Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.850
|
čitano: 6.962.767
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Pošto moja ploča podržava PCI-e 1.0 x16 hoće li to kočiti GTS 450 512MB GDDR5

Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
INCOGNITO99 kaže...

Pošto moja ploča podržava PCI-e 1.0 x16 hoće li to kočiti GTS 450 512MB GDDR5

Neće.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
15 godina
neaktivan

Pitat ču ovdje ispričavam se ako sam fulao temu... UGl frend ima ati radeon x1300/x1550 i crt monitor... Igre mu štekaju kada prebaci na rezu 1024x768 znači ako igra na 800x600 ima cca 30 fps-a i čim stavi 1024x768 fps padne sa 30 na 25-20... Ja mu tvrdim da je to grafa pa jel neko može potvrditi? 

http://www.omsisimulator.smfnew.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Da , grafa mu je slabija na vecim rezolucijama !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ljudovi pošto sam ispao iz toka, imam kupca za GTX560, a sebi bi uzeo nešto na rate, cca. 1500 - 1800kn, na 12mj. naravno. Sad me zanima što uzeti, nekako mi se 7850 nametnula sama po sebi, pošto se odlično clocka i dosta je tiša koliko čitam od 7870 u loadu, uz slične performanse.

Da li je to ok izbor, uzeti najjeftiniju dostupnu 7850? Reza je 1920x1200.

Nisam drugo ništa ni gledao, blesavo mi je ići sa GTX560 na GTX560 Ti, a 6950 i slične ne bi pored 7850. Pošto na rate uzimam 1500 ili 1800 mi je praktički svejedno, imate li prijedlog 7850 kartice? Proizvođač, bundle, oprema, hladnjak naravno?

Ili ići na prvu loptu, Sapphire model sa 2 venta? I naklokati ju kao đubre na 1Ghz šta je ništa, kako opet čitam, za tu karticu, i memorija isto naravno, u nebo da ide.

Faith divides us. Death unites us.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Uzmi HD7850 2GB, nereferentnu GiGu ili Safirku. Možda i TFIII ako ju nađeš za dobru lovu.

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
donator_bubrega kaže...

Uzmi HD7850 2GB, nereferentnu GiGu ili Safirku. Možda i TFIII ako ju nađeš za dobru lovu.

Najisplativiji izbor je Sapphireov model s dva ventilatora.

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=11306

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.8.2012 14:10 (NiramX).
15 godina
neaktivan

Zahvaljujem, tako nešto će i biti.

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dilema je čini mi se u smjeru MSi TFIII 7850 modela ili Sapphire 7850 OC kartice. E sad, što je za, što protiv?

MSi, protiv praktički i nema, 100kn je skuplja jedino. Za je 36mj. garancije (vjerujem da još uvijek je 36), odličan hladnjak, i besprijekorna arhitektura i komponente na PCB-u. Isto tako - softverska mogućnost overvoltaže sa MSi alatom.

Obje hlade izvrsno, daleko od toga, no i Sapphire ima plus i minus, plus = mrvicu je jeftinija, dolazi sa igrom Dirt : Showdown, dosta zabavna inače koliko vidim, odličan hladnjak, minus bi bio = nema očito softversku regulaciju preko TRiXX-a, samo - uvjetno rečeno samo, 24mj. garancije, možda bolje reći kraća garancija, i to je praktički to.

Što se OC-anja tiče, vjerujem da MSi odnosi pobjedu zbog navedene igre sa voltažama i ipak, usudio bi se reći, boljim mrvicu hlađenjem.

Nisam pametan, obje su vrhunske. Od popodne sam bez grafe GTX560 jer sam dog. sa čovjekom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ukoliko ti tih 100Kn nije problem, definitivno idi na MSi. Uprotivnom, ni sa Safirkom nećeš pogrješiti.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...

Ukoliko ti tih 100Kn nije problem, definitivno idi na MSi. Uprotivnom, ni sa Safirkom nećeš pogrješiti.

Ma uzimam na 12mj. preko Maestra, bez kamata mi je otplata tako da ono, ispadne li me - karikiram, 190kn rata, ili 180, ili pak 200, nije nešto za cjepidlaku.

Čisto mi se MSi učinio zanimljivijim, iako skromnijeg bundlea, zbog hlađenja i tradicionalno odlične overvoltaže na takvim karticama. Naravno - 36mj. garancije je tu isto faktor. A tiha bi morala biti, i u loadu.

Neće naravno ići na 1200mhz za jezgru i slične boleštine, ali da radi uredno na 1000 za jezgru i 1250 za memoriju, to mislim da može. Dalje ju i ne mislim dizati, ne znam iskreno ni što bih uopće dizao i 1mhz, al eto, da se proba jel tako.

Hvala, popodne do ADM-a pa slike vašeg hardvera posjetite ako upiknem.

14 godina
neaktivan

Ide ona fino dalje, sve do 1.200/1.500MHz. Hladnjak je odličan, tih, kao i Twin Froz inače. :) Tu su također i 3 godine garancije. Definitini best buy.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Bez puno razmisljanja definitivno MSI !  Odlican hladnjak i 36 mj. jamstva , sto je dosta bitan cimbenik kod odabira neke komponente !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Šteta što za tu paru nisu dobili Power Edition sa TF4 hladnjakom. Navodno još bolji od TF3, ali koga briga. Na licu mjesta ću vidjeti i odvagati. Hvala još jednom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
thedream kaže...

Dilema je čini mi se u smjeru MSi TFIII 7850 modela ili Sapphire 7850 OC kartice. E sad, što je za, što protiv?

MSi, protiv praktički i nema, 100kn je skuplja jedino. Za je 36mj. garancije (vjerujem da još uvijek je 36), odličan hladnjak, i besprijekorna arhitektura i komponente na PCB-u. Isto tako - softverska mogućnost overvoltaže sa MSi alatom.

Obje hlade izvrsno, daleko od toga, no i Sapphire ima plus i minus, plus = mrvicu je jeftinija, dolazi sa igrom Dirt : Showdown, dosta zabavna inače koliko vidim, odličan hladnjak, minus bi bio = nema očito softversku regulaciju preko TRiXX-a, samo - uvjetno rečeno samo, 24mj. garancije, možda bolje reći kraća garancija, i to je praktički to.

Što se OC-anja tiče, vjerujem da MSi odnosi pobjedu zbog navedene igre sa voltažama i ipak, usudio bi se reći, boljim mrvicu hlađenjem.

Nisam pametan, obje su vrhunske. Od popodne sam bez grafe GTX560 jer sam dog. sa čovjekom.

100HRK za 12 mjeseci garancije vise i siguran overclock na razinu Nvide GTX580 pa i preko, isplati se.Tu je vrhunski hladnjak, triple overvoltage za memoriju, jezgru i sabirnicu, idi na TFIII7850.

Cisto reda radi, evo ti rezovi OC-a te iste kartice , perfomanse GTX580, potrosnja i tisina na mjestu, idi na TFIII 7850.

clock2much
14 godina

MSI dok neclockaš puno i dižeš napone je ok sa bukom, ali kad treba vrtiti one glupe ventove glupog dizajna, onda ti to baš i nije tišina. Ali na 1000 Mhz koliko si spominjao da bi išao su obje tihe.

13 godina
neaktivan
thedream kaže...

Šteta što za tu paru nisu dobili Power Edition sa TF4 hladnjakom. Navodno još bolji od TF3, ali koga briga. Na licu mjesta ću vidjeti i odvagati. Hvala još jednom.

TF4 se clocka na razinu 7950 kolko sam čuo, ima tiši hladnjak.

Kalko1212 ingame
16 godina
neaktivan

Uzmi MSI! Nebudi lud! 36 mjeseci je 36 mjeseci! Nebudi lud!

Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Uzeo MSi TFIII, pikčrs kasnije.

EDIT: Nabrzinu opalio. Odo vadit van GTX560, čovjek me čeka..

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.8.2012 16:31 (thedream).
Moj PC  
11 0 hvala 0
13 godina
protjeran

evo prodo svoje dvije 550ti za 1700kn nekom na forum.hr imale su grafu 2god... zasto sam prodo? jer nezadovoljavaju na full hd rezi, nabavio sam fullhd monitor i performanse vise nisu bile ko na 1440x900, e sad trazim grafu, koja bi najbolja bila do 3000kn? nvidia, tako da nemojte ati predlagat

igram bf3 najvise, zelim da ga vrti na ultra sa 60fps na max rezi, ako treba ocnem 2500k na 4ghz, probao sam, ide ko od sale, ali razliek nije bilo, valjda zbog kartica

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Megatr0n98 kaže...

evo prodo svoje dvije 550ti za 1700kn nekom na forum.hr imale su grafu 2god... zasto sam prodo? jer nezadovoljavaju na full hd rezi, nabavio sam fullhd monitor i performanse vise nisu bile ko na 1440x900, e sad trazim grafu, koja bi najbolja bila do 3000kn? nvidia, tako da nemojte ati predlagat

igram bf3 najvise, zelim da ga vrti na ultra sa 60fps na max rezi, ako treba ocnem 2500k na 4ghz, probao sam, ide ko od sale, ali razliek nije bilo, valjda zbog kartica

Neka si i ti dosao sebi, taj SLI je bio beskoristan, bolje bi ti bilo da kupio onda kakvu 560TI.

GTX660TI Power Edition OC.

clock2much
14 godina

Za 3000 kn može uzet i HD 7970, al eto kad on "voli" Nvida grafe, onda nek uzme GTX 660Ti.

15 godina
neaktivan

Opet razmisljam o prelasku na HD7580 sa svoje HD6950 (1GB), iako govore da nema neke razlike izmedju tih kartica. Od kako sam kupio novi monitor, osjetim *ebeni fps drop u Battlefieldu 3 koji traje 3 ili 4 sekunde. Takodjer Crysis 2 vrti jako lose pri high res textures i dx11 i ostalo na max... To se sigurno desava zobg nedostatka vrama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Almin94 kaže...

Opet razmisljam o prelasku na HD7580 sa svoje HD6950 (1GB), iako govore da nema neke razlike izmedju tih kartica. Od kako sam kupio novi monitor, osjetim *ebeni fps drop u Battlefieldu 3 koji traje 3 ili 4 sekunde. Takodjer Crysis 2 vrti jako lose pri high res textures i dx11 i ostalo na max... To se sigurno desava zobg nedostatka vrama?

Za Crysis se nebi cudio jer sa DX11 paketom i texturama guta preko 1GB, sve to mozes vidjeti lako sa programima.Svakako bi imao boosta, kakva 7850 TF bi ti sjela kao budali pleska, onako clockana.{#}

clock2much
13 godina
protjeran
Vegeta kaže...
Megatr0n98 kaže...

Neka si i ti dosao sebi, taj SLI je bio beskoristan, bolje bi ti bilo da kupio onda kakvu 560TI.

GTX660TI Power Edition OC.

dali se ovo vise isplati od 660ti? mislim dugorocno

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-gainward-geforce-gtx-670-2gb-ddr5-hdmi-dualdvi-dp-hdtv&option=artikl&id_kategorija=05180306&id_artikl=051.803.884

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_228&products_id=11860 - ovo, ne ono gore

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.8.2012 17:10 (Megatr0n98).
13 godina
protjeran

AMP 670 se isplati dugorocno, ta tvoja ne.

clock2much

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

A da jednostavno smanjiš detalje i ne zamaraš se s glupostima? Ako imaš trenutno viška para slobodno si kupi HD 7850, ali mislim da nema smisla toliko brijati na "mora biti sve na full" briju. Odredi si koliko često kupuješ novu karticu i za koliko para, a u međuvremenu prilagodi igru svom hardveru i uživaj u radostima koje nosi uzbudljiv gameplay.

Vegeta kaže...

Dugoročno se ništa ne isplati, jer je nemoguće predvidjeti budućnost. Uzmi najjače što ti financije dopuštaju i uživaj dok traje, a onda mijenjaj. Isplativost i gaming grafa su dva oprečna pojma.

Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.8.2012 17:14 (The Man).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Vegeta kaže...

izmjena gore ^

EDIT: ovo giga je sigurno jako tiha, i 550ti su bile gigabyte windforce 2x, ovo je 3x pa je sigurno necujna

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.8.2012 17:12 (Megatr0n98).
13 godina
protjeran

Isplati se, ta Giga :)

The Man, ta AMP670 je stock to stock snaznija od GTX680 stock, odlicna kartica, dakle dugorocno isplativa za te novce.Iako bih ja osobno na njegovom mjestu isao na HD7950/7970.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.8.2012 17:16 (Vegeta).

0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Vegeta kaže...

Isplati se, ta Giga :)

Onda ide giga, narucujem

I koliko otprilike treba da stigne iz adm-a u Osijek? sad sam na integrusi vec 4dana, pa jbg, nemogu nis igrat, instaliro san andreas :D

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice