samo da dodam kratko pitanjce:
treba li u ove grafičke spajat dodatni kabel iz napajanja ili ne? stvarno ne bih znao koji treba pa ću uzet onu grafu koja ne treba.
samo da dodam kratko pitanjce:
treba li u ove grafičke spajat dodatni kabel iz napajanja ili ne? stvarno ne bih znao koji treba pa ću uzet onu grafu koja ne treba.
Netreba !
Pozdrav.
Tražim novu grafičku. Treba biti:
1. Ispod 500kn
2. Treba mi grafička koja malo troši struje. Razlog tome je što imam slabo napajanje. Haf mi je rekao da daje samo 168w. procesor troši 65w.
3. tip PCI-E
Ostale stvari:
komponente kompa imate sa strane pod "Moj PC" tipkom.
I ako nije problem možete li mi nađi neku web trgovinu s grafičkom koju preporučate da je u hrv, jer nisam nikad kupovao on-line pa ne znam kako sve radi.
Hvala puno.
za tebe bi bila savrsena hd 7750 - doduse ona je prko 500 kn ali ako vec kupujes kupi pravu stvar - puno jaca od 6670 - ako se malo potrudis nadjes rabljenu sa garancijom za 600 kn - ona vrti i Battlefield 3 bez problema
Pozdrav.
1. Ispod 500kn
2. Treba mi grafička koja malo troši struje. Razlog tome je što imam slabo napajanje. Haf mi je rekao da daje samo 168w. procesor troši 65w.
3. tip PCI-E
Ostale stvari:
I ako nije problem možete li mi nađi neku web trgovinu s grafičkom koju preporučate da je u hrv, jer nisam nikad kupovao on-line pa ne znam kako sve radi.
Hvala puno.
Ja san takoder ima MSI napajanje od 400W na starom kompu, GPU je bila GTS450 i radila je bez problema. Nelosa kartica,a polovnu mozes nac do 450kn ako ne i manje.
Pozdrav.
1. Ispod 500kn
3. tip PCI-E
Ostale stvari:
Hvala puno.
Ja san takoder ima MSI napajanje od 400W na starom kompu, GPU je bila GTS450 i radila je bez problema. Nelosa kartica,a polovnu mozes nac do 450kn ako ne i manje.
Nepostoji MSI napajanje, nego samo MS napajanje koje je jako loše i brzo se kvari. Radi se o napajanju koje je jako jeftino (ispod 200Kn.) i kad se pokvari ( ili još gore - radi, ali neisporučuje dovoljno struje), zna za sobom povući i druge komponente i poželjno ga je što prije zamjeniti.
Moja greska onda, al ima sam to MS i jos uvijek vuce GT450, staro je 4god. (komp je u prijatelja)
.. u zamjenu za gtx 560 ide gtx 660/hd7850, mozda jos neka do nekih 1400kn, preporuka? .. gtx 650 ti, ne?
hvala!
.. u zamjenu za gtx 560 ide gtx 660/hd7850, mozda jos neka do nekih 1400kn, preporuka? .. gtx 650 ti, ne?
hvala!
Gtx 560 i gtx 650ti su podjednake kartice, dok je HD 7850 mrvicu slabija od gtx 660 i isplati se prelazak na jednu od ove dvije, stim da je HD 7850 300kn jeftinija.
Moja greska onda, al ima sam to MS i jos uvijek vuce GT450, staro je 4god. (komp je u prijatelja)
Vjerojatno si mislio na MS Industrial !
hvala!
Gtx 560 i gtx 650ti su podjednake kartice, dok je HD 7850 mrvicu slabija od gtx 660 i isplati se prelazak na jednu od ove dvije, stim da je HD 7850 300kn jeftinija.
HD7850 nije slabija od GTX660, identicne su, HD7850 je slabija od GTX660 Ti
HD7850 nije slabija od GTX660, identicne su, HD7850 je slabija od GTX660 Ti
- salzem se - mozda koji frame je ipak jaca 660 - mislim da prvobitno te dvije kartice nisu bile nikom na umu za usporedbu obzirom na cijenovni rang ,,,
GTX 660 je malo jača mada je to neprimjetno u praksi od HD 7850, ali svi znamo da se AMD clocka kao lud i otpraši od GTX 660 iz koje možeš izvuć 10, do najviše 15% clockanjem.
Uzeo novu grafičku 7770 i kupim neki jeftinjak dvi to vga adapter...dodjem kuci izvadim staru ubacim novu, radi sve pet...nakon dan odjednom slika se zacrni i monitor ode u stand by i vise nema slike...
Šta može biti uzrok ovome, jel se ko sretao sa sličnim problemom.
Do kabla nije i on i monitor rade na integruši...
Mozda je do tog DVI-VGA adaptera ? zar nisi s grafom doboi taj adapter ? Ako sumnjas na grafu , probaj ju u drugom kompu !
Isplati li se uzeti MSI GTX 560 za 950 kn s 2 godine garancije? Nisam poduže u ovim vodama pa pitam. I bi li moje napajanje (XFX 450 W) držalo tu grafu?
Isplati li se uzeti MSI GTX 560 za 950 kn s 2 godine garancije? Nisam poduže u ovim vodama pa pitam. I bi li moje napajanje (XFX 450 W) držalo tu grafu?
Za ovo što sad imaš isplati se,ali možda je isplativije ići na novu 650ti,slične su,ali je ipak novija.Napajanje bi izdržalo bez pol frke!
GTX 650Ti je bolja ali ne i skuplja. Ova sa 2 godine gare za 950 kn nije loša, spusti cijenu na 900 kn i onda je super. Također možda za razmotriti je i nova HD 7770 koja ide za te novce i troši doslovno duplo manje energije, a nije daleko u realnom gamingu od GTX 560.
Neisplati se - napajanje ce ju pogurati - ali nesplati se - mozes za te pare dobit hd 5870 koja je dosta jaca - naravno trazi da ima garanciju
A koja ti to HD 5870 na kraju 2012. ima garanciju ???
A koja ti to HD 5870 na kraju 2012. ima garanciju ???
Mozda ona koja je kupljena unutar zadnje dvije godine
Na tvom mjestu bih rađe uzeo ovu MSI HD6870 s 2 god. jamstva i full bundleom za 800KN !
Napajanje ce drzat bez problema !
Pozdrav - koji je najoptimalniji napon za overclokcanje grafe iznad postavki koje daje catalyst - koji je maximalan iznad kojeg se nebi trebal ici - ja sam podesio na 1220 (1.220) - jel to u redu
Pozdrav - koji je najoptimalniji napon za overclokcanje grafe iznad postavki koje daje catalyst - koji je maximalan iznad kojeg se nebi trebal ici - ja sam podesio na 1220 (1.220) - jel to u redu
Koja graficka kartica?
Dali se isplati ici sa hd 4890 na hd 7770 pošto je hd 4890 preglasna ,troši previše struje i cini mi se da imam random restart kompa jer mi je napajanje jedva drži ? kakve su razlike u preformansama između te dvije graficke ?
Isplati se ! Puno manja potrosnja i zagrijavanje , DX 11 , odlican OC potencijal ... Imas na netu testove pa pogledaj malo !
Usput , u Linksu ti je Akcija na XFX HD7770 GDDR5 !
U linksu kad je akcija cijena tek postane kao u ostalim trgovinama . nebih išao na xfx uzet cu si vjerojatno sapphirovu .
grafa je 7850 neznam koji model - ugl mal osam citao po forumima pa sam i ja odlucio klokati - pa me zanima dali je taj napon prevelik - i koji je najveci za tu karticu - dali to smanjuje rok trajanja kartice i za koliko - eto hvala na odgovorima
grafa je 7850 neznam koji model - ugl mal osam citao po forumima pa sam i ja odlucio klokati - pa me zanima dali je taj napon prevelik - i koji je najveci za tu karticu - dali to smanjuje rok trajanja kartice i za koliko - eto hvala na odgovorima
Koliko ja znam 1.225V je najveci, sa Asus biosom mozes ici do 1.3V, smanjuje rok trajanja kao i svako dodavanje napona, e za koliko to ti nitko ne moze reci.
Molim savjet za grafičku:
Imam neki HP-ov dualcore stroj sa originalnom Ati 3600 grafičkom koju sad moram promijeniti jer bi klinac ganjao "Burnout Paradise".
Koja bi grafička (uz što manja ulaganja) zadovoljila isključivo navedenom zahtjevu?
(Uz postojeću radi, ali trza!)
Puno hvala!
Mislim da ni napajanje, to originalno HP, nije neko superjako.
Rabljena ATi 5770/6770 bi bila kao naručena, od 400kn naviše.