Potaknut hrpom spama i korisnika kojima je draže pitati 10 puta isto pitanje umjesto da pročitaju tutorial od početka do kraja otvaram ovu temu.
1. stvar koju želim predložiti bi bio novi rank (admin teme), evo i zašto:
mnogi ljudi na ovom forumu pišu tutoriale, to je sve divno i krasno dok je ta tema uredna i dok svi forumaši tamo pišu nešto suvislo, ali uvijek se nađe par ljudi koji su lijeni pročitati cijelu tutorial već te zasipaju sa 10 pitanja koja su naravno objašnjena negdje u tutorialu. to je ok ako imaš par takvih ljudi i ako tema nije krcata, ali često se događa (barem u mojim temama sa tutorialima) da su one zatrpane hrpom spama.
Pošto moderatori/admini nemaju vremena boriti se s tim spamom, a ljudima on smeta, bilo bi dobro da se netko drugi s njim obračuna. npr. pisac tutoriala ili netko tko je najaktivniji u toj temi. Znam da je uvijek rizik dati nekome vlast nad nečime, ali mislim da pisci tutoriala (ljudi koji žele nekome pomoći) ne bi nikada brisali suvisle poruke.
znam da ova prijedlog neće biti (brzo) usvojen, ali bilo bi super kada bi ga netko pročitao i razmislio o njemu.
2. stvar koju želim predložiti je sticky post
to bi bio post koji bi bio 1. post na svakoj stranici neke teme. pogledajte ruski forum 4pda ako ne kužite kako bi to izgledalo: http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=217933&st=40
Ovo ne bi trebalo većini korisnika, ali bilo bi super opet kod tutoriala jer čovijek ne bi morao stalno skakati sa 1. na npr 40. stranicu, već bi odmah vidio sadržaj svega.
osim toga bilo bi korisno i kod rasprava i nekih upita.
Nadam se da će ovaj post netko pročitati i razmisliti o idejama ovdje iznesenima.