Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.903.241
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Pa tako kazu par portala vec, također kažu i da ce bit samo referentnih modela jos neko vrijeme. A za EU i UK je AMD naredio da se prodaju iskljucivo packovi.

Flop

Battlelog: D3lBoy-00
13 godina
protjeran

Tako su bili rekli svi zivi portali da ce majnat sa 100 MH/s pa eto vidimo sad koliko je to istina. Ta promjena u cijeni nije mala i sumnjam da bi AMD bas samo tako povisio cijene bez ikakve rijeci o tome, druga je prica sto ducani to mogu napraviti posto se prva tura prodala u dva dana...

11 godina
neaktivan

U UK se prodalo u pola sata tako da me uopce nebi cudilo da podignu cijenu.

15 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Flop

D3lBoy kaže...

se prodalo u pola sata

Da, to ima smisla ...

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
11 godina
neaktivan

Ima, Vega je fail po performansama, potrošnji i cijeni. Ali i dalje ce ju mineri kupovat, to je sve zbog preordera i ljudi koji kupuju prije nego vide review.

13 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Ima, Vega je fail po performansama, potrošnji i cijeni. Ali i dalje ce ju mineri kupovat, to je sve zbog preordera i ljudi koji kupuju prije nego vide review.

Kako moze biti vega fail kad je u svim naslovima brza i bolja od 1070 (bar 56) jedina negativna strana je 2x8 pin konektor i to je to 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Evo post od maloprije i ovdje, da ne pisem dva puta istu stvar.

15 godina
protjeran
chaselol kaže...
D3lBoy kaže...

Kako moze biti vega fail kad je u svim naslovima brza i bolja od 1070 (bar 56) jedina negativna strana je 2x8 pin konektor i to je to 

I visa cijena kao sta ces vidjet...

I naravno treba cekat nereferentne jer referentne nisu vrijedne razmatranja..

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.8.2017 21:43 (ansha).
11 godina
neaktivan
chaselol kaže...
D3lBoy kaže...

Brža I bolja?! 

Performanse su u vecini igara izjednacene, ima igara u kojima 56 vodi, ima u kojima 1070, samo što vi birate one u kojima 56 vodi, a bolja definitivno nije jer ima arhitekturu koja odavno postoji sa pre velikim power drawom (pogotovo OC) tako da taman i da ju kupis zbog samo malo majnanja, failo si.

Cijena bi realno trebala bit kao 1070 ili niža, nikakvi packagei, bundlei, nikakvo povišenje cijene. Kartica kasni i ako želi konkurirat Nvidiji mora ili smanjit cijenu da bi se prodavala (gamerima) ili izjednacit cijenu pa napravit nešto sa aftermarket karticama...

8 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Kru' te *ebo @_@ konzole sada sigurno izgledaju bolje od pc-ja.

0 0 hvala 0
14 godina

Koliko je bitno da grafička ima puno rama? Gledam neke kartice sad imaju po 10-11 gb rama omg

ja sad imam 3gb i za sve novije igre kompletno je napune, pa me znaima ići ubuduće na više rama ili to ovisi od kartice do kartice ili?

Pozdrav svima kojima sam na ignore!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ovisi od kartice do kartice. Npr. RX460 nije dovoljno jaka da isklristi vise od 2-2.5GB VRAM-a. Mislim da je za Full HD gaming jos uvijek dovoljno 4GB kartice tipa RX470/570/480/580 mada nije loše uzeti ni GTX1060 6GB ili RX480/580 8GB - iako se 8GB cini kao overkill od viska glava ne boli, a i cijena im nije bila strasna (oko 2.100-2.200kn, cak je jedno vrijeme bila jedna XFX oko 2.000kn) prije ove rudarske ludnice. 

9 godina

Više rama je uvijek bolje, sad je 4gb dosta iduće godine možda više ne. Konzole imaju 8gb tako da će uskoro počet koristit do kraja.

Moj PC  
1 0 hvala 1
8 godina
neaktivan
win10pro kaže...

Više rama je uvijek bolje, sad je 4gb dosta iduće godine možda više ne. Konzole imaju 8gb tako da će uskoro počet koristit do kraja.

Konzole imaju samo jednu zajedničku memoriju, dakle RAM i vram je jedno te isto na konzolama tako da neće sve koristit samo gpu.

14 godina
ibme74 kaže...

Ovisi od kartice do kartice. Npr. RX460 nije dovoljno jaka da isklristi vise od 2-2.5GB VRAM-a. Mislim da je za Full HD gaming jos uvijek dovoljno 4GB kartice tipa RX470/570/480/580 mada nije loše uzeti ni GTX1060 6GB ili RX480/580 8GB - iako se 8GB cini kao overkill od viska glava ne boli, a i cijena im nije bila strasna (oko 2.100-2.200kn, cak je jedno vrijeme bila jedna XFX oko 2.000kn) prije ove rudarske ludnice. 

A vidim da ima i 580 verzija od 8gb

ali cijene su užas, malo čitam i gledam o tim cijenama, kažu svi da to sad lagano pada, pa se nadam sačekati i vidjeti na koliko će pasti.

580 mi se čini best buy možda, samo da još padnu, ali ići 4 ili 8gb ne znam, o čemu ovisi, jel bolje više uvijek ili ne.

16 godina
fila2208 kaže...
ibme74 kaže...

A vidim da ima i 580 verzija od 8gb

ali cijene su užas, malo čitam i gledam o tim cijenama, kažu svi da to sad lagano pada, pa se nadam sačekati i vidjeti na koliko će pasti.

580 mi se čini best buy možda, samo da još padnu, ali ići 4 ili 8gb ne znam, o čemu ovisi, jel bolje više uvijek ili ne.

Ne bude im cijena još padala. http://www.bug.hr/vijesti/raste-cijena-ram-graficke-kartice/161759.aspx

A i ovo minersko ludilo i dalje traje, pitaj Boga kad se to bude smirilo.

12 godina

Ma 4GB jos uvijek dovoljno, ja vherujem da dok dode vrijeme da MORAS imati 6-8GB za full hd gaming RX480/580/GTX1060 ce vec biti slabije za to. Ako razlika u cijeni ne bude strasna izmedu 4gb i 8gb modela uzmes 8GB just in case, ali ako je osjetna razlika i ne placa ti se toliko za nesto sto ti vjerojatno ni ne treba neces pogrijesiti sa 4GB modelom.

14 godina

Pričao sam se nkim ljudima lagano odustaju od toga, barem domaći, a sad što će bit ne znam. Ne žurim se nikud, ali bi do zime nešto uzeo, a ako se voo sve ne smiri ne znam što uzet onda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Što se tiče polarisa rx 570 8gb, 560 4gb i 580 4gb nemaju smisla, baš kao vega 64, 570 4gb i 580 8gb su jedine isplative.Sjecam se da su prošle godine svi govorili obrnuto, 470 je bio neisplativ, sada se situacija okrenula.

fila2208 kaže...

Pričao sam se nkim ljudima lagano odustaju od toga, barem domaći, a sad što će bit ne znam. Ne žurim se nikud, ali bi do zime nešto uzeo, a ako se voo sve ne smiri ne znam što uzet onda.

Ista situacija i na tržištu procesora, ili kupuješ dvojezgrenih Pentium ili hexa core ryzen, situacija na tržištu hardvera je katastrofalno loša, ne znam da li se ovo ikad do sada desilo.Čak i gtx 1050 ti je nestao.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.8.2017 13:19 (DaShip).

1 0 hvala 1
14 godina

mislio sam da je i već razlika 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ibme 74

Sta mislis o ovoj grafi za 150kn?

https://www.asus.com/Graphics-Cards/EN9800GTDI1GD3/overview/

Moze li Far Cry 3 igrat na njoj?

12 godina

Bolja ti je ona HD7750. Performanse su blizu ali ti je HD7750 novija, tiša i hladnija te troši sojetno manje struje.

14 godina

Ej zaboravio san te pitat kakva je bas ova kartica??mislin na proizvodaca nisan bas cuo za njega

12 godina

Nisi nikada cuo za ASUS?

14 godina

Ne tko nije cuo za asus lol nego onu sta si mi preporucio za 2300kn Gtx 1060 6gb Inno3d za tu sam te pita

12 godina

Ne znam ja vise na sta ti mislis, s tobom se svaki dan prica o dvije-tri razlicite grafe. Otkud sada od grafe od 150kn na grafu od 2k+ kuna?

14 godina

Ma nema veze no sikiriki ;)

12 godina

Kaj nisi s dragecom pricao o grafi za 150kn..lol

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Vjeruje mi ne znam vise s kim sam sta pricao haha, odgovaram ovdje na par tema i u PP s par ljudi 

EDIT: Isprike kolegi crosshair

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.8.2017 19:55 (ibme74).
13 godina

Za 150kn na njušci ima nova zapakirana gts 450 512mb ddr5 pa to uzmi

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice