Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.928.155
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Stosk0 kaže...
Pinhead kaže...

aha imaš noviju ploču ASROCK 970 EXTREME3, bit će ti dovoljna za to šta trebaš, samo si kupi uz r9 280x hladnjak lc cc 120 i možeš unlockat i malo kloknut procesor

Koliko je gb i koja vrsta je r9 280x? I kako da provjerim dimenzije graficke sa kucistem. Imam MSGW Thermaltake V3 Black Edition. 

jel to ovo kučište http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=c_00001579

ako je onda ništa od r9 280x jer ti neće stat u to kučište

gtx 960 ce ti onda bit najbolji izbor, nešto je malo slabija od r9 280x, ali je i jeftinija a i stat ce ti bez problema kučište

12 godina
Pinhead kaže...
Stosk0 kaže...
Pinhead kaže...

aha imaš noviju ploču ASROCK 970 EXTREME3, bit će ti dovoljna za to šta trebaš, samo si kupi uz r9 280x hladnjak lc cc 120 i možeš unlockat i malo kloknut procesor

Koliko je gb i koja vrsta je r9 280x? I kako da provjerim dimenzije graficke sa kucistem. Imam MSGW Thermaltake V3 Black Edition. 

jel to ovo kučište http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=c_00001579

ako je onda ništa od r9 280x jer ti neće stat u to kučište

gtx 960 ce ti onda bit najbolji izbor, nešto je malo slabija od r9 280x, ali je i jeftinija a i stat ce ti bez problema kučište

Postoje i R9 280x grafe i s dva venta.

Taj proc nemože gurat niti r9 270x a o 280-ki da ne pricamo.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
10 godina
neaktivan

samo šta je najmanja r9 280x od sapphirea sa dva venta dugačka 267mm, a kučište prima maksimalno 263mm dugačku karticu

procesor je takav kakav je al ak mu se otključaju još dvije jezgre i klokne ga se na 3.3-3.4 sa lc cc 120 hladnjakom bi dao solidne performanse za jače grafičke, naravno ako će moć tolko koknut na toj matičnoj, r9 280x sam naveo kao plafon, a nek ide sad na gtx 960

270x je plafon ako ne misli kloknut procesor i ne otključavat mu jezgre

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2015 20:32 (Pinhead).
12 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Otključat će se jedan cpu od deset a uz to meni se čini da njegova ploča ne podržava otključavanje tako o tom ne treba ni razmišljat a za taj proc maxsimalno triba uzet 260x ili 265-icu a i ta gtx960 je previše za njega i nema potrebe bacat toliko novca na snagu koju neće moć ni priblizno iskoristit.

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

ploča podržava otključavanje, nek proba prvo otključat procesor, pa će onda vidit koju grafičku će uzet

12 godina
Pinhead kaže...

ploča podržava otključavanje, nek proba prvo otključat procesor, pa će onda vidit koju grafičku će uzet

Je u pravu si gleda sam krivu plocu na toj ipak moze pokusat otkljucat jezgre pa kako si reka nek proba ide li pa tad nek trazi grafu

10 godina

Da ja rade kupim nakon odredenog vremena novo kuciste graficku i procesor? To je ocito bolje a ne malo bolju graficku uzimat za 1god dok ne skupim malo novca..

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Stosk0 kaže...

Da ja rade kupim nakon odredenog vremena novo kuciste graficku i procesor? To je ocito bolje a ne malo bolju graficku uzimat za 1god dok ne skupim malo novca..

Odlična ideja i slažem se s tobom.

11 godina
neaktivan

ocu uzet polovnu graficku na podrucju splita oko 1500kn (cijena moze ic i gore)

pa bih molio preporuke grafickih sa njuskala

uzimam graficku samo do sljedeceg ljeta(sad su financije takve kakve jesu) i neka ima neku garanciju ako je moguce

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
robert1995 kaže...

uzimam graficku samo do sljedeceg ljeta(sad su financije takve kakve jesu) i neka ima neku garanciju ako je moguce

koji procesor i napajanje imaš ???

11 godina
neaktivan
Pinhead kaže...
robert1995 kaže...

koji procesor i napajanje imaš ???

sry sto nisam to naveo

i5 4590

xfx 550w 80+

11 godina
neaktivan
robert1995 kaže...

Evo ti jedna na području Splita

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/msi-radeon-hd-7970-lightning-oglas-15169286

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
10 godina
neaktivan
robert1995 kaže...

sry sto nisam to naveo

i5 4590

xfx 550w 80+

onda uzmi ovu Gigabyte R9 280x, cijena joj je 1599 kn, ako ti je preskupa ili ako ju nečeš moć snizit onda odi na ovu MSI Radeon HD 7970 Lightning, ko treća opcija nek ti bude ova XFX 7950 Core Edition Ghost 3GB

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2015 19:40 (Pinhead).
11 godina
neaktivan
Pinhead kaže...
robert1995 kaže...

sry sto nisam to naveo

i5 4590

xfx 550w 80+

onda uzmi ovu Gigabyte R9 280x, cijena joj je 1599 kn, ako ti je preskupa ili ako ju nečeš moć snizit onda odi na ovu MSI Radeon HD 7970 Lightning, ko treća opcija nek ti bude ova XFX 7950 Core Edition Ghost 3GB

mislim da cu r9 280x 

kakvo je stanje ventova kod nje jel se puno cuju 

10 godina
neaktivan
robert1995 kaže...

mislim da cu r9 280x 

kakvo je stanje ventova kod nje jel se puno cuju 

verzija r9 280x od gigabyte-a ti je sa najboljim i najtišim hlađenjem sa tri venta, tak da nemaš brige ;)

EDIT: kad sam mislio na tišinu hladnjaka, on je malo glasniji, ali puno bolji od msi, sapphire ili xfx verzije sa dva venta (osim vapor-x) koje su isto bučnije

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2015 19:57 (Pinhead).
13 godina
neaktivan

Da li se isplati prodavati Radeon 7870 i kupiti neku noviju karticu. Koliko vidim od AMD-a 280 ili 285 bi bile neki osjetljiv upgrade, a od Nvidie GeForce GTX 960 mi izgleda solidna. Procesor je i5 2500k i ne planiran ga još mijenjati jer koliko vidin razlike u odnosu na Haswell su zanemarive i pretpostavljan da ce gurati jos 2-3 godine. Zanima me jos sta znace ove oznake X kod AMD kartica nagađan tvornicki overclockane ili nešto. Totalno san izgubija korak sa novin komponentama i da li se uopce isplati uzimat ovu seriju kartica tj da pricekam izlazak novih?

0 0 hvala 0
12 godina

Ne mijenjati taj super proc. Sto se tice grafe, pitanje je sto i koliko igras i na kojoj rezi?

Ako nisi samo za ultra kvalitetu, mislim da tvoja uz OC ide bar do kraja ove godine, a sigurno i duze.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
goranmactavish kaže...

Da li se isplati prodavati Radeon 7870 i kupiti neku noviju karticu. Koliko vidim od AMD-a 280 ili 285 bi bile neki osjetljiv upgrade, a od Nvidie GeForce GTX 960 mi izgleda solidna. Procesor je i5 2500k i ne planiran ga još mijenjati jer koliko vidin razlike u odnosu na Haswell su zanemarive i pretpostavljan da ce gurati jos 2-3 godine. Zanima me jos sta znace ove oznake X kod AMD kartica nagađan tvornicki overclockane ili nešto. Totalno san izgubija korak sa novin komponentama i da li se uopce isplati uzimat ovu seriju kartica tj da pricekam izlazak novih?

- hd 7870 ti je po snazi ista ko r9 270

- ako planiraš upgrde, onda bi ti značajniji pomak bio da ideš na r9 280x, a ako imaš nešto više para onda na r9 290 ili gtx 970

- taj x ti predstavlja naziv kartice, primjer: r7 250 ti je hd 7750, a r7 250x ti je hd 7770

13 godina
neaktivan

Ma trenutno ni ne igram puno, bacim tu i tamo battefield 3 i neke nezahtjevnije igre nego više zbog moje naravi i želje za novim tehnološkim igračkama pa ako se isplati zašto ne

10 godina
neaktivan

onda bolje nemoj za sad ništa upgread-ati jer sa r9 270 možeš igrat bilo koju igricu na pristojnim postavkama, plus šta ju možeš kloknuti za bolje performanse

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2015 13:38 (Pinhead).
13 godina
neaktivan
Pinhead kaže...

onda bolje nemoj za sad ništa upgread-ati jer sa r9 270 možeš igrat bilo koju igricu na pristojnim postavkama, plus šta ju možeš kloknuti za bolje performanse

Šta misliš o tome da ubacim jos jednu 7870 u crossfire ako zafali snage ili to još nije posve razrađeno da ne buden ima problema sa raznim drajverima

10 godina
neaktivan

bježi od crossfire-a, a i pitanje je dal imaš dobro napajanje da bi se mogao sa tim igrat, za godinu-dvije se javi pa čemo ti preporučit grafičku

11 godina
neaktivan
Napokon sam sklepa neku lovu pa ako može preporuka za grafičku, također brine ovo jada RAM-a šta imam, imate li kakvu preporuku šta bi se tu dalo sklepat za 2200.

Napajanje mi je Corsair 650W

Procesor s1155 Intel Core i5 2500K 3.3GHz (quad core)

Matična ploča s1155 Asrock P67 PRO3 - Intel P67, ATX, 4xDDR3 2133MHz

Memorija Kingmax DDR3 1333MHz 4GB

0 0 hvala 0
12 godina

GTX960 + 4GB rama.

0 0 hvala 1
12 godina
atomic6 kaže...
Napokon sam sklepa neku lovu pa ako može preporuka za grafičku, također brine ovo jada RAM-a šta imam, imate li kakvu preporuku šta bi se tu dalo sklepat za 2200.

Napajanje mi je Corsair 650W

Procesor s1155 Intel Core i5 2500K 3.3GHz (quad core)

Matična ploča s1155 Asrock P67 PRO3 - Intel P67, ATX, 4xDDR3 2133MHz

Memorija Kingmax DDR3 1333MHz 4GB

R9 280 ili R9 285 + 4gb rama

15 godina

Ukratko konfiguracija je iz potpisa. Imam oko 2k za novu GPU. Mora biti nova (R1 račun) te ne dolazi u obzir zamjena bilo koje druge komponente. Komplicirano za objasniti pa neću ni pokušavati.
Uglavnom preporuka za cca ~2k GPU za navedenu konfiguraciju. Nije bitno hoće li mi cpu biti usko grlo jer ću njega kasnije mijenjati, znači najbolji omjer kvalitete i cijene me samo zanima.

Hvala na pomoći.

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Izbor ti je R9 285 ili GTX 960. Sve brže od toga košta preko 2k a slijedeća je R9 280X pa onda R9 290. R9 285 i GTX 960 su u prakse iste što se tiče performansi (negdje je neka brža) pa biraj prema cijeni ili osobnim preferencama.

14 godina

Neka grafa za dosta starije racunalo, jedini uvijeti su da je agp i da ima drivere za win7 jer mi ovi generički ne nude dobru rezoluciju monitora. Trenutno je u kompu ati 9200se koja ima samo za xp drivere a ak njih manualno instaliram BSOD-a mi win7 svako malo. Što jeftinija to bolje (i i slabija jer neznam kolko je napajanje sposobno prezivjet). I jos jedno pitanje, jel moguce nekak promjenit rezoluciju na koju god hocu, tipa u nekom .config fileu ili tako nesto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav! 

Tražim jednu dobru grafičku pa sam naletio na GTX 960 4 GB na futura.it pa pitam ako je dobra ta grafička pošto sadašnje igre i ove buduće traze više od 2 GB ili ima neka bolja za nižu cijenu jer trenutno imam GTX 750 2 GB i nisam siguran hoće li mi Assassins creed syndicate pokrenuti na barem high i bez drastičnih padova FPS-a (poznavajući ubisoftovu optimizaciju....)?

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bazinga kaže...

Neka grafa za dosta starije racunalo, jedini uvijeti su da je agp i da ima drivere za win7 jer mi ovi generički ne nude dobru rezoluciju monitora. Trenutno je u kompu ati 9200se koja ima samo za xp drivere a ak njih manualno instaliram BSOD-a mi win7 svako malo. Što jeftinija to bolje (i i slabija jer neznam kolko je napajanje sposobno prezivjet). I jos jedno pitanje, jel moguce nekak promjenit rezoluciju na koju god hocu, tipa u nekom .config fileu ili tako nesto?

Mislim da bi ti bez problema poslužile AGP Radeonke tipa 2600 Pro, 3650, 3850, 4650 i 4670. (sa 13.1 legacy driverima)

Cijene im se kreću već od 100kn, trebalo bi malo po njuškalu pogledati.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2015 17:35 (thedream).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice