Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.814
|
čitano: 6.898.052
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Vodič za odabir grafičke kartice
Black Mamba_24 kaže...
enneloop kaže...
Black Mamba_24 kaže...
Sta misllite o grafi HD5670,kako bi mi isle igre na rezi 1280x1024?Ostatak konfe bi bio athlon 435 i 2GB ram-a.

Bolje odi na 4850 ako imaš nego bolje napajanje, a ne ono No-Name.

A uzeo bi,ali mi onda treba i novo napajanje pa je to sve preskupo...A bi li onda s tom konfom mogao igrat novije naslove na visokim detaljima i 1280x1024 rezi??

Uzmi HD5670 i OC-aj je,probaj OC-ati CPU i unlockat ga. OC-ana HD5670 je po preformansama blizu HD4830,al joj HD4850 još bježi,al ako nije igrivo na OC-anom HD5670 nije ni na HD4850.

15 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

ovako imam 23'' monitor i kupujem novi komp

vjerovatno uzimam i5 750 (recite ako može proć i neki drugi i5)

i 5850 (čekam 460 ali nikako da dođe..)

dal da uzmem 5850 ili da jos prićekam da vidim cijenu 460 kod nas

kad mačaka nema miševi kolo vode
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

uzmi 5850

http://gtabalkan.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jez_cro kaže...

5850 uzmi (probaj Sapphire novi model)!

15 godina
neaktivan
pod009 kaže...
jez_cro kaže...

zasto bas njihov ?

16 godina
neaktivan

ja preferiram xfx

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jez_cro kaže...
pod009 kaže...
jez_cro kaže...

zasto bas njihov ?

prvotno zbog hlađenja. Ako je to onaj plavo/crni model.

15 godina
neaktivan

ne to ti je vapor ja mislim

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jez_cro kaže...

Ne,sapphire nudi srock,sređeno hlađenje i vaporx

16 godina
neaktivan
pod009 kaže...
jez_cro kaže...

Ne,sapphire nudi srock,sređeno hlađenje i vaporx

mah ja sam mislio na ovu, ali sam pogrjesio jer je ova od 2GB http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?leg=&psn=000101&pid=336

iako ova nova ima bolje hladenje http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?leg=&psn=000101&pid=338

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 23:14 (Mitsuoka).
16 godina
neaktivan

Hmm ja neznam dali bi moje napajanje Codegen 400W moglo gurat hd 4830 ili da kupim hd 5670 koja trosi manje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Sigurno ne bi moglo gurati HD4830, ali HD5670 već da.

Ako vam treba pozivnica za Lockerz javite mi se na pm, ili na e-mail
16 godina
neaktivan

A bi moglo hd 4770 Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Mislim da bi držalo, ali ne dugo.

Ako vam treba pozivnica za Lockerz javite mi se na pm, ili na e-mail
16 godina
neaktivan

A onda cu uzet hd 5670 ako je to best za moje napajanje Izlanuo se

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moze li mi neko reci sta ovo zapravo znaci, mislim znam sta znaci doslovno na eng. ali sta je bitno od ovoga ovdje, to me zanima...

NVIDIA G210

Total Available Graphic Memory 4094 Mb

Dedicated Video Memory 512 MB

Ima i nesto Shared video memory ali to mi je manje bitno...

0 0 hvala 0
17 godina

Savjet molim :)

Sa svojom 9800GT imam problema sa ramom/memorijskim kontrolerom koje nisam uspjeo riješiti i zbog toga nema (dugotrajnog) uživanja u novijim naslovima.

Pošto sam orijentiran na zeleni tim, kao opcije pri kupnji mi ostaju gtx460 1gb(Gigabyte,ASUS,Palit) ili gtx470 1280mb(Palit,MSI).

Za 460 mi je dovoljno Chieftecovo napajanje od 550W, a sa 470 ću probati kako ide pa u slučaju potrebe uzimam Corsair 650TX(kućište modano tak da mogu sakriti višak kablova:)

460 brzinom nadmašuje staru 275-cu što znači da je dovoljna za dx 9/10, ali dx11 me brine tj budući naslovi...hoće li referentna kartica biti 460 ili 470 za nove igre? Nemam naviku svake godine mjenjati grafičku, niti imam chipset(P35) koji bi mi omogućio SLI u budućnosti. Koristim 22" monitor 16:10 i Q6600 oc-an preko 3200mhz.

Strpim se dva tjedna dok 1gb 460 dođu kod nas, a možda cijena 470 do tad padne još 100kn:), ali nema čekanja do zime jer ovako ne mogu ništa...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BlooD kaže...

Moze li mi neko reci sta ovo zapravo znaci, mislim znam sta znaci doslovno na eng. ali sta je bitno od ovoga ovdje, to me zanima...

NVIDIA G210-proizvođač i model grafičke

Total Available Graphic Memory 4094 Mb-maximalna dostupna memorija

Dedicated Video Memory 512 MB-dodijeljena memorija (vjerojatno od ram-a)

Ima i nesto Shared video memory ali to mi je manje bitno...

U biti,nije za igranje na većim rezama,dignutim detaljima s AA i AF (budi sretan s min.) Smijeh

Morag kaže...

Savjet molim :)

Sa svojom 9800GT imam problema sa ramom/memorijskim kontrolerom koje nisam uspjeo riješiti i zbog toga nema (dugotrajnog) uživanja u novijim naslovima.

Pošto sam orijentiran na zeleni tim, kao opcije pri kupnji mi ostaju gtx460 1gb(Gigabyte,ASUS,Palit) ili gtx470 1280mb(Palit,MSI).

Za 460 mi je dovoljno Chieftecovo napajanje od 550W, a sa 470 ću probati kako ide pa u slučaju potrebe uzimam Corsair 650TX(kućište modano tak da mogu sakriti višak kablova:)

460 brzinom nadmašuje staru 275-cu što znači da je dovoljna za dx 9/10, ali dx11 me brine tj budući naslovi...hoće li referentna kartica biti 460 ili 470 za nove igre? Nemam naviku svake godine mjenjati grafičku, niti imam chipset(P35) koji bi mi omogućio SLI u budućnosti. Koristim 22" monitor 16:10 i Q6600 oc-an preko 3200mhz.

Strpim se dva tjedna dok 1gb 460 dođu kod nas, a možda cijena 470 do tad padne još 100kn:), ali nema čekanja do zime jer ovako ne mogu ništa...

Uzmi GTX460,a za DX11 ćeš je trebati OC-ati (a GTX460 ima dobar OC potencijal) kao i svaku grafičku dostupnu (osim GTX480 i HD5970)

15 godina
neaktivan
RE: Vodič za odabir grafičke

Izvještaj: <LastXP22> A { text-decoration: none } A:hover { text-decoration: underline } TD { font: 80% verdana, tahoma, ms sans serif, arial; color: #000000; vertical-align: text-center; text-align: left } TD.cr { font: 80% verdana, tahoma, ms sans serif, arial; color: #000000; vertical-align: text-center; text-align: right } TD.cc { font: 80% verdana, tahoma, ms sans serif, arial; color: #000000; vertical-align: text-center; text-align: center } TD.pt { font: bold 140% verdana, tahoma, ms sans serif, arial; color: #000080; vertical-align: text-center } TD.dt { font: bold 110% verdana, tahoma, ms sans serif, arial; color: #000080; vertical-align: text-center }

Windows grafika

jeli dobar moj pc

[ Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family ]  Informacije o grafičkoj kartici: Opis uređaja   Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family Naziv kartice   Mobile Intel(R) GMA X3100 Verzija BIOS-a   Intel Video BIOS Tip čipa   Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family DAC tip   Interni Instalirani driveri   igxprd32 (6.14.10.5009) Kapacitet memorije   384 MB  Proizvođač grafičke kartice: Naziv tvrtke   Intel Corporation Informacije o proizvodu  http://www.intel.com/products/browse/chipsets.htm Download drivera  http://support.intel.com/support/graphics  [ Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family ]  Informacije o grafičkoj kartici: Opis uređaja   Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family Naziv kartice   Mobile Intel(R) GMA X3100 Verzija BIOS-a   Intel Video BIOS Tip čipa   Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family DAC tip   Interni Instalirani driveri   igxprd32 (6.14.10.5009) Kapacitet memorije   384 MB  Proizvođač grafičke kartice: Naziv tvrtke   Intel Corporation Informacije o proizvodu  http://www.intel.com/products/browse/chipsets.htm Download drivera  http://support.intel.com/support/graphics

