obzirom da FPS nije puno veći od locked 60 FPSa i skače od 50 do 100. No gubiš svakako RT u replayima, ako je to ikome uopće bitno.

I isto je naglasio ono što sam ja rekao "none of this is made especially clear to the end-user" (timestamp 7:47), "that are unfortunately not well documented" (timestamp 10:50).

I da je 120 FPSa uglavnom za "competitive professionally minded players".

Znači PS VR2 je još uvijek na 60 FPSa? Input lag je pakao?

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.4.2023 22:16 (Bitanga).
12 godina
Sony PlayStation 5

Ovo prvi put vidim

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
neaktivan
Sony PlayStation 5

za one koji vole pinball a imaju usa account preporučio bih ovaj:

https://store.playstation.com/en-us/product/UP5662-CUSA18557_00-0000000000000999

ja sam ga tek jučer otkrio jer se ne pojavljuje na HR storeu. Prilično jeftin, za oko 50 dolara ima oko 70 različitih ploča ( u to su uključene retro verzije nekih već prisutnih ), ne mora se kupiti sve nego u packovima.

Vrlo kvalitetan i sa jako puno opcija i parametara za podešavanje. Više od svih dostupnih kod nas (pinball arcade, pinball zx itd...) npr. da li da staklo izgleda izgrebano, koliko sjajno, čisto ili prljavo, pa do uređivanja okoline i mehanike igranja, podešavanja osjetljivosti tilta i ostalo...

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.4.2023 7:27 (Vive24).

2 0 hvala 2
12 godina
Vive24 kaže...

https://store.playstation.com/en-us/product/UP5662-CUSA18557_00-0000000000000999

ja sam ga tek jučer otkrio jer se ne pojavljuje na HR storeu. Prilično jeftin, za oko 50 dolara ima oko 70 različitih ploča ( u to su uključene retro verzije nekih već prisutnih ), ne mora se kupiti sve nego u packovima.

Vrlo kvalitetan i sa jako puno opcija i parametara za podešavanje. Više od svih dostupnih kod nas (pinball arcade, pinball zx itd...) npr. da li da staklo izgleda izgrebano, koliko sjajno, čisto ili prljavo, pa do uređivanja okoline i mehanike igranja, podešavanja osjetljivosti tilta i ostalo...

Prvi put cujem za ovu igru,hvala!

Ja na ZEN Pinballu preferiram stvarne ploce,ove njihove su mi nekako.....

Bas me zanima kakav ce mi bit dojam za ovaj fliper

Edit

To nema na De store?....

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.4.2023 10:14 (MEGATAMA).
8 godina
neaktivan
Sony PlayStation 5

postoji li neka stranica za skidanje load gameova za ps4 ili ps5? treba mi load game za forbidden west radi burning shores dlc-a. presao sam ali nemam volje opet sve ispocetka. ili ako ima netko da mi moze poslati svoj load game ili da se dogovorimo

0 0 hvala 0
3 godine
neaktivan
MEGATAMA kaže...
Vive24 kaže...

Edit

To nema na De store?....

Mislim da ima samo na USA store, inače to su original ploče. 

http://www.zaccaria-pinball.com/

Sad sam se malo poigrao sa postavkama...može se editirati baš sve, od visine glave, položaja pogleda, fiksirati kameru ili da se i koliko pomjera itd...a statisktika nakon igre neviđena...od vremena igranja do koliko je metara prešla kugla 

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.4.2023 10:37 (Vive24).
12 godina
Vive24 kaže...
MEGATAMA kaže...
Vive24 kaže...

Edit

To nema na De store?....

Mislim da ima samo na USA store, inače to su original ploče. 

http://www.zaccaria-pinball.com/

Sad sam se malo poigrao sa postavkama...može se editirati baš sve, od visine glave, položaja pogleda, fiksirati kameru ili da se i koliko pomjera itd...a statisktika nakon igre neviđena...od vremena igranja do koliko je metara prešla kugla 

Suludo da je samo za US,mozda nemaju licencu za ostatak svijeta....

Steta,veselio sam se probat

3 godine
neaktivan

ja sam odavno otvorio usa account, kupio igru dvije prije par godina. Kad sam to vidio kupio sam bonove preko gamivo.com

imaju ponudu 50$ za 47 i nešto sitno eura

3 godine
neaktivan
Sony PlayStation 5

volim igrati flipere a ovaj je stvarno vrh...prebrojao sam 107 različitih ploča. Nekih par  ploča nose ista imena ali su različite kako su kroz godine mijenjali.

zvukovi lopatica idu i preko kontrolera a u realnom vremenu u dnu ti prikazuje pomicanje po rang listi kako igraš. Također promjene osvjetljenja koje želiš u prostoriji a i odsjaj stakla možeš namještati. 

stvarno šteta da je samo za USA i Kanadu

0 0 hvala 0
14 godina
Zec04 kaže...

postoji li neka stranica za skidanje load gameova za ps4 ili ps5? treba mi load game za forbidden west radi burning shores dlc-a. presao sam ali nemam volje opet sve ispocetka. ili ako ima netko da mi moze poslati svoj load game ili da se dogovorimo

Zec04

Koliko se ja sjećam ne možeš koristiti tuđe save file-ove jedinstveni su za svaki PS, ali pričekaj da ti i drugi odgovore. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice