PS3 JAILBREAK - Sve što trebate znati

poruka: 1.997
|
čitano: 734.290
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran
Re: PS3 JAILBREAK - Sve što trebate znati
toni1983 kaže...
MarkoDj kaže...
Wontay kaže...

Potrebna je neka vrsta potpisa igre , ili ključa, svaki ISO fajl koj se otvori i onda opet pretvori u ISO nije identičan original,

zato sam pretpostavljao da je potrebno radit sa njihovim alatom, uostalom oduvijek su se igre koje su radile sa Cobra uređajima

trebale pretvarat sa njihovim programima.

Javi nam dojmove korištenja uređaja, pokretanje, online i slično..

Evo primjerice, s torrenta sam skinio zadnji GTA koji je vec bio upakiran u ISO. Velik je isto oko 33GB znaci dan i pol čekanja i čekanja. Na kraju taj gotovi ISO PS ipak ne očitava. To ti je lutrija stari moj. Jedini zaheb su svi ti silni gigabajti skidanja koji često ispadnu uzaludni.

Glede komentara na torrent stranici glede tog GTA, svi su vezani za neke druge modifikacije, koje nisu poput moje, pa ni ne vrijede ista pravila. 

Online bi se trebalo moć igrat bez pol muke, kako je rečeno za E3 ODE, no jos nisam probao. 

Ja sam skinuo preko 500 igrica za ps3 u zadnjih 3,4 godine najmanje i sve su radile osim jedne ali nakon duge i teške bitke našao sam pravi param.sfo i riješio i taj problem.
sve sam skidao sa partisa oni su mi najbolji ali su zbog neaktivnosti izbrisali većinu igrara(sve nove imaš), imaš i nešto na torrenthr ali većinu sam skinuo sa thepiratebay, prati komentare ljudi i vidjet češ da li je sve u redu sa igrom.

solidus01 kaže...

Kupio sam externi hdd bilo na njemu 2 particije jedna fat32 druga ntfs formatiro ovu drugu pomocu fat32formater, ali mi ps3 ne prepoznaje hdd , samo se pali i gasi da li je jos neko imao ovih problema?

Ja sam napravio isto tu grešku kad sam kupio vanjski hard od 2 t podijelio ga kao 1.2 za igre i 800 gb za filmove i skužio da ps3 sa jednog hard diska može prepoznati samo jednu primarnu particiju.
Onda sam morao gubiti dane spašavajući tih 1.2 t igara da bi mogao formatirati hard i ostaviti kao 1 particiju da iskoristim svih 2 t.
Zato iz iskusta sa tim se ne igrajte 1 particija samo u fat32 formatu i samo punite :D

Sad ako mi neko može pomoći, nećak je uzeo novi ps sa e3 cobra modifikacijom, skužija sam odma da igre moraju ić u iso format čim sam ga upalio, ali me zanima prije nego se upustim u posao igre koje pretvorim u iso da li je bolje staviti u ntfs ili fat32 format i da li treba neki posebno imenovan folder di se ubacuju ili na prazni hard samo punit?

Ja imam e3ode modifikaciju ali to je isto ko i cobra i stavljam igre na disk koji je ntfs i stavljam direktno kako jesu iso na hard nikako u folder jer tako navode uputstva od ekipe e3ode pa sve radi kao vurica
13 godina
neaktivan
htio sam brisati da ne bude dupli pa opet na kraju spam {#}
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 18:13 (toni1983).
13 godina
neaktivan
DangerousB kaže...

imam slim model i evo maloprije htio da igram ps3 se ukljuci pojavi se rogero logo, startovao multiman samo crna slika ps3 kao da se zaledio! mora iskljuciti iz struje da bi opet ukljucio ps3! pokusao ponovo ista situacija! sta moze to da bude? koristim rogero 4.46 prije par dana je sve normalno radilo!

možda neki bug jesi li probao izbrisati multiman pa ga nanovo instalirat, ako nisi probaj, ako i to ne uspije riješit problem digni ga na noviju verziju.

yaqyaq kaže...

Ja imam e3ode modifikaciju ali to je isto ko i cobra i stavljam igre na disk koji je ntfs i stavljam direktno kako jesu iso na hard nikako u folder jer tako navode uputstva od ekipe e3ode pa sve radi kao vurica

hvala puno probat ću :D

13 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa imam jedno pitanje...modanje ps3 super slim i slim modela pravljenog od 01.01.2011. je sa cobra ili 3k3y "napravom" koja je nakakav emulator koliko vidim iz prvog posta; e sad me zanima sto nakon ugradnje tog pcb-a u ps, kako se to koristi, kako se stavlja u funkciju, dali se jos ista stavlja na ps itd. ?

0 0 hvala 0
15 godina

Imaš link na tutorial za Cobru na prvoj stranici pa si pogledaj malo, poanta je da igre pokrečeš preko usb-a

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ljudi imam problem.

uglavnom igre sam preko E3 ODE ISO TOOL V2.0 pretvorio u iso i kad stavim u ps 3 ništa ne očitava.

očito da nešto radim pogrešno, probao sam i ntfs i fat 32 sa splitom i isti k....

Ako ko može pomoć?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Uspio međutim sad mi za svaku igru javlja error :S

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
toni1983 kaže...

Uspio međutim sad mi za svaku igru javlja error :S

Prvo imaš li orginal igru u ps kao boot disk? Meni neke igre isto ne rade sa jednim orginalom ali rade sa drugim.Također od ukupno 20-tak igri koje sam skinuo radi jedno 15 tako da neke jednostavno neče tj imaju grešku kod ripanja.Probaj nači na netu orginal key tj eboot key za igre pa ih zamjeni u folderu igre prije stavljanja u iso.Također na stranicama e3ode skini   key files folder pa ga stavi na vanjski hard.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2014 22:19 (yaqyaq).
13 godina
neaktivan

Probao sam 5 igara i sve mi javljaju error.

Npr. Gta5 imaju upute na netu sto napraciti i kako vratiti orginal eboot ali opet nece ista verzija od duplexa sve.

Probat cu sutra nac neki drugi eboot i stavit i kopirat na hard taj keys sta kazes, ali me ovaj e3 pro ode stvarno zivcira :D

Blazeni rogero multiman tamo mi sve igre rade na mom ps3 :P

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Jucer jos jedna uspijesno modificirana konzola, SLIM 2504b 160GB s date code 0D od strane super_marija http://www.njuskalo.hr/servis-uredjaja/ps3-downgrade-oglas-8352327

Sve pohvale i preporuke +++ :) ...

4 doors for more whores
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2014 18:12 (SoaD123).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

neće ni sam key files ista stvar gleda sam po netu nigdi ništa neznam šta dalje doša sam do zida {#}

ako ko može pomoć {#}

probao sam preko 20 igara i ništa na svakoj sve super učita i onda samo error izbaci probao sam i sa odde boot resigner i ništa ista stvar.

Ove sve upute sam probao sa istom igrom i ništa -.-

http://e3-forums.com/index.php?topic=11043.0

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 7:19 (toni1983).
13 godina
odjavljen
Poz svima, evo imam jedno pitanje, naime imam ps3 sa cfw, spojio sam naknadno eksterni hard disk formatiran u fat32, stavio sam na taj eksterni oko 15tak igara koje normalno pokrecem i igram na ps3, e sad zanima me jedna stvar, kada spojim ps3 na psn i kada ucitam igru sa eksternog hard diska, igra tada provjerava nadogradnju i ponudi mi update za tu igru, e sad ako potvrdim tu nadogradnju gdje ce se ta nadogradja spremit s obzirom da je igra i cijela data od igre na eksternom? radio sam normalno update igara koji su na internom hardu al zanima me kakva je situacija sa eksternim, pa eto ako neko zna bio bih zahvalan ;)
11 godina
neaktivan
Robilad kaže...
Poz svima, evo imam jedno pitanje, naime imam ps3 sa cfw, spojio sam naknadno eksterni hard disk formatiran u fat32, stavio sam na taj eksterni oko 15tak igara koje normalno pokrecem i igram na ps3, e sad zanima me jedna stvar, kada spojim ps3 na psn i kada ucitam igru sa eksternog hard diska, igra tada provjerava nadogradnju i ponudi mi update za tu igru, e sad ako potvrdim tu nadogradnju gdje ce se ta nadogradja spremit s obzirom da je igra i cijela data od igre na eksternom? radio sam normalno update igara koji su na internom hardu al zanima me kakva je situacija sa eksternim, pa eto ako neko zna bio bih zahvalan ;)

Nisam nikada pokusavao al logicno je da ce onda i update igre pohranit u datoteku gdje se igra nalazi, u tvom slucaju update igre ce se pospremiti na externi hdd...Probaj nebi trebalo biti nikakvih problema

4 doors for more whores
16 godina

updejte igre se stavlja mislim na unutarnji hard,tj mislim da se moze vidjeti u izborniku u game data

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2260909
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi (prelistao sam već sve stranice tak da znam da nitko nema isti ovaj problem)

Konzola fat 80gb CFW rogero 4.50 sa multimanom 4.50

Imam sljedeći problem kod skinutih igri:

Castlevania lord of shadows- unable to install trophies please exit games
Castlevania mirror of fate (instaliran kao pkg. i instaliran crack .pkg)- loading trophies 0% i igra radi u pozadini ali se ne miče ništa i ja ništa ne mogu osim izać iz igre
Farming simulator- malo loada (neka ikonica sa satom se pojavi na sekundu u desnom kutu i izađe nazad u XMB meni
Nhl 2014- igra radi dobro ali ne da mi da ništa save-am

Razbijam glavu već dva dana 

Igre stavljam preko usb sticka na dev_hhd0/GAMES naravno ako ima veći fajl splitam sa split 4G (stick je fat 32)

Čačkao sam i bd mirror i external i internal (opcije) i uvijek isti problem 
-probao sam i brisat trofeje po folderima igrica ručno i opet kifla
-brisao igre i opet stavljao i ništa
-jedino što nemam je original unutra da vrti ali koliko sam pročitao to više nema veze
-nisam spajao ništa na psn (nit kanim)

Ima ko kakvu ideju??? {#}

EDIT nisam stavljao igre u iso formatu već prekopirao cijeli foler, jel ima to kakve veze?

Live in your world.Play in ours
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 18:09 (noob4).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
noob4 kaže...

Pozdrav ljudi (prelistao sam već sve stranice tak da znam da nitko nema isti ovaj problem)

Konzola fat 80gb CFW rogero 4.50 sa multimanom 4.50

Imam sljedeći problem kod skinutih igri:

Castlevania lord of shadows- unable to install trophies please exit games
Castlevania mirror of fate (instaliran kao pkg. i instaliran crack .pkg)- loading trophies 0% i igra radi u pozadini ali se ne miče ništa i ja ništa ne mogu osim izać iz igre
Farming simulator- malo loada (neka ikonica sa satom se pojavi na sekundu u desnom kutu i izađe nazad u XMB meni
Nhl 2014- igra radi dobro ali ne da mi da ništa save-am

Razbijam glavu već dva dana 

Igre stavljam preko usb sticka na dev_hhd0/GAMES naravno ako ima veći fajl splitam sa split 4G (stick je fat 32)

Čačkao sam i bd mirror i external i internal (opcije) i uvijek isti problem 
-probao sam i brisat trofeje po folderima igrica ručno i opet kifla
-brisao igre i opet stavljao i ništa
-jedino što nemam je original unutra da vrti ali koliko sam pročitao to više nema veze
-nisam spajao ništa na psn (nit kanim)

Ima ko kakvu ideju??? {#}

EDIT nisam stavljao igre u iso formatu već prekopirao cijeli foler, jel ima to kakve veze?

Sve ovisi di si igre skidao i od koga su iako ne vidim da bi trebao imati problema sa navedenim igrama meni nhl i farma simulator rade normalno na istom rogeru.
neke igre su mi tako učitavale trofeje ko tebi jer param.sfo nije bio ispravan ili kad bih napravio update preko neta samo zablokaju neke pa kad iskljucim net rade normalno.

Kod farme po reakciji ti je problem u eboot-u.

Probaju vidit ima li šta po netu.

14 godina
neaktivan

Kolko sam vidio po komentarima (torrenti) Svima radi osim meni al evo došao sam napokon nakon dva dana do problema (sync sa trofejima i ne da save-at error 80022d90) uglavnom sutra konzola ide opet na downgrade i reflashanje. Bilo mi čudno da ama baš ni jedna ne radi kak spada a ova koja radi ne da sejvat. Al ajde ništa strašno samo treba reflashat pa će problem nestat nadam se. {#}
edit: daj da te pitam još ako nije problem, vidio sam negdje da na rogeru eboot ne mora bit patchan i da može bit njegov originalan.....jedino se još s tim nisam skroz pozabavio. Param sam već čak i solo modao pa sam pohvatao al eto ak mi možeš malo pojasnit spiku oko Eboot-a

Live in your world.Play in ours
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 22:30 (noob4).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav!

Evo ja idalje skidam i pretvaram ISO. Neki su uspješni a neki ne. Recimo da je nekih 40% igara pokrenuto uspješno, a kako vidim da ima još ljudi s E3Ode modifikacijom koji imaju veći postotak uspjeha, očito nešto ne radim kako treba....

No, pri pretvaranju u ISO, programčić mi u 60% slučajeva javlja slijedeće:

screet shot:

http://imageshack.com/a/img836/2684/1fsi.jpg

Moželi molim vas kakav spas? {#}

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.1.2014 9:52 (MarkoDj).

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
MarkoDj kaže...

Pozdrav!

Evo ja idalje skidam i pretvaram ISO. Neki su uspješni a neki ne. Recimo da je nekih 40% igara pokrenuto uspješno, a kako vidim da ima još ljudi s E3Ode modifikacijom koji imaju veći postotak uspjeha, očito nešto ne radim kako treba....

screet shot:

http://imageshack.com/a/img836/2684/1fsi.jpg

Moželi molim vas kakav spas? {#}

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();

Probaj promijentit ime foldera gdje ti je igra,probaj snimit iso npr na desktop sa drugim imenom pa ga poslje promjeni ,meni je isto to javljao ali kad promjenim ime i snimam na desktop sve radi
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.1.2014 14:31 (yaqyaq).
12 godina
neaktivan

Evo da i ja pohvalim super_marija.

Frajer je prva liga. Poslao mu plejku i nešto se u transport (valjda?) poremetilo kad je došlo do njega i nije bacalo sliku. Ugl da ne duljim puno, to je uspješno popravio i modficirao konzolu. Još sam ga gnjavio vjerovatno bedastim pitanjima na što je strpiljivo odgovarao. Sve preporuke za jailbreak, čista petica {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
yaqyaq kaže...
Probaj promijentit ime foldera gdje ti je igra,probaj snimit iso npr na desktop sa drugim imenom pa ga poslje promjeni ,meni je isto to javljao ali kad promjenim ime i snimam na desktop sve radi

Evo nakon kopanja i kopanjanaiso sam na program PARAM.SFO fixer - http://www.maxconsole.com/maxcon_forums/threads/189706-PARAM-SFO-Editor-2-4-0-released

Bizarno je, jer samo morate u programu proširiti rezoluciju igrice, sejvati SFO fajl preko postojećeg i jedan od dva programa - E3 ODE ISO ili COBRA ODE GEN ISO će vam uspjet napraviti funkcionalan ISO fajl.

ALI, ostaje problem s downloadanim igricama koje uopće nemaju PARAM.SFO fajl.

@yaqyaq - moram priznati da uopće ne kuzim kako mislis to s preimenovanjem igara? Dakle, npr. folder Batman Arkham Asylum koji u sebi sadrzi PS_GAME trebam preimenovati u, npr., Mali Miro, provući ga kroz E3 ODE ISO i exportati na desktop i on bi trebo valjati?

12 godina
neaktivan

Pozdrav evo trenutno sam u nabavci modificiranog ps3 pa imam par pitanja. Možete li mi reći konkretno stranicu provjerenu na kojoj mogu naći najnoviji update za rogero i multiman. Postoji li bolja opcija za skidanje igrica od partisa? Postoji li razlika u pokretanju igara s hdd-a ugrađenog i ekstertnog jer trenutno imam samo jedan stariji 320-GB Verbatim ekstertni hard disk koji bi mi mogao koristiti za ps3 pa me samo zanima hoću li svaku igricu morat prebacivat na unutarnji hdd. Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
MarkoDj kaže...

Pozdrav!

Ja sam proba 50 ak na mom ps3 sa rogerom sve radu savršeno, a ove koje sam pretvoria u iso i proba na ps3 sa e3 ode pro modifikacijom ne radu ispalit ću, mali je uzea ps3 ima 2 tjedna a ništa ne može na njega igrat :S

Ja sam to radia sa E3 ODE ISO TOOL V2.0 i nijednu neće da očita, imaš kakvi savjet?

joskolokas kaže...

Pozdrav evo trenutno sam u nabavci modificiranog ps3 pa imam par pitanja. Možete li mi reći konkretno stranicu provjerenu na kojoj mogu naći najnoviji update za rogero i multiman. Postoji li bolja opcija za skidanje igrica od partisa? Postoji li razlika u pokretanju igara s hdd-a ugrađenog i ekstertnog jer trenutno imam samo jedan stariji 320-GB Verbatim ekstertni hard disk koji bi mi mogao koristiti za ps3 pa me samo zanima hoću li svaku igricu morat prebacivat na unutarnji hdd. Hvala

možeš skidat na thepiratebay imaš sve igre i dobra je brzina, samo prije nego staviš nešto skidat prolistaj komentare.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2014 13:29 (toni1983).
13 godina

Jučer sam se susreo s prvom verzijom PS-a 3, koji ima HDD bočno stavljen, uglavnom, upošto play nikada nije bio spajan na internet, pretpostavljam(jer još nisam vidio ništa - nemam joystick) da ima FW ispod 3.55.

Da li da odmah skinem zadnji CFW ili da ga prvo dignem na 3.55 pa onda zadnji CFW da stavim?

Like most others, I was a seeker, a mover, a malcontent, and at times a stupid hell-raiser
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2014 17:38 (ramzocro-HCR).

0 0 hvala 0
15 godina

Stranica za Multiman i sav homebrew - http://store.brewology.com/ahomebrew.php?brewid=24

Stranica za Rogero CFW - http://tortuga-cove.com/

Ako imaš manji OFW stavi ga prvo na 3.55 pa zatim na zadnju verziju Rogera

0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Izvini ali možeš li mi reći gdje se može kupiti superslim 500gb i GTA V za 210 eura sa poštarinom?

15 godina

S čim da povežem tvoj post?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
26 strana fallen87 je rekao da može kupiti pomenuti super slim 500gb sa gta5 za 210 eura sa poštarinom pa ga pitam gdje pošto tražim sebi jedan.
11 godina
neaktivan

Ekipo pozdrav!!!

Trebam pomoć.....

Nedavno sam dao modificirati konzolu i sad sam na Rogero 4.5 te imam problema sa instalacijom i pokretanjem igara.....

Sa neta sam preko torrenta skinu par igara, skidao sam sve od izdavađa duplex-a......

Prebacim igru na usb koji naravno umetnem u konzolu, pokrenem multiman i idem u file manager gdje u PS3 root u mapu GAMES kopiram igru...... izađem iz file managera i u stupcu games vidim to kaj sam iskopiral te preko multimana load-am igru.... vrati me u xmb meni i onda kada želim pokrenuti nastaju sljedeći problemi:

- npr. kod need for speed rivals (duplex) uspješno instaliram igru ali kad se igra upali i kad mi još load-a kaj treba konzola mi se jednostavno smrzne..... ???

- a kad iskopiram npr. assassins creed III (duplex) kod pokretanja mi se pojavi crni ekran te me vrati opet u xmb.....

Šta učiniti, prijedlog molim????

Unaprijed zahvaljujem!!

Lp

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Sto se assasinsa tice da bi rjesio black screen u folderu igre moras napraviti novi folder ASSASSIN_ISO te ga samo stavis u USRDIR folder, igra ce ti onda normalno radit. Kod need for speeda nisam siguran ali probaj u multimanu staviti BD mirror na tu igru,, za neke igre moras imati bilo koju orginalnu igru odbosno BluRay disk da bi ti igra radila.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice