Web programiranje

poruka: 4
|
čitano: 3.824
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Web programiranje

bok, ma evo ovako, neki dan su me zvali sa biroa i pitali me dali sam zainteresiran za tečaj web programera, ja sam naravno pristao.

Sad stvar je u tome što će od svih ljudi što se prijave odabrat 15 ljudi koji će najbolje riješit te neke testove, a pošto ja baš ne znam ništa o tome, zanima me dali mi netko može preporučiti neke osnovne stvari koje bih trebao znati da se mogu pripremiti za te ispite. hvala :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2014 19:50 (zkadic).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Web programiranje

http://www.w3schools.com/

Tu gdje je i većina nas napravila svoje prve web korake 

13 godina
Web programiranje

Imam kolegij na 3.godini (nadam se da ce ti pomoci)

ovo je sa laboratorijskih vjezbi da dobijes ideju o cemu se radi :

DATOTEKE ( LV + Predavanja ) https://www.dropbox.com/sh/1pc6u1yvm5gndqr/vhRsd61KiW

1:Sadržaj vježbe: Uvod u uređivanje HTML-a Uređivanje teksta Uređivanje boja, pozadina, fonta.. Uređivanje listi Umetanje slika Uređivanje hiperveze

Ciljevi vježbe: Upoznati se sa osnovama uređivanje HTML-a, tj. uređivanje boje, fonta i ostalih svojstava tekstualnih dokumenata. Na odlomcima pokazati kako se tekst može poravnavati i razmještati na stranici. Stvaranje listi, i njihovo uređivanje pomoću HTML oznaka. Obraditi sve vrste listi pomoću primjera. 
-
2:Sadržaj vježbe: Uređivanje tablica u HTML- Umetanje slika Linkovi u HTML-u Rad sa obrascima
Ciljevi vježbe:Upoznati se sa osnovama uređivanje HTML-a, tj. uređivanje boje, fonta i ostalih svojstava tekstualnih dokumenata. Napraviti tablicu i pokazati uređivanje njenih svojstava, umetnuti sliku u tablicu te objasniti što su to hiperveze, kako se definiraju i objasiti njihovu važnost i ulogu. Na kraju ćemo obraditi sve vrste obrazaca i objasniti kako korisnici pomoću njih mogu komunicirati sa web stranicom.
-
3:Sadržaj vježbe: Uređiveanje teksta pomoću CSS-a Jednostavni, klasni i id selektori Uređivanje boja, pozadina, fonta.. Uređivanje listi Umetanje i uređivanje slika Uređivanje hiperveze i pseudoklase
Ciljevi vježbe: Upoznati se sa osnovama uređivanja HTML-a pomoću CSS, tj. uređivanje boje, fonta i ostalih svojstava tekstualnih dokumenata. Korisitit ćemo sve vrste selektora kako bi što jednostavnije uredili tekst, poravnali ga, obojali itd.
Uređivati ćemo liste pomoću CSS, kao i hiperveze i dodavati im dinamička svojstva.
-
4:Sadržaj vježbe: Uređivanje listi Izbornici, tabovi Dinamički efekti nad listama Uređivanje margina, odmaka Uređivanje izgleda granice
Ciljevi vježbe: Cilj vježbe je pomoću CSS od jednostavnih listi napraviti izbornike i tabove. Kreće se od kreiranja liste linkova u HTML-u i nakon toga se pomoću CSS lista uređuje tako da prvo poprimi izgled izbornika i dodaju se dinamički efekti kad se pređe mišem iznad liste. U drugom zadatku pomoću CSS-a lista se uredi tako da poprimi izgled tabova sa dinamičkim efektima.
-
5: Sadržaj vježbe: Uvod u JavaScript i njegova sintaksa Veza JavaScript-a i HTML-a Varijable, operatori, petlje i grananja Funkcije i događaji Objekti i DOM model Objekti DOM modela
Ciljevi vježbe:U ovoj vježbi naučiti ćemo kako dinamički možemo mijenjati elemente na stranici. Dfiniranti ćemo različite funkcije, te ih pozivati pomoću događaja miša. Na samome kraju naučiti ćemo kako možemo stvarati vlastite objekte na dva načina, tj. na jednostavni i složeni način. Također ćemo upoznati kako se definiraju nizovi i ispisuju na jednostavan način. Upoznati ćemo se sa već postojećim objektima u JavaScriptu, tj. objektima iz DOM modela, kao što su objekt window, document, date, navigator, string itd. Pomoću tih postojećih objekata pristupiti ćemo i ispisati većinu informacija o stranici.
-
6: Sadržaj vježbe: Uvod u PHP i njegova sintaksa Instalacija PHP-a Korištenje XAMPP-a Rad sa nizovima Rad sa stringovima Dinamičko kreiranje HTML elemenata
Ciljevi vježbe:U ovoj vježbi pokazati ćemo kako se korisit XAMPP koji služi za simuliranje Apachy servera na lokalnom računalu. Nakon toga ćemo uraditi par primjera i pokazati kako se pomoću PHP-a radi sa jednodimenzionalnim u višedimenzionalnim nizovima. U drugome zadatku obradit ćemo sve manipulacije sa stringovima (pretraživanje, rezanje, spajanje ...). Na kraju ćemo pokazati kako se pomoću PHP-a dinamički mogu generirati HTML elementi.
-
7:Sadržaj vježbe: Višenamjenske stranice Sesije (Sessions) Slanje podataka iz formi PHP i MySQL

Ciljevi vježbe:U ovoj vježbi koristiti ćemo većinu stvari koje smo naučili na auditornim vježbama. U njemu ćemo koristiti i višenamjenske stranice i sesije, te forme iz kojih ćemo primati podatke. Cilj vježbe je napraviti MySQL bazu podataka u koju ćemo spremati podatke o studentima i ispitima. A pomoću PHP-a ćemo napisati skripte koje će unositi podatke u bazu, mijenjati postojeće i po potrebi ih brisati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2014 15:37 (g3arv8).

2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Web programiranje

Hvala :D

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice