Vaši 3D modeli
- poruka: 7.704
- |
- čitano: 2.055.311
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo update..
Hvala Koberu na pomoći oko lamperije i pomoći s renderom.
odlicno. makni occlusion map sa prostorije, ostavi ga samo na objektima (kako ne bi dobio ove tamne linije po uglovima), izbij ga iz crno-bijelog na bijelo-sivo, pojacaj noise filtriranje, i smanji samo "sirinu" occlusiona da ne budu bas tako "debele" linije. predpostavljam da mental ray koristis, i pojacaj malo bombardiranje fotonima, i poigraj se sa mr photography ekspozicijom i gammom. budes dobio bezprijekoran rend vrlo slican kvaliteti vray-a. nadam se da bude pomoglo, jer final gather mozes zadrzati onda na medium kvaliteti. omjer filtriranja stavis na 4:4. i izracunaj samo presijek scene preko max scripta i taj omjer ukucaj samo pri manualnoj illuminaciji bounce stavis na 2 do 3 (to ti je koliko ce se puta svjetlo odbiti od povrsine - vray to ima automatski rijeseno u sebi, tojest on sam izracunava kolicinu potrebnog bounce-a)
Tnx Rabenbal.
Ovo je samo preview rend sa osnovnim materijalim. Kasnije kada budem sve zmodelirao se budem detaljnije pozabavio renderom i materijalima.
Btw, koristim Vray ;)
moj bad onda. cinilo mi se da se radi o mental ray-u. za vray kod interijera ne moras koristiti occlusion map ako ides na realnost jer pun orealnije moze izcrtati sjencanje kod uglova da dobis lijepi fotorealizam. za jednostavnije rukovanjem vray renderom imas solidrocks ako ti bude islo tesko postavljanje rendera.
Evo iz igre par screenova, uglavnom osnovne boje + AO pass, ništa fancy za sada još, materijali su brzinski setup shadera onako odokativno:
Ispričavam se zbog malo žešće kompresije...
jako lijepo ,koji engine ak se smije znat :)
ja mislim da je to cryengine...
jako lijepo ,koji engine ak se smije znat :)
ja mislim da je to cryengine...
Je, CryEngine 3 u ovom slučaju.
Evo iz igre par screenova, uglavnom osnovne boje + AO pass, ništa fancy za sada još, materijali su brzinski setup shadera onako odokativno:
Ispričavam se zbog malo žešće kompresije...
Uf izgleda da ću morat opet instalirat crysis
Uf izgleda da ću morat opet instalirat crysis
Ovo će biti za Crysis 2 u sklopu "Earth 2015" moda.
Lijep model, ak bude sa displacementom moglo bi bit ku*va za rendat.
Što se moda tiče, još ne znam, budem svakako stavio temu kad dođe vrijeme.
WIP
Ostali su još neki detalji i to bi bilo to što se modeliranja tiče.
Odlicno!! Nego u cemu radis? CAD?
WIP
WIP
Cinema r11.5, kao što i kolega iznad reče.
Pukli mi živci,nemam više volje za modeliranje dvorca i nisam baš zadovoljan ,ali eto rend
3DHR-http://nikola203.3dhr.net/galerije/1600_Novi%20radovi/5708_dvorac/
Pukli mi živci,nemam više volje za modeliranje dvorca i nisam baš zadovoljan ,ali eto rend
Meni odlično izgleda! A s čime nisi zadovoljan?
Ja evo još radim na AUG-u, trenutno na teksturama i odgonetavanju (zajedno sa ostatkom Crymod foruma) kako eksportati custom animacije budući da to nije pokriveno u SDK dokumentaciji, a sistem je potpuno drugačiji od onog u CE2... Za sada AUG koristi animaciju od snajpera iz igre "mod DSG1" (jedino snajp i pištolj animacije su dostupne za preview i export u Maxu), te će naknadno dobiti custom animacije. Što se tiče teksture napravio sam tek za kundak i taj dio tijela (plastični), shader još nije podešen kak spada pa se shade-a malo pre-metalic ta plastika ali to budem u hodu sredio... Za sada mala (skromna) demonstracija kako AUG izgleda u pokretu.
Meni odlično izgleda! A s čime nisi zadovoljan?
Ja evo još radim na AUG-u, trenutno na teksturama i odgonetavanju (zajedno sa ostatkom Crymod foruma) kako eksportati custom animacije budući da to nije pokriveno u SDK dokumentaciji, a sistem je potpuno drugačiji od onog u CE2... Za sada AUG koristi animaciju od snajpera iz igre "mod DSG1" (jedino snajp i pištolj animacije su dostupne za preview i export u Maxu), te će naknadno dobiti custom animacije. Što se tiče teksture napravio sam tek za kundak i taj dio tijela (plastični), shader još nije podešen kak spada pa se shade-a malo pre-metalic ta plastika ali to budem u hodu sredio... Za sada mala (skromna) demonstracija kako AUG izgleda u pokretu.
lijepo, da vidi se da animacija ne pase oruzju. nakon riganja kada poslozis animacije na layer moras ih bejkati. nakon sto ih bejkas uneses ih u cryengine u spurotnom nece raditi. unity3d je nesto slobodniji i ne zahtjeva bejkanje animacijskog kostura i animacija. ne znam kako cryengine stoji sa novim verzijama. sto se tice animacija da budu glatke kao trenutno koju koristis iz engina, dobro ces se pomuciti. ali vjezbom do savrsenstva. najlakse ti je svladavati animacije da ucis na svojim pokretima i prenosis ih u digitalno okruzje.
Update ankon male pauzice;
fenomenalno izgleda! pratim od početka, bit će pravo remek djelo..dio po dio...odlično napreduješ
Krevet je ispao pre dobro :)
pohvale stari
Kad mogu doći na instrukcije?
Kad mogu doći na instrukcije?
Heheh, bolje da ja pitam; kad ćeš doć haha :D
Ovo je počelo s morem,htio sam se malo igrat s materijalima vode,a na kraju stavio neko kamenje i kucu pa dobio ovo...
Kojom metodom si kamene uradio. Odlično je ;)