XFX HD 5970 2GB Black Edition problem(pitanje)?

poruka: 63
|
čitano: 10.637
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

ne moras nikakav bios stavljati za temp i to sve,jednostavno otvoris ati catalyst i ides na overdrive i tu ti je sve,il si ti mislio na nesto drugo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: XFX HD 5970 2GB Black Edition problem(pitanje)
skrba kaže...

ne moras nikakav bios stavljati za temp i to sve,jednostavno otvoris ati catalyst i ides na overdrive i tu ti je sve,il si ti mislio na nesto drugo?

za 5970 ne pokazuje temp i speed, a activity je uvijek 0%... pa sam skinuo neki vrag s xfx-ove stranice da se to posloži, al mi nije to baš najjasnije... tj. jasno mi je al neznam kolko je korisno se upuštati u stavljanje novog biosa...

17 godina

Bios je najbolje i najsigurnije sa diskete flashat, pa onda sa usb sticka.

Zadnja opcija ti je iz windowsa sa ati win flashem no vele da je to skurilo puno grafulja, ja sam uspio jednom- dvaput iz windowsa i više puta sa diskete flashat HD4870, ovu HD5850 još neću.

Komplicirano nije kada naučiš,ali dok nemaš dume o tome onda je to veliki problem.

Sada napamet neznam kako ide,ali imam u text documentu zapisano,ali to je za grafičke sa jednim gpu-om, neznam dali to vrijedi i za one sa 2 gpu-a na jednoj kartici?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Bios je najbolje i najsigurnije sa diskete flashat, pa onda sa usb sticka.

Zadnja opcija ti je iz windowsa sa ati win flashem no vele da je to skurilo puno grafulja, ja sam uspio jednom- dvaput iz windowsa i više puta sa diskete flashat HD4870, ovu HD5850 još neću.

Komplicirano nije kada naučiš,ali dok nemaš dume o tome onda je to veliki problem.

Sada napamet neznam kako ide,ali imam u text documentu zapisano,ali to je za grafičke sa jednim gpu-om, neznam dali to vrijedi i za one sa 2 gpu-a na jednoj kartici?

ma imam i ja manual za to, al ga ne kužim baš najbolše...

17 godina
smrad06 kaže...

ma imam i ja manual za to, al ga ne kužim baš najbolše...

Kak nekužiš?

Disketu formatiraš da bude MS-DOS, staviš bios i sav sadržaj ATI flash-a.

Bootaš sa diskete upišeš nešto tipa:

ATIFLASH -f -p 0 "naziv biosa".rom

i enter i možda YES treba poslje toga i kraj priče.

15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Kak nekužiš?

Disketu formatiraš da bude MS-DOS, staviš bios i sav sadržaj ATI flash-a.

Bootaš sa diskete upišeš nešto tipa:

ATIFLASH -f -p 0 "naziv biosa".rom

i enter i možda YES treba poslje toga i kraj priče.

pa ovo ide prek usb-a, a disketu nisam vidio uživo već valjda 5 godina...Smijeh

17 godina
odjavljen
ja nisam ni stavio u komp stari FDD a možda ću morat jer nisam još proučavao kako ide novi bios na gigabyte matične i ati grafe
15 godina
neaktivan
M4X kaže...
ja nisam ni stavio u komp stari FDD a možda ću morat jer nisam još proučavao kako ide novi bios na gigabyte matične i ati grafe

mislim da sad sve grafe od ATI-ja idu preko usb-a...a za matičnu neznam...

17 godina
smrad06 kaže...
M4X kaže...

mislim da sad sve grafe od ATI-ja idu preko usb-a...a za matičnu neznam...

Sve nove matične imaju update biosa preko windowsa čak i gigabyte.

USB ili floppy isti vrag, samo što se s disketom nemoraš zahebavat oko toga da bude bootabilna. Pošto mi je comp na otvorenom samo prikopčam floppy, ubacim disketu , prenesem file-ove i bootam -> THE END.

15 godina
protjeran

ma kaki bios nosi na servis to je extremno skupa grafa nemoj ti šta da zajebeš oko nje,servis mila majkaSmijeh

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

servis je za noobove

Moj PC  
1 6 hvala 0
16 godina
M4X kaže...

servis je za noobove

Ak neznas sta je i niko nezna na forumu sta je sa nekom komponentom onda ces sigurno odnjet u servis za boga miloga,nece se niko sigurno pravit pametan ko ti i sve na svoju ruku razvalit i kad krepa i crkne onda rec "ko ga hebe ima se para".To je mozda tvoje razmisljanje ali nije sigurno necije ko špara i štedi.

LOL CAT! ^^
17 godina
Fake_Alert kaže...
M4X kaže...

servis je za noobove

Ak neznas sta je i niko nezna na forumu sta je sa nekom komponentom onda ces sigurno odnjet u servis za boga miloga,nece se niko sigurno pravit pametan ko ti i sve na svoju ruku razvalit i kad krepa i crkne onda rec "ko ga hebe ima se para".To je mozda tvoje razmisljanje ali nije sigurno necije ko špara i štedi.

Ja prvo napravim šta mogu,ako su svi pokušaji bezuspješni onda na servis.

17 godina
odjavljen
Fake_Alert kaže...
M4X kaže...

servis je za noobove

krivo shvaćaš

mislio sam na stavljanja biosa,drivera,ugradnju komponenata.....a normalno da kad otkriješ koja komponenta ne radi dobro da ćeš je onda nosit u servis

15 godina
neaktivan
pod009 kaže...
hahaha,5000 kn za grafičku i pes šteka! šta si sve Ati dopušta!
Aj,posudi pola grafičke :)

a ja sa svojom konfom koja vrijedi tu negdje kao i njemu grafička(ako ne i manje) vrtim pes na high bez problema  LOL

16 godina
M4X kaže...
Fake_Alert kaže...
M4X kaže...

servis je za noobove

krivo shvaćaš

mislio sam na stavljanja biosa,drivera,ugradnju komponenata.....a normalno da kad otkriješ koja komponenta ne radi dobro da ćeš je onda nosit u servis

Nisam ja nista krivo shvatio mada imam 14 godina ali vidim kaj si napisao. "servis je za noobove" Ako se nista nemre napravit na forumu ili iz svog znanja o nekoj komponenti koja zahebava onda naravno da ide na servis  a ne da se to sam rijesava.

Uzmi si primjer olyja ako ga znas sa foruma.On da je razmisljao kao ti sad on bi vec odavno bio bez grafe.Grafa mu se pregrijavala non stop i da je "dr*ao" po njoj i skidao kojekakve gluposti s nje,pitanje je dal bi kad bi to sastavio ikako proradila ali sad nazalost stoji u kutiji sama bez ikog jer nema garancije vise.Mršti se

LOL CAT! ^^
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.2.2010 20:38 (Fake_Alert).
17 godina

Smrade :D, ako ti je jako vazno da ti PES radi bez stekanja, javi mi se, zamijenimo grafe :) (prestrasan mi je tvoj nick :D)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma grafa radi bez problema, očito je problem u driverima ili pesu koji nezna iskoristit sve čari ove grafe... ako radi u svim igrama bez beda samo u pesu ne onda je do pesa ili drivera...

@batista: zakaj je nick prestrašan? a što se grafe tiče neka tebi tvoja, a meni moja Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.2.2010 20:47 (smrad06).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

bios grafe je sjebano stavljat bolje to ne diraj....

prvo grafa ti nije iskoristena niti priblizno i proc na 2.6 nije dovoljan da ona iskoristi svoj potencijal jbte na 3.6 ghz ja osjetim da proc treba jos na 3.8ghz je to to...

s toga jedan savjet prije procesor klokaj na minimalno 3.6ghz onda vidi performanse..

ja sa grafom nemam apsolutno nikakvih problema a imam slicnu tj istu grafu ko i ti...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
toxic kaže...

prvo grafa ti nije iskoristena niti priblizno i proc na 2.6 nije dovoljan da ona iskoristi svoj potencijal jbte na 3.6 ghz ja osjetim da proc treba jos na 3.8ghz je to to...

s toga jedan savjet prije procesor klokaj na minimalno 3.6ghz onda vidi performanse..

ja sa grafom nemam apsolutno nikakvih problema a imam slicnu tj istu grafu ko i ti...

bez 4ghz nema kaj iskat sa tom grafom... Cool  MAXIMUM power!!

15 godina
neaktivan
toxic kaže...

dokly kaže...
toxic kaže...

bez 4ghz nema kaj iskat sa tom grafom... Cool  MAXIMUM power!!

jedino kaj ja neznam klokat Smijeh trebam zvat nekog da mi to sredi, danas sam pokušavao ali bezuspješno...

17 godina

I da si noob2 nije ti teško dići QPI (ili kak je to kod i7) sa 133MHz na 150MHz bez ikakvog dodatnog prčkanja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

I da si noob2 nije ti teško dići QPI (ili kak je to kod i7) sa 133MHz na 150MHz bez ikakvog dodatnog prčkanja.

mislim da ne ide baš tako... danas cijeli dan pokušavam ali nikako da proradi kako treba... uspio sam dić na 3ghz ali je to malo a sve preko se nebi ni bootalo...

17 godina
neaktivan

prvo procitaj par tuto-ova o clockanju onda se bacaj jer to je vise od podizanja qpi-a ili FSB na core2 seriji...iako za 3.6 ces trebat aftermarket cooler osim ako nisi bolju reviziju odabrao

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sjecam se ATI HD2600xt prije 3 god.kad sam isao flashat novi BIOS na MSI grafulji....znate sto???-Puko flash bez beda jer MSI tool nije bio stabilan....I ja zovem frendove i uspijem naci voodoo pci grafulju da bude primarna i ocistim eeprom na 2600xt i uspijem vratit grafulju u zivot.Iste godine Abit(sad je pokojni) IX38GT flasham bezuspjesno da bi nakraju kljestima iscupao EEPROM odnio frendu koji je imao tool za flashanje,ocistio korumpirani bios....flashao ispravno novi i ja vratio u socket ploce.A danas je daleko sigurnije flashanje maticnih,grafickih i add on kartica...samo dok ima struje :)

dasHHa
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
smrad06 kaže...
Hyperion kaže...

mislim da ne ide baš tako... danas cijeli dan pokušavam ali nikako da proradi kako treba... uspio sam dić na 3ghz ali je to malo a sve preko se nebi ni bootalo...

Jesi probao smanjiti takt memorije, povisiti malo napon procesora?

Every time two people have sex, an angel gets a boner
15 godina
neaktivan
GeForce kaže...

prvo procitaj par tuto-ova o clockanju onda se bacaj jer to je vise od podizanja qpi-a ili FSB na core2 seriji...iako za 3.6 ces trebat aftermarket cooler osim ako nisi bolju reviziju odabrao

AA-d00d kaže...
smrad06 kaže...
Hyperion kaže...

Jesi probao smanjiti takt memorije, povisiti malo napon procesora?

imam aftermarket scythe kabuto, ma pokušavao sam sve i svašta ali nikako... evo sad sam ga uspio stavit na 3 ghz i bootao se ali neznam kak se stressa sa prime95, tj neznam namjestit postavke u programu...

17 godina
neaktivan
smrad06 kaže...

imam aftermarket scythe kabuto, ma pokušavao sam sve i svašta ali nikako... evo sad sam ga uspio stavit na 3 ghz i bootao se ali neznam kak se stressa sa prime95, tj neznam namjestit postavke u programu...

skini zadnju verziju, pokreni ga, oznaci "Blend test" i OK

Ako bas zelis sadisticko izivljavanje na procesoru onda odaberi "ln-place large FFTs"

Every time two people have sex, an angel gets a boner
17 godina
Cele303 kaže...
smrad06 kaže...

evo ovako; imam navedenu grafičku u kompjuteru stavljenu prije nekih 3 tjedna i sve je bilo super do jučer, a onda jučer se počeo vent malo brže vrtiti i počele su mi boje nestajat sa monitora a sve to neposredno nakon igranja CoD: MW2... e onda sam otvorio everest i vidio da temp. i nisu baš toliko visoke(nekih 70 C)... zatim sam restartao komp i nakon toga se više nije pojavio problem... sad me zanima dali je moguće da tako nova i jaka grafa kihne nakon toliko malo upotrebe? unaprijed hvala

Problem je opće poznat, stvar je u biosu, nakon što pokreneš MW2 i počneš igrat igru bios ugasi drugi gpu jer mu nije potreban i više ga ne pali, može ti se lockat screen, bacat crte po ekranu, i to nije jedini problem na koji ćeš naići...

Prvi kupci uvijek na*ebu kad kupuju novi hardware, u biti su beta testeri, tako je bilo i sa 4870X2, gomila problema, pričekaj da Ati riješi probleme s novim biosom pa ćeš ga zaflešati sa atiflash u dosu, samo pazi na master i slave bios da ne zaflešaš krivi

@cele303 daj ti meni objasni kako da se gasi ili upali gpu ako nema opcije kod hd5970 za crossfire? u gpzu uvijek pise 2gpu enabled i to je to.. trazio sam najamje 1 sat po katalistima da vidim di mogu gasit ili upalit drugi gpu ali banana i nissta od toga stalno su upaljena oba..

gtx295 ima tu opciju i kada sam imo hd4890 u crossfireu takoder sam imo opciju crossfirex u katalistima ovdje toga nema...

probo sam sa crysis benchmar toolom HOC, tamo ima opcija da se ugasi jedan gpu ali ne pomaze iste performanse i sa time i bez toga, tako da je ocito nariktano da se nemoze ugasit upalit drugi gpu nego stalno radi u cfu i gotovo

15 godina
neaktivan

skini si program driver sweeper i onda obrises sve drivere od grafičke, zatim restartiras komp, i instaliras najnovije drivere.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.2.2010 20:25 (Rey_Mysterio).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice