Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.618
|
čitano: 6.809.159
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Kolega tu sa foruma prodaje HD7950 za 500kn i oglas stoji vec neko vrijeme klik

Pa tvom odgovoru vidim da nisi zadovoljan procjenom ali je i vise nego realna, to je vec stara kartica, dodajmo jos tome da R9 280 idu za 700-800kn a vec za 850-900kn naidju r9 380/gtx960 sa garancijom (nedavno je bila jedna xfx r9 380 sa godinu i 5mj gare za 850kn i msi r9 380 sa dvije godine za 900kn).

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.9.2017 18:59 (ibme74).
15 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Toliko o 5g garancije, bar po ovom kontaktu u Zotacu, proslijedio me još u EU tim, pa ću njihov odgovor baš vidjeti.

E moj Svijet medija..ovo bi već bilo lažno oglašavanje ako se pokaže točnim..

i have forwarded you to the Euro team and the Headquaters.

But from what i recall items ending with -10B are bulk SKU's, which does not qualify for extended warranty.

But i cannot be certain for the Euro regions. They will give you a certain answer.

Thank you,

Dan

Zotac USA

Ticket Details

Ticket ID: ALI-504-61218

Department: RMA

Type: Issue

Status: Open

Priority: Low

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.9.2017 20:36 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
thedream kaže...

Toliko o 5g garancije, bar po ovom kontaktu u Zotacu, proslijedio me još u EU tim, pa ću njihov odgovor baš vidjeti.

E moj Svijet medija..ovo bi već bilo lažno oglašavanje ako se pokaže točnim..

i have forwarded you to the Euro team and the Headquaters.

But from what i recall items ending with -10B are bulk SKU's, which does not qualify for extended warranty.

But i cannot be certain for the Euro regions. They will give you a certain answer.

Thank you,

Dan

Zotac USA

Ticket Details

Ticket ID: ALI-504-61218

Department: RMA

Type: Issue

Status: Open

Priority: Low

Pa i trebaš provjeriti sa EU Zotac za informacije ne US, npr u US i Kanadi je produzeno jamstvo samo 1 godinu dok je u EU 3 godine

EU EU
US i Kanada US i Kanada
15 godina
neaktivan
ibme74 kaže...

Pa i trebaš provjeriti sa EU Zotac za informacije ne US, npr u US i Kanadi je produzeno jamstvo samo 1 godinu dok je u EU 3 godine

Ma lako za period, problem je ako -10B ekstenzija kartica uopće ne kvalificira za produženo jamstvo, po ovom tipu..

Baš me zanima odgovor EU ekipe..

12 godina

Kazem prvo provjeri sa EU Zotac, ocito ne vode istu politiku u americi i ovdje. Ako ti i oni potvrde isto javi se Svijetu Medija i trazi lovu nazad.

7 godina

Koja je razlika između "mini" grafičkih kartica i onih "normalnih" za PC?

(( npr. gtx 1070 mini i 1070))

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

koji je to model sa -10B ? koliko vidim ova što sam uzeo 1060 AMP 3Gb završava na -10M, znači to nije upitno 5 g jamstva?

12 godina

Pa ako si registrirao i ako je proslo onda nije

11 godina
neaktivan

Niži clockovi, slabije hlađenje i opcenita izrada. Ali isplati se

Battlelog: D3lBoy-00
15 godina
neaktivan
lav1000 kaže...

koji je to model sa -10B ? koliko vidim ova što sam uzeo 1060 AMP 3Gb završava na -10M, znači to nije upitno 5 g jamstva?

Ovaj.

Kartica je inače skroz ok, osim više memorije i shadera u odnosu na 3gb model, iznenađujuće je tiha u idleu i loadu, temperature su 28-30 idle, load je oko 60 kod mene.

Ništa na prvu ne upućuje da bi moglo biti problema, ali blower fan je na to bojim se predodređen u duljem periodu zbog prašine i pregrijavanja.

EDIT: Sadržaj obrisan zbog zaštite podataka

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.9.2017 18:21 (thedream).
8 godina
protjeran

a došao je povratni mail da je proizvod uspješno registriran

12 godina
lav1000 kaže...

a došao je povratni mail da je proizvod uspješno registriran

Pa onda je to to, ako baš hoćeš "smirit dušu" pošalji im upit mailom dali sada imaš dodatne 3 godine jamstva

13 godina
neaktivan

Pozdrav.

Evo opet mene. Preporucena r9 285 s  foruma je otisla kao i 280x vaporx s njuskala tako da sam u potrazi za novom karticom jer nisam uspio nac dobru ponudu.

Imam fx 6300 i htio bih preporuku za neku dobru ponudu, a idealno bi bilo kad bi bilo za zg.

Budzet mi je 800-900kn.

Lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ako si bas los s lovom onda gtx950, idealna bi ti bila nekakva gtx 960(bude ih od 800+kn) s obzirom da imas poprilicno slab cpu za ista jace od toga i pogotovo od amd-a!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina

Pa uzmi si novu RX560/GTX1050 i vozi, ionako taj CPU ne može voziti ništa puno jače, istina da bi neki sweet spot bile R9 380/GTX960 ili GTX1050Ti ali ih nema baš po tim cijenama.

15 godina
neaktivan

Dvije godine je ipak garancija na spomenuti Zotac 1060 model, potvrđeno. Ponuđena mi je korektno zamjena/povrat pa ću to realizirati čim artikl bude dostupan. Vjerujem da će u najkraćem periodu također korigirati opis proizvoda, i ovako je dobar buy kartica, cijena i 24mj. garancije su isto ok.

Za buduće kupce, kartica se odlično ponaša i sa auto fan krivuljom, imali nju ili nešto, uvjetno rečeno, boljeg hlađenja, za većinu korisnika svejedno. Pogotovo non-clockera.

U svakom slučaju dobro da sam išao ispitati, za sebe, njih kao trgovinu ali i buduće kupce.

Moj PC  
7 0 hvala 4
17 godina

Bacite oko na

<--- Moj PC

Tražim high-end/enthusiast GPU za G-sync gaming na 2560x1440 rezi i 165Hz refresh rate.

U uži odabir mi je Asus Strix GTX1080 Ti, a sinoć sam dobio ponudu za Zotac GTX 1080TI X-Treme Core Edition 11GB. Mogu slobodno biti polovne, a za nove sam spreman pričekati black friday 24.11. Mogu i non-Ti verzije if price is right.

Znam da će mi CPU raditi bottleneck, ali imajte u vidu da nagodinu prelazim na ryzen dok se zarade novci.

EDIT: Zotac mi ne stane u kučište, max length je 318mm dok je GPU 325mm

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.9.2017 8:37 (Najbrži).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Najbrži kaže...

Znam da će mi CPU raditi bottleneck, ali imajte u vidu da nagodinu prelazim na ryzen dok se zarade novci.

na tvojem mjestu bi prvo rješavao cpu i popratnu opremu, jer do sljedeće godine skok u perfomansama cpu-a neće biti bogznašto i skoro pa svejedno je uzeo rajzena sad ili rajzena+ (ili kako će se već zvati) sljedeće godine

dok kod grafa bi upgrade trebao biti znatno bolji - sljedeće godine očekuje se volta i perfomanse te 1080ti ćeš dobiti vjerojatno sa nekom 2070 za duplo manje novaca, a hladnija, manji potrošač, nova i s novom garancijom

17 godina
picajzla0707 kaže...

dok kod grafa bi upgrade trebao biti znatno bolji - sljedeće godine očekuje se volta i perfomanse te 1080ti ćeš dobiti vjerojatno sa nekom 2070 za duplo manje novaca, a hladnija, manji potrošač, nova i s novom garancijom

NHF 

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.9.2017 9:17 (Najbrži).
12 godina
Sorry ako je vec bilo rasprave o tome, ja samo iznosim svoje misljenje
ti si sam rekao da ces raditi update procesora nagodinu, pa sam se na to referirao sto je bolja opcija ako sad imas oko 6000 kuna, da ih iskoristis za proc jer ces ih tako najbolje iskoristiti
Em ti 1080ti nema smisla na sadasnji proc pa je ustvari zakurac uzimas dok to ne promijenis, em ce nagodinu biti boljih grafa za manje oara, a u slucaju cpu razlika nece biti ni priblizno tolika
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Nedavno sam nabavio novi GPU (MOJ PC). Zanima me da li postoji opasnost da mi CPU bude BOTTLENECK? Kliko sam čitao, ne al pitam svejedno.

Što mislite? Treba clockat ili ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Zbilja ne vidim potrebu da ista diras, osim sto bih se ja igrao na tom secondary monitoru da sam na tvom mistu...

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-z-lista/252793.aspx
Moj PC  
1 1 hvala 1
13 godina
protjeran

Trenutno na trzistu niti nemas bolji gaming cpu osim marginalno brzeg 7700k zbog 300 MHz viseg kloka, tako da samo uzivaj. 

EDIT: Digni ga bez problema na 4.6.-4.7 GHz i trebao bi osjetiti skok u FPS-u, naravno ovisno od igre do igre, ali mislim da je veci pomak u 1% low FPS-u koji je u konacnici vazan za fluidnost na tvom 144Hz monitoru.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.9.2017 10:48 (war3_tft).
12 godina

Ok hvala kolege gameri! Htio sam samo potvrdu! 

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Najbrži kaže...

Bacite oko na

<--- Moj PC

Tražim high-end/enthusiast GPU za G-sync gaming na 2560x1440 rezi i 165Hz refresh rate.

U uži odabir mi je Asus Strix GTX1080 Ti, a sinoć sam dobio ponudu za Zotac GTX 1080TI X-Treme Core Edition 11GB. Mogu slobodno biti polovne, a za nove sam spreman pričekati black friday 24.11. Mogu i non-Ti verzije if price is right.

EDIT: Zotac mi ne stane u kučište, max length je 318mm dok je GPU 325mm

Gle ako ti ne igra prevagu sto ces dobivati i do 40% ako ne i više manje performanse u odnosu neki intelov i7 pa čak i ovaj moj onda odi na to.

A zapravo niti nemaš drugog izbora jedino da uzmeđ gtx 1070 i napraviš bn grafe ali opet ne u svim naslovima i imati ces probleme.

Po meni uzmi gtx 1080ti ali zatim ne ryzena nego i7 za gaming na 1440p i 165hz.

Mislim mozes i Ryzena ali sumnjam da ce zbog niskog takta ipak malo kociti grafu..(ne u svim naslovima) jbga ipak je to 165hz monitor..

13 godina
neaktivan

pozdrav..planiro sam uzeti poluvnu gtx 980 graficku.no ništa od toga,covjek ju prodo za vece novce...  sad koju b mi grafičku preporučili nova,polovna svejedno do neki 2500kn ova mij e zapela za oko RX 470MSI 8GB

inace kompjuter mi služi za igranje par igrica PES,CS:GO ,NBA,NFS

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Za te novce se može naći i nova gtx1060 6gb, ako želiš rx470 level of performance, uzmi polovnu gtx970.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.9.2017 19:54 (_mark0_69).
13 godina
neaktivan
17 godina
Gebraucht znači korištena, jer imaš freesync monitor? Ako si u Njemačkoj pogledaj si na mindfactory.de.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
neaktivan
Drky1991 kaže...

pozdrav..planiro sam uzeti poluvnu gtx 980 graficku.no ništa od toga,covjek ju prodo za vece novce...  sad koju b mi grafičku preporučili nova,polovna svejedno do neki 2500kn ova mij e zapela za oko RX 470MSI 8GB

inace kompjuter mi služi za igranje par igrica PES,CS:GO ,NBA,NFS

Sve jace od 560/1050/ti je bacen novac za te naslove.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice