Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.933.482
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Loo kaže...

Imam full hd 24" pa bi htjeo neku da mogu vecinu vrtit u full hd-u

270 vrti bez problema full hd na high, evo moja vrti najnovijeg witchera u 45 fpsa na high, sto je meni i vise nego dovoljno

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
neaktivan
chaselol kaže...
Loo kaže...

270 vrti bez problema full hd na high, evo moja vrti najnovijeg witchera u 45 fpsa na high, sto je meni i vise nego dovoljno

Dal bi vrtilo GTA V na high? Naso sam 3 kartice sad neznam koja je bolja?

1. http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/r9-270x-4gb-ddr5-radeon-sapphire-oglas-15351942

2. http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gigabyte-r9-280-3gb-oglas-15401088

3. http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/r-9-270x-sapphire-vapor-x-oglas-14492348 

12 godina
Loo kaže...
chaselol kaže...
Loo kaže...

Dal bi vrtilo GTA V na high? Naso sam 3 kartice sad neznam koja je bolja?

1. http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/r9-270x-4gb-ddr5-radeon-sapphire-oglas-15351942

2. http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gigabyte-r9-280-3gb-oglas-15401088

3. http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/r-9-270x-sapphire-vapor-x-oglas-14492348 

280-ku bez razmišljanja

Sami sebi smo najveci neprijatelji
13 godina
neaktivan

R9 280. Mijenjaj napanje (ako se radi o MS-u pod moj pc) - XFX TS 550W, Fortron Raider 550/650W, Hyper 600W, Aurum 500W Gold.

Pripazi kod odabira modela r9 280 jer neki imaju duze hladnjake pa da nebi bilo da ne stane u kuciste. 

Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
10 godina
neaktivan
zober kaže...

R9 280. Mijenjaj napanje (ako se radi o MS-u pod moj pc) - XFX TS 550W, Fortron Raider 550/650W, Hyper 600W, Aurum 500W Gold.

Pripazi kod odabira modela r9 280 jer neki imaju duze hladnjake pa da nebi bilo da ne stane u kuciste. 

Ako bi rebo mjenjat napajanje od nista od nje jer mi je to vec dosta veci trosak, a sto se tice mjesta trebala bi stat posto imam oko 32cm mjesta za grafu  bar nesto...

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/r-9-270x-sapphire-vapor-x-oglas-14492348 Zabotavih rec da bi ovu dobio za 1100kn 

Ili ova koju je bila prije navedena  http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/msi-ati-radeon-7950-twin-frozr-3gd5-v2-oc-oglas-14146863 - 1200kn

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 21:49 (Loo).
12 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Opet gledas istu stvar jer r9 280 jest rebrandirana HD 7950 stoga ako ti napajanje nemoze gurat 280-ku neće moć niti 7950

Moj PC  
2 0 hvala 2
10 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Opet gledas istu stvar jer r9 280 jest rebrandirana HD 7950 stoga ako ti napajanje nemoze gurat 280-ku neće moć niti 7950

Mislis da 550W nebi izguralo? Bar jedno vrijeme oko 2 mjeseca dok si nebi kupio novo napajanje 

12 godina
Loo kaže...
nicky.sl kaže...

Mislis da 550W nebi izguralo? Bar jedno vrijeme oko 2 mjeseca dok si nebi kupio novo napajanje 

Izguralo bi ako je kvalitetno. Napiši koji je model il ga uslikaj da vidimo

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 22:25 (nicky.sl).
13 godina

u moj pc mu piše MS 550 :D Znaci max maximuma R7 250x :) R9 ni u ludilu stavljati na to jer bu sve crklo... pogotovo tam neke grafe sa garancijom van drzave il ibez garancije

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 22:36 (FakeDeath).
Moj PC  
4 0 hvala 3
13 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

u moj pc mu piše MS 550 :D Znaci max maximuma R7 250x :) R9 ni u ludilu stavljati na to jer bu sve crklo... pogotovo tam neke grafe sa garancijom van drzave il ibez garancije

Ma kakva 250X, ja sam prije 7 dana u jedno 600W ms napajanje stavio 7770 i phenom 965, znaci radilo je sve super dok nisam pokrenuo neku igru :D

Razmisli da uzmes napajanje, bez toga danas nema gaminga, jednostavno je tako!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
neaktivan

Napajanje je MS 550W ATX P4 eto i slika

12 godina
Loo kaže...

Minjaj pod hitno ako misliš uzimat iti jednu grafu od onih što gledaš jer može (a i nemora) doć do ozbiljnih problema (prevelik rizik ne isplati se riskirat)

10 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
Loo kaže...

Minjaj pod hitno ako misliš uzimat iti jednu grafu od onih što gledaš jer može (a i nemora) doć do ozbiljnih problema (prevelik rizik ne isplati se riskirat)

A problem su pare... grafa bi mi trebala sto prije jer je stara prodana (trenutno imam 9600gt za prvu ruku) a sad napajnje bi me izaslo jos kojih 400tinjak kuna tak da neznam kako cu, jedino ako bi se igdje naslo jeftinije napajanje?

12 godina

Probaj na njušci, al sigurnosti radi rađe se strpi misec dana pa uzmi grafu i napajanje

Moj PC  
1 0 hvala 2
10 godina
neaktivan
13 godina
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2015 8:57 (FakeDeath).
Moj PC  
3 0 hvala 2
10 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

Sta ovo prvo nije preslabo 550W a i ova dva nisu vise :P 

12 godina

Nisu preslabi cisto iz razloga sto su to klase od napajanja i isporucuju onoliko koliko pise za razliku od sroteks MS-a

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Usporedivati raider i ms je kao da usporedujes mercedes i bicikl

aka Megatr0n_HR/MarkoCvP
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2015 9:32 (alien20).

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Nisu preslabi cisto iz razloga sto su to klase od napajanja i isporucuju onoliko koliko pise za razliku od sroteks MS-a

Nije bas da su to klase i da isporucuju kolko pise (pogotovo Hyper), al u usporedbi s MS-om su vrhunska..

13 godina
ansha kaže...
nicky.sl kaže...

Nije bas da su to klase i da isporucuju kolko pise (pogotovo Hyper), al u usporedbi s MS-om su vrhunska..

Da, istina. Ali eto linkao i preporučio navedena jer su svi dosta za te grafe i neće biti nikakvih problema.

Raider 550 je najbolji izbor i svakako se isplati dati koju kunu više za njega.

10 godina
neaktivan

Si siguran da ce mi to bit dosta da nebacam pare.. za kolko bi mogo prodat ovo svoje staro MS?

13 godina

A zasto bi ti preporučio onda ako nisam siguran? Dosta je i za jače grafe...

Tvoja konfa sa 270x vapor ili 7950 bude u full loadu trošila max 250w (znaci 50w više otprilike koliko MS tvoj moze dati). A Raider uredno daje 500W

MS baci u smeće! Ne vrijedi to ni žvakaću

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2015 10:26 (FakeDeath).
10 godina
neaktivan

Pa jer ga bar mogu prodat za 2 kutije cigara ahahha il to niko nece kupit?

11 godina
neaktivan
Loo kaže...

Pa jer ga bar mogu prodat za 2 kutije cigara ahahha il to niko nece kupit?

Ma uvijek se nade neko ko ce kupit, stavi 40kn cijenu, otici ce

aka Megatr0n_HR/MarkoCvP
16 godina

Planiram nadograditi računalo novom grafičkom Asus R9 290-DC2-4GD5 međutim sada sam skužio da mi matična podržava PCI Express 2.0 x16 slots a ova Asusova grafička PCIe 3.0

Da li je tu veliki "decrease" na performansama (matičnu budem isto mijenjao ali naknadno)?

Također, da li bi preporučili neku drugu karticu umjesto ove u cjenovnom razredu oko 2500kn

Pozdrav

0 0 hvala 0
17 godina
JackIsBack kaže...

Planiram nadograditi računalo novom grafičkom Asus R9 290-DC2-4GD5 međutim sada sam skužio da mi matična podržava PCI Express 2.0 x16 slots a ova Asusova grafička PCIe 3.0

Da li je tu veliki "decrease" na performansama (matičnu budem isto mijenjao ali naknadno)?

Također, da li bi preporučili neku drugu karticu umjesto ove u cjenovnom razredu oko 2500kn

Pozdrav

Nebi trebalo biti velike razlike, pogtovo ne s jednom grafičkom. Neke kolege su radile tu usporedbu an forumu, i shvatile su da uopće nema razlike.

tek na nekim jačim grafa ili sli/cf setupima vide se razlika.

I da, pogledaj privatnu poruku 

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
12 godina

Nema ti ama baš nikakve razlike u performansama grafe između PCI-E 2.0 i 3.0 (ja testira u ovim nasim benchevima na forumu i rezultati identicni)

Moj PC  
2 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Nakraju uzimam ovo posto mjenjam napajanje pa mi je najjeftinija jedino pitanje dali vrijedi 1000kn (spustio 200kn) ?

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/r9-270x-4gb-ddr5-radeon-sapphire-oglas-15351942

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2015 15:14 (Loo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Loo kaže...

Nakraju uzimam ovo posto mjenjam napajanje pa mi je najjeftinija jedino pitanje dali vrijedi 1000kn (spustio 200kn) ?

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/r9-270x-4gb-ddr5-radeon-sapphire-oglas-15351942

Ako ima garanciju, vrijedi. 

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice