Koliki rizik bi bio staviti HD6850 u CF sa napajanjem XFX 450 W? Procesor je athlon II x3 otključan u phenom II x4 b50
XFX 450 ce to drzati bez rizika i obe kartice clockane u kombinaciji sa tim procesorom.Nema rizika :)
Koliki rizik bi bio staviti HD6850 u CF sa napajanjem XFX 450 W? Procesor je athlon II x3 otključan u phenom II x4 b50
XFX 450 ce to drzati bez rizika i obe kartice clockane u kombinaciji sa tim procesorom.Nema rizika :)
HD 6850 trosi 125 watti u Furmarku.Dakle dvije u Furmarku nemogu izvuci vise od 250 watti na 12V railu.Macji kasalj i na stocku i sa overclockanimi karticama za XFX 450.Samo ti nemas pojma pa pricas gluposti.
Koliki rizik bi bio staviti dvije HD6850 u CF sa napajanjem XFX 450 W? Procesor je athlon II x3 otključan u phenom II x4 b50
Ide bez problema!
Dečko dosadan si više, nemaš dvi čiste.
Širiš dezinformacije, ne pomažeš nikome, a svima dosađuješ.
Bilo bi dobro da stavi napajanje od 750w,a najbolje bi bilo stavit 1200w neki Corsair.Nista ispod,da bude 100% siguran da nije preslabo.Razmisli prije nego sto nastavis pisati nebuloze jel ima ljudi koji ne znaju pa ce mozda poslusati takve glupe savjete i bez veze potrositi novce na nesto za cime nema nikakve potrebe.
Hvala na pojašnjenju, magistru elektrotehnike
Taj XFX može isporučiti bar 420w na 12V, tako da mu potrošnja od 300w ne stvara nikakvo opterećenje.
XFX 450w je brand name napajanje, ne samo da ima u sebi dobre komponente, nego daje DALEKO VIŠE OD DEKLARIRANOG!
Biti će preko 25% lufta.
HD 6850 troši otprilike(manje-više) kao jedna HD 6970, koju XFX 450w drži samo tako.
Malo se informiraj, googlaj, čitaj, pa se onda javi u ovu raspravu.
A po mom mišljenu ovdje rasprave nebi trebalo biti.
HD 6850 troši otprilike(manje-više) kao jedna HD 6970, koju XFX 450w drži samo tako.
Malo se informiraj, googlaj, čitaj, pa se onda javi u ovu raspravu.
A po mom mišljenu rasprave nebi trebalo biti.
Ma pusti, vidiš da prca u zdrav mozak poštene ljude.
Kad je netko na budgetu i moze potrositi do 900kn onda je najbolja opcija GTX550Ti. HD 6850 je oko 1100kn. Sta tebi tu nije jasno?
Drugo, Radeon trosi manje od nV sve 5, ali kad netko vec kupuje novu konf. i jos se protegne na bolju maticnu i stavlja CF/SLI i jos zeli OCati, zasto bi kod zdrave pameti stedio na napajanju 100-200kn i uzeo ili na knap po snazi ili losu klasu napajanja. Te izjave "lijevom rukom" i "bez da se oznoji" ne pusi nitko.
Ti ides na knap sa racunicom, a ipak treba dati lufta malo.
Recimo phenom II je 135W + 2x HD 6950 su 350-400W (s dobrim luftom jer nitko ne zeli na knap ) + ostale komponente to je 550-600W. Ti bi tu stavio 450W osrednje napajanje jer "lijevom rukom" i 100kn jeftinije. Mislim jbga.
Zasto se ja pravdam levatima koji u zivotu nisu slozili konfu i nemaju pojma nista vezano za tehnicku podrsku kompova?Zbilja neznam,odustajem.Ti kupi napajanje od 1KW i radi sto zelis.Nije me briga.LP
Kao prvo, to tko je levat pokazujes sam svojim nacinom razgovora i predrasudama.
Drugo, postavljas se kao autoritet ovdje za sve zivo i nezivo. Jel' imas HD 6850/70 ili overclockane HD 6950 u CF? Neku OC nvidiu u SLI? nemas? ne pravi se expert na nicemu. I za sve sto te netko upita odgovor je HD 6850 i XFX 450W ili 550W. Netko slaze konfu za 10000kn- preporucas zastarjelo nemodularno napajanje od 450kn koje nema ni bronze licencu zato jer "lijevom rukom".
Da, da, LP.
Ljudi, tko kupuje grafu za 1000 kn max, ima dva izbora. Ili dodat malo i uzet HD 6850, ili birat između polovnih GTX 460 i HD 6850. Sve osim toga je za manje od 1000 kn potpuni promašaj. Ovo tu šta pišete o napajanjima, svašta se lupeta .
Istina je da se lupeta, najbolji su mi da HD 6850 trosi 120W pri loadu, a ono gdje god proguglas ovo:
HD 6850 - 125W IDLE
HD 6850 - 221W u 3D Mark pri 1280x1024 rez.
http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2010/10/22/ati-radeon-hd-6850-review/9
I da takve dvije drzi napajanje od 450W, stvarno ljudi.
Kao prvo, to tko je levat pokazujes sam svojim nacinom razgovora i predrasudama.
Drugo, postavljas se kao autoritet ovdje za sve zivo i nezivo. Jel' imas HD 6850/70 ili overclockane HD 6950 u CF? Neku OC nvidiu u SLI? nemas? ne pravi se expert na nicemu. I za sve sto te netko upita odgovor je HD 6850 i XFX 450W ili 550W. Netko slaze konfu za 10000kn- preporucas zastarjelo nemodularno napajanje od 450kn koje nema ni bronze licencu zato jer "lijevom rukom".
Da, da, LP.
Nemam CF 6850/6870/6950.
HD 6850 preporucam jer najvise nudi za svoju cijenu.Isto tako bih preporucao GTX 460 da je ima na trzistu za te novce.Ljudi u vrijeme krize ne raspolazu velikim novcem pa je vecina upita kartice do 1k kuna.
XFX 450/550 je zapravo Seasonic ispod haube,snazan i necujan.Gone sve zivo i nezivo i imaju 80 plus bronze certifikate,malo prije nego pises provjeri sto pises.Rewiewa ima miljon i zna se kakva su to napajanja i sto drze.Instalirao sam takvih barem 15,njih 10 goni modane HD 6950 Saphirke,kupovale su se dok ih je bilo.Par njih goni HD 6870 i 2 radeona HD 6970 sa 955BE.Jos mi se nitko nije javio da mu se comp restarta jer mu je PSU preslab niti da se pregrijava.Isto tako je i sa Green Power 3 560 serijom od LC-a koja daje mnogo vise nego sto je deklarirana.Za bencheve je gonila 3x5850,to je po vasoj racunici 450 watti na 12V railu.
No nazalost ti nemas pojma,tu si par dana i popio si svu pamet svijeta.U zivotu nisi otvorio stranicu od kompa a kamoli rastavio komp a mene ucis,ajde mali fali ti i prakse i opcenitog znanja.Upristoji se i slusaj one koji znaju,ima ih tu na forumu.LP
Istina je da se lupeta, najbolji su mi da HD 6850 trosi 120W pri loadu, a ono gdje god proguglas ovo:
HD 6850 - 125W IDLE
http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2010/10/22/ati-radeon-hd-6850-review/9
Neobrazovan da se tako izrazim,to si ti.221 watt je ukupna potrosnja sistema,dakle cijeli komp u loadu sa tom HD 6850.Ti si jedan velik fail sinko.
HD 6850 - 125W IDLE
Bravo, pokazao si da znaš čitati - piše ti, consumption at wall socket, dakle toliko snage ide u napajanje, a ono radi sa nekih 85% iskoristivosti, dakle množiš tu brojku sa 0.87 i dobio si koliko troši CIJELI KOMPJUTER!
Ne trollam i nemam drugi account.
To je jedno, drugo je sto SVE, ali doslovce SVE review stranice, od Tomshardware, Guru3d, overclockers.net itd. za JEDNU HD 6850 predlazu najmanje 450W brand PSU sa bronze certifikatom, a za dvije bar 650W. Jel' svi trollaju?
Drugo, da, to je potrosnja cijelog sistema sa jednom karticom, jer logicno nitko nema samo VGA karticu u kompu. Ti slazes racunala profesionalno i mislis da je u redu staviti 450W za dvije 6850? Ozbiljno pitam. Jer NIGDJE na netu takve preporuke nema niti blizu.
Trece, XFX core edition 450 i 550W zapravo proizvodi Seasonic, da. Ali velika je razlika izmedju njih i XFX core 650W i 750W, zato jer su ova manja bazirana na staroj Seasonic SS12II seriji, a ova jaca na novijoj koju koristi i Corsair u svojoj TX V2seriji.
Cetvrto, nije mi namjera trollati nego planiram sloziti novo racunalo pa prelistavam sve moguce reviewe za komponente najprisutnije na nasem trzistu i koliko vidim svi naglasavaju da se na napajanju ne treba stediti pogotovo ako stavljas skupe komponente i hoces da duze traje. Normalno da ne gledam napajanja od 1KW, jer ne mislim imati 4 kartice unutr, ali gledam da nije na knap i da je donekle solidne kvalitete jer mi se ove varijante preko 800kn cine preskupima.
Vidim da je ovdje popularna kolektivna agresiva pa se dalje bas i necu zamarati sa citanjem ove teme. LP
Ne trollam i nemam drugi account.
To je jedno, drugo je sto SVE, ali doslovce SVE review stranice, od Tomshardware, Guru3d, overclockers.net itd. za JEDNU HD 6850 predlazu najmanje 450W brand PSU sa bronze certifikatom, a za dvije bar 650W. Jel' svi trollaju?
Drugo, da, to je potrosnja cijelog sistema sa jednom karticom, jer logicno nitko nema samo VGA karticu u kompu. Ti slazes racunala profesionalno i mislis da je u redu staviti 450W za dvije 6850? Ozbiljno pitam. Jer NIGDJE na netu takve preporuke nema niti blizu.
Trece, XFX core edition 450 i 550W zapravo proizvodi Seasonic, da. Ali velika je razlika izmedju njih i XFX core 650W i 750W, zato jer su ova manja bazirana na staroj Seasonic SS12II seriji, a ova jaca na novijoj koju koristi i Corsair u svojoj TX V2seriji.
Cetvrto, nije mi namjera trollati nego planiram sloziti novo racunalo pa prelistavam sve moguce reviewe za komponente najprisutnije na nasem trzistu i koliko vidim svi naglasavaju da se na napajanju ne treba stediti pogotovo ako stavljas skupe komponente i hoces da duze traje. Normalno da ne gledam napajanja od 1KW, jer ne mislim imati 4 kartice unutr, ali gledam da nije na knap i da je donekle solidne kvalitete jer mi se ove varijante preko 800kn cine preskupima.
Vidim da je ovdje popularna kolektivna agresiva pa se dalje bas i necu zamarati sa citanjem ove teme. LP
Za HD 5770 preporučuju Brand name napajanje od 450w, pa ju i Fortron od 350w drži bez problema, praksa i teorija ne idu pod ruku.
LP i tebi!
Za HD 5770 preporučuju Brand name napajanje od 450w, pa ju i Fortron od 350w drži bez problema, praksa i teorija ne idu pod ruku.
LP i tebi!
Drži je i najobičniji MS 400 Platinum ATX P4. Unatoč nepostojećem rezimeu, iz prve ruke provjereno. Te preporuke su smiješne, grafa povuče jedva stotinjak W u Loadu.
Tipicno prepucavanje. Nekada bilo na usenetu (nVidia-ATI - da ne idem jos ranije), a danas po forumima.
No, prije ili kasnije svi izadju iz puberteta. Doduse, kod nekih on potraje i preko 40te godine . Kazu da postoji i kriza srednjih godina, oliti drugi pubertet
Koliko vidim ima ih dosta ovdje koje 'pucaju' hormoni jos uvijek... Inace, moja 550 ti je kostala podosta jeftinije, nego sto sada kosta. Nesto su im digli cijene kako vidim od moje kupovine. No, nebitno.
A onda shvatite da su razlike u 'praksi' minimalne i kada jedna postane slaba, da ce i druga biti slaba. Odnosno ili cete potrositi 2-3x vise para i malo oduljiti kupnju nove kartice ili cete pokusati potrositi sto manje, ali je cesce mijenjati.
Sve se na kraju svede na to koliko ce i nVidia i danas AMD izmuziti para od naivnih ljudi.
Tipicno prepucavanje. Nekada bilo na usenetu (nVidia-ATI - da ne idem jos ranije), a danas po forumima.
No, prije ili kasnije svi izadju iz puberteta. Doduse, kod nekih on potraje i preko 40te godine . Kazu da postoji i kriza srednjih godina, oliti drugi pubertet
Koliko vidim ima ih dosta ovdje koje 'pucaju' hormoni jos uvijek... Inace, moja 550 ti je kostala podosta jeftinije, nego sto sada kosta. Nesto su im digli cijene kako vidim od moje kupovine. No, nebitno.
A onda shvatite da su razlike u 'praksi' minimalne i kada jedna postane slaba, da ce i druga biti slaba. Odnosno ili cete potrositi 2-3x vise para i malo oduljiti kupnju nove kartice ili cete pokusati potrositi sto manje, ali je cesce mijenjati.
Sve se na kraju svede na to koliko ce i nVidia i danas AMD izmuziti para od naivnih ljudi.
Meni je najjače što sam ja 4890 prije više od 2,5 godine platio 1400kn, a eto još uvijek razvaljuje kartice od 1200kn. Mislim da je to najbolje uloženo dobiveno. Sada uzet 550Ti mi se čini daleko neisplativo (ne za mene nego bilo koga), kartica koja je nešto slabija, košta skoro pa isto kao kartica jače snage prije 2,5 godine.
Išao sam danas po karticu i dobio sam desnu na slici u linku, pa me zanima je li lošiji hladnjak na toj kartici, je li bučniji?
Ne vidi se link, je si dobio crvenu ili crnu sa manjim ventilatorom?
Pretpostavljam crnu sa manjim ventom.
Edit: sad je link ok, znaci dobio si crnu.
Gdje si je uzeo, ja sam narucio cyclone prije par dana i jucer javili da nije dobavljiva.
Onda sam narucio tu crvenu, nadam se da ce ona doci iako su obe ok, crvena ima 9 cm fan, a ova druga 8 cm.
pretpostavljam crnu sa manim ventom.
Ja vidim link, dobio je crnu .
Pretpostavljam crnu sa manjim ventom.
Edit: sad je link ok, znaci dobio si crnu.
Gdje si je uzeo, ja sam narucio cyclone prije par dana i jucer javili da nije dobavljiva.
Onda sam narucio tu crvenu, nadam se da ce ona doci.
Ista stvar se i meni dogodila, naručio cyclone pa su mi javili da nije dobavljiva pa sam naručio onu s crvenim hladnjakom i dobio ovu s manjim crnim. Nadam se da nije glasna, moći ću je tek isprobati za 10-ak dana kad dođem kući.
U protisu sam kupio.