Ja isto imam problem s dualsenseom, ne drifta mi gljiva nego mi je motoric u L2 poceo proizvoditi cudne zvukove, igram sad Ragnarok i kad radim aim sa sjekirom i zelim ju baciti cuje se neko zujanje u L2. Je li imao tko problema s tim?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja isto imam problem s dualsenseom, ne drifta mi gljiva nego mi je motoric u L2 poceo proizvoditi cudne zvukove, igram sad Ragnarok i kad radim aim sa sjekirom i zelim ju baciti cuje se neko zujanje u L2. Je li imao tko problema s tim?
To ti je SixthSense, novi feature.
"I see dead controllers"
Mislim da sam pričao o tome prije nego je izašao PS5, samo je bilo pitanje vremena kad će prvi adaptive triggeri krenut otkazivati.
No, nije to ništa novo, počelo se događati već nakon pol godine od izlaska.
Krenuo drift, imam dva bijela. Jedan riknuo, a ne znam koji je doso uz ps5 🤦
Jedan je iz sd, drugi iz mall hr.
Na racunu ne pise sn.
Nema veze gdje je kupljen, u oba slučaja se javljaš u SD za popravak/zamjenu ako nisu stariji od 2 godine po računu. Ako nisi siguran koji je od ta dva priloži oba računa. Zahtjev možeš predati mailom, automatiziranim web obrascem na njihovim stranicama a mislim i telefonom. Rješavaju uglavnom jako brzo, ako ne ideš osobno do poslovnice odnijeti onda šalju dostavnu službu po to.
jel zna netko ako kupim igru koja je kupljena u Njemačkoj, je li je mogu uredno igrati kod nas u RH? Jel ima kakve regije zaključane?
jel zna netko ako kupim igru koja je kupljena u Njemačkoj, je li je mogu uredno igrati kod nas u RH? Jel ima kakve regije zaključane?
Na disku?Mozes normalno igrat
"I see dead controllers"
Mislim da sam pričao o tome prije nego je izašao PS5, samo je bilo pitanje vremena kad će prvi adaptive triggeri krenut otkazivati.
Može biti i bug u igri. Recimo kad je tek izašla konzola igrao sam NBA i triggeri su sami od sebe divljali u pojedinim situacijama jer je bila loša implementacija triggera u igri i bugovi. Na prvu sam mislio da mi je već pokvaren kontroler.
Bilo je par igara koje imaju hr prijevod ali ako nisu kupljene tu ne pokaze opciju.
Je li netko istrazivao kvalitetu onih Venom punjaca za kontrolore u odnosu na sluzbeni punjac? Imam taj Venom i sada gledam na SD je popust na ove originalne, pa se pitam jel mozda taj pouzdaniji? Na Amazonu se cini po zadovoljstvu da su priblizno jednaki.
Neznatno skuplji, ali, original je.
"I see dead controllers"
Može biti i bug u igri. Recimo kad je tek izašla konzola igrao sam NBA i triggeri su sami od sebe divljali u pojedinim situacijama jer je bila loša implementacija triggera u igri i bugovi. Na prvu sam mislio da mi je već pokvaren kontroler.
Hvala, malo sam istrazivao i izgleda da i drugi ljudi imaju taj problem. KLIK Sad je li to bug ili feature, tko zna, al je jako neobican zvuk i osjecaj.
Je li netko istrazivao kvalitetu onih Venom punjaca za kontrolore u odnosu na sluzbeni punjac? Imam taj Venom i sada gledam na SD je popust na ove originalne, pa se pitam jel mozda taj pouzdaniji? Na Amazonu se cini po zadovoljstvu da su priblizno jednaki.
Samo nemoj HyperX.
Kupio sam u Instaru, smeće.
Org nije tolko skup, najbolje njega uzmi
Pozdrav ljudi!
Kupio sam ovaj Dualsense controller:
https://www.gamershop.hr/playstation5/playstation-5-ps5-dualsense-controller-white-black
Prije 2 mjeseca i prije nekih 4-5 dana se na kontroleru pojavio užasan left stick drift. Ne može ga se maltene ni koristit više.
Znao sam da postoji rizik za to jer sam malo čitao o njima na netu prije kupovine, al reko ako nisam u životu u 20 godina imao problema s nijednim pa neće valjd ni ovo bit s novim novcatim joystickom.
Ugl... probao neke osnovne metode, ništa nije uspjelo. Piše mi da imam 2 godine garanciju... šta trebam raditi dalje?
Ništa, kontaktiraj ih mailom na (opis kvara, pitaj za adresu na koju slat ako ne ideš osobno no mislim da je Štefanovečka 10, 10 000 Zagreb):
- info@gamershop.hr
Ako bi te direkt na neki servis usmjeravali, samo ti inzistiraj da oni to rješavaju. U pravilu, budući da je učestali problem, ne bi trebalo bit neke zavrzlame. Tako da se osobno ne bih sekirao ;)
Jamstvo i servisi
Za svaki proizvod iz asortimana Prodavatelja koji je oglašen na „Gamershop“ kupac ostvaruje prava iz jamstva prema jamstvenom listu određenog proizvoda kojeg Kupac dobiva zajedno sa kupljenim proizvodom.
Podaci o ovlaštenim servisima kupljenog proizvoda nalaze se na jamstvenom listu kojeg kupac dobiva zajedno sa kupljenim Proizvodom.
Kada Kupac ostvaruje prava iz jamstva, a što mora biti u skladu sa jamstvenim listom, tada isti reklamaciju ima pravo podnijeti Prodavatelju na u ovim uvjetima naznačenu e-mail adresu i/ili adresu sjedišta Prodavatelja, u kojim slučajevima će Kupca kontaktirati Prodavatelj, odnosno ima pravo reklamaciju podnijeti u prodajnim trgovinama Gamershop.
"I see dead controllers"
Normalno je da motoric koji se vrti i stvara otpor mora stvarati i zvukove. Meni je ovo bilo zabrinavajuce i mislio sam da ce tu biti problema ali evo sada od tebe bitanga prvi put cujem da su ljudi stvarno imali takve defekte. Pratim scenu i do sada sam vidjao clickbait clanke gdje ustvari nije bio kvar neko kod odredjenih igara je to implementirano na cudan nacin da proizvodi vise zvukova nego u drugih pa ludi mislili da je defekt. Stvarno ne znam ni jedan slucaj gdje su se trigeri nekome pokvarili osim da im spadne oprugica, koja ima i moze spasti i u ds4 te nema direktne veze sa trigerima.
Normalno je da motoric koji se vrti i stvara otpor mora stvarati i zvukove. Meni je ovo bilo zabrinavajuce i mislio sam da ce tu biti problema ali evo sada od tebe bitanga prvi put cujem da su ljudi stvarno imali takve defekte. Pratim scenu i do sada sam vidjao clickbait clanke gdje ustvari nije bio kvar neko kod odredjenih igara je to implementirano na cudan nacin da proizvodi vise zvukova nego u drugih pa ludi mislili da je defekt. Stvarno ne znam ni jedan slucaj gdje su se trigeri nekome pokvarili osim da im spadne oprugica, koja ima i moze spasti i u ds4 te nema direktne veze sa trigerima.
Sva mehanika, nešt što se klika, što se pomiče, vibrira, stvara protusilu, motori i sl. dodaje kompleksnost proizvodu, a kompleksnost povećava vjerojatnost za kvarove.
Nije to nikakva izmišljotina.
Dosad nisam vidio da se u nekim većim brojevima piše o kvarovima triggera. Nakon 2 godine što je konzola u opticaju, već bi toga bilo masovno. Za drift se zna da je veliki problem.
Sva mehanika, nešt što se klika, što se pomiče, vibrira, stvara protusilu, motori i sl. dodaje kompleksnost proizvodu, a kompleksnost povećava vjerojatnost za kvarove.
Nije to nikakva izmišljotina.
Nisam rekao da je izmisljotina niti sam mislio da dijelovi koji se krecu nisu potrosni materijal. Mislio sam ovo sto je kolega post iznad napisao, da sigurno nije neki problem cim se ne pise o tome, a sigurno da se moze desiti.
Sigurno su onda ovo potpuno bespotrebno radili:
https://press-start.com.au/news/playstation/2022/03/07/playstation-seems-to-have-fixed-the-ps5-dualsense-controller-flimsy-trigger-spring-problem/
https://www.gamesradar.com/new-dualsense-controllers-have-more-powerful-springs-and-new-parts-that-might-fix-stick-drift/
Sony has changed the spring in the DualSense controllers from 0.25mm to 0.3mm.
Ljudima su se olabavili triggeri jer su opruge popuštale nakon nekog vremena pritiskanja uz kontriranje motorima.
Nije nikakva drama, kupiš novi kontroler van garancije i dobro, ali kao i uvijek u svemu, prvi mačići se bacaju u vodu.
Također lik u prvom linku tvrdi:
"there is also a minor change with the analogue sticks, although a reason for this wasn’t immediately clear and to my knowledge, there isn’t any widespread issues with the analogue sticks of the DualSense controller."
Ne, uopće :-D
Pitanjce...
ovi bundloevi sa Ragnarockom... jel u njima dodje disk ili digital igra, ako se uzme konzola sa BR?
Pitanjce...
ovi bundloevi sa Ragnarockom... jel u njima dodje disk ili digital igra, ako se uzme konzola sa BR?
to ti piše u opisu proizvoda koji kupuješ, uvijek piše ako je digitalni kod
Pitanjce...
to ti piše u opisu proizvoda koji kupuješ, uvijek piše ako je digitalni kod
prijavio sam se kod sonyja za konzolu i dobio sam email da danas od pola 11 imam sansu kupiti konzolu, ali mi do onda ne radi link, te ne vidim ni sto ce biti u ponudi ni koje cijene pa pitam za iskustva da ne gubim vrijeme na trazenje sitnih slova :D
edit:
bezveze... s obzirom da sam stavljen u red i da imam vise od sat vremena cekanja, a sony kaze da ne garantiraju da ce svi u redu dobiti konzolu, cini se da e opet biti corak :D
edit2: dosao sam na red za 15ak minuta... konzole bez igre i sa Horizonom 2 su vec bile rasprodane, ostali su bundleovi sa fifom, gow i mw2 po cijeni 620€ .... uz par izbacivanja iz storea, problema sa logiranjem i cekanja da se ucita, uspio sam nekako zavrsiti proces.... :)
mogao bi sony malo investirati i u stabilnost prilikom ovakvih rasprodaja...al sve je dobro sto se dobro svrsi... eto mi poklona za bozic
ekipa jel neko kupio ovo, ili nešto slično: https://www.zelda.hr/playstation-5/playstation-5-oprema/white-shark-ps5-guard-multifunctional-cooling-stand
stalak za PS5, sa hlađenjem i punjačem za dva kontrolera, baš mi izgleda dobro, pa me zanima kakva su iskustva. Ne znam jel možda eventualno problematično da su kontroleri tako naopačke nonstop
ekipa jel neko kupio ovo, ili nešto slično: https://www.zelda.hr/playstation-5/playstation-5-oprema/white-shark-ps5-guard-multifunctional-cooling-stand
stalak za PS5, sa hlađenjem i punjačem za dva kontrolera, baš mi izgleda dobro, pa me zanima kakva su iskustva. Ne znam jel možda eventualno problematično da su kontroleri tako naopačke nonstop
Ma kakvo hlađenje kakvi bakrači, prodaja magle ako mene pitaš.
Što se tiče punjača, preporučio bi da uzmeš original od sony-a, ovi aftermarket mi se nisu pokazali vjerodostojnima.
taman sam nedavno uzeo igru sa svim ekspanzijama, ovo će biti VRH