Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.168
|
čitano: 5.946.522
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Pa ne znamo šta igraš ali meni na taj komp nema ništa smisla nego sve od nule . Ali sad ono, ti slobodno nadogradi samo grafu pa da vidiš koliko boosta imaš, i je li ti ok. 

15 godina
Petar hw kaže...

fsr je manje zastupljen i losija je tehnologija, evo ti u dead spaceu pogle muljeviti tekst desno:

FSR je lošiji ali i dalje dobar, pogotovo na 4K....+ imamo AMFM 2 frjem gen za sve igre koji radi odlično. 

Kaj se zastupljenosti tiče nisam odavno vidio igru bez njega. U stvri jesam prvi RDR koji je sad iszašao ali on radi nativno na 4K uz puno fpsa pa me nije briga.

9 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Eto, negdje sam prije naveo, zamjenio jednu grijalicu (RTX 3090) za drugu (RTX 4090). Niđe veze, majke mi. Šalim se ali RTX 3090 cucla više nego 4090, na istom mjestu, ista igra i lock fps. Ok, nebitno, ali samo da velim, ja se oko 70% vremena više igram na amd nego nvidiji, dobre i jedan i druga, nisam ljubitelj FSR-a i DLSS nego teram bez toga. 

p.s. ne sudi konja kojeg nisi jahao ....

Taraba WoW
Moj PC  
3 0 hvala 0
3 godine
itomic009 kaže...

Pa ne znamo šta igraš ali meni na taj komp nema ništa smisla nego sve od nule . Ali sad ono, ti slobodno nadogradi samo grafu pa da vidiš koliko boosta imaš, i je li ti ok. 

Moze li ryzen 5600+16 BG RAM +RX 6600 ?

13 godina

To ti je odličan combo, samo ako može sad već kad je ram jeftin (DDR4), rokni odmah na 2x16GB i to je to. 

4 godine

Hej ekipa, preporuku za kupovinu GPU-u molim.

Znaci ne znam sto uzeti za ultra wide, 1440p, 21:9 gaming, multimediju i nesto programiranja. 7800xt, 7900GRE, 7900xt ili cekati 8000 seriju?

7800xt mi se cini preslaba. Zna li netko kako bi se ovaj rat s tarifama mogao preliti na EU trziste? Hoce li GPU i 8000 serija otici u nebo s ciframa?

Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina

Ja bi čekao novu seriju, po najavma trebale bi imati dobre cijene i performanse, loliko sam pratio izlaze cc u 2. mjesecu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Petar hw kaže...

pimpek ti se drzi kilavo. evo bas sam pola sata nakon pisanja posta pazario rtx3070 gigabyte vision za 270e,

odmah po ustekavanju je istestirao i nije tiha nikako, zahtijeva 2300rpm za 77c,

testirao u battlefieldu teoriju gore - zakucao fan i temperature limit u msi afterburneru i rezultati su:

default uz jako hlađenje 2300rpm i bez udaranja u temperature limit boosta 1890mhz i daje 106fps,

uz 60% fan 1200rpm i udaranje u 83c power limit pada do 1725mhz i tada na istoj tocki daje 101fps,

dakle nekih 5% sto mi je prihvatljivo na racun tisine 

edit: high res pics  

https://ibb.co/9gJv3Dq
https://ibb.co/zRCdHGY

Previše to pada,mislim na taktove ne na pimpek...nisi stavljao custom fan curve?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice