I Gaming s 2 venta je sigurno strava cooler isto.
Nije
Nije
A sve od stranice koja je puno vjerodostojnija od tog pokislog techpower up-a
eh, najprije tražiš makar jednu recenziju, a sad ti je ovaj vjerodostojniji od onog
po čemu je vjerodostojniji? po tome jer tebi odgovara ili...?
Zar su i tu nešt sj**ali? U RX 400 seriji Twin Frozr 6 rastura.
Btw u Computer Universeu, Trio X 800€. Jeftiniji od dual fana.
Lightning nigdje ne mogu nać.
Ne moze gaming x nikako bolje hladiti od lightning modela, pa sama kartica je skoro 250grama teza, ima puno bolju faznu regulaciju 14/8 tak da tko ima love i zelis najbolje ide na lightning z, ali da cijena je paprena kao i uvijek za lightning modele, nista novog kod toga.
Normalno da nema potrebe za gaming, al za neko benchanje je nuzno posto osrednji cip na vodi tuce vrhunskog na zraku...
Na ovo se nebi kladio
Moja na 35°C prolazi firestrike sa konstantnih 2139mhz, na zraku sa 55°C max je 2088mhz. Vecinu igara na vodi mogu vrtit na 2175mhz..
eh, najprije tražiš makar jednu recenziju, a sad ti je ovaj vjerodostojniji od onog
po čemu je vjerodostojniji? po tome jer tebi odgovara ili...?
Taj tech power up je pisana stranica za klince, gdje si ti nasao uspoređivati to sa OC3D koji ima kratkometrazne filmove od recenzija, i uz to gotovo uvijek izbacuje videorecenzije, i jedan od glavnih recenzenata na youtube-u po kredibilitetu, taj lik nikad nije zajebo niti rekao da nesto valja ako nevalja.
Imas video kako rade kartice neznam o cmeu ti pricas.
Ne moze gaming x nikako bolje hladiti od lightning modela, pa sama kartica je skoro 250grama teza, ima puno bolju faznu regulaciju 14/8 tak da tko ima love i zelis najbolje ide na lightning z, ali da cijena je paprena kao i uvijek za lightning modele, nista novog kod toga.
Nije sve ni u tezini vec i u dizajnu hladnjaka i aerodinamike kako topli zrak izlazi iz hladnjaka dok se vrte ventovi, a tolika fazna regulacija na zraku ne igra nikakvu presudnui ulogu jer da od tolike regulacije izvuces prevagu moras extremno opteretit karticu i to nebude bilo sa tim njenim zracnim hladenjem sasvim sigurno.
Uglavnom, i da ima bolju temp i rezultate sa lightning, cisto sumnjam da bi ju kupio za cca 8500kn
Taj tech power up je pisana stranica za klince, gdje si ti nasao uspoređivati to sa OC3D koji ima kratkometrazne filmove od recenzija, i uz to gotovo uvijek izbacuje videorecenzije, i jedan od glavnih recenzenata na youtube-u po kredibilitetu, taj lik nikad nije zajebo niti rekao da nesto valja ako nevalja.
Imas video kako rade kartice neznam o cmeu ti pricas.
video uratci su postali popularni baš zahvaljujući klincima i današnjem trendu lijenosti za čitanje, tako da si malkoc okrenuo pilu naopako
opet nisi odgovorio otkud ti tvrdnje da je jedan vjerodostojniji od drugoga, osim što ti smatraš da je tako... ili ćeš mi sad linkati da čitam komentare klinaca sa njegovih jubito uradaka?
i da unaprijed dodam - ja ne tvrdim da je jedan vjerodostojniji od drugog, to tvrdiš ti
isto tako si tvrdio da ne postoji niti jedna recenzija, pa kad sam ti je dao na uvid onda odjednom to ne valja jer... vjerodostojnost
ne da mi se natezati s tobom, naporan si
video uratci su postali popularni baš zahvaljujući klincima i današnjem trendu lijenosti za čitanje, tako da si malkoc okrenuo pilu naopako
opet nisi odgovorio otkud ti tvrdnje da je jedan vjerodostojniji od drugoga, osim što ti smatraš da je tako... ili ćeš mi sad linkati da čitam komentare klinaca sa njegovih jubito uradaka?
i da unaprijed dodam - ja ne tvrdim da je jedan vjerodostojniji od drugog, to tvrdiš ti
isto tako si tvrdio da ne postoji niti jedna recenzija, pa kad sam ti je dao na uvid onda odjednom to ne valja jer... vjerodostojnost
Pa evo da ti odgovorim na tvoje glupasto pitanje... video uratci su bolji zato jer mozes vidjet i čut tocno kako graficka radi u testu, mices sumnju sa namjestanja recenzije ili izmisljanja rezultata, također mozes detaljnije vidjeti smau karticu i dizajn te kako ustvari izgleda u sistemu i odgovara li ti estetski ako slazes "color match" build.
I ja nisam rekao da ne postoji takva recenzija od lightninga sa razlikom u temperaturama gdje lightning ispada bolji, vec da ju nisam vidio, a posto takve isprtke od stranica kao tech power up, tech spot i sl. ne pratim, nije ni cudo da nisam vidio.
Nemamo o cemu raspravljat.
EDIT:
Ovo za pisane i video recenzije je kao da biras hoces li pogledat film ili procitat knjigu o njemu.
Naravno da ti tutleki u fenixu to nemaju, sad sam zvao
Sto onda strixica ostaje jedini izbor?
http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/graficka-kartica-gigabyte-aorus-gtx1080ti-11g-oglas-24063713
Odi kod lika isprobaj, garanciju imaš 3 godine. a potrosio si dosta manje love..
Tj vidim da je zapakirano pa jos bolje :)
Ili nazovi u Uzi shop pa da ti ju oni nabave, a tamo mozes i 3% popusta ostvarit to ti je 200kn popusta na grafu od 6800kn, mada bi ju oni sasvim sigurno za manje nabavili cca 6600kn, ili uzmi strix za 6500kn u Protisu, imas i strix OC verziju sa boljim BIOS-om za 6900kn u ADM.hr pa kako zelis.
EDIT:
Dobra opcija je i ova za 5500kn polovna (NOVA)
1. Pa evo da ti odgovorim na tvoje glupasto pitanje... video uratci su bolji zato jer mozes vidjet i čut tocno kako graficka radi u testu, mices sumnju sa namjestanja recenzije ili izmisljanja rezultata, također mozes detaljnije vidjeti smau karticu i dizajn te kako ustvari izgleda u sistemu i odgovara li ti estetski ako slazes "color match" build.
2. Ovo za pisane i video recenzije je kao da biras hoces li pogledat film ili procitat knjigu o njemu.
1. jedino "glupasto" u ovoj raspravi je tvoje uvjerenje da je video vjerodostojniji od pisane recenzije samo zato jer ti "vidiš" test
ti vidiš ono što oni žele da vidiš, baš kao što ja u pisanoj recenzii čitam ono što oni žele da pročitam
nigdje ti nećeš vidjeti na kojoj sobnoj temperaturi rade video, nigdje nećeš vidjeti na kojoj udaljenosti drže mikrofon i jesu li ga pojačali ili smanjili, nigdje nećeš u komadu vidjeti prebacivanje sa postavki grafe direktno na benčeve, nego uvijek gledaš više nadoštukanih video uradaka u jednom
tako da te tvoje priče o vjerodostojnosti koju navodno potvrđuje to što ti vidiš video uradak su u najmanju ruku smiješne
2. obzirom da ti očito smatraš kako je film bolji od knjige, daljnja rasprava je suvišna, a ipak ti savjetujem da probaš koji put pročitati knjigu i onda pogledati film
i btw., za razliku od video uratka (vrlo često s puno iritantnog presereavanja i glupiranja) gdje moram trošiti po pola ure i više ili na pamet preskakati dijelove videa bez da znam što sam preskočio i je li bilo bitno, na pisanom testu mogu najbitnije stvari saznati puno brže, prijeći pogledom preko teksta i preskočiti ono što me ne zanima... meni osobno daleko komforniji način od gledanja videa
Ili nazovi u Uzi shop pa da ti ju oni nabave, a tamo mozes i 3% popusta ostvarit to ti je 200kn popusta na grafu od 6800kn, mada bi ju oni sasvim sigurno za manje nabavili cca 6600kn, ili uzmi strix za 6500kn u Protisu, imas i strix OC verziju sa boljim BIOS-om za 6900kn u ADM.hr pa kako zelis.
EDIT:
Dobra opcija je i ova za 5500kn polovna (NOVA)
ma uzet ću u instara strix, oni su mi 50m od zgrade, uziizgubim 3 sata dok odem i pokupim
1. jedino "glupasto" u ovoj raspravi je tvoje uvjerenje da je video vjerodostojniji od pisane recenzije samo zato jer ti "vidiš" test
ti vidiš ono što oni žele da vidiš, baš kao što ja u pisanoj recenzii čitam ono što oni žele da pročitam
nigdje ti nećeš vidjeti na kojoj sobnoj temperaturi rade video, nigdje nećeš vidjeti na kojoj udaljenosti drže mikrofon i jesu li ga pojačali ili smanjili, nigdje nećeš u komadu vidjeti prebacivanje sa postavki grafe direktno na benčeve, nego uvijek gledaš više nadoštukanih video uradaka u jednom
tako da te tvoje priče o vjerodostojnosti koju navodno potvrđuje to što ti vidiš video uradak su u najmanju ruku smiješne
2. obzirom da ti očito smatraš kako je film bolji od knjige, daljnja rasprava je suvišna, a ipak ti savjetujem da probaš koji put pročitati knjigu i onda pogledati film
i btw., za razliku od video uratka (vrlo često s puno iritantnog presereavanja i glupiranja) gdje moram trošiti po pola ure i više ili na pamet preskakati dijelove videa bez da znam što sam preskočio i je li bilo bitno, na pisanom testu mogu najbitnije stvari saznati puno brže, prijeći pogledom preko teksta i preskočiti ono što me ne zanima... meni osobno daleko komforniji način od gledanja videa
Treba znat koje se recenzije gledaju... evo kako se radi pravi posao
,
KLIK,
Pa kolika moze biti sobna temperatura kod njih nego 24c jer je sve pod klimom, u tim studijima je uvijek ista amb. temp ili razlika od najvise 2c sta nista ne znaci u testu.
Imas recenzije gdje se sve vidi i pise i simulira koliko je pojacan mikrofon nekim lupkanjem od stol, bacanjem kovanice i sl., također vidis tocno grafu kako radi i usput sniman monitor kamerom da je sve do detalja jasno, također vidi se i konkretno overklokanje i postavke koje se koriste.
A ako trazis dio koji te zanima samo ides misom po vremenskoj crti od youtube klipa i gledas ono kaj te zanima...
Zaostao si u vrmenu, to je jedino kaj ti ja mogu rec
Pa kolika moze biti sobna temperatura kod njih nego 24c jer je sve pod klimom, u tim studijima je uvijek ista amb. temp ili razlika od najvise 2c sta nista ne znaci u testu.
Imas recenzije gdje se sve vidi i pise i simulira koliko je pojacan mikrofon nekim lupkanjem od stol, bacanjem kovanice i sl., također vidis tocno grafu kako radi i usput sniman monitor kamerom da je sve do detalja jasno, također vidi se i konkretno overklokanje i postavke koje se koriste.
A ako trazis dio koji te zanima samo ides misom po vremenskoj crti od youtube klipa i gledas ono kaj te zanima...
Zaostao si u vrmenu, to je jedino kaj ti ja mogu rec
sobna temperatura može u jednom testu biti 18, u drugom 38, pa ti vidi kolike će razlike biti u testovima
ima kovanica i lupkanja kažeš
koji si ti naivac, pa to se u dva različita testa namjesti kako god hoćeš i nije dokaz ničemu
pa nisi valjda toliko bedast da vjeruješ kako se takve stvari ne mogu namjestiti, a ako se pitaš zašto bi namještali i patili se - postavi isto pitanje i za techpowerup koji si popljuvao samo zato jer njihov test govori ono što tebi ne ide u prilog
sačuvaj me bože tvoje suvremenosti, drž se ti svojih šljokica, stakalaca i lampica, to je sad moderno i suvremeno
sobna temperatura može u jednom testu biti 18, u drugom 38, pa ti vidi kolike će razlike biti u testovima
ima kovanica i lupkanja kažeš
koji si ti naivac, pa to se u dva različita testa namjesti kako god hoćeš i nije dokaz ničemu
Da, inace u studijima za recenziranje nemaju za klimu
Zahrđao si tebi nema smisla ista objasnjavat jer te pojelo vrijeme a i godine...
EDIT:
Uostalom iznad sam ti dao dovoljno primjera gdje vidis sve od A do Ž i u istim uvjetima i na istom sistemu, svoje crack pot kameno doba argumente ostavi za drustvo iz starackog doma.
Da, inace u studijima za recenziranje nemaju za klimu
stvarno si nekad spor u shvaćanju
govorimo o namještanju rezultata, a on o tome imaju li klimu
samo ti i dalje udaraj po jubito, čujem da je internet džaba u dječjim vrtićima
Sad si vec poceo sa glupostima... to te mogu prevariti i u pisanoj i video recenziji, ali u video recenziji ce biti manje mogucnosti za to zato jer tesko da taj ko testira na 38c nebude imao znoj na celu, a siguran sam i na 30c
Nije
Ma jeli? Nije strava kuler... Možda je tebi strava zračnjak onaj koji parira vodenom... U realnosti, gaming x je odličan kuler; moćan, kvalitetan, jako dobro izrađen, radi posao odlično... ukratko - STRAVA HLADNJAK ;)
Zna se koje su provjerene stranice koje su desetljeće/ima vrhunske u svom poslu i da im se može vjerovat. Što se tiče OC3D, to je stvarno vrh stranica/utube kanal. Tip ima i pisane recenzije koje su kudikamo dosta obuhvatnije od videa na tubeu, no videa mu volim gledat jer stvarno lik sasere sve što misli da ne valja... Jedino mi nije jasno kako je uspio onoliko nahvalit novi CM-ov "HAF" koji je objektivno smeće, a njemu se kao strašno dopada... Iskreno tu mi je zasmrdio jer je kućište kvalitetom jednako plastičnjačama od parsto kuna, a prodaje se kao tobože premium proizvod...
No nevjerovat pouzdanim pisanim izvorima kao Anandtech, techpowerup i sl. mi je debilno... Da imam toliko nepovjerenja, valjda nikad ne bi izašao iz kuće i držao tri sačmarke ispod svakog stola, za svaki slučaj... Možemo reć da svi lažu i podilaze proizvođačima koji plate recenziju... Ali, glupavo je. Ako su velika i vidljiva odstupanja, jasno je da nešto ne štima. Dok su većina u par posto razlike, nema razloga tražit urote... Video recenzije gledam uz kavu, pisane ako me nešto dodatno interesira...
Zna se koje su provjerene stranice koje su desetljeće/ima vrhunske u svom poslu i da im se može vjerovat. Što se tiče OC3D, to je stvarno vrh stranica/utube kanal. Tip ima i pisane recenzije koje su kudikamo dosta obuhvatnije od videa na tubeu, no videa mu volim gledat jer stvarno lik sasere sve što misli da ne valja...
ma nisam niti rekao da im ne treba vjerovati, luci čim nađeš nešto što se protivi njegovim izjavama odmah kreće s glupostima
eto, pisanim recama nemereš vjerovati, ali ovima video možeš - koja bedastoća, ako će namještati rezultate, namještati će i jedni i drugi
što je najbolje obje grafe radi msi i hlađenje im je skoro pa isto, osim što lightning ima dodatni heat pipe na backplateu i na vrm-ovima, a čak mi se čini i da je hladnjak nešto deblji
ako bi netko i namještao rezultat, onda bi razlog za to bio da msi hoće da gaming izgleda bar jednako dobro kao lightning, obzirom da se ova skuplja više ionako ne proizvodi i da je gaming trio zamjena za lghtning
ali eto - nemereš se s njim niti raspravljati bogznašto kad odmah pocrveni
Stigla Debela Berta, hvala ekipi na pomoci, poslije ide koja slikica
Moze preporuka graficke do 700-800 kuna.
Process fx 6300
8gb DDR3
Rezolucija 1600X1050.
RX560 nova? Ako imaš sreće, može se nać Sapphire Pulse za 750-800kn, 3 godine gare. A rabljeno.... tu već ima odabira.
EDIT:
RX 560 je logičan izbor. Rabljeno možeš eventualno upiknut R9 270 ili GTX 760, no pitanje kakvo im je stanje i garancija .... ove GTX 1050 Ti su skupe do bola. Samo opet, ako uzmeš RX 560, nekako ne znam kakav je single fan XFX verzija. A opet rabljeno RX 560 i 460 su ista cijena kao i nove. Ima par Gainward Phantoma GTX 760, ali garancije sigurno nemaju.
Ja da baš moram kupiti, RX 560 bi uzeo novu.
Pokusaj naci GTX960/R9 380 sa garancijom.
Teško da će to nać, jer ima i R9 280ki za 900kn. XD Jako jako teško da će to nać za 700-800kn.
Bude, samo treba biti brz jer odu za čas bas zato sto su ostali oglasi sa nabijanim cijenama