Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.932.956
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Najbolje bi se tu uklopila r9 280 neznatno je skuplja a dosta je jaca, da se nac vec od 1500kn

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
marinek98 kaže...

Pozdrav!
Što mislite o grafičkoj MSI R9 270X 2GB? Mislite li da bi se uklapala u moje komponente? (vidljivo pod Moj PC)
Koji model bi bio najbolji?
Unaprijed hvala. {#}

Koje kolega imaš napajanje? Pitam zato što ne vidim da si ga naveo pod moj PC pa zato pitam, pošto je to bitna stavka kakvo imaš napajanje {#}

13 godina

Napajanje je MS 550W, dodao sam i u Moj PC sad. {#}

13 godina
marinek98 kaže...

Slobodno i napajanje mijenjaj, ne znam kako ti je GTX560 radio na tom šrotu , inačke spomenik mu digni {#} 

TDP R9 270/270X i GTX560 je veoma sličan +-20W, al sve ti je u Božijim rukama sa tim napajanjem....

XFX 450W preporučujem ~350-360Kn !

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2014 12:44 (micr0).
14 godina
marinek98 kaže...

Zapali mu jednu visku, debelu, Marijansku svjeću ^^

NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH
16 godina
neaktivan

Kupujem novu grafu do 1000kn, iz Links-a ili ADM-a. Trenutno razmisljam o nekoj R7 260x ili GTX750.

Imam full hd monitor te dali bi mi se isplatilo kupovati model od 2gb?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel Skultrail kaže...

Kupujem novu grafu do 1000kn, iz Links-a ili ADM-a. Trenutno razmisljam o nekoj R7 260x ili GTX750.

Imam full hd monitor te dali bi mi se isplatilo kupovati model od 2gb?

uzmi ovu provjerenu asusovu! tiha, hladna, 3 godine gare, i nadasve jako mocna i nabrijana 260x{#}!

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=14709

svakako je bolji izbor model s 2 gb za fullHD!

lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
16 godina

Koju grafičku od navedenih uzeti na moju konfiguraciju?

24 R9 270x
10 GTX 760
šumski put je bio ravan.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
dreammaker kaže...

Koju grafičku od navedenih uzeti na moju konfiguraciju?

izbor je ocigledan najeftinija R9 270x kosta 1300kn! a preskupa i precijenjena takoder najeftinija Gtx760 1800kn{#}! a perfomanse identicne....

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.7.2014 0:03 (Stjepanj).
12 godina

http://www.gamersnexus.net/news/1560-amd-gvr-gaming-evolved

AMDov odgovor na Shadowplay,uistinu brzo odgovaraju na nvidijin tech uz svoja rijesenja.

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Baš si sastavljam drugu, tj sekundarnu PC konfiguraciju i planiram kupiti procesor Intel Pentium g3258 anniversary editon i overclokirati ga naravno..Zanima me koju on graficku moze gurati bez bottlenecka sa OC na otprilike 4.5 GHZ. Tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Kalmageddon kaže...

Baš si sastavljam drugu, tj sekundarnu PC konfiguraciju i planiram kupiti procesor Intel Pentium g3258 anniversary editon i overclokirati ga naravno..Zanima me koju on graficku moze gurati bez bottlenecka sa OC na otprilike 4.5 GHZ. Tnx

Ovisno od igre, prema testu iz tomshardware-a gura u skoro svim igrama titana. 

13 godina
protjeran
Naravno da gura kad je sve kompaktibilno:), stavi neki jeftiniji gpu i gledat ces slide show na tim detaljima na kojim titan vrti te igre na prek 50fps-a! Zar neki zaista i dalje misle da je za rad u win7 64bit, gamingu, multitaskingu( primjer prosjecnog forumasa;) dovoljan dual core cpu od 450kn? Doticni pentium ima zaista mocne haswell jezgre no na stranu to sve kad ce one konstantno biti pod teskim loadom! U redu je ak se stavi neki gpu do cca100€ no sve jace od toga po meni nema nekog smisla barem kaj se tice iskljucivo ozbiljnog igranja na pc!lp
Moj PC  
3 0 hvala 2
17 godina
odjavljen

Ma to je stvarno odličan procesor za stvarno smješno male novce ali najzahtjevnije igre i one koje dolaze traže jače.

http://www.techspot.com/review/827-watch-dogs-benchmarks/page5.html

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.7.2014 9:21 (XXX).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Slazem se, no ljudi se varaju tj varaju ih! O cemu se radi; svi testovi na netu su radeni na najvecim detaljima i full hd rezi na kojoj svaka grafa radi na 100% naravno da ce varijacije s fps biti minimalne pogotovo u only gpu igrama! No stvar je daleko gora stavljanjem neke recimo 260x ili nedaj boze jos slabije grafe di moras smanjiti detalje! Cpu ce tu odapeti i dolaziti do bootlenecka di fps nece drasticno rasti jer su mu te dvije jezgre jos vise opterecene(povecavanjem detalja se cpu rasterecuje)! Kao ni mogucnost overkloka gpu zbog istog problema( oc gpua- u slucaju bn nema smisla) Naravno ovo sve što govorim se odnosi na ljude koji vole izvuci svaki fps s svojim hardwerom!lp
Moj PC  
1 8 hvala 1
13 godina
neaktivan
XXX kaže...

Ma to je stvarno odličan procesor za stvarno smješno male novce ali najzahtjevnije igre i one koje dolaze traže jače.

http://www.techspot.com/review/827-watch-dogs-benchmarks/page5.html

Ma daj najbolje je da testiramo igru koja je neoptimizovano smece aka vaginalni iscjedak gejmerske industrije za graficke standarde danas {#}

kao sto je stjepanj rekao, to su dvije mocne jezgre upari ga sa grafom do 100 evra i to je to.
Ali to kupovati i ici na neki gaming je ludost.
Radije skupi jos koju kintu, uzmi recimo i polovni 6300/i5 s garancijom i bices miran duzi period.

Dualac danas uzimati za neki gaming je ludost, bacen novac!

Doci ce igre koje ce iskoristavati 2+ jezgri ubrzo a vec ih ima{#} 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina

Dali to može raditi na mojoj HD7770?

NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...
Naravno da gura kad je sve kompaktibilno:), stavi neki jeftiniji gpu i gledat ces slide show na tim detaljima na kojim titan vrti te igre na prek 50fps-a! Zar neki zaista i dalje misle da je za rad u win7 64bit, gamingu, multitaskingu( primjer prosjecnog forumasa;) dovoljan dual core cpu od 450kn? Doticni pentium ima zaista mocne haswell jezgre no na stranu to sve kad ce one konstantno biti pod teskim loadom! U redu je ak se stavi neki gpu do cca100€ no sve jace od toga po meni nema nekog smisla barem kaj se tice iskljucivo ozbiljnog igranja na pc!lp

Ima smisla ako planira upgrade na neki otključan broadwell

11 godina

Poz. svima.

Evo samo se želim zahvalit 1917x7,chaselol,zober,FakeDeath i sivma ostalim koji su mi pomogli i savjetovali u odabiru grafičke kartice. Ekipa hvala {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
kenan.M kaže...
Stjepanj kaže...

Taj PC sa tim pentiumom ce biti sekundarni, ni slucajno primarno za gaming nego za potrebe fakulteta, surfanje netom, gledanje filmova, rad u office-u, programiranje itd... A cini mi se kao najbolji procesor koji se moze kupiti za 500 kuna :)

P.S sorry za Offtopicu ..

12 godina
Kalmageddon kaže...
kenan.M kaže...
Stjepanj kaže...

Taj PC sa tim pentiumom ce biti sekundarni, ni slucajno primarno za gaming nego za potrebe fakulteta, surfanje netom, gledanje filmova, rad u office-u, programiranje itd... A cini mi se kao najbolji procesor koji se moze kupiti za 500 kuna :)

P.S sorry za Offtopicu ..

Po mom mišljenju to definitivno je najbolji proc za te pare {#}

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
11 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, znam da je sigurno bilo postavljeno već tisuću puta, al nemam vremena čitati 565 str foruma.

Ugl, imam na kompu AMD HD 5450, i užasno mi šteka battlefild 3 a o 4 da ne ni pričam čak ni pri najnižoj rezoluciji.

Trebao bih savjet koju grafičku kupiti da mi bf3 i bf 4 mogu raditi normalno, ne pričam sad o high ili ultra postavkama nego stvarno da ne šteka a da opet nije sve na low a da je do 1000-1300kn i gdje ih mogu kupiti!!! I koje budu mogle podnijeti novi PES2015 i fifu kad izađu.

Ostale specifikacije na slici.

Unaprijed hvala svima na reply-u.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.7.2014 17:39 (sarmaneli).

0 0 hvala 0
17 godina

S tim dvojezgrenim procesorom ne očekuj pregladak rad u multiplayeru battlefielda 3 i 4, ali svakako očekuj preporod s novom grafičkom.

Uzmi si neku što ti taj slabi procesor može adekvatno gurati - dakle najviše AMD Radeon R7 250X ili GeForce GTX 650 Ti.

Taman uz taj procesor bile bi ti Radeon R7 250 1GB GDDR5 ili GeForce GTX 650. Isto tako Radeon HD 7750 i slični.

Zapravo, procesor bi ti kočio i te kartice, ali bi ti igre bile igrive.

Twitter: @191x7
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Mozda bi ti bilo bolje ici na neki novi proc i maticnu pa onda uzet neku bolju grafu za malo vise para. Dalo bi se to slozit fino sa budzetom oko 2000kn, a ovo sto imas prodas dok uopce ima vrijednost. Pametno bi bilo i da das informaciju o napajanju.

Stjepanj kaže...

Slazem se s tobom, ali mi nikako nije jasno sto je lose u tome ste ce proc biti pod teskim loadom, ako su temperature normalne, a negdje si napisao da su do 70 stupnjeva pod blizu 100% opterecenjem, to valjda gledano sa nekim boljim hladnjakom ili ne, nebitno. Znaci nije mi jasno sto je lose u tome sto ce proc biti pod teskim loadom ako su temperature okej. Pretpostavljam ak igras igru i proc se muci 100% i onda skocis u desktop, zar nece proc onda izdvojit kolko vec % je potrebno za bilosta u desktopu, smanjit % u igri i tako.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.7.2014 18:04 (The_Fichek).
13 godina
protjeran

neznam za ostale, no meni ponekad nije dovoljan niti ovaj i7 a da se vracam unazad 5-6godina u doba dual corova i pokusavam raditi u windowsima i "pičit" na njemu igre itd; ne hvala!{#}no i da hocu ima tona dualaca za 50 kna na njusci! sry za offtopic! kaj se tice tvog pitanja koliko ce se igra biti u loadu dok si na desktopu to ovisi o samoj igri i kak joj je multitasking napravljen!lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.7.2014 21:08 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...

neznam za ostale, no meni ponekad nije dovoljan niti ovaj i7 a da se vracam unazad 5-6godina u doba dual corova i pokusavam raditi u windowsima i "pičit" na njemu igre itd; ne hvala!{#}no i da hocu ima tona dualaca za 50 kna na njusci! sry za offtopic! kaj se tice tvog pitanja koliko ce se igra biti u loadu dok si na desktopu to ovisi o samoj igri i kak joj je multitasking napravljen!lp

Šta smatraš pod "radom u windowsu". Ja pri prelasku sa stare konfe (athlon 7850 2,8ghz dualac, hd 4850, 4gige rama ddr2 800mhz) na ovu (moj pc) ne vidim apsolutno nikakvu razliku pri radi u windowsu. Pod "radom" smatram surfanje, pokretanje programa, office i sl. Također sam sad pito starog jel on primjetio razlika u sql-u i acessu i kaže ne.

11 godina
neaktivan

POMOĆ!

Razmišljam da zamjenim svoj Gainward GTX 650 za neku jaću u rangu do 2000kn. Zanima me dal' je XFX ADM Radeon R9 280A najbolja za te novce?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
DuckyYou kaže...

POMOĆ!

Razmišljam da zamjenim svoj Gainward GTX 650 za neku jaću u rangu do 2000kn. Zanima me dal' je XFX ADM Radeon R9 280A najbolja za te novce?

jeste! svakako mrvicu kvalitetnija od sapphirove 280 dual-x modela koji ima dosta nedostataka ako cemo bas cijepidlaciti:)!lp

11 godina
neaktivan

E hvala. :)

3 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Molim za pomoc

Da li ova graficka

Geforce 8800 gts 320mgb ddr3

odgovara na ovaj racunar

Intel Pentium 4 CPU 3,00 GHz 2992MHz‏
Bios Type Compaq
‎Maticna: Hewlett-Packard 097 Ch‏
RAM 1,25 Gb
jer je na njemu integrisana i ne mogu igrati igrice, a ako ne moze ova molim preporuku koja moze
HVALA

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice