Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.933.489
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

igrice svakako neigram osim na ps3,samo da brzo renderira u sony vegasu mi je bitno...

This time next year we'll be millionaires
14 godina
Boixus Nois PS kaže...

igrice svakako neigram osim na ps3,samo da brzo renderira u sony vegasu mi je bitno...

Neces onda vjv. razliku i previše primjetit, no i dalje, ja sam na strani HD7770 posto i sam imam Vapor-X izvedbu{#}

sup bro?
11 godina
protjeran
Vodič za odabir grafičke kartice

i ja sam radje a HD 7770,sutrazovem lika jeli prodo ako je onda nova graficka iz ducana...

Nego da vas pitam kad ste kupovali preko njuskala,jeste li kupili pa onda kuci isprobali ili ?

This time next year we'll be millionaires
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Boixus Nois PS kaže...

i ja sam radje a HD 7770,sutrazovem lika jeli prodo ako je onda nova graficka iz ducana...

Nego da vas pitam kad ste kupovali preko njuskala,jeste li kupili pa onda kuci isprobali ili ?

Preporucam, ako si u mognucnosti, probat kod prodavaca grafu. Ako ces "na sljepo" narucivat, bolje s naseg foruma, pouzdanije je

sup bro?
13 godina
Strm kaže...
Boixus Nois PS kaže...

nisam znao da je HD 7770 zapravo ista kartica kao i R7 250X.

Ako mogu dati za polovnu 500kn mogu dodati jos 150kn i uzeti novu u ducanu...

Jos cu naci Phenom X4,ili Athlon 640 za 300kn i miran sam dok mi nesto ne crkne...

HD7770 je nekih 10% jaca.....

{#}  7770 i 250x su ti iste kartice. Razlika je samo u poređenju nereferentnih modela.

14 godina
kenan.M kaže...
Strm kaže...
Boixus Nois PS kaže...

nisam znao da je HD 7770 zapravo ista kartica kao i R7 250X.

Ako mogu dati za polovnu 500kn mogu dodati jos 150kn i uzeti novu u ducanu...

Jos cu naci Phenom X4,ili Athlon 640 za 300kn i miran sam dok mi nesto ne crkne...

HD7770 je nekih 10% jaca.....

{#}  7770 i 250x su ti iste kartice. Razlika je samo u poređenju nereferentnih modela.

Svjedeno, i dalje, HD7770 Ima prednost pred 250X, jedino sto je starija...

sup bro?
12 godina
neaktivan
Strm kaže...
kenan.M kaže...
Strm kaže...
Boixus Nois PS kaže...

{#} 7770 i 250x su ti iste kartice. Razlika je samo u poređenju nereferentnih modela.

Nisu to iste kartice - 7770 ima prednos -

13 godina

http://www.amd.com/en-gb/products/graphics/desktop/r7

http://www.amd.com/en-gb/products/graphics/desktop/7000/7700

Kartice su identične, imaju ISTE specifikacije, obično kad se radi rebrand barem se klokne kartice ali ovdje nije ni to urađeno već je samo spuštena cijena.

Citiram:

"The Radeon R7 250X is nothing more than a renamed version of the Radeon HD 7770. In other words, AMD hasn't updated a single thing about this card, which is in all ways identical to the 7770." - izvor

Specke u tomshardware članku - specifikacije obje kartice su IDENTIČNE

Moj PC  
3 1 hvala 1
12 godina
neaktivan

Moja slika je sa sluzbene stranice.

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

pozz...prijatelju riknila ati 5870,ne mogu vjerovat da je otisla,stara je 4 godine i nikad nije  klokana...

uzeo bi polovnu ,do 500-600kn,sto mislite koju najbolje,samo da nije slabija od 5870..

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Od novjih na njuskalu za tu lovu mozes trazit 7770 koja je ipak slabija

Najjace sto ide za tu lovu je hd 6950 ili gtx 560ti

Tako da je preporucljivo da trazis HD 6950 2GB za nekih 600kn

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2014 11:31 (lGRACINA).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
_CR7_ kaže...

pozz...prijatelju riknila ati 5870,ne mogu vjerovat da je otisla,stara je 4 godine i nikad nije  klokana...

uzeo bi polovnu ,do 500-600kn,sto mislite koju najbolje,samo da nije slabija od 5870..

Za 500 do 600Kn se mogu nac HD7770 no i ta je grafa slabija od HD5870, trebat ces malo vise novaca

sup bro?
15 godina
neaktivan
_CR7_ kaže...

Sve ovisi kakvo napajanje ima. Kad sam prodavao GTX480 Amp! za 550kn na kraju se 5 ljudi javilo u isto vrijeme, imala je performanse HD7850 kartice, ali je bio ograničavajući faktor 6+8pin napajanje, što mnogi nemaju vs. 1x6pin na HD7850.

Da se naći svašta oko 500-600kn, također preporuka za 6950 1 ili 2G model.

Ja sam za 450kn oglasio sad GTX470SOC od Gigabytea, ali ekipa čini se baš ne gotivi stare Fermije bez garancije, iako za tu lovu dobije također performanse gotovo GTX480/7850 kartica.

Potraži u svakom slučaju kakav nereferentni 6950, ja sam imao svojevremeno XFX i odlično me služila. Preporuka za njih.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2014 12:41 (thedream).
14 godina
nova r7 260 sa 3 godine garancije za 640 kn. performanse u rangu 5870

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=196128
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Odličan buy za novu karticu, jamstvo, još gore piše 1GD5, vjerojatno je 2GD5, 260X model i OC.

Best buy definitivno za prosječan FullHD gaming.

Vs5870, stvarno odlično stoji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
nije x model nego obična 260 sa 1gb ram-a
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Onda im je slika kriva, a i opis proizvoda, što je kažnjivo zakonom o zaštiti potrošača, ako ti ne isporuče upravo takav proizvod. Opis jednostavno ne odgovara kupljenom proizvodu, u tom slučaju, kao ni slika. Ako se nisu ogradili u uvjetima prodaje, moglo bi im biti veselo.

klasika klasika
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2014 14:01 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
thedream kaže...

Onda im je slika kriva, a i opis proizvoda, što je kažnjivo zakonom o zaštiti potrošača, ako ti ne isporuče upravo takav proizvod. Opis jednostavno ne odgovara kupljenom proizvodu, u tom slučaju, kao ni slika. Ako se nisu ogradili u uvjetima prodaje, moglo bi im biti veselo.

HGSPOT Informatika d.o.o. zadržava pravo pogreške u opisu i fotografiji, te reklamnom prikazu proizvoda. Sva prava kupca na reklamacije i povrate opisana su u ovim uvjetima.

iclock2much
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
thedream kaže...

HGSPOT Informatika d.o.o. zadržava pravo pogreške u opisu i fotografiji, te reklamnom prikazu proizvoda. Sva prava kupca na reklamacije i povrate opisana su u ovim uvjetima.

Klasika. {#}

10 godina
neaktivan
thedream kaže...

Ionako imaš pravo u roku od 14 dana vratiti proizvod ako ti nepaše, bar ako naručiš preko webshopa.

10 godina
neaktivan

Pozz, meni bi trebala nova grafička s obzirom da s ovom koju imam trenutno nemogu ništa novije vrtit, pa što vi mislite koja bi bila najbolja, te ne bih uzeo AMD ako baš nemoram jer neznam baš.... al nevolim njih imam lošeg iskustva s njima ;) . Te ne bih nešto prejako da nebih morao mijenjati PSU. Išao bih do nekih 1500-1800 max . Hvala !

BepoKiller19
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
BepoKiller19 kaže...

Pozz, meni bi trebala nova grafička s obzirom da s ovom koju imam trenutno nemogu ništa novije vrtit, pa što vi mislite koja bi bila najbolja, te ne bih uzeo AMD ako baš nemoram jer neznam baš.... al nevolim njih imam lošeg iskustva s njima ;) . Te ne bih nešto prejako da nebih morao mijenjati PSU. Išao bih do nekih 1500-1800 max . Hvala !

S obzirom na proc ja ti nebi preporucao nista u tom cjenovnom rangu , i sam imam 955 i imam osjecaj da ne iskoristava trenutnu 7870 do kraja!

10 godina
neaktivan
naPerk777 kaže...
BepoKiller19 kaže...

S obzirom na proc ja ti nebi preporucao nista u tom cjenovnom rangu , i sam imam 955 i imam osjecaj da ne iskoristava trenutnu 7870 do kraja!

Znači, preporučaš da ostanem na ovoj ili ? A ako bih se odlučio na novi GPU morao bih i CPU , točno ? 

A što kažeš na npr GTX 750 ili GTX750TI 2GB ? otpr. 1200kn ? 

BepoKiller19
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2014 17:10 (BepoKiller19).
12 godina
neaktivan

Sada imam ram 4gb 665 ghz
I ako sada kupim jos 4gb 1333ghz na kojoj frekvenciji ce raditi i hoce li biti kakvih problema ?

Mrachni
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
BepoKiller19 kaže...
naPerk777 kaže...
BepoKiller19 kaže...

Znači, preporučaš da ostanem na ovoj ili ? A ako bih se odlučio na novi GPU morao bih i CPU , točno ? 

Ako imas novca uzmi neki noviji proc i grafu , ako nemas uzmi grafu nece biti neki veliki bottleneck tj zavisi sto ces igrat (da li igra zahtjeva dosta CPU ili grafe)

Mrachni kaže...

I ako sada kupim jos 4gb 1333ghz na kojoj frekvenciji ce raditi i hoce li biti kakvih problema ?

Tema je za graficke a ne ram , ali kad je vec off , uvijek je bolje uzimati rame istog proizvodjaca i iste frekv , u najboljem slucaju ti rami od 1333 ghz radit ce na frekv od 665 ghz a u najgorem dobivat ces BSOD.

12 godina
neaktivan

A sta je bsod ?

Mrachni
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
12 godina
neaktivan

aha...ima li neki program da vidim koji mi je ram , da ne otvaram komp...imam speccy ali ne pise u njemu brend..

Mrachni
10 godina
neaktivan
naPerk777 kaže...
BepoKiller19 kaže...
naPerk777 kaže...
BepoKiller19 kaže...

Ako imas novca uzmi neki noviji proc i grafu , ako nemas uzmi grafu nece biti neki veliki bottleneck tj zavisi sto ces igrat (da li igra zahtjeva dosta CPU ili grafe)

http://www.ekupi.hr/Graficka-kartica-Palit-GTX750-Ti-StormX-Dual-2GB-403310.aspx

http://www.ekupi.hr/Graficka-kartica-GTX750TI-PH-2GD5-420829.aspx

http://www.ekupi.hr/Graficka-kartica-GTX750TI-OC-2GD5-387642.aspx

http://www.ekupi.hr/Graficka-kartica-STRIX-GTX750TI-OC-2GD5-460492.aspx

Najbolja ? 

BepoKiller19
17 godina
Mrachni kaže...

Kao prvo ram ti ne radi na 665 nego na 1330mhz jer se mnozi ta tvoja frekvencija x2. Kupi ako mozes istog proizvodaca koji radi na 1333mhz i nece biti nikakvih problema.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice