Adobe PhotoShop CS3 Pitanje

poruka: 16
|
čitano: 3.757
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Adobe Photoshop CS3 Pitanje

Imam jedno pitanje u vezi Adobe Photoshopa CS3 verzije. Kako da grupiram layere? Npr. ja sam napravio text, i dva layera sa nekim efektima i kako da to grupiram da prenesem na drugu sliku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

kak mislis grupiras da prenes na drugu sliku? da od ta 3 layera napravis 1?

Everything should be made as simple as possible, but not simpler.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Adobe PhotoShop CS3 Pitanje
Srednji kaže...

kak mislis grupiras da prenes na drugu sliku? da od ta 3 layera napravis 1?

Da to znači "grupiranje". Da iz 3 layera napravim 1 layer.

A drugo mi je pitanje. Kako da prenesem layer sa jedne slike na drugu sliku?

16 godina

1 iz 3 napravis tak da se pozicioniras na najgornji layer koji hoces spojiti (ostala 2 moraju biti odmah ispod) i Ctrl + E spaja Layer na koji si pozicioniran sa Layerom odmah ispod njega.

A ovo drugo, ak mislis da imas otvorena 2 psd projekta i hoces 1 Layer sa jednog prebacit na drugi, pozicioniras se na layer,  desni klik, duplicate layer, i tamo odaberes projekt (psd) gdje zelis kopirat.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.6.2010 19:02 (Srednji).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Srednji kaže...

1 iz 3 napravis tak da se pozicioniras na najgornji layer koji hoces spojiti (ostala 2 moraju biti odmah ispod) i Ctrl + E spaja Layer na koji si pozicioniran sa Layerom odmah ispod njega.

A ovo drugo, ak mislis da imas otvorena 2 psd projekta i hoces 1 Layer sa jednog prebacit na drugi, pozicioniras se na layer,  desni klik, duplicate layer, i tamo odaberes projekt (psd) gdje zelis kopirat.

Meni nece raditi ovo prvo :(

16 godina

znaci imas 2 layera, jedan bijeli ofarban, drugi crni. Pozicioniras ne na gornji layer, bas kliknes na njega i Ctrl+E, nastane ti 1 layer.

Probaj ovak sa bojama

Edit: Ovo sa bojama je samo primjer :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.6.2010 19:07 (Srednji).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Srednji kaže...

znaci imas 2 layera, jedan bijeli ofarban, drugi crni. Pozicioniras ne na gornji layer, bas kliknes na njega i Ctrl+E, nastane ti 1 layer.

Probaj ovak sa bojama

Hvala Namigiva.

A ovo drugo? Kako da prebacim sada taj spojeni layer na jednu drugu sliku?

17 godina
neaktivan
moderator
RE: Adobe Photoshop CS3 Pitanje

Desni klik na bilo koji layer i odaberi  Flaten Image.  Zatim otvori drugu sliku (ovu ne zatvaraj) i jednostavno je odvuci na drugu sliku . Za ovo koristi Move Tool (V) 

A ako hoces samo da "grupiras" sve u jedno i zatim sacuvas kao .jpg znas vec sam sta ti je raditi Ctrl+Shift+S ili Save As

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
16 godina
enneloop kaže...
Srednji kaže...

Probaj ovak sa bojama

Hvala Namigiva.

Desni klik na Layer, pa Duplicate Layer i odaberes u koji projekt hoces...idem ti napravit SS

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.6.2010 19:16 (Srednji).
15 godina
neaktivan
Srednji kaže...
enneloop kaže...
Srednji kaže...

Probaj ovak sa bojama

Hvala Namigiva.

Desni klik na Layer, pa Duplicate Layer i odaberes u koji projekt hoces...idem ti napravit SS

Hvala, no ja sam skužio sam. Stisnem Ctrl+A i držim Crtl i onda sam prenesem na sliku Smijeh.

16 godina

Zaboravil sam ti rec, obican drag&Drop ti isto radi, Layer samo povuces na sliku gdje ga zelis kopirat....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nije mi pitanje baš za tu postavit.. jer koristim cs5 al ajde.. 

Ovako imam jednu sliku.. na i s nje treba uklonit natpis s košulje .. a da se ne vidi da je uklonjen znači da ostane crno kakov i je okoli samo da nema tih slova.......a i imam još nekih bjelkastih dijelovam ožda od svjetlosti prilikom slikanja.. pa bi to uklonio.. može mi netko reći kako i s čime.. ako može i s youtube likom .. super..

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator

Odaberi  Spot Healing Brush  a gore checkiraj  content aware.  Kist (brush) mora da ti bude sa tvrdim ivicama odnosno za Hardness odaberi 100% i cepaj. Neka cetka ne bude mnogo veca od predmeta kojeg zelis odstraniti.

Neki su glupi i bez Facebooka......... - Šef
15 godina
neaktivan

E ok .. hvala odo radit... imam jedno pitanje.. još danas kad sam bio u photo stufiu ima neki program nije ps, niti corel.. nešto drugo s čime tamo prelazi nkim kao kistom i lice postaje ljepo kosa se onako više vidi i to.. kakav je to proram odnosno ako netko zna koji!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

zna netko koji bi to program mogao biti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Eo imam jedan problem vezan za ovaj program,početnik sam pa tek se upoznajem s alatima.

Npr.selektiram jedan dio slike sa marque ili lasso alatima,obojam taj dio i premjestim ga na neki drugi dio slike------zašto mi ostane boja na onom mjestu koje sam prvo selektirao a želim da taj dio bude kakav je i na originalnoj slici ?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice