Ocito nesto krivo radis onda, ja nisam imao problema sa time.
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.846
- |
- čitano: 6.925.401
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
U overdriveu nemozes prekoraciti te granice, jedini nacin da budu vece jest da ih povecas u RBE i takav bios flashas na karticu.Drugoga nacina nema.
Ima, pogledaj tutorial klik.
Molim vas mi može neko rec šta je bolje od ove dvije kartice jer neznam koju bi uzeo, cjene su slične oko 2100 kn,naime uzeo bi AMD Radeon HD 6970 2gb (vjerujem da znate ostale specifikacije). ili ovaj noviji Radeon HD 7870 isto 2gb. Znam da je za 6970 zamjena 7970 al za njega neam dovoljno. Pa me zanima između ovoga dvoje, čito sam malo specifikacije i ove testove i to i sve mi je nakako tu negdje. Nije bitno dal je xfx saphire ili neš drugo. Unjaprijed hvala na savjetima.
Pa kupi si HD 7850 za 1850 kn. Ona je nešto slabija stock to stock, ali se znatno više clocka i to prilično jednostavno. Novija je i naprednija, nemaš šta puno se misliti tu !
Molim vas mi može neko rec šta je bolje od ove dvije kartice jer neznam koju bi uzeo, cjene su slične oko 2100 kn,naime uzeo bi AMD Radeon HD 6970 2gb (vjerujem da znate ostale specifikacije). ili ovaj noviji Radeon HD 7870 isto 2gb. Znam da je za 6970 zamjena 7970 al za njega neam dovoljno. Pa me zanima između ovoga dvoje, čito sam malo specifikacije i ove testove i to i sve mi je nakako tu negdje. Nije bitno dal je xfx saphire ili neš drugo. Unjaprijed hvala na savjetima.
HD7870, naravno. Manja potrosnja, slicne performanse, ubitacni overclock potencijal.
7870 je bolja.
Ma šišaš potrošnju to mi nije bog zna kako bitno ,bitno mi je da pokreće ove nove naslove makar na običnom ako ne na Full HD-u barem još koju godinu sa
Phenomom ii x6 1100t 3.33 ghz, 8 gb ddr3 1600 i AsRock M3A770DE pločom. Uglavnom hvala na savjetima :)
Možeš sa fino naigrat kroz narednih koju godinu sa HD 7850 a pogotovo sa HD 7870 na full hd naravno. Samo ćeš morat pazit na razinu detalja i to je to.
ovkao kupio bi ovu graficku http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-sapphire-hd7850-gddr5--2gb/56772 i imam doma ibm 17incni lcd ima li ta graficka jos dvi to vga konektor?
Izgleda da cu morat uskoro u nabavku nove graficke. Trenutno je izbor izmedju:
AMD:
XFX Radeon HD 7750 1GB
Sapphire Radeon HD 7770 GHz OC edition (da li se isplati razlike od 250 kn u cijeni u odnosu na 7750?)
nVidia:
Gainward GT 640 1GB DDR3
Gainward GTX 550 Ti 1GB DDR5
Razlika u cijeni izmedju najjeftinije (640) i najskuplje (7770) je 300 kn, izmedju 7750 i 550 je 100 kn.
Sad mi treba savjet ali pliz uzeti u obzir i moje druge komponente (posebno PSU, nemam love za mijenjat ga).
Tvoj Seasonic bi uz malo muke drzao i kartice sa 200W TDP. Nemas beda oko njega.
Sto se tice kartice, osobno bi isao na AMD. Razmisli o OVOJ, bomba ponuda, vrhunski hladnjak i sama kartica sa vrlo velikim overclock potencijalom i niskom potrosnjom (>80W). CPU ce ti malo biti bottleneck.
Za tvojeg Athlona ce biti dosta jedna HD7750 ! Inace taj Seasonic je odlicno napajanje i drzi jace konfe !
Za tvojeg Athlona ce biti dosta jedna HD7750 ! Inace taj Seasonic je odlicno napajanje i drzi jace konfe !
Dosta mu je HD7750 ali ovakva ponuda za 7770 se ne propusta.
Izgleda da cu morat uskoro u nabavku nove graficke. Trenutno je izbor izmedju:
AMD:
XFX Radeon HD 7750 1GB
Sapphire Radeon HD 7770 GHz OC edition (da li se isplati razlike od 250 kn u cijeni u odnosu na 7750?)
nVidia:
Gainward GT 640 1GB DDR3
Gainward GTX 550 Ti 1GB DDR5
Razlika u cijeni izmedju najjeftinije (640) i najskuplje (7770) je 300 kn, izmedju 7750 i 550 je 100 kn.
Sad mi treba savjet ali pliz uzeti u obzir i moje druge komponente (posebno PSU, nemam love za mijenjat ga).
procesor je velik bottleneck
ja sam imao e6500 na 3.7ghz u kombinaciji sa jednom 550ti koja je taman negdje izmedu 7770 i 7750.
u bf3 gpu ussage bio 50% - fps 30, bc2 40tak fps-a. nfs the run radio katastrofalno u gradu 20-25fps-a, izvan grada 30
uglavnom nemoj uzimat graficku ako neplaniras nadograditi procesor. velik je bottleneck za nove igre, pogotovo frosbite 2 engine igre.
eto to je moje iskustvo.
kad sam stavio i5, uzdrzava bez imalo muke dvije 550ti, na low detaljikma 99% ussage.
ako ikako mozes uz grafu nabavi bilo kakav quad i bice super za 7770/7750, iskoristit ces ju potpuno, i bice fps kakav treba bit s tim karticama.
Hvala, i mislio sam s vremenom sklepat novi a ovaj prenamjenit u ono za sta je maticna i napravljena - HTPC. Ali to kad dobijem staz i sjednem na placu, za sad sam frisko diplomirani student bez primanja pa se moram zadovoljit s grafickom. Iovako mi nije toliko stalo do High i Ultra postavki, da se na Med/High vrti na 1920x1080 vec sam sretan.
@mate i Haf - hvala decki, ponuda za 7770 je strasna, nisam je uopce vidio!!
Ja sam glup što nisam čekao pa kupio tu novu HD 7770, ja se zaletio na karticu i kupio polovnu 6850.
Hvala, i mislio sam s vremenom sklepat novi a ovaj prenamjenit u ono za sta je maticna i napravljena - HTPC. Ali to kad dobijem staz i sjednem na placu, za sad sam frisko diplomirani student bez primanja pa se moram zadovoljit s grafickom. Iovako mi nije toliko stalo do High i Ultra postavki, da se na Med/High vrti na 1920x1080 vec sam sretan.
@mate i Haf - hvala decki, ponuda za 7770 je strasna, nisam je uopce vidio!!
Ulovi ti nju bez obzira na trenutni setup, pa kad bude love samo upgradeas ostatak konfe, napajanje neces trebati upgradeati jer je vrlo kvalitetno.
ma dobro, eto samo da ti kaazem moje iskustvo sa dual core + neka mid range nova kartica.
Ako planiram proc mijenjat onda je ok, isplati se uzet neku jacu karticu jer kad dode proc bice odlicno.
a iovako ces moc sve igrat na high samo sto ce fps bit 30( primjer za bf3 mp) neovisno o postavkama, low ili high 30 ce bit stalno jer je kartica zaduzena za detalje a procesor ju hrani.
ma ugl kupi 7770, dobra je cijena, isplatit ce se.
Ja sam glup što nisam čekao pa kupio tu novu HD 7770, ja se zaletio na karticu i kupio polovnu 6850.
Zasto si glup?Imas jacu karticu od te 7770, ukoliko mi ne vjerujes reci kolegi da odvrti neke testove tu na forumu pa ti odvrti, sve ce ti biti jasno.
E samo je tu jedna sitnica, Marko obozava clockati a 7770 se bolje clocka
Zasto si glup?Imas jacu karticu od te 7770, ukoliko mi ne vjerujes reci kolegi da odvrti neke testove tu na forumu pa ti odvrti, sve ce ti biti jasno.
Kako ti kažeš
Bolje ic na duzu garanciju il bolji hladnjak (manja buka i temp.) nego se zanosit koliko se dobija overklokom..
E samo je tu jedna sitnica, Marko obozava clockati a 7770 se bolje clocka
Za takvo clockanje treba dignuti napon, a Marko to ne voli.Uostalom gdje su vlasnici 6850?Neka odvrte sve sto sam ja vrtio sa svojom clockanom da vidimo kakva je situacija?
Nema tu situacije. HD 6850 je nešto jača grafa od HD 7770, to je jasna činjenica.
Shit, Protis ima samo plaćanje Vrimanom, meni treba kartica na rate.
Tako da na zalost ona 7770 ispada iz igre, sam put do Zg i natrag bi mi ubio cijenu i dosla bi me skuplje nego u Ri.
Ovo su trenutno opcije (jer na zalost trgovina mora biti u Ri)
Netcom (jeeftiniji od linksa, mislim prvi put ikad ):
XFX HD 7770 1GB Double Dissipation - 1099 kn
Sapphire HD 7770 1GB - 1038 kn
Shit, Protis ima samo plaćanje Vrimanom, meni treba kartica na rate.
Tako da na zalost ona 7770 ispada iz igre, sam put do Zg i natrag bi mi ubio cijenu i dosla bi me skuplje nego u Ri.
Ovo su trenutno opcije (jer na zalost trgovina mora biti u Ri)
Netcom (jeeftiniji od linksa, mislim prvi put ikad ):
XFX HD 7770 1GB Double Dissipation - 1099 kn
Sapphire HD 7770 1GB - 1038 kn
Safirku kupi ! Jeftinija je i tiša.
Kupio lik ispred mene zadnju Al nema veze, i ova XFX je tiha ful a dobro se hladi - u sobi u kojoj je 28 u Furmarku ne diže iznad 73.
Hvala svima na savjetima.
Kupio lik ispred mene zadnju Al nema veze, i ova XFX je tiha ful a dobro se hladi - u sobi u kojoj je 28 u Furmarku ne diže iznad 73.
Hvala svima na savjetima.
koji peh, bas zadnju ispred tebe :D
al ova xfx moze bit i tisa od safirek jer ima 2 venta.
koji peh, bas zadnju ispred tebe :D
al ova xfx moze bit i tisa od safirek jer ima 2 venta.
I ?
Kakve to veze ima ?