Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.925.313
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
GaMeR112 kaže...

kako postaviti tu anketu?

Stavi kvačicu uz "Omogućeno glasanje" i piši odgovore.

16 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Mislim da sam napokon našao svoju buduću karticu.

Kartica je saphire hd7850 dual x 1gb gddr5. Da li se ona isplati za 850kn? Gotovo sam siguran za kupovinu ali ne radim ništa prije nego tu postam.

Ima garanciju do 2015g tako da sam siguran. Da li je jaca ona od HD5850/5870/6850/6870/7770? Cini mi se da je ona najjaca al moram provjerit.

Hvala!

Windows Phone FTW
Moj PC  
9 0 hvala 0
17 godina

odlicna cijena {#}

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
protjeran
DommY kaže...

Mislim da sam napokon našao svoju buduću karticu.

Kartica je saphire hd7850 dual x 1gb gddr5. Da li se ona isplati za 850kn? Gotovo sam siguran za kupovinu ali ne radim ništa prije nego tu postam.

Ima garanciju do 2015g tako da sam siguran. Da li je jaca ona od HD5850/5870/6850/6870/7770? Cini mi se da je ona najjaca al moram provjerit.

Hvala!

daleko najjaca a bome i cijena ako kazes za 850kn je bogovska!{#} uzimaj ak je sve ok s karticom!

||| Intel Core™ i7 inside |||
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.9.2013 23:01 (Stjepanj).
11 godina
neaktivan

Prijedlog...

1 XFX Radeon HD 7950 Ghost 3GB G
1 Asus HD7850 2GB GDDR5 DC2 2GD5
0 Powercolor radeon HD7870 Devil
24 Radeon HD 7970 3GB GDDR5 X Edi
3 MSi GTX760 OC Gaming edition

1 7 hvala 0
13 godina
odjavljen

Ovo ti je užasno retardirana anketa zato jer imaš od HD 7850 do HD 7970, a HD 7970 je točno duplo jača od HD 7850. Jedino ako ideš na jaču grafičku pa ćeš onda morati smanjiti budžet (ako kupuješ novo računalo) za proc i matičnu, onda nema smisla uzimati HD 7970 kad ti procesor nemože gurati grafičku do kraja.

8 0 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...
DommY kaže...

Ima garanciju do 2015g tako da sam siguran. 

daleko najjaca a bome i cijena ako kazes za 850kn je bogovska!{#} uzimaj ak je sve ok s karticom!

I da nije OK sve s njom, neka ju uzme, jer je pod garancijom. Naravno, neka bude siguran da nije vidljivo oštećena, tj da ima vidljiva oštećenja(pokušaj skidanja hladnjaka, plastika pokidana i etc. {#}

By the way, svaka čast na cijeni! Ja sam uzeo istu grafičku prije tjedan dana(prije dva-tri dana stigla) u sloveniji za 700kn, samo što je 2gb verzija {#} 

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !
15 godina
AnonLord kaže...

Prijedlog...

Ostatak konfe - procesor , napajanje ... ?

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan

Ima cx 400w napajanje neznam baš za cx-a da će držat nisu se nešto pokazali !

nvidia>ati
Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
zareediton kaže...

Ima cx 400w napajanje neznam baš za cx-a da će držat nisu se nešto pokazali !

?

cx400 je odlično napajanje, seasonic ispod haube...

Al opet za što bi on bio sve ovisi od konfe do konfe...kome uopce je namjenjeno to "ne znam baš da ce drzati?"

PCE nick: FRipper
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.9.2013 12:31 (FakeDeath).
12 godina
neaktivan

Hmmm a neznam baš da je 500 w makar 

nvidia>ati
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
zareediton kaže...

Hmmm a neznam baš da je 500 w makar 

al na koga ti misliš...tko ima cx400 i tko te šta bi spajao na cx400?

pišeš mi tu a niš ne kuzim za koga je namjenjeno

11 godina
neaktivan

Ati xfx 7870 2gb (futura it) ili Ati msi 7870 2gb (futura it)?Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
15 godina

MSI !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina

Ako mislite na MSI HD 7870OC 2GB i XFX HD 7870 2GB

Ja predlazem MSI,jer ima 36mjeseci jamstva

EDIT:
vidim da malo kasnim,al nvm. 

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.9.2013 18:52 (Paradox1).
11 godina
neaktivan

ok hvala.i da,na tu mislim

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Moze li Gigabyte GTX 760 bez problema runati bf4 na ultra i podrzavati ugodan gaming preko 2×24" monitorima?

0 5 hvala 0
13 godina
protjeran
sidras kaže...

Moze li Gigabyte GTX 760 bez problema runati bf4 na ultra i podrzavati ugodan gaming preko 2×24" monitorima?

Za prvo se još ne zna, ali sumnjam da ćeš imati konstnih 60 fps-a, a ovo drugo definitivno ne.

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods. ...Come, my friends, 'Tis not too late to seek a newer world.
14 godina
neaktivan
sidras kaže...

Ovisi kako ce bit optimiziran, al tesko da ce pokretati bf4 i ostale novije igre na medium/high 2x24" to je ipak malo previse.

Battlelog, Xbox Live, Steam: limboLIVE98
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.9.2013 20:33 (AsAsiN).
13 godina
neaktivan

Što kaže community

3 GTX 660
44 HD 7870
0 2X 6870
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 11:44 (Croatum).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
sidras kaže...

Ako su monitori 1920x1080, nadaj se da ce biti ultra na jednom monitoru (uz pristojan fps)

EDIT: mislim da su sklopili neki ugovor o optimizaciji za amd kartice, a i kako si mislio igrat fps na 2 monitora (ajde na 3, ali na 2?)

Potpis
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 21:00 (Luka Ivanković).
13 godina
neaktivan

Zajednica je gotovo jednoglasna. A sad dalje koja 7870...

12 Sapphire
0 XFX
2 VTX
21 MSI
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Pozdrav ekipa,

volio bih da mi netko preporuči neku grafičku na moju konfiguraciju. Trenutno mi sustav radi poprilično dobro i stabilno,
no eto odlučih se na oko 3000kn potrošiti na obnovu, moguće koja stoja gore.

Uglavnom, razmišljam o 7970 ati-u ili nvidijinoj 770 gtx. Cijene su poprilično iste ovisno o proizvođačima i trgovinama naravno, a i performanse su slične premda 770-ka ima malu prednost od nekih 5-10% ovisno o oc-u proizvođača.
E sad, čitao sam po forumima o naručivanju iz nekih eu zemalja. Malo me to ohrabrilo pa sam prosurfao internetom i pronašao Computersuniverse njemačku trgovinu koja dostavlja...pa svugdje po eu zemljama.
Cijene su osjetno niže i sa dostavom UPS koja je oko 17Eur. Primjerice jedna MSI-eva 770-ka lightning sa dostavom dođe oko 3100kn, dok je u našim trgovinama najeftinija 3500kn + 40-ak kuna dostava. To je dobrih 400kn razlike.
Ima li netko iskustava iz te trgovine? Je li sigurno naručivati?

Ako me netko razuvjeri o inozemnom naručivanju, onda bi mi u obzir dolazile sljedeće grafičke iz trgovina "lijepe naše banana države":

MSI GTX 770 gaming - 2.980 sa dostavom
VTX 7970 - skoro ista cijena ko ova gore
XFX 7970 - ll -
SAPPHIRE 7970 - koji model?

To bi bilo to otprilike. Sad, ima tu još par modela, npr od gigabyta 7970 ili 770 isto...no ne znam...nisam pametan.
Volio bi da me netko savjetuje koliko su važna imena proizvođača (npr VTX mi nije nešto renomirana koliko sam ja upućen, premda recenzije njihovih grafa nisu uopće loše, ali opet user feedback ostaje nepoznanica). Kažu neki da xfx ovi 7970 su skloni grijanju.
Asus ili MSI bi mi bili nekako najidealniji ali su i najskuplji. Ako bih išao na naručivanje iz ovog gore Njemačkog šopa onda bi mi najviše igrale ulogu Lightning od MSI-a 770 ili Asusova 770 DCIIOC...

Malo dug post, ali par riječi bi mi pomogle pa vas molim...malo vremena za savjet. Hvala :)
embrace whatever may come
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina

Pa na to sve ti mogu samo reći da pričekaš kraj mjeseca da vidimo akve su nove AMD grafe pa onda kupi neku jer će sigurno biti bolje nego postojeće. Najveća glupost bi ti bila da sada potrošiš 3000 kn pred izlazak nove generacije !!

13 godina

eywa33

ti bi te grafe metnuo na trenutni komp, phenoma? planiraš uskoro mjenjati procesor i matičnu?

jer matična ti je banana, procesor je slab za takve grafe...

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 7:44 (FakeDeath).
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Stavljati 7970/gtx770 na taj setup je apsurd! Kao sto veli fake:-) bez nekog fx/i5K,i7 nema smisla!lp
12 godina
odjavljen

Zaboravio sam napisat...uzimat cu uskoro i matičnu (neku 990fx ) i proc novi (8350). Mogao bih sada to sve skombinirat ali bi morao rezat cifre pa onda uzimat slabiju grafu...želio sam uzet prvo grafu koja je najskuplji dio i da valja...a pa onda ostalo kako stignem.

embrace whatever may come
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 10:22 (eywa33).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dan!

Ovako, kupujem novu grafu, ali zanima me prvenstveno da li ce moci, i koja ce moci vrtiti novije igre na high (mozda i ultra) na XHD rezi (2560x1440, DELL 2711), za oko mi je zapala GTX 760, a budžet mi je max 2500kn, da li u tom cjenovnom rangu mogu uopce naci neku karticu koja ce bez nekih poteskoca zvakati XHD rezoluciju.

Ostatak kompa je FX8350, 16GB DDR3, SSD..

Hvala unaprijed.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Izbor ti se trenutno svodi s obzirom na tvoje prohtjeve na gtx780 ili neki cfx/sli sistem...sad za 2500kn jedino mozes sloziti odlican 2x7870 cfx koji bi ti dali trazene uvijete!!lp
14 godina

Pa to je opaka reza. Moći ćeš se igrati sa GTX 760 ali ne baš sve na najvećim detaljima. Ja bih bolje uzeo HD 7970 ako ćeš igrati na toj rezi.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice