Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.952.875
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Vodič za odabir grafičke kartice

stvarno i dalje nekuzim te gluposti oko drivera! cijeli svijet zna sta znaci nvidia i njeni driveri! izgleda da samo na bug-u nekolicina amd-usera pokusava otkriti toplu vodu...

The_Fichek

daj i ti shvati vise da je kepler arhitektura jednostavno imala drasticno nizak takt(nju usporedujete kao nesto sto je nvidia sama ubila), prica je ista kao i s tahiti cipom kod amd-a koji je s 800mhz u 2g narastao na 1100+, naravno shodno tome su i perfomanse porasle

kepler(gtx780/780ti) na 1200mhz ubija, zamisli da je nvidia radila rebrand s njim? lol! valjda si shvatio!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2016 22:10 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
The_Fichek kaže...

Dajte objasnite zakaj 1060 sa 15% manje tranzistora, znači 700 milijuna tranzistora manje, ima iste performanse kao 970 kada se obje clockaju?

Ne mozes usporedjivat samo po broju tranzistora, 1060-ka ima npr. puno visi takt...

14 godina

Preporučiti nekome da kupi novu 970 kada ima za 1060 je glupost jer Nvidia sve osim nove serije očigledno stavlja u drugi plan.

GTX 970 se isplati samo ako se nađe polovna sa garancijom za dobru cijenu, pa je možda masnim ocom i skuriš i dobiješ lijepo 1060/1070 ovisno o sreći.

root

1 0 hvala 0
17 godina

mislim da bi trebali moderatori dopustiti da Stjepanu da promjeni nick  u nvidia 970 

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2016 22:23 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
ansha kaže...
The_Fichek kaže...

Dajte objasnite zakaj 1060 sa 15% manje tranzistora, znači 700 milijuna tranzistora manje, ima iste performanse kao 970 kada se obje clockaju?

Ne mozes usporedjivat samo po broju tranzistora, 1060-ka ima npr. puno visi takt...

Istina, ma izgubio glavu sa Stjepanom. Uglavnom, i dalje ne vidim argument zašto 970 pored 1060 za skoro pa istu cijenu.

Stjepan, nema druge, nego da kupiš 1060 i dokažeš priču :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2016 22:32 (The_Fichek).
13 godina
protjeran

pa 6gb model je sada istina samo 200+kn skuplji, sigurno bi uzeo 1060-tku ipak je stock to stock brza(ak tih 200+kn nije problem za najlosije modele:)!

dokaze o snazi 970/1060-tke imate u temama benchmark! obe gtx-ice su tu negdje sve ovisi o max klokovima, a posto se maxwell ipak bolje overkloka nego pascal ipak precesto maxwell odnese pobjedu!

lp

Moj PC  
0 2 hvala 1
9 godina
protjeran

Od kada su to benchmarci mjerilo snage grafickih kartica? po tome jedna gtx 780 razvaljuje i maxwella i pascala, a u igrama katastrofa naspram navedenih. A i gtx 1060 je osjetno jaca od 970ke oces OC to OC ili stock to stock. Imas sve na youtubeu, samo nađi klipove sa podjednakim procesorima i istim postavkama u igri pa usporedi rezultate na istim lokacijama 

EDIT:

Inace, i ovaj klip sta si stavio iznad ne prati ono sta pises posto je gtx 1060 za 10 posto bolja u njemu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2016 23:39 (Lucidius).
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina

hipotetsko pitannje. r9 380 RMA decki iz servisa salju xfx single fan  rx 470 da ili ne, cijena ista?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

da isplati se 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Što kažete na ovu ASUS ROG AMD RADEON RX 470 Strix Gaming, 4GB ? Link

We are amidst strange beings, in a strange land.

0 0 hvala 0
12 godina
Teran kaže...

Klik

16 godina
ibme74 kaže...
Teran kaže...

Klik

Hvala care 

We are amidst strange beings, in a strange land.
14 godina
Spacecraft kaže...

hipotetsko pitannje. r9 380 RMA decki iz servisa salju xfx single fan  rx 470 da ili ne, cijena ista?

Mijenjaj.

root
12 godina
zoharbizo kaže...
Spacecraft kaže...

Mijenjaj.

Ja bi tražija neku sa dva ventilatora

15 godina

Dali netko na forumu ima tu karticu da napiše malo o njoj? Našao sma neki review... temp idu do 70c .. sad dali je to to i dali ima nekih drugih problema :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Osobno mislim da na 1080 rezoluciji nema smisla dati 600 kn više za 6gb verziju...

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
srco1978 kaže...

Osobno mislim da na 1080 rezoluciji nema smisla dati 600 kn više za 6gb verziju...

Još manjeg smisla ima kupit grafičku od 3gb ako za iste pare ili 100-150kn više možeš kupit grafičku sa 8gb koja je daleko veći future proof i spremna za igranje u višoj rezoluciji od 1080p jer ne budeš cijeli život na 1080p monitoru.

10 godina
neaktivan

Ako može pomoć bio bih zahvalan.

Stvarno ne mogu da se odlučim šta da uzmem... Treba mi kartica koju necu morati mijenjati bar 2 godine a da ce i tada moci sve na FHD, ne maxed out naravno nego neki pristojni detalji.

RX470 ili GTX1060, obe su nove ili mozda Sapphire Nitro R9 380X koja je jeftinija oko 500kn od ove dvije? Možda neka druga kartica?
Max cijena je oko 1800-1900 kuna, ako moze za manje jos bolje.

Ostatak konfe: i5 3550, 12gb rama, thermaltake sps-530m napajanje. Trenutno imam R7 260X 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
16 godina
neaktivan

posto su ove strixice sad aktualne,jel mi je dovoljno 450w psu uz intelov procesor?

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2016 19:07 (danexxx).
17 godina
Dovoljno je ako je neko brand name napajanje, barem 80+ certifikat
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
protjeran
danexxx kaže...

posto su ove stixice sad aktualne,jel mi je dovoljno 450w psu uz intelov procesor?

mozes odma i 3 staviti ako je nekakvo "brand name"! nems brige!lp

Patrick_cro preduhitrio si me!

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2016 19:08 (Stjepanj).
13 godina

Ja svoj rig već više od godinu dana vrtim sa xilenceom od 500w, nikad problema :P

Ali da, bolje kako dečki kažu, opeći ću se ja kad tad. Nadam se ne doslovno :D

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Bolje da uzmes neko kvalitetno nego drzati te komponente na tom skartu, ajde da je neka starudija pa ako i ode neki klinac nema velike stete. To napajanje nebih iskreno stavio ni na office konfu

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Imam xfx7950 koju sam jak jeftino nabavio za 700kn, sad sam našao rx480 4gb G1, za 1600 novu, eh sada ako utopim 7950 za recimo 800, moram dodati još 800, koliko je to opravdano za skok u performansama. mislim jel se to isplati, iako me jako privlači i 36 mjeseci garancije na rx480, a 7950 je prošla naravno. nervira me kod 7950 iz nekog razloga bf1 radi samo na stock taktovima i ruši se igra ako podignem čak samo na 801mhz.

Dirty dosen
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2016 10:00 (Pislje).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Isplati se, ali Gigabyte RX4xx serija nije bas neka sreca, rade dodaj jos 100kn pa uzmi sitno slabiju Sapphire ili XFX RX470

16 godina

A ne znam dvoumim se, nije ova 7950 za baciti, cak i na stock u bf1 daje 50 fps, tjera i witchera. jao jao što činiti.

Dirty dosen
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Pa ako si zadovoljan onda nemas sta mjenjati. Nece RX4xx nigdje pobjeci, s vremenom moze samo pojeftiniti

13 godina
neaktivan
Pislje kaže...

A ne znam dvoumim se, nije ova 7950 za baciti, cak i na stock u bf1 daje 50 fps, tjera i witchera. jao jao što činiti.

Daleko od toga da je za baciti, jer ako je prodas za 800 jos toliko trebas dodati da bi igrao sa high 50-60fps na high/ultra 55-65 fps pa vidi koliko ti se isplati, izvagaj sam.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina

ma neću, to je sve u glavi ja iskreno kada igram na 50 ili 60 meni to sve isto izgleda kao i high/ultra. malo je igara koje loše izgledaju cak i na med/high postavkama.  a ja i insam neki cicija da mora sve bit max.

Dirty dosen
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2016 15:18 (Pislje).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice