Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.944.046
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Pozdrav ekipa!

evo da vam odma kažem nisam nikako u  konfiguracija nit pratim što je trenutno in u svijetu informatike pa vas molim za savijet :)  volim zaigrat igre tipa CODa, battlefielda, crisysa, assasina itd... a pošto nisam jako dugo ulagao u svoj komp vidim da me grafika malo izdaje a lagano i procesor, vrijeme je da se lagano krene  u obnovu pa mislim krenut od graficke...Ovako imam matičnu MSI P55-CD53, procesor mi je intel i5 750 2.66, napajanje Corsair CX series 500w, 4gige rama po 1333mhz, i grafička ati 5770 HD...

sad želim neku graficku koja bi uklopila u ovu trenutnu konfiguraciju pa bi kroz koji misec išao kupovat matičnu i novi procesor tako da se onda iskoristi maximum iz nove graficke...a cijena do koje bi išao 1800kn plafon

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
jonah kaže...

Pozdrav ekipa!

evo da vam odma kažem nisam nikako u  konfiguracija nit pratim što je trenutno in u svijetu informatike pa vas molim za savijet :)  volim zaigrat igre tipa CODa, battlefielda, crisysa, assasina itd... a pošto nisam jako dugo ulagao u svoj komp vidim da me grafika malo izdaje a lagano i procesor, vrijeme je da se lagano krene  u obnovu pa mislim krenut od graficke...Ovako imam matičnu MSI P55-CD53, procesor mi je intel i5 750 2.66, napajanje Corsair CX series 500w, 4gige rama po 1333mhz, i grafička ati 5770 HD...

sad želim neku graficku koja bi uklopila u ovu trenutnu konfiguraciju pa bi kroz koji misec išao kupovat matičnu i novi procesor tako da se onda iskoristi maximum iz nove graficke...a cijena do koje bi išao 1800kn plafon

R9 280 ili R9 280x uz obaveznu nabavku jaceg cpu-a

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2014 22:07 (nicky.sl).
17 godina

Za tu cijenu AMD Radeon R9 280X ili od nVidie GTX 760.

Twitter: @191x7
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2014 22:08 (191x7).
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
protjeran
191x7 kaže...

mislio si valjda na gtx770, gtx760 neide u isti koš s snažnom 280x!{#}sry sad sam se sjetio da je rekao do 1800kn!{#} no ja bi svakako izbjegao gtx760 jer je razlika u perfomansama pre velika!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2014 22:50 (Stjepanj).
12 godina
Stjepanj kaže...
191x7 kaže...

mislio si valjda na gtx770, gtx760 neide u isti koš s snažnom 280x!{#}sry sad sam se sjetio da je rekao do 1800kn!{#}

Lose je uredija poruku najprije je napisa R9 270x i gtx 760

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
17 godina

Nisam ja loše uredia poruku nego sam uredio s obzirom na cijenu. Od AMD-a za tu cijenu dostupan je 280X (koji je do nedavno bio znatno skuplji) a od nVidie GTX 760.

760ka je znatno slabija, ali je u toj cijeni. 770 košta dost više. I da, jesam imao tipfeler umjesto 8 stisnuo 7 (280X 270X) i to sam promijenio.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2014 23:36 (191x7).
Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

pozzz, trebam malu pomoć u vezi grafe sa linka, ako mi netko može reći malo više o njoj, hlađenju i sl, thnx..

http://www.msi.com/product/vga/R78702GD5TOC.html

13 godina
protjeran
bobsi kaže...

pozzz, trebam malu pomoć u vezi grafe sa linka, ako mi netko može reći malo više o njoj, hlađenju i sl, thnx..

Model kao i obicna tf3 samo s drugacijim hladnjakom, nesto losijim naravno! Inace s karticama iz serije 7xxx od msi-a nemres previse fulati sve su ok! No ak ti je netko nudi za manje od 1000kn rade nadodaj i uzmi novu s garancijom rebrand iste 7870 sada nazivom r9 270(bez x)!
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
bobsi kaže...

Model kao i obicna tf3 samo s drugacijim hladnjakom, nesto losijim naravno! Inace s karticama iz serije 7xxx od msi-a nemres previse fulati sve su ok! No ak ti je netko nudi za manje od 1000kn rade nadodaj i uzmi novu s garancijom rebrand iste 7870 sada nazivom r9 270(bez x)!

mogu ju dobiti za nekih 800kn, može još koje mišljenje o grafi, koje su joj temperature, thnx..

13 godina
protjeran
bobsi kaže...

mogu ju dobiti za nekih 800kn, može još koje mišljenje o grafi, koje su joj temperature, thnx..

imas dolje u komentarima potrebne informacije!

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.5.2014 13:09 (Stjepanj).
14 godina
neaktivan

Dali mi možete reći koja bi najjeftinija bila grafička kartica za igranje cod4. Da vrti na nekih 90 fps sa svime isključenim, 1024x768? polovno... ne gledam gornju granicu, nego doljnju kaj se tice cjene :D

Hvala! 

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Polovnih imaš npr:HD7730,7750 sa garancijom za cca:300kn guraju cod do "999" fps "high".Od 100 do 200kn imaš HD3870,HD4850,9800 GT bez gare "guraju" i one preko 500fps.
AMD FX8320@4.5 Ghz,MSI 990FXA GD80 v2.2
17 godina
kole2689 kaže...

Dali mi možete reći koja bi najjeftinija bila grafička kartica za igranje cod4. Da vrti na nekih 90 fps sa svime isključenim, 1024x768? polovno... ne gledam gornju granicu, nego doljnju kaj se tice cjene :D

Hvala! 

Daj ti prvo napiši koju konfiguraciju imaš. Jer ovako na slijepo pisati preporuku ako imaš neki slab procesor nema smisla. 4850 ne gura stabilnih 333 ako je neki dualac gore. Tek sa quadom dobro naklokanim može gurati 333fps na toj maloj rezoluciji

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
Patrick_cro kaže...

Daj ti prvo napiši koju konfiguraciju imaš. Jer ovako na slijepo pisati preporuku ako imaš neki slab procesor nema smisla. 4850 ne gura stabilnih 333 ako je neki dualac gore. Tek sa quadom dobro naklokanim može gurati 333fps na toj maloj rezoluciji

To nije istina Patrick! Moze bit dual core od intela 3.0+Ghz, 3-4 gb rama i mozes imat 250FPS bez problema. Ne treba ti Quad procesor za cod4..znam iz vlastitog iskustva! 

12 godina
neaktivan

Pozz, koja bi bila zadnja graficka kartica koju neki CPU bottleneckao?

Moj PC  
2 2 hvala 0
13 godina
odjavljen
Cromar kaže...

Ako bi CPU bio npr. i7 4960X onda nebi bilo bottlenecka.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.5.2014 22:10 (Deawood).
12 godina
neaktivan

Nisam znao da moram i napomenut da pogledate "Moj PC".
Hvala, ako to nemozete processor je Intel Core 2 Duo E8400 @ 3ghz 

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Napisao si neki Cpu, tako da si sam kriv.

Anyway, preporučujem ti da ideš sa HD 7850.

1 5 hvala 0
17 godina
Cromar kaže...

Nisam znao da moram i napomenut da pogledate "Moj PC".
Hvala, ako to nemozete processor je Intel Core 2 Duo E8400 @ 3ghz 

A na bottleneck u kojim naslovima misliš?

11 godina
Deawood kaže...
Cromar kaže...

Niti jedna ako bi taj CPU bio npr. i7 4960X.

Koja glupost! Pa moj cpu nece biti bottleneck ni najjacim karticama danas

Moj cpu bi fantasticno radio sa i sa gtx 690, veci bottleneck bi pravio PCIe 2.0 ali i to je mizernih 1-3%.

To je cpu za vise grafickih odjednom.

Hejjjjj
13 godina
odjavljen
Chico12 kaže...

Koja glupost! Pa moj cpu nece biti bottleneck ni najjacim karticama danas

Moj cpu bi fantasticno radio sa i sa gtx 690, veci bottleneck bi pravio PCIe 2.0 ali i to je mizernih 1-3%.

To je cpu za vise grafickih odjednom.

Nobody cares, čitaj s razumjevanjem i onda se javljaj sa malo pristojnijim tonom.

11 godina

Onda trebas malo bolje formulirati odgovor.

Hejjjjj
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ma nista, uzet cu si HD 6770 ipak mislim da je HD 7850 pre jako za taj CPU

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Cromar kaže...

mozes i 7750

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
Cromar kaže...

Preskočio si moje pitanje. Bottleneck u kojima naslovima?

13 godina
odjavljen
Chico12 kaže...

Onda trebas malo bolje formulirati odgovor.

Malo sam se zeznuo, ali koliko vidim donekle si shvatio. Pročitaj sad.

12 godina
neaktivan

Mislim kao bottleneck da ne kupim sad neki graficku koja nebi 100% se iskoristila u gamingu ako me razumijete?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Cromar kaže...

Mislim kao bottleneck da ne kupim sad neki graficku koja nebi 100% se iskoristila u gamingu ako me razumijete?

uzmes 7750ku ali i nju ce CPU bottleneckat u vecini igara

to je procesor krš i to je to

14 godina
Intel Core 2 Duo E8400 je itekako sposoban pogotovo OC ispratiti jednu HD7750 po snagi ekvivalent stare HD5770,ima puno ljudi koji stavljali na dotični procesor puno snažnije grafe tipa GTX460 ili HD4890 pa su rezultati bili usporedivi s nekim oudima,savjet svako OC procesor pa možeš komotno iči na HD7770,od viška glava ne boli.lp
AMD FX8320@4.5 Ghz,MSI 990FXA GD80 v2.2
13 godina
protjeran
3n3m1 kaže...
Intel Core 2 Duo E8400 je itekako sposoban pogotovo OC ispratiti jednu HD7750 po snagi ekvivalent stare HD5770,ima puno ljudi koji stavljali na dotični procesor puno snažnije grafe tipa GTX460 ili HD4890 pa su rezultati bili usporedivi s nekim oudima,savjet svako OC procesor pa možeš komotno iči na HD7770,od viška glava ne boli.lp

slazem se, no ja bi rade kupio za 350-400kn neki polovni quad(ima ih ovdje i na njusci ko blata, stovise mogu ti i ja dogovoriti tj i cijenu spustiti nekome:) tipa q6600,q8200 itd pa tek onda razmislio o grafickoj tj koja! a do tada se mozda i skupi jos koja stotica za doticnu! tako da ce ti perfomanse drasticno skociti za mrvicu vecu cijenu(naravno rijesis se tog e8400 u meduvremenu)!{#} LP

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.5.2014 23:12 (Stjepanj).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice