Vaši 3D modeli izdvojena tema

poruka: 7.704
|
čitano: 2.052.264
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Ljudi, trebam pomoć.

Ako bi netko bio toliko dobar, da mi izmodelira sobu koja izgleda oronulo, nema prozora nit ničega, i sve što se nalazi u njoj je stol, koji na jednoj strani ima hrpu papira, a na drugoj lampu, koja je jedini izvor svjetlosti.

Model ne treba biti ništa bajno, samo da izgleda sve oronulo, uključujući i stol.

Treba mi za projekt u PS-u. Uzeo bi stock fotke, ali kamera mora pod posebnim kutom gledati na stol, pa nigdje to ne mogu nać.

Ako je netko zainteresiran, neka mi se javi na PM.

Nije puno posla nekom iskusnom, a meni bi puno pomoglo.

Naravno, ako vam treba nekakva protuusluga u PS-u recite :)

Hvala unaprijed.

Evo priložio sam sliku za inspiraciju.

Soba Soba
Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 10:57 (Slash 666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Samo modeliranje nije teško , ali na teksturama češ se pomućit.

http://soksa.3dhr.net/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Teksture ja planiram u PS-u sredit.

Kažem, išao bi na stock fotke, ali kut kamere je za*eban.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Vaši 3D modeli
fakman kaže...

zanima me dal neko ima vise iskustva sa realflow-om

recimo prva animacija je prvi test ispalo prelose, druga je vec malo bolja , treca mi je jos bolja ali ima jedan problem.... 

kod trece dok mi interakta sa salicom nekak mi se cudno gubi tok , dok je usporeno izgleda ko da mi se mleko skiselilo a ne da je sveze zbregov

mislim sprobaval bum i dalje ,al ak neko moze pomoc i ustedit mi vremena  hvala unaprijed !

Malo je pregusto, samo smanji density, imaš na netu tablicu gustoće materijala. Jedinice u RF-u su stvarne vrijednosti (kg/m3 za gustoću recimo), default je 1000 = voda, malo to podigneš za mlijeko. Probaj se igrati i sa internal pressure, pokušaj malo podići i tu vrijednost. Žao mi je da ti ne mogu bolje objasniti jer s RF-om zna biti nezgodno, jako je važan scale scene. Moraš smanjiti obično Global scale da odgovara realnim dimenzijama, a ne da čaša bude veličine stola.

3D dizajner
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 11:11 (Minoza).
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

@Minoza kad će contest ?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nixXxa kaže...

@Minoza kad će contest ?

Budem danas probao smislit neš zanimljivo pa navečer dignem topik. Drago mi je da ima zainteresiranih!

3D dizajner
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo nešto što radim za contest na cg society-u,to je E-Pen odnosno kemijska olovka koja nije samo to,nego je i smartphone sa USB-om i projektorom kojim se može projektirat slika sa ekrana na platno ili zid,blend shapeovi su gotovi,tako da se može ekran zatvarat isto kao i USB i tada postaje obična olovka,ovo je dakako još uvijek WIP.{#}

http://kristijan3d.webs.com/
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Pozdrav...

Kako napraviti 2d likove iz slike... Mislim da se to zove alpha channel...

3DS Max (Mr ili Vray, nemam pojma dali će to biti potrebo ali za svaki slučaj xD)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

Ljudi, trebam pomoć.

Ako bi netko bio toliko dobar, da mi izmodelira sobu koja izgleda oronulo, nema prozora nit ničega, i sve što se nalazi u njoj je stol, koji na jednoj strani ima hrpu papira, a na drugoj lampu, koja je jedini izvor svjetlosti.

Model ne treba biti ništa bajno, samo da izgleda sve oronulo, uključujući i stol.

Treba mi za projekt u PS-u. Uzeo bi stock fotke, ali kamera mora pod posebnim kutom gledati na stol, pa nigdje to ne mogu nać.

Ako je netko zainteresiran, neka mi se javi na PM.

Nije puno posla nekom iskusnom, a meni bi puno pomoglo.

Naravno, ako vam treba nekakva protuusluga u PS-u recite :)

Hvala unaprijed.

Evo priložio sam sliku za inspiraciju.

Itko? Pa nije to valjda toliko komplicirano? Izradio bih sam, ali nemam apsolutno nikakvog iskustva u 3D-u, a ovo mi je malo preveliki zalogaj za prvi put.

15 godina
neaktivan
Izbjeglica_02 kaže...

Pozdrav...

3DS Max (Mr ili Vray, nemam pojma dali će to biti potrebo ali za svaki slučaj xD)

Nisam baš shvatio tvoje pitanje. Alpa channel je običan "kanal" koji sadrži određene informacije, obično se koristi za prozirnost. Možeš li konkretno pojasniti što točno radiš odnosno što želiš postići?

3D dizajner
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 14:53 (Minoza).
14 godina
neaktivan
Minoza kaže...
Izbjeglica_02 kaže...

Pozdrav...

Nisam baš shvatio tvoje pitanje. Alpa channel je običan "kanal" koji sadrži određene informacije, obično se koristi za prozirnost. Možeš li konkretno pojasniti što točno radiš odnosno što želiš postići?

To sam vidio na ovome forumu, da je list tako izmodelirao...

Dakle npr. da mi bjela pozadina nestane da bude samo hobotnica

http://heatheralling.com/yahoo_site_admin/assets/images/Octi_0001.67165054.jpg

16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Da bi bijela pozadina nestala potrebna je ovakva slika 

Noi siamo come la nostra fede...Immomartali...
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Champollion kaže...

Da bi bijela pozadina nestala potrebna je ovakva slika 

Istina ali ne vidim svrhu maske kada ju možeš u par sekundi izrezati. Zato i pitam za konkretan primjer.

Izbjeglica_02 kaže...

Da, alpha kanal možeš koristiti za to. Znači, izrenderiraš hobotnicu (ili neki drugi objekt) i odabereš kod save-a "alpha channel", na taj način ćeš dobiti sliku objekta bez pozadine.

3D dizajner
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 17:29 (Minoza).
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Nešto po tutu , nisam znao kaj da radim pa sam se odlučio za ovo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.5.2011 19:17 (nixXxa).
Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Izbjeglica_02 kaže...Izbjeglica_02 kaže...

http://www.5min.com/Video/Color-Range-in-Photoshop-114246535

ako sam skuzil kaj os napravit, ovo je najlaksi i najbrzi nacin....

il ako koristis AE keying i masking....vegas chroma key ...

fak
14 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Hvala svima ;)

Budem pokušao uraditi to onda :D

0 0 hvala 0
16 godina
Vaši 3D modeli

evo gotov sam sa modelom, no sad bih trebao staviti materijale za svaki dio posebno ,a to neznam pa ako netko možda zna bilo bi super kad bi pomogao ;)

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo napravio sam neki test render tek toliko da vidim kako to izgleda,ovi materijali će biti izmijenjeni.

http://kristijan3d.webs.com/
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zekida kaže...

Evo napravio sam neki test render tek toliko da vidim kako to izgleda,ovi materijali će biti izmijenjeni.

malo uredi ove ikone na 'ekranu' da nisu tako izdužene i nerealne{#}

Bilo bi zgodno...ali nije potrebno....................COD4 nick: IsMyYy
14 godina
neaktivan
Zekida kaže...

Nije da ću se natjecati ali mogu dobit link od toga natjecanja?

16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Krenuh sa sijalicom završih na lusteru, tko zna što me sutra čeka :)

Evo par slikica :) (zanemarite pozadinu, nisam imao inspiracije.. fokusirajte se na luster XD ) :)

podjeca me na gotiku tak malo crno podjeca me na gotiku tak malo crno
Čovjek bez mašte je čovjek bez krila....
Moj PC  
16 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Maky's kaže...

Krenuh sa sijalicom završih na lusteru, tko zna što me sutra čeka :)

Evo par slikica :) (zanemarite pozadinu, nisam imao inspiracije.. fokusirajte se na luster XD ) :)

Odličan je luster! {#}

3D dizajner
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Pozdrav,

Evo nešto od mene, nedovršeno, neteksturirano, fali još dosta posla ali za učenje, dobro dođe. Rađeno u Blenderu 2.5x. Komentari dobrodošli.

ACR Bushmaster ACR Bushmaster
Moj PC  
20 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Dodaj optiku, nišan i takve sitnice, i pozabavi se texturama i sve 5

Bilo bi zgodno... Ali nije potrebno.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

U planu mi je od Bucketheada gitara koju sam modelirao već prije ( 9.11.2010 )ali sa puno grešaka , sada je u friškom izdanju , scena će biti : gitara na stalku , pojačalo , koja trzalica ..,, klasika , još samo mašinice za zatezanje i otraga otvore za elektroniku .

stara stara
nova nova
Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DSkyline kaže...

Pozdrav,

Evo nešto od mene, nedovršeno, neteksturirano, fali još dosta posla ali za učenje, dobro dođe. Rađeno u Blenderu 2.5x. Komentari dobrodošli.

ljep model... koliko dugo radis u blenderu?

blenderasi vidimo se na http://blender.hr/
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Danas sam isprobavao Phoenix FD plugin za Max/V-Ray, napravio sam brzinsku montažu tako da nemojte zamjerit kaj nisam išao fejkat more... više me interesirao sam Phoenix nego CG dio... (pozadinu sam izguglao...)

Kao pluseve moram istaknuti jednostavnost i praktičnost plugina. U kratkom roku se mogu dobiti ok rezultati. Kao minus bih istaknuo jedino nešto lošiju kvalitetu u odnosu na recimo FumeFX. Ima neki "spherical" blurring filter koji uvijek zablura rezultat, dok druga dva filtra ne liče na ništa...

Jel ima neki entuzijast u ovoj temi koji ima kameru pa da se zahebavamo?! Neki collab i tak...? Općenito, razmišljao sam da ne bi bilo uopće loše da se možda i upoznamo IRL tko želi pa probamo nešto i realizirati... Ja oduvijek imam želju za FX i compositing ali nemam kameru već duže vrijeme... Zaš se ne bi mi frikovi malo okupili s vremena na vrijeme pa razglabali? Vidim onog Freddie Wonga na YT i njegovu ekipicu i žao mi je da u HR ne mogu pronaći nekoliko istomišljenika koji bi izdvojili malo vremena za neki collab projekt, a toliko kreativaca samo u ovoj temi na jednom mjestu... a da ne pričam da to može odvesti i u ozbiljnije vode ako se uloži dovoljno truda.

3D dizajner
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 23:25 (Minoza).
Moj PC  
13 0 hvala 0
16 godina
Minoza kaže...

Jel ima neki entuzijast u ovoj temi koji ima kameru pa da se zahebavamo?! Neki collab i tak...? Općenito, razmišljao sam da ne bi bilo uopće loše da se možda i upoznamo IRL tko želi pa probamo nešto i realizirati... Ja oduvijek imam želju za FX i compositing ali nemam kameru već duže vrijeme... Zaš se ne bi mi frikovi malo okupili s vremena na vrijeme pa razglabali? Vidim onog Freddie Wonga na YT i njegovu ekipicu i žao mi je da u HR ne mogu pronaći nekoliko istomišljenika koji bi izdvojili malo vremena za neki collab projekt, a toliko kreativaca samo u ovoj temi na jednom mjestu... a da ne pričam da to može odvesti i u ozbiljnije vode ako se uloži dovoljno truda.

eto ako ti treba kamera i netko tko zna radit u Afteru, ja sam uvijek za :)

kamera nije neki vrh, daleko od tog al je kamera i digitalna hebem mu hehehe

http://mrxa.3dhr.net/
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 23:52 (mrxa1).
15 godina
neaktivan
mrxa1 kaže...

eto ako ti treba kamera i netko tko zna radit u Afteru, ja sam uvijek za :)

kamera nije neki vrh, daleko od tog al je kamera i digitalna hebem mu hehehe

Ma nije uopće bitno, ako je u stanju vrtiti 25 sličica u seknudi - it's good...

Također, ne radi se o tome da mi "treba" kamera, pokušavam zapravo pokrenuti malo ljude koji se bave ovime. Neovisno o stupnju znanja, iskustvu bla bla... Cilj mi je da ostvarimo bližu suradnju, upoznamo se osobno i pokrenemo nešto... Ne mislim forsirati ikoga, volio bih da to budu ljudi koji dijele entuzijazam i žele provesti ideje u djelo, nije isto surađivati preko neta i kada se osobno ljudi sa sličnim vizijama upoznaju i krenu u suradnju. Kuiš na šta ciljam?

3D dizajner
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 0:24 (Minoza).
15 godina
neaktivan

@dexman

Hvala, malo više sam se odlućio pozabavit Blenderom otkad je ova 2.5 verzija najavljena, još za vrijeme dok su pravili Sintel. Ona prethodna verzija mi nikako nije ležala i nisam imao volje se sa njom mučit. Ova nova već ima puno poboljšanja pa sam se odlučio opet posvetit. Plan je kasnije naučit radit animacije pucanja i mjenjanja šanžera pa to ubacit u UDK ali o tom, potom. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 1:48 (DSkyline).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice