nixXxa pa ja oznaci cube al je opet tako.
3D Modeling - Iskustva, programi, problemi i dr.
- poruka: 1.295
- |
- čitano: 478.741
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A koji oblik želiš dobiti ?
ovako da bude zaobljeno samo ta prednja strana
Aha .. potreban ti je bevel i knife tool ( pogledaj na youtube) . Nemoj si zadavati neke teže modele ako nisi dovoljno proučio sučelje i alate za modeliranje , jer za svaki korak budeš imao probleme.
Aha .. potreban ti je bevel i knife tool ( pogledaj na youtube) . Nemoj si zadavati neke teže modele ako nisi dovoljno proučio sučelje i alate za modeliranje , jer za svaki korak budeš imao probleme.
Mozes li napraviti taj dio pa mi poslat model? zanima me koliko segmenata stavis i u koliko koraka se sa bevelom moze napraviti ljepa zaoblina. Sutra cu pogledat malo vise na yt-u.
A kaj tebe muci, zvucna kutija ili drajveri?
Mozes li napraviti taj dio pa mi poslat model? zanima me koliko segmenata stavis i u koliko koraka se sa bevelom moze napraviti ljepa zaoblina. Sutra cu pogledat malo vise na yt-u.
Uglavnom ti alati su ti osnova za modeliranje , nemoj žuriti jer treba određeno vrijeme da sve pohvataš .
A kaj tebe muci, zvucna kutija ili drajveri?
Kutija.. i morat cu se jos malo pozabavit ovim okvirima okolo bass refelxa i ostalog, drivere znam rijesit. to je najmanji problem.
dali postoji mogućnost snapanja curva znači da točku od jedne curve snapam na drugu curvu,al ne točka na tocku nego da spojim bilogdje na tu crtu(curve)
Ne koristim mayu pa ti ne mogu puno s time pomoći, ali ti mogu pomoči sa terminologijom, da znaš pravilno formulirati pitanja. I da te drugi lakše shvate.
Engleska riječ "curve" se na hrvatski prevodi kao "krivulja" (ne pokušavam biti grammar nazi).
Dakle želiš postići nešto ovakvo?
http://download.autodesk.com/us/maya/2009help/index.html?url=Edit_Curves__Attach_Curves.htm,topicNumber=d0e236074
http://download.autodesk.com/us/maya/2010help/index.html?url=Editing_NURBS_Join_curves_or_surfaces_together.htm,topicNumber=d0e231912
http://www.pixelstreetstudios.com/maya80/connectCurve/index.html
dali postoji mogućnost snapanja curva znači da točku od jedne curve snapam na drugu curvu,al ne točka na tocku nego da spojim bilogdje na tu crtu(curve)
Ne koristim mayu pa ti ne mogu puno s time pomoći, ali ti mogu pomoči sa terminologijom, da znaš pravilno formulirati pitanja. I da te drugi lakše shvate.
Engleska riječ "curve" se na hrvatski prevodi kao "krivulja" (ne pokušavam biti grammar nazi).
Dakle želiš postići nešto ovakvo?
http://download.autodesk.com/us/maya/2009help/index.html?url=Edit_Curves__Attach_Curves.htm,topicNumber=d0e236074
http://download.autodesk.com/us/maya/2010help/index.html?url=Editing_NURBS_Join_curves_or_surfaces_together.htm,topicNumber=d0e231912
http://www.pixelstreetstudios.com/maya80/connectCurve/index.html
hvala,u međuvremenu sam slučajno naletio na kraticu C koja snapa na krivulju.
Tražim savjet... Napravio sam si sobu u SketchUp-u tako da imam predložak za izmjene koje bi u budućnosti pravio, od namještaja do svega i trebalo mi je nekih 10tak sati, od trenutka kad sam prvi put valjda koristio program do gotove sobe. Svašta sam naučio, ali sam dosta brzo shvatio da je ipak ograničen program. Gdje dalje da tražim slično jednostavne programe, ali koji ipak mogu baratati sa zakrivljenim plohama bolje od sketchupa, a da opet nisu komplicirani? Render svjetla i sitne sitnice koje povećavaju realnost su svakako dobrodošle!
Odi na Sketchucation i skini pluginove za organske oblike. Na YT-u prije pogledaj koji je plugin za kaj. Skini Kerkythea render, jer je free a ima na svom forumu odlicnu podrsku. Ne mozes nakom 10 sati reci dal program valja ili ne, ili da je ogranicen., Evo jedan primjer kak se mogu izvesti zakrivljene linije, oblici i finalni rend, samo treba znati.
Inace ovo je frajer napravil bez ikakvih pluginova, samo sa 3 bazna alata.
Dali mozda netko zna kako se moze u cinemi selektani dio izbrisat iz trenutno objekta i prebacit u novi kao zasebni?
Dali mozda netko zna kako se moze u cinemi selektani dio izbrisat iz trenutno objekta i prebacit u novi kao zasebni?
aka cut/paste Itko?
@danijel - sprijateljio sam se napokon sa kerkytheom, sljedeće na redu su realističniji rubovi, teksture, boje... :)
Imas pod postavkama Photomap high AA, i na to stavi. A u lijevom stupcu gdje su ti materijali, na materijal koj hoces desni klik i pod "smooth" stavi na 30 da ti malo zaobli rubove. Znaci u tvom primjeru npr. ormar koj je texturiran xy texturom, ti stavis "smooth" na 30 i izgledat ce puno realisticnije, nego da su rubovi kirurski ostri.
Evo ga,renda se sve uredno na 800x600-snajperist u polju ;)
aka cut/paste Itko?
Misliš ovako .., to je opcija disconnect.
Tako nesto al da jos prebaci u novi model (objekt) tj. kao split samo da deletea iz prvobitnog objekta/modela
imam problem u mayi,nekad mi dođe ono dole desno,prilikom spremanja da maya nemože pronać dobru kameru za pogled od naprijed i da će naći zamjenu,i onda mi se pojavi umjesto front-a top,imam perspektivu,top,top i side,jel zna itko kako se riješi ovaj problemčić. Inače ako želim zamjenit ovaj top za front onda mi se oba top-a zamjene za front.
Dobro je. Sad kad u ljievom tabu u Kerky kliknes desnim klikom na materijal, ides na "edit". Pod "reflectance" odaberi "specular", desni klik, izaberi prvo i namjesti neki intenzitet sive da ti se materijal sjaji da dobijes realistican prikaz. Isto tako napravis i za "reflection" neki intenzitet sive da ti se svjetlost reflektira ako je materijal jako ispoliran. Mozes oboje ali pazi na omjere.
Kako napravit svjetlos u kerkythei?Tipa da želim da mi lampa svijetli i baca sjenu iza predmeta?
Tu su ti na slici dve vrste svjetla. Postavis i odaberes intenzitet. Kod spotlight imas jos i radius (falloff), tj, sirina snopa.
Mozes jos direktno u Kerky odabrati neki materijal. U lijevom tabu gdje su materijali desni klik na koji materijal hoces i "edit". Onda ides pod "self luminace" i desni klik na "radiance". Tam odaberes ono prvo i odredis boju kojom ce mateijal svjetliti, a pod "power" namjestis jacinu. Time pretvaras dio modela u rasvjetno tijelo, samo nemoj kompleksne zaobljene djelove tak tretirati, jer jako dugo renda. Sto manje poligona, to bolje.
Jel ima netko ovdje iskustva sa prodajom na TurboSquid stranici.
Malo sam citao one njihove FAQ-ove i moram priznati da bas i ne kuzim sto tocno sve treba da bi mogao prodavati tamo.
bilo bi najbolje da pitas na 3dtotal ili cgsociety forumu, tamo ima sigurno dosta ljudova koji su to radili
Zdravo svi! ;)
Pravim jednu animaciju u DAZ STUDIO 3D.U sony Vegas Pro ću tu animaciju ugraditi na drugi video.
E sada ... Ja ne znam kako da uopće snimim animaciju ?Ljepo sve - lik hoda i to,ali kako to sada snimiti i exportovati Ne kosristim programe za snimanje desktopa - nego mi direktno treba animacija u PNG.formatu (tj.da nema pozadinu)
potrazi tutoriale kako se rendera, a nakon toga kako se batch rendera ( tako se u mayi zove, to ti je renderanje vise frameova odjednom )
hvala ;) probati ću :3
I ja bi postavio jedno malo opsirije pitanje ako nije problem....
Naime, koristim 3ds max, tj. ucim mrcinu i ide to nekako, uglavnom pomice se. Krajnji cilj su mi fotorealisticni prikazi enterijera i izmodelovanog namjestaja, znaci arhitektura jbg.....
Savladao sam osnove modelovanja, vray svjetla, kamere i rendera i na kraju mi ostaju materijali......i tu pocinje zavrzlama......
Da li da koristim gotove materijale i kako da ih natjeram da me slusaju ili da radim UVW unwrap. Cini mi se da je UVW unwrap bolja opcija osim ako ja nesto gadno ne propustam u samom principu rada?
Da li je UVW unwrap najbolji nacin za prikaz realnih tekstura i da li trebam dodavati sijenke u Photoshopu ili ce to Vray dovoljno dobro odraditi sam od sebe?
Nadam se da sam bio jasan, glavna dilema mi je da li uopste da ucim da koristim UVW unwrap detaljno ili da se posvetim podesavanjima gotovih materijala ( poput Evermotion archshadersa ) sa Multi Sub Objectom i cime cu dobiti
bolji efekat?
Pozdrav!