Koja je bolja, uzmimo u obzir cijenu i model od 1GB!...hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ponovo... uzmi onu koja dode manje, ima bolje jamstvo i bolju opremu.
XFX uvijek. Zbog sjajnog hladnjaka. XFX kolje Sapphire.
Ma kartice su identične, ne znam kolika je razlika u cijeni, ali ako je nešto sitno tipa 50kn, uzmi onu sa boljim hladnjakom...
Ako je veća razlika od 100kn, definitivno uzmi jeftiniju.
XFX uvijek. Zbog sjajnog hladnjaka. XFX kolje Sapphire.
Ne baljezgaj. XFX na HD4890 drži samo referentni ati-ev cooler, dok sapphire ima i tu verziju sa referentnim coolerom i toxic i vapor-x verziju koje su uostalom odlične.
Ja bi se rastegnuo do nereferetnog coolera na hd4890 ,a to znači toxic ili vapor-x verzija, ili xfx-ica(jer je jeftinija) + scythe musashi.
Sve HD4890 imaju minimalno 1GB ram-a, ima još i verzija i sa 2GB,ali tog neće nikad biti kod nas.
znaci Sapphire??
Ovako... Ja imam sapphireovu i mogu ti reći da sam prezadovoljan. Temperatura joj ne prelazi 75 stupnjeva (u loadu, ljeto je), dobio sam dosta dodatne opreme uz nju. Jedina zamjerka joj je što malo buči, al ja koristim slušalice tako da to ni ne primjećujem previše. Ja ti toplo preporučujem sapphireovu, ali ako odabereš xfx također nećeš pogriješiti. To su identične kartice(razlika je u dodatnoj opremi, cijena je gotovo ista).
znaci Sapphire??
Da ako je nereferentna verzija, ako nije uzmi najjeftiniju, kao sto su ti vec svi rekli osim jednog koji se fura na XFX, bezveze!
Ja isto imam Sapphire obicnu dakle referentnu(taktovi i hladnjak)
Grafa je super samo kaj je malo glasna kad igraš.
U idle i nije tolko glasna.
Po meni netreba nikakva 1ghz grafa koja košta kolko neko mjesecno zaradi.
I ova je cist dovoljna za sve korisnike
Ja isto imam sapphire-ovu i prezadovoljan sam. Buka mi ne smeta kad stalno imam slušalice.
evo hvala na ovim zadnjim postovima, al ima li ko iskustva i sa XFX i sa Sapphire, pa da zna usporedbu..??
Evo ja uzeo XFX 4890 XXX u ADM-u i prezadovoljan. Sve leti na High postavkama u 1650x1050.
Nema buke, bar ja nis ne cujem... Doduse igram CoD World at War pa ne bi cuo ni da prave bombe padaju oko mene.
Sad je ADM-u oko 1500 kn. Preporuka.
Ja isto imam Sapphire referentnu, kupljenu u ADM-u ovaj tjedan, i uopče ne čujem nikakvu buku, ali to je vjerovatno zato jer sam prije ove konfe(pod moj pc) imao Pentium 4, ATI Radeon 9200 konfu koja je bučila kao vrag pa mi je ova moja konfa barem za moj "standard" skroz tiha
I vrti sve igre na (very)high na rezi 1920x1200
Planiram uzet jednu od ove dvije, pa mi recite koja je bolja, nije velika razlika u cijeni ....
http://genelec.ba/cart.php?sta=view&sid=15&cid=14782
http://genelec.ba/cart.php?sta=view&sid=15&cid=14919
Planiram uzet jednu od ove dvije, pa mi recite koja je bolja, nije velika razlika u cijeni ....
http://genelec.ba/cart.php?sta=view&sid=15&cid=14782
http://genelec.ba/cart.php?sta=view&sid=15&cid=14919
Bolja je Sapphire Vapor-X ATI HD4890, druga, zbog hladnjaka i još je overklokirana.
Što je sa XFX HD 4890 Black Edition??
GPU Clock: 1 GHz
Memory Clock: 4 GHz
1631 kn u MagazinRS-a
ima referentni cooler koji ne može pošteno ohladiti običnu HD4890 u loadu,a tek OC-anu
ima referentni cooler koji ne može pošteno ohladiti običnu HD4890 u loadu,a tek OC-anu
Pa šta onda ak nemože? Jel tebi bitno dal je kartica na 70 il 80 stupnjeva ak radi kak spada? Bitno je da radi,garanciju ima,zar ne?
Pa šta onda ak nemože? Jel tebi bitno dal je kartica na 70 il 80 stupnjeva ak radi kak spada? Bitno je da radi,garanciju ima,zar ne?
Pa gle, sigurno bi ti dojadilo da svaka 2 mjeseca nosiš grafu na popravak il zamjenu. To se meni događalo sa starom isto zbog lošeg hlađenja. Nećeš imat ptoblema u početku al posllije je to noćna mora.
meni je dosta bitno da su komponente hladne,pogotovo ako OC-am!
Ovako... Ja imam sapphireovu i mogu ti reći da sam prezadovoljan. Temperatura joj ne prelazi 75 stupnjeva (u loadu, ljeto je), dobio sam dosta dodatne opreme uz nju. Jedina zamjerka joj je što malo buči, al ja koristim slušalice tako da to ni ne primjećujem previše. Ja ti toplo preporučujem sapphireovu, ali ako odabereš xfx također nećeš pogriješiti. To su identične kartice(razlika je u dodatnoj opremi, cijena je gotovo ista).
kad kažeš u loadu da ti po ljeti ne prelazi 75°, možeš li reći na koliko ti se vrti cooler na njoj? Zanima me baš jer sam i ja razmišljao o kupnji te grafe.
kad kažeš u loadu da ti po ljeti ne prelazi 75°, možeš li reći na koliko ti se vrti cooler na njoj? Zanima me baš jer sam i ja razmišljao o kupnji te grafe.
Na automatski mi je postavljeno. Vrti 20% u idleu, u loadu se malo pojača(čujem) al ne znam na kolko. Vrtnju mi kontrolira CCC i ne čuje se previše. U idleu se ne čuje gotovo ništa. U loadu ubrza. Čuje se malo glasnije, ali ništa što bi previše smetalo.