Monitor   [ Plug and Play Monitor [NoDB] ]  Informacije o monitoru: Naziv monitora   Plug and Play Monitor [NoDB] Monitor ID   SEC4E45 Proizvođač   154AT07-H01 Datum proizvodnje   2008 Serijski broj   Nema Vidljiva dijagonala   33 cm x 21 cm (15.4") Omjer slike horizontalno/vertikalno   5:3 Gamma   2.20 Podržani DPMS modovi   Nema   [ Plug and Play Monitor [NoDB] ]  Informacije o monitoru: Naziv monitora   Plug and Play Monitor [NoDB] Monitor ID   SEC4E45 Proizvođač   154AT07-H01 Datum proizvodnje   2008 Serijski broj   Nema Vidljiva dijagonala   33 cm x 21 cm (15.4") Omjer slike horizontalno/vertikalno   5:3 Gamma   2.20 Podržani DPMS modovi   Nema   [ Plug and Play Monitor [NoDB] ]  Informacije o monitoru: Naziv monitora   Plug and Play Monitor [NoDB] Monitor ID   SEC4E45 Proizvođač   154AT07-H01 Datum proizvodnje   2008 Serijski broj   Nema Vidljiva dijagonala   33 cm x 21 cm (15.4") Omjer slike horizontalno/vertikalno   5:3 Gamma   2.20 Podržani DPMS modovi   Nema

Desktop  Informacije o desktopu: Način prikaza   Rasterski prikaz Rezolucija   1280 x 800 Dubina boje   32 bit Color Planes   1 Rezolucija fonta   96 dpi Širina / visina pixela   36 / 36 Dijagonala pixela   51 Frekvencija osvježavanja   60 Hz Pozadina   C:\Users\Administrator\Local Settings\Application Data\Microsoft\Wallpaper1.bmp  Desktop efekti: Combo-Box animacija   Nije u upotrebi Drop Shadow efekt   U upotrebi Flat Menu efekt   Nije u upotrebi Font Smoothing   U upotrebi Pomicanje cijelog prozora   U upotrebi Gradient Window Title Bars   Nije u upotrebi Hide Menu Access Keys   Nije u upotrebi Hot Tracking efekt   U upotrebi Icon Title Wrapping   U upotrebi List-Box Smooth Scrolling   Nije u upotrebi Menu animacija   Nije u upotrebi Menu Fade efekt   Nije u upotrebi Minimize/Restore animacija   Nije u upotrebi Sjena pokazivača miša   U upotrebi Selection Fade efekt   Nije u upotrebi ShowSounds Accessibility   Nije u upotrebi ToolTip animacija   Nije u upotrebi ToolTip Fade efekt   Nije u upotrebi Windows Plus! dodatak   Nije u upotrebi  Problemi i prijedlozi: Problem   85Hz je preporučena frekvencija osvježavanja ekrana na klasičnim (CRT) monitorima.             

Multi-Monitor  ID uređaja  Primarni  Gornji lijevi kut  Donji desni kut \\.\DISPLAY1   Da   (0,0)  

(1280,800)

jeli dobar moj pc

16 godina
neaktivan

dobro pišeš css i html kod ali nisam ništa uspia pročitat iz ovoga

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pitanje za forumaše. Povodom smrti grafičke kartice prisiljen sam ulagati(ponovo) u dotični hardware. Naime u nedoumici sam. Dali kupiti ATI 5830(inače sam ati fan) ili NVIDIA gtx460 768MB. Također moj favorit za sada pogotovo ako me netko ne razuvjeri je nvidia gtx460 1GB koju nažalost za sada ne mogu nigdje u Hrvatskoj nabavit niti iko zna kad će bit dostupna u prodaji. Ako neko ima kakvu informaciju volio bi da mi kaže. Znači te tri kartice dolaze u obzir jer mi je limit max 2000kn. Ako neko ima prijedlog i savjet neka navede dučan i konkretnu verziju kartice te također bi molio da me savjetujete dali da čekam 1GB nvidia-u. Inače sam nestrpljiv a pošto sam na integrirki lagano počinjem grist nokte jer za mene do daljnjeg nema igranja a ni rezervne kartice ak ova rikne. 

Također sam otvoren za sve druge konkuretne opcije i prijedloge. Hvala unaprijed.

Ostala konfiguracija je u moj pc a zanima me samo reza 1920X1080(znači skoro full HD)

Pozz

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.7.2010 17:38 (strit).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Vodič za odabir grafičke
gudinho kaže...

Izvještaj:jeli dobar moj pc

Izvještaj-tragična grafička!

strit kaže...

Povodom smrti grafičke kartice

GTX460 768MB-jeftinija je,često hladnija i tiša,odličan OC potencijal,vidi sam gdje je ima,a da je jeftina

15 godina
odjavljen
strit kaže...

Pitanje za forumaše. Povodom smrti grafičke kartice prisiljen sam ulagati(ponovo) u dotični hardware. Naime u nedoumici sam. Dali kupiti ATI 5830(inače sam ati fan) ili NVIDIA gtx460 768MB. Također moj favorit za sada pogotovo ako me netko ne razuvjeri je nvidia gtx460 1GB koju nažalost za sada ne mogu nigdje u Hrvatskoj nabavit niti iko zna kad će bit dostupna u prodaji. Ako neko ima kakvu informaciju volio bi da mi kaže. Znači te tri kartice dolaze u obzir jer mi je limit max 2000kn. Ako neko ima prijedlog i savjet neka navede dučan i konkretnu verziju kartice te također bi molio da me savjetujete dali da čekam 1GB nvidia-u. Inače sam nestrpljiv a pošto sam na integrirki lagano počinjem grist nokte jer za mene do daljnjeg nema igranja a ni rezervne kartice ak ova rikne.

Također sam otvoren za sve druge konkuretne opcije i prijedloge. Hvala unaprijed.

Ostala konfiguracija je u moj pc a zanima me samo reza 1920X1080(znači skoro full HD)

Pozz

Svakako GTX 460, ili pokušaj pronaći za oko 2100 HD5850 koja je nešto jača.

Mislim da će GTX 460 1GB Verzije koštati oko 1800-1900KN, dakle dosta blizu HD5850. A i nema neke bitne razlike između   768MB i 1GB verzije po pitanju perfomansi.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [ZETOR Black Edition-SADA SA NOVIM GEFUFNAMA]
15 godina

Nemrem se snač za 2100 jer mi je limit na kartici 2000kn(ja sam Hrvat znači sve na kredit). Nvidia 1GB ima širu sabirnicu i nešto memorije više znači automatski je brža na višim rezama bar tako mislim(možda sam u krivu), a cijena po informaciju koju sam dobio će bit oko 1900kn. Razlika u cijeni ati 5830 i nvidia gtx460 768MB je oko 200kn(zavisi od modela) a mislim da je nvidia brža. Naravno ako netko misli drugačije može me savjetovat. thanks!

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
strit kaže...

Nemrem se snač za 2100 jer mi je limit na kartici 2000kn(ja sam Hrvat znači sve na kredit). Nvidia 1GB ima širu sabirnicu i nešto memorije više znači automatski je brža na višim rezama bar tako mislim(možda sam u krivu), a cijena po informaciju koju sam dobio će bit oko 1900kn. Razlika u cijeni ati 5830 i nvidia gtx460 768MB je oko 200kn(zavisi od modela) a mislim da je nvidia brža. Naravno ako netko misli drugačije može me savjetovat. thanks!

Obje verzije, GTX 460-tke su dosta brže od HD5830.

Zasada je vrlo malo dobavljivih 1GB modela, no onih od 768MB ima, i cjena im se kreće u prosjeku oko 1500KN.

Razlika između 1G I 768M verzije nije velika, 2-3 FPS u prosjeku kad se uključi AA/AF.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [ZETOR Black Edition-SADA SA NOVIM GEFUFNAMA]
15 godina
Weky kaže..

Zasada je vrlo malo dobavljivih 1GB modela, no onih od 768MB ima, i cjena im se kreće u prosjeku oko 1500KN.

Ja nisam uspio nigdje naić na ijedan model od 1GB ako možda znaš ti gdje se može bio bi zahvalan da kažeš. 

15 godina
odjavljen
strit kaže...
Weky kaže..

Ja nisam uspio nigdje naić na ijedan model od 1GB ako možda znaš ti gdje se može bio bi zahvalan da kažeš.

http://www.nabava.net/trazilica.php?q=gtx+460+1gb&x=0&y=0

1775KN Cijena 1GB Model.

Neznam za raspoloživost. Ali uračnuaj nekih 100KN više kad za par dana stignu u druge trgovine.

15 godina

To je neka greška vjerojatno navlače kupca za nos ili su krivo prepisali podatke naime 1GB-na verzija ima 256bit-nu sabirnicu a na ovoj piše 192bit-a. Svejedno svaka čast ti si prvi koji ju je uopče našao u prodaji u Hrvatskoj, al ak je tu ima i drugdje će vrlo brzo doč(nadam se).

15 godina
neaktivan

Koju bi mi grafičku karticu preporučili za ovu konfiguraciju?

Razmišljao sam o HD 5670 i HD 4850.

Cijena do 900kn.

Konfiguracija Konfiguracija

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
g520 kaže...

Koju bi mi grafičku karticu preporučili za ovu konfiguraciju?

Razmišljao sam o HD 5670 i HD 4850.

Cijena do 900kn.

Stavi slabije napajanje pa uzmi Athlon x3 435 i HD 5770 ako možeš.

Između te dvije 4850.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice