Vaši 3D modeli izdvojena tema

poruka: 7.704
|
čitano: 2.050.186
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Vaši 3D modeli
meni nikad nije teško pričekat koju minutu više da dobijem bolji render,zato ja vas uvijek častim sa high quality renderima sa visokim brojem AA,čak i kad je wip u pitanju,kod mene sve mora bit bezprijekorno i nikad nisam zadovoljan sa svojim radom,ali nadam se da jednom hoću,btw. super model samo ga totalno uništava noise pa to korigiraj,jer smo mi ovdje svi veliki perfekcionisti :p pa ne volimo gledat rendove s toliko noisea da bole oči, nhf
http://www.kristijan3d.bloger.hr/
15 godina
neaktivan
Zekida kaže...
meni nikad nije teško pričekat koju minutu više da dobijem bolji render,zato ja vas uvijek častim sa high quality renderima sa visokim brojem AA,čak i kad je wip u pitanju,kod mene sve mora bit bezprijekorno i nikad nisam zadovoljan sa svojim radom,ali nadam se da jednom hoću,btw. super model samo ga totalno uništava noise pa to korigiraj,jer smo mi ovdje svi veliki perfekcionisti :p pa ne volimo gledat rendove s toliko noisea da bole oči, nhf

evo renderam u high quality, i znas koliko cu sigurno morat cekat? 2-3 sata mozda ivise :S

WAKA WAKA EH EH :) :)
15 godina
neaktivan
Hambrle kaže...
Zekida kaže...

evo renderam u high quality, i znas koliko cu sigurno morat cekat? 2-3 sata mozda ivise :S

A šta ti je 2-3 sata za render? :D

Dobro pa nepiše dan mjesto sat heheh

www.denis.matemaksan.com
15 godina
neaktivan
malo je previše za tu sobu 2-3 h,maksimalno 10-15 min i to na visokim detaljima,nebi trebalo duže,ipak to nema baš puno detalja,zasad.
16 godina
Vaši 3D modeli

Još sam malo dorađivao mać i napravio render sa "IDX renditioner-om"

Ovo je prvi put da sam radio sa nekim rendererom. Nije nešto, no meni je OK za prvi put.

(tjekom rendanja, temperatura CPU-a skočila na 62 °C a rendao samo 2 minute Smijeh)

Full HD slika

Render Render
Tko visoko leti, štedi gorivo.

6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hambrle kaže...
Zekida kaže...

hmm... kak ti za tu sobu treba 2-3h i to s mašinom  koju imaš pod moj pc (intel core i7,6gb rama...)...ili rendaš na nečem drugom?Smijeh

15 godina
neaktivan
Zekida kaže...
malo je previše za tu sobu 2-3 h,maksimalno 10-15 min i to na visokim detaljima,nebi trebalo duže,ipak to nema baš puno detalja,zasad.

Zavisi ;) ako nema dobar komp može potrajat i duže :)

Edit;

Uh, sad vidim :D

Mora da si malo prebrijo opcije rendera hihihi i to gadno puno :D

Aj da vidimo onda barem kvalitetu :)

www.denis.matemaksan.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.7.2010 23:24 (Denis Ivankovic).
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

neznam s ta je ovom sketchupu, kao da renderam ljudski dnk :S jos nije zavrsilo -.- fkt, inace mi odma izrenda, uopce nemoram cekati  :S

edit: izrendalo je, place mi se, kvaliteta nikakva, a tako dugo rendalo a tako malo detalja :SSSSSS nemogu da vjerujem, razocaran sam grdno

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.7.2010 23:50 (Hambrle).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hambrle kaže...

neznam s ta je ovom sketchupu, kao da renderam ljudski dnk :S jos nije zavrsilo -.- fkt, inace mi odma izrenda, uopce nemoram cekati  :S

edit: izrendalo je, place mi se, kvaliteta nikakva, a tako dugo rendalo a tako malo detalja :SSSSSS nemogu da vjerujem, razocaran sam grdno

lose si postavio render. za to sto rendas ne trebas vise od 2 minute na bilo kakvom kompu. ljudi cesto prepucaju render a dobe prosjecnu kvalitetu pa se cude kak im nije uspjelo. vrlo dobar render se moze dobiti smanjenjem pixela sjene te podjelom nekoliko tih tocaka, cime se ublazava šum sjene, nakon toga dovoljno je samo postaviti filter za izostravanje i podesiti osvjetljenje. kraj price. napucavanje antialiasinga ti ne donosi nista osim sto ti zdere resurse za bezveze. render je vise od AA i subdiv. i treba ga nauciti da bi se shvatilo kako funkcionira, a nakon toga kad budes znao koji dio je za sto mozes slagati predivne rendere.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.7.2010 0:04 (Rabenbal).
15 godina
neaktivan
Rabenbal kaže...
Hambrle kaže...

lose si postavio render. za to sto rendas ne trebas vise od 2 minute na bilo kakvom kompu. ljudi cesto prepucaju render a dobe prosjecnu kvalitetu pa se cude kak im nije uspjelo. vrlo dobar render se moze dobiti smanjenjem pixela sjene te podjelom nekoliko tih tocaka, cime se ublazava šum sjene, nakon toga dovoljno je samo postaviti filter za izostravanje i podesiti osvjetljenje. kraj price. napucavanje antialiasinga ti ne donosi nista osim sto ti zdere resurse za bezveze. render je vise od AA i subdiv. i treba ga nauciti da bi se shvatilo kako funkcionira, a nakon toga kad budes znao koji dio je za sto mozes slagati predivne rendere.

ja koristim podium, on ti 3-4 opcije ima :S tak oda se nema sta podesavat

15 godina
neaktivan
Hambrle kaže...

vrstu filtera moras imati - probaj koristiti Mitchell-Netravali. smanji blur sa 0.333 na 0.1, ringing ostavis kakav jest.

zatim trebao bi imati isto jednu od zajednickih opcija kod svih rendera bar koliko ja radim u maxu je color mapping ili color correction te sempliranje. ako nema nista od toga supi ga u smetje i nadji si neki pristojni. iako screenshot bi bio bolja opcija :D

15 godina
neaktivan
Rabenbal kaže...
Hambrle kaže...

vrstu filtera moras imati - probaj koristiti Mitchell-Netravali. smanji blur sa 0.333 na 0.1, ringing ostavis kakav jest.

zatim trebao bi imati isto jednu od zajednickih opcija kod svih rendera bar koliko ja radim u maxu je color mapping ili color correction te sempliranje. ako nema nista od toga supi ga u smetje i nadji si neki pristojni. iako screenshot bi bio bolja opcija :D

uf sh*t, sad sam nasao opcije speed i quality i meni je bilo stavljeno na quality :S ali opet nema nikakvih proljepsanja, morat cu ga promijenit

16 godina
neaktivan
Zekida kaže...

Da potkrijepim tvoju izjavu.. nije poslovni prostor ali dođe na isto.

Artlantis sam koristio za rendering koji je trajao 20-ak minuta.

I'm sorry, I can't hear you over the sound of how awesome I am.
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.7.2010 1:00 (DadoZG).
15 godina
neaktivan
DadoZG kaže...
Zekida kaže...

oci su mi ispale :S svaka cast

16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Znam da sam dosadan, al svejedno, evo wipiča kako napreduje Belji se

edit...:

Gle malu vocku poslije kise, uzmem motiku i nema je vise....
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.7.2010 13:36 (mb_fak_team).
Moj PC  
8 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DadoZG kaže...
Zekida kaže...

Izvini,ali koliko znam to je jedan od tvojih starijuh radova,jel imaš nešto novo da nam pokažeš,zato jer si nam to pokazao prvi put kad si se javio u ovoj temi,i moram priznat da ja za taj Artlantis nisam čuo dok ga ti nisi bio spomenuo,pa ajde nas onda počasti s nečim novim.Namigiva

15 godina
neaktivan
mb_fak_team kaže...

koji renderer koristis?

16 godina
neaktivan
Zekida kaže...

Izvini,ali koliko znam to je jedan od tvojih starijuh radova,jel imaš nešto novo da nam pokažeš,zato jer si nam to pokazao prvi put kad si se javio u ovoj temi,i moram priznat da ja za taj Artlantis nisam čuo dok ga ti nisi bio spomenuo,pa ajde nas onda počasti s nečim novim.Namigiva

Evo malo novih, znam da sam ono već postavio ovdje ali sam ponovio da bih podupro tvoju rečenicu, ja nesmijem tu postavljat svoje sve radove jer to radim za nekoga, nadam se da kužiš.

16 godina
neaktivan
Hambrle kaže...
mb_fak_team kaže...

koji renderer koristis?

podium ;)

15 godina
neaktivan
dado,odlični radovi,samo zanima me dal si ti radio one aute na 3. i 4. slici,i da,vidim da dosta vas nešto radi za nekoga,jel ste vi to hodali po gradu i pitali jel ko traži 3d artista ili kako se doznalo za vas.
16 godina
Vaši 3D modeli

Evo moj stari projekt i s njim odustajem,to jest,nemam vise sta na njemu raditi tako da cu sad svoju kucu izmodelirat Cool

(Ovaj krov na prvoj slici je trebao bit iznad zida i tek sam sad skuzio(nakon mj dana) da je takav.

xfire:hole3store |LoL EU: Cro Fake |msn: musared@hotmail.com |PM: "on"
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Evo moj stari projekt i s njim odustajem,to jest,nemam vise sta na njemu raditi tako da cu sad svoju kucu izmodelirat Cool

(Ovaj krov na prvoj slici je trebao bit iznad zida i tek sam sad skuzio(nakon mj dana) da je takav.

zasto nestavis neko nebo ili tak nesto?

16 godina
neaktivan
Zekida kaže...
dado,odlični radovi,samo zanima me dal si ti radio one aute na 3. i 4. slici,i da,vidim da dosta vas nešto radi za nekoga,jel ste vi to hodali po gradu i pitali jel ko traži 3d artista ili kako se doznalo za vas.

Ja sam poslije škole otišao raditi u projektni biro, pošto sam znao raditi 3D u Archicadu to sam i radio, sada surađujem sa jednim Arh. biroom iz sesveta a do njih sam došao preko frenda koji radi tamo..

Aute nisam radio, imam biblioteku modela (auti, namještaj, bilje..) http://www.artlantis.com/

Pogledaj kak funkcionira artlantis.

15 godina
neaktivan
mb_fak_team kaže...
Hambrle kaže...
mb_fak_team kaže...

koji renderer koristis?

podium ;)

daj reci kako ga podesis majke ti

15 godina
neaktivan
Hambrle kaže...
Rabenbal kaže...
Hambrle kaže...

uf sh*t, sad sam nasao opcije speed i quality i meni je bilo stavljeno na quality :S ali opet nema nikakvih proljepsanja, morat cu ga promijenit

nema ti quality veze sa icime. ako nemas za podesenje illuminacije scene kao sto rekoh render je slab, a za to treba simati nekoliko opcija, ako nemas nadji onaj render koji ima opcije za GI.

ja ti mogu stavit render gdje je sve tockasto kao i kod tebe i da bude full quality i da renda 2 sata, ali da li ce to biti dobar rend i kvaliettan, nece. kao sto rekoh nije sve u napucavanju sto se tice rendera. i bar one koje ja znam - vray, scanline, mental ray, brazil... imaju dosta opcija svaki. e sad za ove tvoje rendere nemam pojma i vrlo mi je wierd da render ima samo 3 opcije.

15 godina
neaktivan
Zekida kaže...

Da, sjedneš na ulicu napišeš na tablu ja radim 3D i dole lončić :) možda se nakupi nešto :)

Promocija, uplodaj radove na sve živo i zalomit će se nešto ako si dobar ;)

www.denis.matemaksan.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.7.2010 14:28 (Denis Ivankovic).
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

dečki, jel zna tko kak se radi trava u sketchup-u?

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
mb_fak_team kaže...

Ak neko treba pomoć u Sketchupu onda to obično traži od tebe,pa sumnjam da budeš dobil odgovor.Možda se varam.

Gimnazija Antuna Gustava Matoša
15 godina
neaktivan
hahahaha,emerik,vidim da mi kopiraš avatar,baš cool,trebali bi svi koji rade u mayi imat isti avatar.
16 godina
mb_fak_team kaže...

imas plugin za to,al sam zaboravio ime....samo kad napravis travu i ides rendeirat,treba sat vremena da to izrendira :S

http://movies-monkey.blogspot.com/
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice