Pocetnicke greške koje smo vec par puta naveli. Dakle izvuci krov, uvuci prozore, okvir prozora ispred stakla. Te male i neznacajne 3 stvari za sam model, a opet dozivljaj je puuuuno bolji.
Vaši 3D modeli
- poruka: 7.704
- |
- čitano: 2.046.936
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
pa reko je da mu je prva :)
Tako je, to mi je prva a i malo sam se žurio. Ne znam vidi li se na onoj slici, ali prozore sam malo izvukao, a krov ću srediti..
Samo sam htio naglasit da par sitnica koje nisu ništa teze za izmodelirat od ostatka kuce uvekile pridonose kvaliteti modela / rendera. A ne oduzimaju puno vremena.
Eo mojih prozora, na obiteljskoj kuci jednoj.
Lijepo, lijepo :)
Sam da se nadovežem na ono :)
Slažem se stobom u vezi tih sitnica...i mislim da nema veze što ti je prvi model...ako si uspio narpavit cijelu kuću, mislim da ti nije problem malo izdužit krov :D
Al ok, bit će vremena za ispravke....
"Samo sam htio naglasit da par sitnica koje nisu ništa teze za izmodelirat od ostatka kuce uvekile pridonose kvaliteti modela / rendera. A ne oduzimaju puno vremena."
evo da nepišem pa sam kopiro :P
Samo sam htio naglasit da par sitnica koje nisu ništa teze za izmodelirat od ostatka kuce uvekile pridonose kvaliteti modela / rendera. A ne oduzimaju puno vremena.
Ma mislave kad vidim tvoje radove prođe me volja da idem radit, pa nikad ništa ko ti nebum napravil...
Pozdrav, u kojem si programu radio tu kucu i kako da dobijem sjenu od nekog predmeta, pozadinu i takve stvarcice??
Koristim SketchUP, a imam i 3DS MAX, ali neznam ga bas koristit..
Rad ti je perfektan, taman po mom ukusu ;)
@ lg-viewty
Program je Lightwave. Sto se tice sjena / stvarcica. Sunce je obicni distant light object. Sjene svaki predmet baca u odnosu na to sunce defaultno po lightwaveom renderu. Sto se tice pozadine, valjda mislis na nebo? To je slozeno gradient od par boja. A sada kako to napravit u Sketchupu a i 3dsu neam pojma jer ne koristim 3ds max uopce, a Sketchup sam za neke jednostavne stvari. Sjene i te stvari u lightwaveom renderu on sam namjesti odmah. Ovo ja nisam ništa posebno prcko po settingsima rendera osim rezolucije, antialiasinga, ukljucio radiosity i tako.
@ RoyalBlood
Ja do prije par mjeseci nisam znao ništa napravit u Lightwaveu. Samo treba vjezbati i imati volje. A moja volja je proizasla opcenito iz fascinacije racunalima i zbog toga sto studiram arhitekturu pa mi ovo jako dobro dodje. A kasnije se uvuces u to pa pocenes radit razne stvari koje te zanimaju. Sam trea ustrajat. Cim vidis prve rezultate i kako s manjim detaljima oni izgledaju bolje odma zelis ic dalje.
Ma mislave kad vidim tvoje radove prođe me volja da idem radit, pa nikad ništa ko ti nebum napravil...
Eh, eh...neki dobar rad bi te trebao dodatno motivirat, da postigneš tu kvalitetu...neznam ja, vidio sam ja puuuuuuuno boljih radova od ovog (mislav, nemoj shvatit ovo kao uvredu ili nešto slično)
Pa ako ćeš tako razmišljat...hm...brzo češ odustat :D
A jeste vidjeli ove radove neki su me čak ostavili bez daha,a pogotovo onaj stari čiča i kad bi ja znao tako modelirat mislim da bih odmah mogao ići u Electronic Arts ili Ubisoft, jer su to stvarno predobri radovi uostalom evo vam link pa vidite i sigurno će vas ostaviti bez daha.Link
A jeste vidjeli ove radove neki su me čak ostavili bez daha,a pogotovo onaj stari čiča i kad bi ja znao tako modelirat mislim da bih odmah mogao ići u Electronic Arts ili Ubisoft, jer su to stvarno predobri radovi uostalom evo vam link pa vidite i sigurno će vas ostaviti bez daha.Link
jbt šta su dobri radovi
stvarno ostavljaju bez daha
@ lg-viewty
Program je Lightwave. Sto se tice sjena / stvarcica. Sunce je obicni distant light object. Sjene svaki predmet baca u odnosu na to sunce defaultno po lightwaveom renderu. Sto se tice pozadine, valjda mislis na nebo? To je slozeno gradient od par boja. A sada kako to napravit u Sketchupu a i 3dsu neam pojma jer ne koristim 3ds max uopce, a Sketchup sam za neke jednostavne stvari. Sjene i te stvari u lightwaveom renderu on sam namjesti odmah. Ovo ja nisam ništa posebno prcko po settingsima rendera osim rezolucije, antialiasinga, ukljucio radiosity i tako.
@ RoyalBlood
Ja do prije par mjeseci nisam znao ništa napravit u Lightwaveu. Samo treba vjezbati i imati volje. A moja volja je proizasla opcenito iz fascinacije racunalima i zbog toga sto studiram arhitekturu pa mi ovo jako dobro dodje. A kasnije se uvuces u to pa pocenes radit razne stvari koje te zanimaju. Sam trea ustrajat. Cim vidis prve rezultate i kako s manjim detaljima oni izgledaju bolje odma zelis ic dalje.
a taj Lightwave render, jel mogu rad iz SketchUp-a otvorit u njemu da probam to u njemu napravit?
Da, stvarno ima profesionalaca na našoj stranici.
Pogledajte radove Tonija Bratičevića. Čovjek se probio i sada radi u Bluru, svi znaju što Blur je
Evo mog drugog modela, meni je OK, radio sam ga oko sat vremena, detalja bas i nema jer se jos nisam snasao u programu..jednostavno ga nisam imao vremena isprobati..
Nadam se da ce vam se svidjeti kao i meni i da napredujem polako..
Renderirao jos nisam jer neznam kako, ali naucit cu vec !
Ljudi gdje se može nabaviti Vray i koje su cijene :D
Evo mog drugog modela, meni je OK, radio sam ga oko sat vremena, detalja bas i nema jer se jos nisam snasao u programu..jednostavno ga nisam imao vremena isprobati..
hehe, ovaj je već bolji, ali mislim da ti crijep ulazi u garažu kroz zid :D
al ok ;)
Ljudi gdje se može nabaviti Vray i koje su cijene :D
odi na vray stranicu i tamo vidiš ;)
hehe, ovaj je već bolji, ali mislim da ti crijep ulazi u garažu kroz zid :D
al ok ;)
ipak sam na prvom radu skupio vise TU, nego..taj crijep sam ja tako ostavio iz fore..tj. tako mi je ok ;)
Da, nije baš ful realno, al ajde... Bum ja onu svoju kućicu danas sredio do kraja...
Ljudi ako nije problem jel mi može tko preporućiti neki render za 3ds max (da nije Vray jel ga nemogu prijuštiti) po MOGUĆNOSTI (može a i nemora) biti besplatan hvala
Ljudi ako nije problem jel mi može tko preporućiti neki render za 3ds max (da nije Vray jel ga nemogu prijuštiti) po MOGUĆNOSTI (može a i nemora) biti besplatan hvala
zašto ne koristiš mental ???
Evo jos malo diska na kojem radim, sad sam i strop dodao...
edit: krivu sliku uploadao :)
Dobro ti napreduje taj disko
hvala hvala, uzmite u obzir da radim u sketchup-u :)
Pa da,istina s obzirom na koji program koristiš disko je odličan
Evo jedan moj WIP... Moja kuća sa bližom "okolicom". Osnova je tu, sad treba nać bolje teksture i pobrinut se za detalje.
Daj ne se*i?!
Svaka čast!
Sketchup je super za pravljenje interijera i eksterijera raznih kuća i sl. ali za ostalo nije baš dobar.