Cudno kako mi nije izbacilo kad sam trazio..
A oce tih 256mb bit mozda premalo za malo zahtjevnije igre (npr. FIFA 12 na low-med)?
I koja je bolja, ta ili 9600GT?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
9600GT je bolja u smislu da je između 3870 i 3850. No i sa ovom 3850 ćeš lijepo igrati sportske igre i COD-ove i sl.
9600GT je bolja u smislu da je između 3870 i 3850. No i sa ovom 3850 ćeš lijepo igrati sportske igre i COD-ove i sl.
A koliko je 3850 jaca od moje trenutne HD3650?
Da mogu otprilike znati kako ce to ici.
Neusporedivo jača, razlika je ogromna.
To ti baš i nije neki upgrade. Jača je, ali ne pretjerano. No istina, bolje se igra sa HD 3850.
Iskreno, ja bih rađe nakapao još i kupio polovnu HD 5670 sa Accelerom. Bang for buck.
Fin je upgrade s obzirom na lovu, i više nego fin.
Fin je upgrade s obzirom na lovu, i više nego fin.
Iskreno ja osobno nebih ništa ispod novije HD 5670. Sve je bit do osobe. Ako igra samo sportske lijep je prelazak. No za malo jače igre je HD 5670 odlična za manje rezolucije.
To ti baš i nije neki upgrade. Jača je, ali ne pretjerano. No istina, bolje se igra sa HD 3850.
Iskreno, ja bih rađe nakapao još i kupio polovnu HD 5670 sa Accelerom. Bang for buck.
Ma i planirao sam uzeti neku jacu, ali maticna mi je otisla u vjecna lovista, pa sam morao nju nabaviti, i otislo mi pola (skromnog) budzeta.
Mislim meni i nije potrebna prejaka grafa, mozda malo jaca od ove.
I ova je uredno obavljala posao, ali je zajedno s maticnom otisla, pa eto kad vec nabavljam novu neka bude barem malo jaca (s tim da je ona prije bila agp jer nisam imao pci-e utora, pa sad mogu dobiti vise s obzirom na ulozeno=dobiveno).
EDIT: Neigram cesto sportske igre, uglavnom old-school fps-ove sa frendovima preko neta ili kad se nademo na nekom lan party-u, ali dobro bi mi doslo ovako na jednom kompu malo zaigrati s ekipom. Stara grafa i nije bas dobra bila (oko 20-30 fpsa sa sjeckanjima) pa pitam.
Kupi onda HD 3850 slobodno !
Vjerujem da s tom grafičkom je moguće vrtit sve igre na HIGH bez problema idućih 5 godina.
Teško je reći sad baš 5 godina jer uvijek se nađe iznimaka i sve ovisi o rezi, ali ugrubo pa da, blizu.
Teško,budući da u Q3 2013 izlazi DDR4(Samsung Electronics),vjerojatno će i hynix na tržište izbaciti GDDR6,budući da se GDDR5 i GDDR4 temelje na DDR3.to zvuči kao jedini razumni potez.Informacija dolazi iz izvora JEDEC(Joint Electron Devices Engineering Council),drugom rječju ni jedan ram ne prolazi bez njihovog odobrenja,ne znam možda pošaljem još jedan mail Emily Desjardines,jer žena je jako pristojna ali neću je gnjaviti.
Uglavnom uz puno niži napon(1.2) i 1.6 giga transfera u sekundi koji će se poslije popeti na 3.2 GT/s i 2667 mhz DDR4 definitivno će ubrzo nakon njega hynix izbaciti novu verziju gddr nigdje ne piše ali sam sto posto siguran.
Edit:Evo sad provjerio izgleda da gddr6 dolazi u 2014 par mjeseci nakon ddr4.Odsad me zovite Nostradamus.Ne ozbiljno odsad želim da me svi zovu Nostradamus.
Damn tako sam se i trebao nazvati Nostradamus zvuči više badass nego Ikarus,iako mi se Ikarus više sviđa.
Edit2:Nisam znao da su Advanced micro devices iza gddr uvijek sam mislio da je to hynix,rambus ili samsung semiconducter,eto sad ja naučio nešto novo.Igrači poput Elpida, Micron,Winbond samo tuđe zasluge kupe.
Izvor:http://vr-zone.com/articles/gddr6-memory-coming-in-2014/16359.html
Moze graficka do maksimum 700kn u adm-u koja bi dobro isla uz Intel i3
Probaj se rastegnut do MSI HD6770 , ili ako mozes uzet HD7750 u Diskontu24 !
Moze graficka do maksimum 700kn u adm-u koja bi dobro isla uz Intel i3
HD6770/HD7750 ako se možeš protegnuti.
Hoće li mi biti bootleneck na Phenomu X6 1055T OC 3.8GHz, sa MSI Radeon 7850 power eiditon OC/ MSI Radeon 7870 HAWK OC? Di kod nas ima za nabaviti MSI Radeon 7850 power eiditon OC?
Hoće li mi biti bootleneck na Phenomu X6 1055T OC 3.8GHz, sa MSI Radeon 7850 power eiditon OC/ MSI Radeon 7870 HAWK OC? Di kod nas ima za nabaviti MSI Radeon 7850 power eiditon OC?
Ne, neće ni s CF-om tih grafa.
Možeš komotno i dvije takve staviti.
Ne, neće ni s CF-om tih grafa.
A ako mi je CPU na stock? Čujem da se MSI Radeon 7870 HAWK clocka na razinu 7950 i više, negdje sam porčitao da je radeon 7950 bootleneck za Phenoma.
A ako mi je CPU na stock? Čujem da se MSI Radeon 7870 HAWK clocka na razinu 7950 i više, negdje sam porčitao da je radeon 7950 bootleneck za Phenoma.
Neće, bez brige budi.
A jer zna netko di ima za nabaviti kod nas MSI Radeon 7850 Power edition OC/ MSI Radeon 7870 HAWK?
Forumasi, sta je bolji izbor, Nvidia 9500GT ili 8600GTS ?
A jer zna netko di ima za nabaviti kod nas MSI Radeon 7850 Power edition OC/ MSI Radeon 7870 HAWK?
MSI Radeon 7870 HAWK ! Ali kraj Sapphire HD 7950 Dual-X FleX Edition za 2.600 Kn totalno neisplativo !!
moj glas za 8600gts
8600GTS je bolji izbor , tj. jaca je !
MSI Radeon 7870 HAWK ! Ali kraj Sapphire HD 7950 Dual-X FleX Edition za 2.600 Kn totalno neisplativo !!
Ja ću uzimati 7870 HAWK iako znam da se za manje novca dobije 7950. Uzeti ću 7870 zato jer 7950 se clocka na razinu 7970 koja bi mogla biti bootleneck za moj procesor. A jer netko zna di nabaviti MSI Radeon 7850 Power eiditon.
A da možda pričekaš tjedan dva, sad je došlo do bitnih rezanja cijena HD 7000 grafi !!
Sta ne uzmes MSI HD7850 Twin Frozr III ?
Sta ne uzmes MSI HD7850 Twin Frozr III ?
Ne bih njega, gledao sam testove, Power edition ispada bolji i ima twin frozr IV hladnjak. A i gledao sam po OC-anju Power eidtion ispada bolji.
taj novi cooler je samo tiši i to je to. Još što ima novo je finta da se ventovi vrte 30 sekundi u kontra smijeru da raspušu prašinu pa eto kažu da se grafa sam čisti od prašine. To je sve što se tiče nove verzije coolera. Uzmeš si ljepo Sapphire verziju i dobro.
taj novi cooler je samo tiši i to je to. Još što ima novo je finta da se ventovi vrte 30 sekundi u kontra smijeru da raspušu prašinu pa eto kažu da se grafa sam čisti od prašine. To je sve što se tiče nove verzije coolera. Uzmeš si ljepo Sapphire verziju i dobro.
Ja sam odlučio uzimati MSI Radeon 7850 Power edition ili MSI Radeon 7870 HAWK. To što kažeš za hladnjak ima još, pruža nižu temperature od referentene, i Power edition (kako kaže MSI) je nešto bolji za OC nego obični Twin frozr. Tako da pitao sam di ima za nababiti MSI Radeon 7850 Power edition kod nas, a mi smo počeli o hlanjaku. BTW odnosi li se ovaj popust na sve proizvođače 7000 serije ili?
pošto sam nabavio 1800 kn za hd 7850 gdje kupiti najeftinije