Vaši 3D modeli izdvojena tema

poruka: 7.704
|
čitano: 2.056.065
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Vaši 3D modeli
Zekida kaže...
Berko kaže...
Zekida kaže...

Evo nešto novo od mene,ništa spektakularno(što se naplatka na gumi tiče,on je samo placeholder,zato jer sam zapravo radio samo gumu,ali nisam htio da bude prazan ovaj prostor između),eto nadam se da vam se sviđa. {#}

Ako je felga samo "placeholder" onda si trebao na TS staviti bez toga: http://www.turbosquid.com/3d-models/3d-model-tractor-tire/622763

Jer prvo što zapne za oko je ta felga i to kak ne paše na tu gumu, te kak ima grešaka na samom modelu (na nekim rebrima nije champher na rubovima, pa su krivo smoothani) i automatski ti ga nitko neće kupiti, jer će gledati cijeli paket, a ne samo gumu.

Ili izmodelirati traktorsku felgu kakva zapravo je (nije tolko kompleksna da bi bio problem):

Google search: Tractor rim

To što ti na gumi kažeš da je krivo smoothano,to sam namjerno ostavio,jer bi izgledalo prekockasto,btw. napisao sam u descriptionu da je felga placeholder,i kao što si sam rekao ako žele bolju felgu neka je izmodeliraju.Inače nisam vidio niti jednu "pravu" gumu na TS-u (imam traktore kod kuće),znam kako prava traktorska guma izgleda,ugl. to se sve odražava na cijeni.

Sve to štima što kažeš, ali ako si netko treba izmodelirati novu felgu, onda mu je napraviti svoju gumu najmanji problem, te u tom slučaju definitivno neće potrošiti 22$, a mora još sam odratiti 75% posla da bi dobio kompletan kotač. Ali da ponudiš kompletni kotač, onda bi to bio zanimljiviji model i našao bi se netko kome bi trebao.

A što se tiće smoothanja, konkretno sam mislio na nedostatak champhera na jednom od krakova felge; slika u attachmentu (P.S. neznam da li si primjetio, ali izrendane slike na TS-u su ti mirorizirane, u odnosu na wire prikaz modela, te su ti radi toga i slova na gumi nopačke; slika u attachmentu; malo sam pojačao kontrast da se bolje vidi)

Generalno, sve to skupa utječe na prezentaciju modela i mogućnost da se model proda. Koliko ti sam truda uložiš u model i prezentaciju istog, tolke su ti šanse da se model proda i da nešto zaradiš. Ako potrošiš 10min na modeliranje i 2min za prezentaciju, onda nemoj ni očekivati da će se nešto prodati, jer je onda jednostavnije nekome da sam to napravi, jer će potrošiti jednako vremena samo da kupi model i još dodatno platiti...

http://dejankober.com/ Tweeter: http://twitter.com/#!/koberko
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.8.2011 21:34 (Berko).
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Ljudi nemojte mi zamjerit na lošim modelima i teksturama,ovo sam nabrzinu napravio jer sam htio malo ubacit vue drveća i vidjet kak to sve funkcionira{#}

Moj PC  
20 0 hvala 0
15 godina
protjeran
nido kaže...

Ljudi nemojte mi zamjerit na lošim modelima i teksturama,ovo sam nabrzinu napravio jer sam htio malo ubacit vue drveća i vidjet kak to sve funkcionira{#}

{#}

WOW

15 godina
neaktivan
nido kaže...

Sta je vue?

LoL acc THCJoshi
16 godina
neaktivan
Jonja kaže...
nido kaže...

Sta je vue?

E-on vue-digitalna priroda

http://en.wikipedia.org/wiki/E-on_Vue

15 godina
neaktivan
nido kaže...

Zapravo je super ispalo. Jedino ovih par drva malo odudaraju kvalitetom ali sve ostalo super izgleda!

3D dizajner
16 godina
neaktivan
Minoza kaže...
nido kaže...

Zapravo je super ispalo. Jedino ovih par drva malo odudaraju kvalitetom ali sve ostalo super izgleda!

aha ,ali zezam se s ambient occlusion-om pa mi ispadne nekak mrljavo...

15 godina
neaktivan
nido kaže...

Koji renderer?

3D dizajner
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Ray gun wip

http://soksa.3dhr.net/
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.8.2011 23:49 (nixXxa).
Moj PC  
11 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Berko kaže...
Zekida kaže...
Berko kaže...
Zekida kaže...

Evo nešto novo od mene,ništa spektakularno(što se naplatka na gumi tiče,on je samo placeholder,zato jer sam zapravo radio samo gumu,ali nisam htio da bude prazan ovaj prostor između),eto nadam se da vam se sviđa. {#}

Ako je felga samo "placeholder" onda si trebao na TS staviti bez toga: http://www.turbosquid.com/3d-models/3d-model-tractor-tire/622763

Jer prvo što zapne za oko je ta felga i to kak ne paše na tu gumu, te kak ima grešaka na samom modelu (na nekim rebrima nije champher na rubovima, pa su krivo smoothani) i automatski ti ga nitko neće kupiti, jer će gledati cijeli paket, a ne samo gumu.

Ili izmodelirati traktorsku felgu kakva zapravo je (nije tolko kompleksna da bi bio problem):

Google search: Tractor rim

To što ti na gumi kažeš da je krivo smoothano,to sam namjerno ostavio,jer bi izgledalo prekockasto,btw. napisao sam u descriptionu da je felga placeholder,i kao što si sam rekao ako žele bolju felgu neka je izmodeliraju.Inače nisam vidio niti jednu "pravu" gumu na TS-u (imam traktore kod kuće),znam kako prava traktorska guma izgleda,ugl. to se sve odražava na cijeni.

Sve to štima što kažeš, ali ako si netko treba izmodelirati novu felgu, onda mu je napraviti svoju gumu najmanji problem, te u tom slučaju definitivno neće potrošiti 22$, a mora još sam odratiti 75% posla da bi dobio kompletan kotač. Ali da ponudiš kompletni kotač, onda bi to bio zanimljiviji model i našao bi se netko kome bi trebao.

A što se tiće smoothanja, konkretno sam mislio na nedostatak champhera na jednom od krakova felge; slika u attachmentu (P.S. neznam da li si primjetio, ali izrendane slike na TS-u su ti mirorizirane, u odnosu na wire prikaz modela, te su ti radi toga i slova na gumi nopačke; slika u attachmentu; malo sam pojačao kontrast da se bolje vidi)

Generalno, sve to skupa utječe na prezentaciju modela i mogućnost da se model proda. Koliko ti sam truda uložiš u model i prezentaciju istog, tolke su ti šanse da se model proda i da nešto zaradiš. Ako potrošiš 10min na modeliranje i 2min za prezentaciju, onda nemoj ni očekivati da će se nešto prodati, jer je onda jednostavnije nekome da sam to napravi, jer će potrošiti jednako vremena samo da kupi model i još dodatno platiti...

E sorry,mislio sam da ti misliš na gumu,a ovo što se tiče naopakih slova,to nisam ni primijetio,smanjit ću cijenu i napravit ću novu gumu i felgu (original IMT 542),i još ću ubacit i prednji kotač za istu cijenu,nadam se da će to bit zanimljiv model.

http://kristijan3d.webs.com/
15 godina
Vaši 3D modeli

Evo prije nekoliko godina u Solid Worksu napravljen 3D model škole i nakon toga 3D printerom prinatano

Evo linka:

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2011 10:18 (Amazon637).

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Minoza kaže...
nido kaže...

Koji renderer?

Mental ray

15 godina
neaktivan
nido kaže...

Mental ray

Ajd stavi ako hoćeš u onu temu drugu screenove postavki rendera.

3D dizajner
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

1 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo jedan model kojeg sam prije radio, danas su samo dodane neke sitnice i pozadina.

sitting bull sitting bull
Noi siamo come la nostra fede...Immomartali...
Moj PC  
13 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Neki moji radovi, low poly game characteri rađeni u blenderu.

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate&am
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.8.2011 21:25 (woodgamesfx).

13 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo još jedne palete, double post je iz razloga da se ne pogubim kod uploada :)

Znaći sve je low poly max 700 verticesa po characteru.

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate&am
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.8.2011 21:46 (woodgamesfx).

12 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
nido kaže...

:O ovo zasluzuje like :D

16 godina
neaktivan
Champollion kaže...

Evo jedan model kojeg sam prije radio, danas su samo dodane neke sitnice i pozadina.

Jel si to modelirao u cinemi ?

http://soksa.3dhr.net/
16 godina
neaktivan
nixXxa kaže...

Jel si to modelirao u cinemi ?

80% ZBrush - 20% Cinema

Vjerojatno se pitaš dal se tako nešto može napraviti samo u Cinemi. Da, može!

Postoji određeni postupak koji je potrebno slijediti (kreće se od običnog diska sa rupom u sredini i to je ustvari oko, onda dalje preko nosa, okolo usana, brada, spajaju se dijelovi i oblikuju obrazi itd.).

Na prvoj slici možeš vidjeti moj prvi model takvog tipa 100% rađen u Cinemi ( tad uopće nisam ni znao da ZBrush ili slični programi postoje ) prema tutorijalu  "Lino Masciulli - Character Modeling Tutorial".

Ostale slike su iz tutoriala.

Noi siamo come la nostra fede...Immomartali...
17 godina
Vaši 3D modeli

Pošto pratim temu već duže vrijeme, a od nedavno sam i sam počeo sa modeliranjem pa da postam par svojih prvih radova. Što se tiče programa trenutno radim u Lightwaveu; probao sam Sketchup i Blender, al LW mi je nekako najbolje balansiran između jednostavnosti - preglednosti sučelja - mogućnostima. Svi komentari, pohvale, pokude i ostalo su dobrodošli, ali budite blagi jer sam popriličan noob i još učim osnove...

7 0 hvala 0
15 godina
Champollion kaže...

WIP

Ostali su još neki detalji i to bi bilo to što se modeliranja tiče.

mogu znat u kojem programu radite takve modele? pokusao bih napravit par modela.

http://www.youtube.com/beleudovice
15 godina
neaktivan
Bichanich kaže...

Pošto pratim temu već duže vrijeme, a od nedavno sam i sam počeo sa modeliranjem pa da postam par svojih prvih radova. Što se tiče programa trenutno radim u Lightwaveu; probao sam Sketchup i Blender, al LW mi je nekako najbolje balansiran između jednostavnosti - preglednosti sučelja - mogućnostima. Svi komentari, pohvale, pokude i ostalo su dobrodošli, ali budite blagi jer sam popriličan noob i još učim osnove...

Ma zašto bi te kudili? {#}

Samo nastavi, kockice su super! {#}

3D dizajner
15 godina
neaktivan

EDIT;

Live se neće održati danas kako je planirano nego sutra

Datum: 22.08.'11 - 18:00 h 

Tako da, sutra se vidimo :) 

http://denisivankovic.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2011 17:58 (Denis Ivankovic).
16 godina
neaktivan
Denis Ivankovic kaže...

EDIT;

Live se neće održati danas kako je planirano nego sutra

Datum: 22.08.'11 - 18:00 h 

Tako da, sutra se vidimo :) 

Link link link link!!!

15 godina
capttawish@gmail.com
17 godina
neaktivan

Di ste momci. Vidim radi se i po ljetu. Od mene samo pozdrav i keep up the good work {#}

15 godina
neaktivan

Live upravo počeo ;)

http://www.3dhr.net/3dhrtv/ 

http://denisivankovic.com
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Ma igro mirrors edge,obožavam onaj dizajn grada,pa probo nešt slično smutit al mi nije pošlo za rukom...

Moj PC  
14 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Pa ne bi baš reko da nije, meni je prva asocijacija baš Mirrors Edge. Sviđa mi se, meni je isto efektan stil ME-a.

3D dizajner
Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice