otkud ti te informacije?
TŠ Ruđer Bošković
- poruka: 301
- |
- čitano: 214.468
- |
- moderatori:
Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
Ako ti to kažem,morat ću te ubiti.
Sa stranica škole,zašto?
ja već mislio da si profesor neki XD
Što je bilo?
ja sam neki dan izgubio mukotrpnu bitku sa ruderom i dogodine trazim novu skolu bila to graficka,prometna itd.
što je bilo? Jesi se izvuko na kraju? ;P
jel zna netko koliko treba bodova...za 2011/2012 godinu za robotiku i računovodstvo..ili s kolko treba proc
2011/2012? valjda 2010/2011
robotika? računovodstvo?
ALI BJEŽI OD TE ŠKOLE (nitko ne izađe normalan iz nje)!!!!!!!
ALI NITKO NORMALAN!
sreo sam nek estarije iz ruđera i pričao s njima i oni meni kažu "TI mora da si prvi razred" ja kažem da, a oni "Pa vidim ja da si ti nešto normalan, vdit ćemo se mi kad dođeš, ako dođeš do 4. razreda"
kako da ucim, imam one formule i idalje na testu sam dobio jedan...
kako da ucim, imam one formule i idalje na testu sam dobio jedan...
Malo kasnim,al' ajde.Uči isto kao što bi učio matematiku,samo rješavaj,rješavaj i rješavaj zadatke.Ako ti je rješenje krivo,pronađi grešku i ne idi dalje dok je ne pronađeš.Ako i dalje ne ide,uzmi instrukcije,ali opet sam rješavaj što više zadataka možeš.To ti je sve rutina i praksa.Ni osnove,ni fizika ni matematika se ne štrebaju,nego se uče s razumijevanjem i vježbaju zadaci.Vjeruj mi,ja sam u prvom razredu pao i osnove i matematiku i fiziku na polugodištu.Onda sam zapeo i na kraju sam imao 4,4 i 3.
osnove sam skuzio, i to sve u 5 min :)
naravno nakon toga sam naucio i sad cu vjezbati puno vise, a fizika me ne brine, iz tog imam 3/4....
uči koliko možeš i najbolje što znaš, pa se nećeš trebati brinuti o bodovima.
jel zna netko koliko treba bodova...za 2011/2012 godinu za robotiku i računovodstvo..ili s kolko treba proc
da ti nemislis mozda RAČUNALSTVO ???
Pozdrav,8. sam razred,planiram u ruđera ;)
Zanima me na koji cu jos fakultet moci nakon rudera ici,znam da mogu na FER,TVZ,FSB,FOI,PMF,ali na koje jos mogu,npr. mogu li na Arhitektonski ili Gradevinski fakultet ili cak na Pravni fakultet poslije ruđera?
Hvala ;)
Pozdrav,8. sam razred,planiram u ruđera ;)
Zanima me na koji cu jos fakultet moci nakon rudera ici,znam da mogu na FER,TVZ,FSB,FOI,PMF,ali na koje jos mogu,npr. mogu li na Arhitektonski ili Gradevinski fakultet ili cak na Pravni fakultet poslije ruđera?
Hvala ;)
ma možeš ti ići i na jezični, sve je stvar kako položiš državnu maturu ;)
ali pretpostavljam da misliš koja ćeš znanja steči, pa steči ćeš od svega po malo i od elektrotehnike i računalstva malo više, što korisno, što beskorisno...
ugl nećeš previše naučiti o arhitekturi ili građevini osim tehničkog crtanja, tako da ako misliš na tako nešto ići bolje odi u građevinarsku (nezz točan naziv)
aha,ali je uglavnom moguce nakon rudera na gradevinarski,arhitektonski itd.
to pitam u slucaju da se predomislim inace mislim i ja na FER,TVZ,FSB ili FOI
Ovako ekipa, jel ima neko da je prošle godine završio Ruđer i imo Kovačića ko profesora?
Dobili smo 2 seminarska sad za preko praznika pa ako ime nekog ko to ima nek se javi i imat će moju doživotnu zahvalnost.
Ljudi pozdrav!!
Ovak, 8. sam razred i želio bih upisati Ruđer TZR, no postoji mali problemčić ne znam dal cu imat dovoljno bodova. Imat cu 49-50 bodova sad ne znaam jel mi je to dosta za TZR ili nije, pa bih vas molio da komentirate, ako znate i želite naravno.
Hvala!
Bero
Pozdrav!
U zadnje vrijeme me zanima ova škola, pa ako bi mi netko mogao reći par stvari o ovoj školi;
- Kakvi su profesori ukratko?
- Kako je organizirana nastava?
- Kakva je ekipa (uče li, ili se samo zezaju)?
- Što se točno uči u kojem smjeru?
- Dali je ova škola dobra priprema za FER?
- Koliko su jake matematika i fizika?
Ljudi pozdrav!!
Ovak, 8. sam razred i želio bih upisati Ruđer TZR, no postoji mali problemčić ne znam dal cu imat dovoljno bodova. Imat cu 49-50 bodova sad ne znaam jel mi je to dosta za TZR ili nije, pa bih vas molio da komentirate, ako znate i želite naravno.
Hvala!
Bero
to ti je dosta za bilo koji smjer.
Pozdrav!
U zadnje vrijeme me zanima ova škola, pa ako bi mi netko mogao reći par stvari o ovoj školi;
- Kakvi su profesori ukratko?
- Kako je organizirana nastava?
- Kakva je ekipa (uče li, ili se samo zezaju)?
- Što se točno uči u kojem smjeru?
- Dali je ova škola dobra priprema za FER?
- Koliko su jake matematika i fizika?
1. odi u A smjenu pa su solidni, ovisi i o tome koji ti se potrefe, ima super ima užas
2. pa dosta je organizirana...
3. ekipa, je ono kak se uzme, ima nas svakakvih. ugl. se žele zezati i to je dobro, ali ako želiš nešto naučiti i to se može, uvijek ima par pametnijih u razredu koji rade nesto pa nikad neces biti jedini inteligentan ako se toga bojis
4. preve 2 godine je ugl opcenito, kasnije računalci imaju malo više o kompovima, elektrotehničari o struji, mehatroničari malo više o kombinaciji mehanike i struje, ali svi osim optičara uče dosta o struji. optičari su 65% cure (neke taj smjer zanima neke ne), 30% ljudi koji su čuli da je ruđer dobar, ali nemaju bodova za nikaj drugo, 5% ljudi koje to zanima, kod ostalih smjerova ima više ljudi koje struka zanima
5. najbolja koju možeš nači u Hrv ako učiš (ali Hrv je u k.. pa je i ruđer u k..)
6. ako imaš dobre profe (kao ja) i ako uzmeš fakultativnu matematiku (dodatan sat) onda ćeš imati dosta jaku mat i fiz.
ma profesora imas svakakvih od onih koji se na satu samo zajebavaju i na kraju zakljuce po par jedinica, do onih koje nedozivljavas ozbiljno i onih kod kojih nesmijes pisnut
nastava 7 sati svaki dan , na kraju godine nekad imas po 6 sati jer ima viska sati
ekipa ima onim koji samo uce ali sjedni negdje u zadnju klupu i nace se ekipa samo ekipa je nevjerojatno slaba u nogometu znaci mozes si izabrat ekipu
u svim smjerovima ti je skoro isto na pocetku samo se mozda 3-4 predmeta razlikuju od 15 tako da je skoro isto
ak ces ucit odlicna je priprema
matematika i fizika su jako jake na testovima ti niakd nema manje od 30% jedinica a nekad se dogodi da bude samo 3-4 pozitivne ja sam iz matematike i fizike imao 5 u osnovnoj a sad cu imat 2 i 2 ,.. i ako nemas velik broj bodova oko 60 recimo nemoj se brinut ja sam imo 50 i bio sam pri dnu a bolji sam od mnogih koji su imali 60 bodova a neucim nikad osim vecer pred test
Hvala vam puno na brzim odgovorima ;) ... Imam još jedno pitanje - uči li se išta od programiranja?
Hvala vam puno na brzim odgovorima ;) ... Imam još jedno pitanje - uči li se išta od programiranja?
jep C u 2 i 3 razredu
mi u prvoj godini bas i nismo radili ja sam prva godina pa neznam jel se poslje uci ali kazu da se uci a ako te to bas zanima mozes to radit izvannastavno a i pod nastavom
jedan iz mog razreda je radio robotsku ruku a profesori ti pomazu i mozes izbjegavat satove ak ti je bitno
imam par pitanja za one koji idu u ruđera. ja bi iso smjer tehnicar za racunalstvo. sto se radi na tom smjeru? oni koji idu na sotale smjerove nek napisu sto rade na tom smjeru. kakva je to skola opcenito? dal se mogu u teh. za racunalstvo upast sa 52 boda(prag je 45)? kolko je teska matematika u toj skoli (cuo sam da je jako teska)? hvala na odgovorima.
imam par pitanja za one koji idu u ruđera. ja bi iso smjer tehnicar za racunalstvo. sto se radi na tom smjeru? oni koji idu na sotale smjerove nek napisu sto rade na tom smjeru. kakva je to skola opcenito? dal se mogu u teh. za racunalstvo upast sa 52 boda(prag je 45)? kolko je teska matematika u toj skoli (cuo sam da je jako teska)? hvala na odgovorima.
1. to je ok smjer
2. radi se općenito o svemu u 1. godini (3 stručna predmeta), u drugoj imas par strucnih predmeta, a u 3. dolazi hrpa stručnih i to zna biti shebano
3. skola je ok, neki ju mrze, neki suravnodušni, malo tko ju obožava, ali sve u svemu nije tako losa (štoviše, dobra je ako ti se potrebe profe)
4. možeš upasti bez problema (možeš i sa 48 upasti)
5. matiša jako ovisi od profe do profe, neke su užas u objašnjavanju, a neke se trude i onda je ok
Sa 52 upadaš ziver jer sam ja upao sa 53 boda prije 4 godine.Prva godina je po meni najteža dok se ne navikneš na srednju,jedini stručni predmet ti je računalstvo gdje ćeš raditi DOS,Word i te gluposti.U drugoj i trećoj godini računalstvo je također jedini stručni predmet i radiš programiranje u C-u.Tek ćeš na zadnjoj godini dobit hrpu stručnih predmeta.Što se tiče radioničkih vježbi,u prvom razredu ćeš turpijati,piliti,bušiti itd.U drugom i trećem izrađuješ tiskane pločice te imaš vanjsku praksu koju si sam pronalaziš ili to radi škola.U četvrtom imaš samo vanjsku praksu.
a jel ima cura na tom smjeru?