Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.847
|
čitano: 6.959.736
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

nemash kaj puno dumat, zemi nitro i 

Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina

@The_Fichek

Znam, vidio sam ih i pogledapo reviewe i nije neka takva razlika između 470 i 480. Recimo ova 470 Nitro koja mi se najviše dopada vrlo lako dolazi a i prolazi 480 8gb kad se kloka. Recimo ovaj review me dosta bacio k Nitrici a vidim da ih ima za oko 1800.

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Naravno da prolazi referentnu 480 8GB koja je vjerojatno testirana tako da ne drži stock clockove.

Nema teorijske šanse da Nitro 470 čak i na nešto većim clockovima bude jača od makar malo OCane Nitro 480. Razlika je nekih 10%, znači uvjeti moraju biti isti, inače se ne radi o realnoj usporedbi.

Kako got bilo cijena Nitro 470 je malo porasla, dok je cijena Nitro 480 malo pala, tako da mislim da je pobjednik uloženo/dobiveno jasan, ali obje su dobar odabir. Doduše, da idem na 470, rađe bih uzeo MSI jer praktički ima istu cijenu kao Nitro i sve ostale 470, oko 1800kn.

1060 3GB ne bih gledao, budućnosti radi (DX12, Vulkan, neke grafičke postavke koje ubijaju memoriju itd.).

9 godina
The_Fichek kaže...

Naravno da prolazi referentnu 480 8GB koja je vjerojatno testirana tako da ne drži stock clockove.

Nema teorijske šanse da Nitro 470 čak i na nešto većim clockovima bude jača od makar malo OCane Nitro 480. Razlika je nekih 10%, znači uvjeti moraju biti isti, inače se ne radi o realnoj usporedbi.

Kako got bilo cijena Nitro 470 je malo porasla, dok je cijena Nitro 480 malo pala, tako da mislim da je pobjednik uloženo/dobiveno jasan, ali obje su dobar odabir. Doduše, da idem na 470, rađe bih uzeo MSI jer praktički ima istu cijenu kao Nitro i sve ostale 470, oko 1800kn.

1060 3GB ne bih gledao, budućnosti radi (DX12, Vulkan, neke grafičke postavke koje ubijaju memoriju itd.).

Daj malo pojasni podebljano. Budućnost i Nvidia, što 1060 ne podržava u potpunosti dx12, djelomično ili šta?

Inače svejedno mi je Amd ili Nvidia, bitne su mi performanse za novce koje dam. Pa i taj zalog za budućnost.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.11.2016 22:37 (drummond).
11 godina

Ne znam što sve podržava, ali se vidi da u DX12 igrama uglavnom ima jednake rezultate kao u istim tim igrama u DX11 varijanti. To mi baš i ne obećava.

Po meni je 480 Nitro best buy, radi čega ju i sam mislim uzeti ovih dana. Inače sam imao dvojbu između te i MSI 470 te nekih polovnih, ali te su prodane.

9 godina

Ove 480 za 1925 su od 4gb kao i 470. Nisam baš pratio reviewe po tom pitanju ali ima kakve razlike u fps između 4 i 8gb? Ima li smisla 8gb na FHD?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Ima sam i ja dvojbu izmedu rx 470 msi i nitro i na kraju je najvise presudilo kad sam vidio da msi na nekim dijelovima pcb-a mjeri skoro 100 stupnjeva dok je kod nitro (pretpostavljam zbog back platea) temp oko 50 stupnjeva. Ipak mi se nekako cini da par stupnjeva topliji chip na nitrici je bolje nego duplo veca razlika u temp na nekim dijelovima pcb-a.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.11.2016 23:08 (war3_tft).
11 godina

Backplate ne smanjuje temperaturu, nego ju samo ravnomjernije rasporedi. Moja odluka se nije temeljila na temperaturi VRMa jer po specs mislim da može ići do 120 stupnjeva, 100 je niža kritična granica, skoro pa nebitno, nego što za 100kn dobiš 10-15% više performansi.

drummond

Neke grafičke postavke troše VRAMa kolko im daš da troše pa im je čim više to bolje, ali to ne znači da će one s 4GB VRAMa imati micro stuttera, tj. zavisi. Na kraju krajeva, Tonči veli i vjerujem da MSI Afterburner niti ne prikazuje točnu potrošnju VRAMa, nego samo njihovu alokaciju. Ugl, mislim da nema brige sa 4GB VRAMa, a sa 3GB ima maloo brige za sad. Sve ti je to relativno i zavisi kako ćeš šta podesit. Btw. ja ti ovo puno pričam teorijski i po pričama kolega s foruma i YT videjima. Kad dobim grafu nemam neke namjere testirati jer je puno kolega to već odradilo sa RX serijom. Poanta grafičke je da se zabaviš s njom ili šta već, tako da ustvari mislim da nemreš fulati sa nijednom s onog popisa, ali eto, po meni su 470 i 480 malo bolji odabir od 1060 3GB, a Nitro 480 nekakav best buy..

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.11.2016 0:12 (The_Fichek).
12 godina
The_Fichek kaže...

Backplate ne smanjuje temperaturu, nego ju samo ravnomjernije rasporedi. Moja odluka se nije temeljila na temperaturi VRMa jer po specs mislim da može ići do 120 stupnjeva, 100 je niža kritična granica, skoro pa nebitno, nego što za 100kn dobiš 10-15% više performansi.

također je pitanje koliko raspoređuje tu temperaturu, a koliko je ustvari sakriva

koliko sam skužio, te grafe nemaju senzore na vrm-u, nego se temperatura očitava termalnom kamerom koja očitava temperaturu backplatea, a kolika je temperatura pcb-a ispod njega, to je pitanje

13 godina
neaktivan

Rasporedjuje dobro, click

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.11.2016 9:32 (chaselol).
11 godina

Ne znam čemu uopće tolka briga za temperature pojedinih komponenti na PCBu, za sve ostalo tu je jamstvo.

8 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Ne znam čemu uopće tolka briga za temperature pojedinih komponenti na PCBu, za sve ostalo tu je jamstvo.

Kmeče ko ovce ovi na jubi tou pa i neki članovi foruma počeli kmečat.

13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

To ti je isto kao sto na forumu ljudi kukaju da ako ne mogu pokrenuti igru na ultra sve zakucano na max 60 fps, ona nije igriva, dok je na high vrtis bez problema i preko 70 fps 

Psiha je cudo.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina

Ja se isto brinem oko buke, a kućište će biti Fractal Define S i na podu. Zaboravio sam da skoro nitko ne testira buku u zatvorenom kućištu. Joker je to napravio za tu Nitro grafu:

Istina i bog nije običan plexy, nego vjerojatno temper glass debljine 5mm, ali opet..

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.11.2016 11:52 (The_Fichek).
12 godina
The_Fichek kaže...

Ja se isto brinem oko buke, a kućište će biti Fractal Define S i na podu. Zaboravio sam da skoro nitko ne testira buku u zatvorenom kućištu. Joker je to napravio za tu Nitro grafu:

Istina i bog nije običan plexy, nego vjerojatno temper glass debljine 5mm, ali opet..

pa onda i ne moraš previše brinuti oko buke, pogotovo ako ćeš ostaviti one poklopce sa izolacijom na gornjoj strani kućišta

meni dok je kućište bilo s bočne strane stola, ispod razine glave, bilo je daleko tiše nego kad sam ga premjestio na stol

ja picajzlam oko buke baš radi toga, jer sad čujem i najmanje promjene u radu ventilatora, čujem i faking hdd kad se upali i počne rondati, što se prije ništa nije čulo

ako će ti kućište biti na podu, čisto sumnjam da ćeš čuti razliku između nitro i msi rx 480 ili čak ako ćeš i čuti da će ti to smetati

13 godina
protjeran

Vec sam u Polaris temi to spomenuo i ponovit cu, nisam od onih koji se prepucavaju oko 5 fps-a, a jos vise mi se gadi kad vidim prekenjavanje da li je grafa na 65 il 70 stupnjeva, ali ako cemo samo reci "za sve ostalo tu je jamstvo" onda je i red devil super kartica.

Moze bit da sam u krivu, al ja se malo zabrinem kad vidim 100 stupnjeva na pcb-u kartice za koji se zna da nije medu boljima, a pri tome se spominju neke dozvoljene temperature od 120 stupnjeva (to bi trebalo malo istraziti il da pojasni netko tko se bolje razumije). Nemojmo zaboravit da su to temperature na stock klolkovima i voltazi, bilo bi zanimljivo vidjeti do kojih se temp dolazi kad se graficka klokne. 

13 godina

Ma ne znam, imam drugo najgore kućište dobavljivo u hr i niti se temperatura penje preko 75, niti se čuje jako. Ok je kad želiš najbolje za svoje novce, ali baš ovako zanovijetati zbog sitnica...

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Može mala pomoć

Gigabyte GeForce GTX 970 G1 imam aGTX 1060 G1 prijatelj prodaje i dao bi mi ju za meni prihvatljive novce, ali vidim da je moja još uvijek skuplja od te pa nisam siguran jel mi se isplati mijenjati jer se baš ne kužim nešto pretjerano.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.11.2016 15:00 (lebero222).

0 0 hvala 0
13 godina

Tvoja nije skuplja :D

Ako nekako izvučeš da si na nuli onda naravno

9 godina
neaktivan

Gledao u uzi shopu cijene i i skuplja za 300 kn moja, ali manje bitno. Da trebao bi biti na nuli jer mislim da ću moći svoju prodati za te novce koliko me ova košta tako da ću onda uzeti.

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina

Nemoj gledati dućane za nju jer ju polovnu ne možeš prodati za iznad 1500 danas

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.11.2016 19:41 (maks0806).
11 godina
neaktivan

Nije ti to neki upgrade

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

Pa ok mu je ako ništa ne doplaćuje, ima 2gb vrama više, dulju garanciju i podršku

Pardon, 2,5gb :P

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.11.2016 20:17 (maks0806).
11 godina

war3_tft 

Red Devil je super kartica, ali pri stock frekvencijama, nije za nikakav OC i zato je Nitro bolja, a za manje para. 

13 godina

Dakle kupujem graficku za q9400 intel do cca 500kn.

Gledam malo po njuskalu, sto uzeti od ovog (Zagreb, do 500-600kn)

Bitno je da je witcher igriv na med postavkama.
Hvala unaprijed :)
1 XFX 7850 2GB AMD Radeon 450kn
1 GTX560 1GB DDR5 256bit 450kn
3 AMD Radeon R7 265 2GB 500kn
1 Sapphire R7 260X 2GB OC 500kn
31 RADEON R9 270A 2GB 600kn
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav ekipi,molio bih za savjet i pomoć.

planiram kupit neku od gtx 1070 grafičkih kartica. može li preporuka ali da je kompatibilna s mojom matičnom? (Asrock H87 PRO4)

Za nekih 400-500€

0 0 hvala 0
12 godina

Svaka PCIE grafa je kompatibilna sa tvojom maticnom.

Gledaj uzeti neku sa 3 godine garancije (Gigabyte,MSI)

10 godina
neaktivan

Isplati li se uzeti XFX RX 460 2GB? Links ju ima za 850kn. Ne igram bas nesto pretjerano igrice, a ako ih igram max detalji mi ni nisu toliko bitni. Trenutno imam integriranu Intel HD 530.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Pa ako ti nije bitno da igras na max settings onda ti je dovoljna. Ako ti nije problem dodati 200-250kn i ako ti nije bed uzet polovno potrazi R9 380 sa garancijom. Odlicna kartica za tu lovu

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2016 0:08 (ibme74).
15 godina
protjeran
Izgleda da mi je grafička kartica rip.
Jučer su se pojavljivali artefakti na monitoru i slika se zamrzavala a sad nakon što sam promijenio pastu na grafi se slika na monitoru više ni ne pokazuje.
Znači li to da je gotova?
Ako da htio bih da mi preporučite neku što jeftiniju a da je malo bolja od hd4670.
Rabljenu ali ako ima neki kul deal može i nova.
HTC Hero-iPhone 3GS-Nexus S-Nexus 7-Htc 8S-iPhone 4-Galaxy S2-HTC Sensation-Lumia 625-N8-Dell Venue 8-Z1C-M2 Note-M8-Z1C-Blackberry 9900-Z1C-Lumia 630-Xperia E-OPO-HOX
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice